Jelenleg

28
látogatónk van

2013. március 18. 10:54

IS-6 - Elemzés

Írta:
(159 szavazat)
74 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Az orosz tankok szerelmesei biztos emlékeznek az IS top ágyújára, a 122 mm-es D-25T-re és a nagyon kellemes 390-es átlag (293-488) sebzésére, ami az óvatlan ellenfeleket könnyen meghátrálásra kényszerítette. Ennek az ágyúnak a D-30T-re keresztelt testvére került az IS-6 tornyára. Sajnos annyira tesók, hogy semmilyen értéke sem javult, csak a töltésidő (RoF) lett kicsit jobb. Töltésgyorsítóval és fejlesztett szellőzéssel 9,9 másodpercenként tüzelhetünk, ha BiA skill is elérhető a legényeken, akkor ez 9,6 másodpercre csökken.

A penetrációs érték változatlanul 175 mm, ami szemből tier 8 nehéz tankok ellen pontos célzást igényel. A 3,4 másodperces célzási idő nem kevés és a 300 méter feletti pontosság is katasztrofális. Ezen negatívumok ellenére nagyon jól játszhatóak az orosz nehéz tankok közelharcra, aki egyszer megszerette az IS ágat, az ezeket a tényezőket nem negatívumként éli meg.

Az ágyú pontos adatai: 390/390/465 átlag sebzés (AP/prémium AP/HE lőszerrel), 175/215/61 mm-es páncél átütési érték mellett. Akinek nem lenne ismerős az orosz ág IS sorozata, az találkozhat ezzel az ágyúval a kínai IS-2-esen is, mint top löveg.

A HE lőszert, nem igazán ajánlom használni, maximum foglalási pont lelövésre alkalmas. Eleve nem fér túl sok muníció a tankba (30), inkább pár prémium lőszert vigyünk, amit sorsdöntő esetben vessünk csak be. 1.025 kredit az alap páncéltörő, és 4.800 kredit a prémium lőszer ára.

Torony

A torony 150 mm páncélozottságú elől és oldalt, 100 mm hátul. Közel sem annyira jól védett, mint az IS-3 tornya szemből, de elég kicsi, lapos célpont. A formájából adódóan közepesen pattogós és a parancsnoki kupola is elég vékonykára sikerült. Amikor épp nem célzunk (pl. töltünk) mozgassuk közelharcban, ne legyen könnyű célpont. Sajnos az ágyú elég sérülékeny, 2-3 csatánként tuti kilövi valaki.

A 24°-os forgási sebességével lassúcska, egy mozgékony közepes tank követésére, a testet is forgatnunk kell hozzá.

A 350 méteres látótáv kicsit vaksivá tesz minket a harcmezőn, cserébe az orosz csodafestés jó rejtőzködéssel kompenzálja ezt.

Felépítmény

Tisztán, a páncélvastagság 100/100/60 milliméternek van megadva, kicsit jobb páncélozottságra számíthatunk mint az IS-3 esetében. Nagyon kellemesen döntött az eleje, és a spaced armour oldalt nagyon jól nyeli a lövéseket még tier 8-ak ellen is. Lőszerrekeszre nem érzékeny (vagy csak még senki se tudja hol kell meglőni), viszont mivel úgyis az IS-3/IS-4/IS-7 embereit képezzük benne, ezért biztosan lesz Biztonságos elhelyezés skillünk.

Elöl a sofőr nyílás a legsebezhetőbb pontja (140mm átütéssel már lőhető), a legjobb páncélvédettsége olyan 30-40°-al beforgatott esetben van, 180-200 mm penetrációjú ágyúk ellen még hatásos. Tehát kicsit németesen kell vele játszani, nem a totális szembeállással (mint az IS-3/IS-7-nél) vagyunk a legvédettebbek.

Felfüggesztés, motor

A menetteljesítménye kísértetiesen az IS-3-éval vetekszik, támadó taktikára alkalmas. A 30-40 km/h sebességével könnyen elérhetőek a kulcsfontosságú pozíciók a csata elején és tarthatóak is vele okosan használva. A fordulási sebességére jó hatással van a kuplungégető skill, de ez olyan, ami a többi orosz nehéz tankra amúgy is kell. A hegymenetet nem veszi zokon.

Ajánlott játékstílus

Klasszikus támadótank, közelharci feladatokra. Sidescraper manővert nagyon kedveli. Az alacsonyabb pen miatt érdemes a nagyobb ellenfeleket oldalba támadni, avagy egyszerűen elmenni mellettük és az ellenséges tankot ezzel beforgatni (hogy a csapattársak is érvényesüljenek) és oldalba vagy fenékbe lőni. Ki kell használni, hogy az ellenfélhez simulva elég alacsonynak mondható a felépítmény, előre-hátra mozogva nehezen leszünk lőhetőek. Ha pedig nem probléma az ellenfél páncélját átlőni, akkor nyugodtan csiki-csukizhatunk. 300 méter feletti célpontokra csak unalmunkban lövöldözzünk, mert nagyon kétséges a sebzés valószínűsége.

A 10 másodperces töltési idő elég magas a mezőnyben, főleg a brit vagy francia tankok ellen. Ezt próbáljuk meg úgy kompenzálni, hogy a nagy alfa sebzésünk megejtése után egyből fedezékbe vonulunk. Hiába tölt be az ellenfél, ne legyen kit meglőnie, amíg úgy se tudnánk azt viszonozni. Esetleg ha kicsit oldalazva jön ki, akkor az első görgőt célozva, láncoljuk és sebezzük egyszerre, ne jöhessen ránk egy második lövésre.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Mint minden IS tanknál:

 • Töltésgyorsító
 • mozgás közbeni Vertikális stabilizátor
 • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

A korábban már említett tankok (IS-3/IS-4/IS-7) legénysége szerepel majd ebben a tankban végül mindenkinek és közel azonos ezen tankok "skill szükséglete". Az IS-6-ban 4 fős a legénység, itt csak egy töltő van. Ízléstől és játéktapasztalattól függően ajánlom rá a 6. érzéket, a Biztonságos lőszer elhelyezést, a Megelőző karbantartást, Smooth drive-ot, a Snapshoot-ot, a Javítást vagy a BiA skill-eket.

Bevétel

Mint minden prémium tank, a pénznyomda szerepét játssza elsősorban és a pénz mindig a sebzésért jár. 2.000 sebzésért itt is felmarkolhatunk 50.000 kreditet. A javítás nem sok, de a lőszer ár ha sokat lövünk mellé kicsit belenyúlhat a jól csengő nettó bevételbe. Ha ügyesek vagyunk, a 100.000+ kredites körök sem lesznek ritkák.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nehéz tank létére mozgékony, jól használható páncélzattal
 • nagy alfa sebzésű ágyúval

Hátrányai

 • messzire pontatlan
 • a 175 mm átütéssel meg kell tanulnunk a tankok gyenge pontjait
 • elég rossz megítélése van a játékosok körében a tulajaikról (kicsit olyan mint a Löwe-nek) sok a vörös játékos vele :-)

Kiknek ajánlott

Aki szeret támadó jellegű játékot játszani és persze sok pénzre is van szüksége annak ideális választás lehet ez a tank.

Videó

Egy jól sikerült kör, egész jól látszik rajta, mire számíthatunk:


Az elemzést írta: pointer4

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kovacs
  • Tankos
  · 7 éve
  OP páncélja van, a lövegpajzs mellett közvetlen 170mm átütéssel simán beütöd...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Newton_emlekirata
  • Tankos
  · 7 éve
  Akkor FCM 50t-vel múltkor szemből csak azért ütöttem át egymás után 4x mert az RNG azt akarta. Most már mindent értek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • Kiképző
  • Tank elemző
  · 7 éve
  T105 és E110? Ezek melyik patchel jöttek be? Írhatnál róluk egy elemzést. :trollol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hecienda
  • Tankos
  · 7 éve
  Úgytűnik van vele bőven tapasztalatod, itt a lehetőség írd meg hozzá az elemzést.
  Nem kell mindig a sült galambra várni
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lazarvilmos
  • Tankos
  · 7 éve
  Írni kell egy új elemzést, efelett már eljárt az idő. Ahogy a T105-öt is OP-ra buffolták, annak is írtatok egy újat. Az IS 6 eddig is OP volt, de most kapott egy E110-hez teljesen hasonló front buffot.

  Eddig se volt egyszerű szemből beütni ezt a dögöt. A tetejét lehetett megpróbálni, viszont az nagyon keskeny, alacsonyabb tankoknak már nehezen, magasabbaknak is csupán teljes becélzásnál működött. A mellén volt a 200+ "gyenge" pont, amit azért jó rng-vel már lehetett beütni, de 200 pen felett általában bevitte, most felbuffolták ezt is, még tier9 tankok is csak jó rng-vel ütik be.

  Az is3 most már csak az alját tudja belőni, de az meg elég kicsi célpont és döntött is, tehát ha szögben áll a tank nem pontosan oda néz, akkor pattanhat jó eséllyel és akkor ne is beszéljünk a rengeteg földbe csapódó lövedékről
  Ha megtanulod a gyenge pontokat, nem kell gold és ez a tank egy aranybánya. Nem csoda hogy hamarosan ki fogják venni. A platformja kiváló
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="PanzerZoli"][quote name="Morphelo"][quote name="PanzerZoli"]Tudna valaki linkelni vagy PM-ben dobni egy linket egy normális IS 6 elemzésről, akár angol nyelvűről is lehet, amelyben a kinek ajánlott vagy az értelmi kifejtések nem egyetlen mondatban vannak tömörítve és normálisabban vannak leírva a többi tulajdonságok is. Thnx 8)[/quote]

  Kritizálni tudsz, de google-on keresni már nem. :great: Bocs nem érek rá. :-x[/quote]

  Én vagyok a fogyasztó. Nekem kell kritikai észrevételt tennem. Mégis ki tegyen a WG ?

  Szerintem te a video elemzésre gondolsz, de én ilyen írott formában történő elemzésre gondolok az IS 6-ról, amiben nem szűk egy mondatokban vannak összefoglalva a kategóriák, már bocs, ha ez nekem nem kielégítő egy prém tank vásárlása előtt[/quote]
  Nem kell olvasgatni: ott a tesztszerver.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Leopardusz
  • Tankos
  · 7 éve
  Ez a fenti egy jó elemzés. Mi a gondod vele, mi nem teccik? Itt helyben részletezd, s hogy mit szeretnél még tudni, mert a válaszokat is max itt kapod meg, csak a te kedvedért nem fog senki se nekiülni [u]MÉG 1[/u] IS6 elemzést megirni...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerZoli
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Morphelo"][quote name="PanzerZoli"]Tudna valaki linkelni vagy PM-ben dobni egy linket egy normális IS 6 elemzésről, akár angol nyelvűről is lehet, amelyben a kinek ajánlott vagy az értelmi kifejtések nem egyetlen mondatban vannak tömörítve és normálisabban vannak leírva a többi tulajdonságok is. Thnx 8)[/quote]

  Kritizálni tudsz, de google-on keresni már nem. :great: Bocs nem érek rá. :-x[/quote]

  Én vagyok a fogyasztó. Nekem kell kritikai észrevételt tennem. Mégis ki tegyen a WG ?

  Szerintem te a video elemzésre gondolsz, de én ilyen írott formában történő elemzésre gondolok az IS 6-ról, amiben nem szűk egy mondatokban vannak összefoglalva a kategóriák, már bocs, ha ez nekem nem kielégítő egy prém tank vásárlása előtt
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 7 éve
  [quote name="PanzerZoli"]Tudna valaki linkelni vagy PM-ben dobni egy linket egy normális IS 6 elemzésről, akár angol nyelvűről is lehet, amelyben a kinek ajánlott vagy az értelmi kifejtések nem egyetlen mondatban vannak tömörítve és normálisabban vannak leírva a többi tulajdonságok is. Thnx 8)[/quote]

  Kritizálni tudsz, de google-on keresni már nem. :great: Bocs nem érek rá. :-x
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerZoli
  • Tankos
  · 7 éve
  Tudna valaki linkelni vagy PM-ben dobni egy linket egy normális IS 6 elemzésről, akár angol nyelvűről is lehet, amelyben a kinek ajánlott vagy az értelmi kifejtések nem egyetlen mondatban vannak tömörítve és normálisabban vannak leírva a többi tulajdonságok is. Thnx 8)
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.