Jelenleg

21
látogatónk van

2013. március 18. 10:54

IS-6 - Elemzés

Írta:
(159 szavazat)
74 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Az orosz tankok szerelmesei biztos emlékeznek az IS top ágyújára, a 122 mm-es D-25T-re és a nagyon kellemes 390-es átlag (293-488) sebzésére, ami az óvatlan ellenfeleket könnyen meghátrálásra kényszerítette. Ennek az ágyúnak a D-30T-re keresztelt testvére került az IS-6 tornyára. Sajnos annyira tesók, hogy semmilyen értéke sem javult, csak a töltésidő (RoF) lett kicsit jobb. Töltésgyorsítóval és fejlesztett szellőzéssel 9,9 másodpercenként tüzelhetünk, ha BiA skill is elérhető a legényeken, akkor ez 9,6 másodpercre csökken.

A penetrációs érték változatlanul 175 mm, ami szemből tier 8 nehéz tankok ellen pontos célzást igényel. A 3,4 másodperces célzási idő nem kevés és a 300 méter feletti pontosság is katasztrofális. Ezen negatívumok ellenére nagyon jól játszhatóak az orosz nehéz tankok közelharcra, aki egyszer megszerette az IS ágat, az ezeket a tényezőket nem negatívumként éli meg.

Az ágyú pontos adatai: 390/390/465 átlag sebzés (AP/prémium AP/HE lőszerrel), 175/215/61 mm-es páncél átütési érték mellett. Akinek nem lenne ismerős az orosz ág IS sorozata, az találkozhat ezzel az ágyúval a kínai IS-2-esen is, mint top löveg.

A HE lőszert, nem igazán ajánlom használni, maximum foglalási pont lelövésre alkalmas. Eleve nem fér túl sok muníció a tankba (30), inkább pár prémium lőszert vigyünk, amit sorsdöntő esetben vessünk csak be. 1.025 kredit az alap páncéltörő, és 4.800 kredit a prémium lőszer ára.

Torony

A torony 150 mm páncélozottságú elől és oldalt, 100 mm hátul. Közel sem annyira jól védett, mint az IS-3 tornya szemből, de elég kicsi, lapos célpont. A formájából adódóan közepesen pattogós és a parancsnoki kupola is elég vékonykára sikerült. Amikor épp nem célzunk (pl. töltünk) mozgassuk közelharcban, ne legyen könnyű célpont. Sajnos az ágyú elég sérülékeny, 2-3 csatánként tuti kilövi valaki.

A 24°-os forgási sebességével lassúcska, egy mozgékony közepes tank követésére, a testet is forgatnunk kell hozzá.

A 350 méteres látótáv kicsit vaksivá tesz minket a harcmezőn, cserébe az orosz csodafestés jó rejtőzködéssel kompenzálja ezt.

Felépítmény

Tisztán, a páncélvastagság 100/100/60 milliméternek van megadva, kicsit jobb páncélozottságra számíthatunk mint az IS-3 esetében. Nagyon kellemesen döntött az eleje, és a spaced armour oldalt nagyon jól nyeli a lövéseket még tier 8-ak ellen is. Lőszerrekeszre nem érzékeny (vagy csak még senki se tudja hol kell meglőni), viszont mivel úgyis az IS-3/IS-4/IS-7 embereit képezzük benne, ezért biztosan lesz Biztonságos elhelyezés skillünk.

Elöl a sofőr nyílás a legsebezhetőbb pontja (140mm átütéssel már lőhető), a legjobb páncélvédettsége olyan 30-40°-al beforgatott esetben van, 180-200 mm penetrációjú ágyúk ellen még hatásos. Tehát kicsit németesen kell vele játszani, nem a totális szembeállással (mint az IS-3/IS-7-nél) vagyunk a legvédettebbek.

Felfüggesztés, motor

A menetteljesítménye kísértetiesen az IS-3-éval vetekszik, támadó taktikára alkalmas. A 30-40 km/h sebességével könnyen elérhetőek a kulcsfontosságú pozíciók a csata elején és tarthatóak is vele okosan használva. A fordulási sebességére jó hatással van a kuplungégető skill, de ez olyan, ami a többi orosz nehéz tankra amúgy is kell. A hegymenetet nem veszi zokon.

Ajánlott játékstílus

Klasszikus támadótank, közelharci feladatokra. Sidescraper manővert nagyon kedveli. Az alacsonyabb pen miatt érdemes a nagyobb ellenfeleket oldalba támadni, avagy egyszerűen elmenni mellettük és az ellenséges tankot ezzel beforgatni (hogy a csapattársak is érvényesüljenek) és oldalba vagy fenékbe lőni. Ki kell használni, hogy az ellenfélhez simulva elég alacsonynak mondható a felépítmény, előre-hátra mozogva nehezen leszünk lőhetőek. Ha pedig nem probléma az ellenfél páncélját átlőni, akkor nyugodtan csiki-csukizhatunk. 300 méter feletti célpontokra csak unalmunkban lövöldözzünk, mert nagyon kétséges a sebzés valószínűsége.

A 10 másodperces töltési idő elég magas a mezőnyben, főleg a brit vagy francia tankok ellen. Ezt próbáljuk meg úgy kompenzálni, hogy a nagy alfa sebzésünk megejtése után egyből fedezékbe vonulunk. Hiába tölt be az ellenfél, ne legyen kit meglőnie, amíg úgy se tudnánk azt viszonozni. Esetleg ha kicsit oldalazva jön ki, akkor az első görgőt célozva, láncoljuk és sebezzük egyszerre, ne jöhessen ránk egy második lövésre.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Mint minden IS tanknál:

 • Töltésgyorsító
 • mozgás közbeni Vertikális stabilizátor
 • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

A korábban már említett tankok (IS-3/IS-4/IS-7) legénysége szerepel majd ebben a tankban végül mindenkinek és közel azonos ezen tankok "skill szükséglete". Az IS-6-ban 4 fős a legénység, itt csak egy töltő van. Ízléstől és játéktapasztalattól függően ajánlom rá a 6. érzéket, a Biztonságos lőszer elhelyezést, a Megelőző karbantartást, Smooth drive-ot, a Snapshoot-ot, a Javítást vagy a BiA skill-eket.

Bevétel

Mint minden prémium tank, a pénznyomda szerepét játssza elsősorban és a pénz mindig a sebzésért jár. 2.000 sebzésért itt is felmarkolhatunk 50.000 kreditet. A javítás nem sok, de a lőszer ár ha sokat lövünk mellé kicsit belenyúlhat a jól csengő nettó bevételbe. Ha ügyesek vagyunk, a 100.000+ kredites körök sem lesznek ritkák.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nehéz tank létére mozgékony, jól használható páncélzattal
 • nagy alfa sebzésű ágyúval

Hátrányai

 • messzire pontatlan
 • a 175 mm átütéssel meg kell tanulnunk a tankok gyenge pontjait
 • elég rossz megítélése van a játékosok körében a tulajaikról (kicsit olyan mint a Löwe-nek) sok a vörös játékos vele :-)

Kiknek ajánlott

Aki szeret támadó jellegű játékot játszani és persze sok pénzre is van szüksége annak ideális választás lehet ez a tank.

Videó

Egy jól sikerült kör, egész jól látszik rajta, mire számíthatunk:


Az elemzést írta: pointer4

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mansonwow
  • Tankos
  · 7 éve
  Mostani patch váltásig nekem nagyon bejött, tudtam vele dolgozni, kreditet farmolni és képezni úgy, hogy élvezzem a játékot. 53% win rate, mivel én távolról sem vagyok unicum, nekem nagyon megfelelt.
  Nem tudom mi történt, de amióta frissítettem minden beüt, pattanót csak extrém esetben generál a páncél. Az ágyú eddig sem volt valami pontos, de lehetett vele osztani. Most még a heteseket sem üti be, ha véletlen mégis beütné, akkor meg mellé megy. Elég idegölő vele a játék. Ha így folytatódik, akkor parkoló pályára kerül, amíg magára nem talál a szerkezet...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Scanmen
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Scanmen"][quote name="Diablo1469"]Sziasztok! :-)

  Sajnos azt kell irnom, hogy ennyire ROSSZ tankom még soha nem volt..... :sad:
  Minden átüti és én meg semmit,, és az MM-je is egyszerűen BORZALMAS!!!

  Pedig annyi jót hallottam róla...............[/quote]

  Lassú tank, pontatlan, és gyenge ágyú még gold lőszerrel is. Tier 9 csak akkor üti át az ellenfelet ha az kiszáll csata közben leszereli a páncélt majd megkér hogy lőj... :lol: Na akkor átmegy... Vagy ha elbóbiskol a pályán és sikerül megkerülni :sad: Ha távolabb van mint 100m akkor fölösleges rálőni, mert mellé megy. Szórj inkább átkot az hatékonyabb. :-*
  Ha csak ezért vennél goldot, hogy ezt megvedd, akkor inkább költsd sörre. Az legalább finom, és nem bassza fel az agyad... [/quote]
  Több mint 300 csatával később, azt hiszem finomítanom kell a tank megítélésén. :-) Bár lassú, a végsebesség határoló kikapcsolóval időben el lehet érni a kívánt pozíciót. Sniper feladatokra nem alkalmas, de közelharcra prémium lőszer használatával megfelel (APCR használatával is kisebb pen-nel kell számolni mint pl. IS-3 esetén a normál lőszer) . A csata végén az elszámolásnál a gold használata szépen csökkenti a hasznot, :-) de a legénység gyors fejlődése kárpótol.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Scanmen
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Diablo1469"]Sziasztok! :-)

  Sajnos azt kell irnom, hogy ennyire ROSSZ tankom még soha nem volt..... :sad:
  Minden átüti és én meg semmit,, és az MM-je is egyszerűen BORZALMAS!!!

  Pedig annyi jót hallottam róla...............[/quote]

  Lassú tank, pontatlan, és gyenge ágyú még gold lőszerrel is. Tier 9 csak akkor üti át az ellenfelet ha az kiszáll csata közben leszereli a páncélt majd megkér hogy lőj... :lol: Na akkor átmegy... Vagy ha elbóbiskol a pályán és sikerül megkerülni :sad: Ha távolabb van mint 100m akkor fölösleges rálőni, mert mellé megy. Szórj inkább átkot az hatékonyabb. :-*
  Ha csak ezért vennél goldot, hogy ezt megvedd, akkor inkább költsd sörre. Az legalább finom, és nem bassza fel az agyad...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG
  • Tankos
  · 8 éve
  Sziasztok!
  A berlini trió helyett inkább beruháztam tegnap az első orosz heavy tankomra: IS-6-ra! :lol:
  Legénység még csak 83%-os, de remélem majd fejlődnek.
  A javasolt felszereléseknél nem lenne jobb egy célzási sebesség gyorsító?
  Valaki használja esetleg így szellőzés nélkül?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Diablo1469
  • Tankos
  · 8 éve
  Sziasztok! :-)

  Sajnos azt kell irnom, hogy ennyire ROSSZ tankom még soha nem volt..... :sad:
  Minden átüti és én meg semmit,, és az MM-je is egyszerűen BORZALMAS!!!

  Pedig annyi jót hallottam róla...............
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  papeszko
  • Tankos
  · 8 éve
  Sziasztok!
  Nagyon csípem ezt a tankot, nagy kedvenc.
  Én áttörő tanknak neveztem el. Ha jó a veled harcoló gárda, akkor jól át lehet tolni vele egy frontszakaszt.
  Nem éreztem elriasztónak a távolra lövés pontatlanságát, vagy lehet hogy szerencsém van és jól célzok (néha):-)
  Ha 2-es vagy 3-as falkában mennek az igen érdekes és elrettentő tud lenni.
  A leírás korrekt! A gépet csak ajánlani tudom, de kell hozzá játék tapasztalat, hogy mit mikor melyik pályán mit érdemes csinálni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  atis80-
  • Tankos
  · 8 éve
  Sziasztok!
  Nem bírtam kivárni a karácsonyi akciókat, és megvettem. 40 csata után úgy látom sokkal jobb döntés volt megvenni mint a 8.8 Jagdtigert. Az elemzést előzőleg elolvasva a játékban nem értek meglepetések, azt kaptam amire számítottam. Tényleg nagyon jó fejős tehén, csak ajánlani tudom. Az elemzés nagyon jó lett!
  atis80
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mocsokszasza
  • Tankos
  · 8 éve
  Pár kör prém nélkül

  http://kepfeltoltes.hu/141014/947583407shot_064_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/141014/shot_065_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/141014/shot_066_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/141014/shot_058_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  http://kepfeltoltes.hu/141014/shot_059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pointer4
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Surmou"][quote name="GotoX"]Szép a garázs tartalma! Enyhe megszállottság! [/quote]
  Azt azért érzed h csak a t1 cunni val van meg neki a napi 2xeres [/quote]

  tessék :P
  néha ha sok időm van, lecsillagozok egy tier-t :P

  [img]http://www.pointer4.hu/temp/shot_684.jpg[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Surmou
  • Tankos
  · 10 éve
  [quote name="GotoX"]Szép a garázs tartalma! Enyhe megszállottság! [/quote]
  Azt azért érzed h csak a t1 cunni val van meg neki a napi 2xeres
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.