Jelenleg 282 vendég és nincs tag online

2016. július 7. 08:24

Fejlesztői hírrepeszek #212 - SANDBOX

Írta:
(24 szavazat)
53 hozzászólás
 • A Sandbox már jóval korábban megszületett, mint hogy a játékosok hozzáférést kaptak volna hozzá. Már januárban megkezdődtek az előkészületek, hat hónappal a megosztás előtt.
 • Jelenleg a SB-on egy új balansz van tesztelve, tudjuk hogy játékosokat milyen problémák aggasztják a leginkább. Ezeket folyamatosan javítjuk majd - első a jármű balansz lesz, aztán az új MM, majd a térképek és így tovább...
 • A SB-on futnak egyéb alfeladatok is, mint például: arty ügy megoldása, a páncélzat szerepének növelésével a csaták dinamikájának növelése és a játékoshibák következményeinek csökkentése.
 • Az SPG osztály kapta a legtöbb változást. A jelenlegi állapot egy nagyon korai prototípus. Fő célunk és feladatunk a oneshot (egylövéses kill) megszüntetése.
 • A SB frissítése 1,5-2 hetente várható majd.
 • Hatalmas mennyiségű hozzáférési igény érkezett a szerverhez. Azóta is folyamatosan, heti 5-6k új játékost engedünk be a SB-ba, hogy fenntartsunk egy szükséges minimumot. A tesztelés végső szakaszában még többen kapnak majd hozzáférést.
 • A tesztelés addig fog zajlani, míg szükséges, azaz míg minden változás megfelelő nem lesz a fejlesztőknek és a játékosoknak is egyaránt.
 • Az arty újraegyensúlyozás nem fog bekerülni külön az éles szerverre, mert felborítaná a teljes egyensúlyt.
 • Lehet hogy lesz egy 3 arty/csapat korlátozás, ez a vizsgálatoktól függ majd.
 • Az arty-k APCR lőszere hiányzik a SB szerverről és nem tervezzük hogy visszaadnánk nekik.
 • Az éles szervereken túl sok játékos snipe-ol, ezért kísérletezünk a pontosság és átütés csökkentéssel nagyobb távolságoknál.
 • A Sandbox jelenleg inkább World of Heavy Tanks-nek hívható.
 • Nincs tervben a +/-25%-os átütés RNG megváltoztatása.
 • A tier 10-es könnyű tankok bevezetése elkerülhetetlen/szükségszerű és a specifikációjuk komoly átdolgozáson fog átesni.
 • A meglévő tesztek már több játékost kívánnak meg mint ahányan használják a Sandbox-ot jelenleg, ezért létre lesz hozva egy 2. szerver is.
 • Nem akarjuk "nemzeti sajátosságok" alapján balanszolni a járműveket.
 • Úgy sejtjük hogy néhány tankot nem lehet majd egyértelműen egy szerepkörbe besorolni, így lesznek majd ún. hibrid tankok is (jó példa erre az E 50M).
 • Az új szerepkör rendszer javítani fogja a legtöbb OP tank státuszát.
 • A mozgás közbeni pontosság csökkentve lesz.
 • Bevezetjük a bónusz XP az arty-knak, ami a kábításért és láncolásért jár majd. A közvetlen sebzés hiányát/csökkenését kompenzálni kell valahol, szóval hőbörgés OFF - Jacktor).
 • A SB-on a játékosok kizárólag aranyért vehetnek prémium lőszert, ez egy kísérlet része. A kredites elérést is engedélyezni fogjuk majd, viszont csökkentett lőszer számmal, majd az idő eldönti melyik módszer lehet a jobb.
 • A prémium tankok nem lettek rosszabbak.
 • A sebzés blokkolásért járó bónuszt egy hibás képlet kezelte, ezért teljesen eltávolítottuk. Ez visszakerül majd az új egyensúly élesítésével.
 • A Battle Assistant mod bekerül a játékba.
 • Az előző SB pacth során az arty HE lőszerek átütése majdnem megduplázódott. De. Nem szeretnénk hogy az artyknak ismét a sebzésosztó tulajdonságuk kerüljön fölénybe, gyűjtjük a statisztikákat és adatokat ezzel kapcsolatban.
 • Az ősz szép lesz, jó néhány meglepetéssel várunk majd Titeket.

Forrás: https://ritastatusreport.live/

Utoljára frissítve: 2016. július 7. 09:04
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tothgabor1977 · 4 éve
  [quote name="MacAulish"]
  A heavyknek igenis van páncélja ha tudod használni. Pl egy jó E100-ról aki eldugja a hasát és beforgatja rendesen a tankot (tornyot is) nem nagyon lehet belőni még 10es td vel sem. A medekkel meg nem a noobok szoktak játszani általában mert nehezebb mint egy heavyvel.(úgy értem egy nehéz tankkal ha közelről harcolsz nem forgatod stb nagyobb a túlélési esélyed így is mint 1 közepes tankkal ebben a helyzetben, persze jól használni egy nehéz tankot ahhoz is kell skill) És hidd el hogy a sima lőszer is beviszi elég messziről a heavyk gyenge pontjait , közelről meg pláne. De mit akarnak még? Egy medium így se veszi fel a harcot 1 vs1 ben a jó heavykkel vagy csak nehezen pl is7 vs centurion AX vagy stb1. Körbeforogni nem tudsz ezzel egy normális is7 et(maust és e 100 at igen meg ha béna az is7 azt is :izmena: ) de szemtől szemben több hp ja van stb . https://www.youtube.com/watch?v=RO22dXy6mI8 (nem is fullos az is7 ha az lenne simán beforogja azt a medet) Persze a t 62a stb orosz medek közelharcra és snipe-ban is jók de ugye azok oroszok. Ezeket is ki lehet védeni ha 2-3 nehéz tank szakaszba megy. De ezzel a sok nerffel tönkreteszik a játékot. Így is rohadt idegesítő a 25% rng meg a mostani helyzet erre még pontatlanabbak lesznek a tankok még kisebb pennel. A végén mindenki csak heavyzni fog mert csak közelről lehetlesz eltalálni vmit. Pl vegyünk egy sta-1-et támogatni jó hátulról a heavyket kb beüti dombokon is jó de egy is3 simán beforogja 1vs1 ben meg alul marad. Ha közel kell mennie hogy átüsse az is3-at mit fog csinálni? Kiszedik mert 1 kis szerencsétlen med? Rengeteg olyan pálya van ahol 300-400 m re is lehet a tankok oldalát lövöldözni ezekkel a tankokkal és erre jók. DE ha ezt elveszik semmi nem marad a sok heavy meg örül annak hogy kiszedhetetlen , csak a szemben lévővel kell foglalkoznia. Nem tudom mekkora nerfet akarnak de a legjobb az lenne ha semilyet. Aki akarja így is tudja használni a páncélt. Vagy az akarják hogy ami 100m nél távolabb van t95 ként viselkedjen???[/quote]

  Attól megyek falnak amikor azt írjátok hogy beforgatni az E100 tornyát meg ilyen okosságok. Hogy az anyámba lőjek rá az ellenre elforgatott toronnyal. Amint ránézel a parasztra már lőnek is keresztül goldal, dugdoshatod a hasát ha focipályányi torony frontja van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Koteal · 4 éve
  [quote name="Darthpeter2015"]Szerintem az oneshot teljesen korrekt dolog ez az egyetlen esélye az artynak ha megtámadják[/quote]


  Lol komolyan??? Nehogy már egy td a 70-nel száguldó light tankot csak úgy oneshot-olja..... nagyon gáz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  laciqwer1 · 4 éve
  [quote name="Darthpeter2015"]Szerintem az oneshot teljesen korrekt dolog ez az egyetlen esélye az artynak ha megtámadják[/quote]
  Szerintem meg nem korrekt,
  még ha a valoságot nézzük akkro se. mert oké hogy valosan 1hitel az arty nah de egy e100-at is 1hitel egy is7 valoságban. full hp-rol tehát nem korrek.t
  másik meg ha az ellenfél eljut az arty-ig akkor már bukta aza rtynak a csata tehát nem mindegy hogy sebez valamenyit vagy hitel és utána zuzzűák szarrá, vagy full gyáva és eltakarodik a world of Submarine-nak képzeli a játékot. tehát nem , persze az más hgoy egy 200-400hp-s tankot 1hiteljen de ne egy 1000-reset
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Darthpeter2015 · 4 éve
  Szerintem az oneshot teljesen korrekt dolog ez az egyetlen esélye az artynak ha megtámadják
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10 · 4 éve
  "Azóta is folyamatosan, heti 5-6k új játékost engedünk be a SB-ba, hogy fenntartsunk egy szükséges minimumot."
  "A meglévő tesztek már több játékost kívánnak meg mint ahányan használják a Sandbox-ot jelenleg, ezért létre lesz hozva egy 2. szerver is."

  Szóval nem harminc ember fog csatára várni, hanem két szerveren 15-15? gj :beer2:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MacAulish · 4 éve
  [quote name="anonymus"]"Az éles szervereken túl sok játékos snipe-ol, ezért kísérletezünk a pontosság és átütés csökkentéssel nagyobb távolságoknál."
  Épp ideje volt már. Mindenki ismeri a távolról lövöldöző med-eket. Van egy gyors, viszonylag páncélozott tankja és kempel. Full arany, 'oszt jóccakát (Bocs Linkin). Ezeket szoktam hívni bluecamper-eknek. Nem játszik TD-vel, mert kell a DPM, az arannyal megvan a PEN is. Iszonyat idegesítő, hogy top tier med kempel, és Ő sír, hogy kell a spot! Tán kifogyott az üzemanyag? Több mint 30K csatám alatt (sokat mondok) 100 aranyat lőttem el, azokat is CW-n. Mégsem vagyok totál bot. Én meddel kerülök, heavy-vel meg döntöm a páncélt. Vegyék csak vissza a medek pontosságát, NEM TD-k!
  Ui: lehet megkövezni...[/quote]


  Ez így igaz. Nem td-k. Nem is szeretem ha úgy játszanak velük szakasztársaknak is mindig mondom. Ha lehet egy centurionnal tornyozok. T44 el bele a lecsóba. De 300-400 m lövöldözni a tankok oldalát nem kempelés ha megvan rá a lehetőség pl prohorovka domb. Nem szoktam goldozni medekkel mégis szemből is beütöm a gyenge pontokat pl tiger2 hasát vagy is3 (akárhol a tornyon kívül). Ezek a medek a nyugatiak főleg támogató tankok. 2. sorból lövöldöznek. Ezt hívják általában kempnek az emberek medeknél. Ha valaki elrejti a gyenge pontokat nem leszel sikeres vele mert nem td. Én ilyenkor poziciót váltok valaki meg lőszert. Cserébe ha nem védenek téged a nehéz tankok akkor az enemy szétszed. Ezek általában univerzális tankok lehet velük spottolni, támogatni és snipeolni is mert néha csak ez marad. Nem hiszem hogy egy leopard1 jobban teljesítene kempelésben mint egy jagdpanzer e100 vagy Grille. Velem csak nagyon ritkán fordul elő hogy medek szétlőnek goldal. Lehet hogy mert leginkább medezek :P . DE nem a medeket kell szivatni hanem a goldlőszert nerfelni. Ui: Tortoise-val kimentem a nyílt térre és egy skoda t50 szemből szétszedett . Én rontottam el mert ha maradok beforgatva a ház mögött golddal se nagyon üt be. Mellesleg minden osztályban vannak kemperek könnyűtől nehéz tankig. Érdekes lenne ha egy leopard 1 (ami ugye jól páncélzott) a frontvonalba harcolna persze hogy keseri a lehetőséget a jó camo meg ágyú miatt hogy oldalról vagy legrosszabb esetben hátrébbról lövöldözzön. Persze az orosz csodák itt is kivételek ha valaki egy t62a val stb kempel na az tényleg"bluecamper". Mert ugye az flanker. De nem hiszem hogy sta-1 centurion sorozat stb támogató medekkel hatékonyan lehet kerülni pls is3 akat. Talán a németeket japánokat érdemes de egy orosz kínai nehéz tankot az ezekkel a támogató medekkel nem igazán lehet inkább csak küszködés ami néha vezet sikerre. Pl az amx50 100 is tamogató tank. Néhány heavy ha jól ki van skillezve még a lightokat is beforogja tudom a t10-emről (okés tudom tiger2 stb kivétel de nem csak ezek vannak) :izmena: bár én azt is mednek használom . Összegezve az orosz kínai lightokkal és medekkel lehet kerülni mert flankerek ez a feladatuk. A támogató tankokkal csak néhány lomha tankot nem az összeset ezért nem is megy vele közel az ember. De szerintem kisebb tierben a cromwell se jobb ami meg röhögve körbeforogja az összes heavyt. Az is idegesítő. Vagy nem?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TivadarToth · 4 éve
  Nem lesz egyszerű ez a balanszolás mégpedig leginkább mert a járművek és jellemzőik úgy-ahogy élethűek (nagy vonalakban), ebből következik:

  1. Kialakult 8+ tierben a med (MBT) fölény, mert a valóságban is így történt. Egyszerűen élteképtelenek a lomha, nagy, csak a páncélra hagyatkozó nehéztankok. Ez már a 2. V.H-ban is kiderült. Németek mondták ki először (a háború után): nem lehet átlőhetetlen páncélt készíteni, fölösleges azzal vacakolni.

  2. A másik ok: az arty jelenlegi célzási módja teljesen arcade játék hangulatú (főleg az új legális moddal), teljesen kilóg a fent említett többé-kevésbé életszerűségre alapozó metából. Fölülről érkezve még egy 37mm-es lővedék is kivégezte a most játékban lévő tankok 90%-át, nemhogy egy 155mm-es. Azonban a 155mm-es arták jelenleg is koordináta pontokra, vagy grid-re lőnek, random. Persze nem kizárt, hogy néhány ezer lövésből egy pont tankra érkezik..

  Szóval: el kellen dönteni, arcade, vagy valósághoz közelítő meta legyen?

  Persze egyik nem zárja ki a másikat, ld. pl. Il-2 Sturmovik (a játék), abban van teljesen arcade mód és hiperrealisztikus is. Itt nem lehetne?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  anonymus · 4 éve
  "Az éles szervereken túl sok játékos snipe-ol, ezért kísérletezünk a pontosság és átütés csökkentéssel nagyobb távolságoknál."
  Épp ideje volt már. Mindenki ismeri a távolról lövöldöző med-eket. Van egy gyors, viszonylag páncélozott tankja és kempel. Full arany, 'oszt jóccakát (Bocs Linkin). Ezeket szoktam hívni bluecamper-eknek. Nem játszik TD-vel, mert kell a DPM, az arannyal megvan a PEN is. Iszonyat idegesítő, hogy top tier med kempel, és Ő sír, hogy kell a spot! Tán kifogyott az üzemanyag? Több mint 30K csatám alatt (sokat mondok) 100 aranyat lőttem el, azokat is CW-n. Mégsem vagyok totál bot. Én meddel kerülök, heavy-vel meg döntöm a páncélt. Vegyék csak vissza a medek pontosságát, NEM TD-k!
  Ui: lehet megkövezni...

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.