Jelenleg

27
látogatónk van

2013. március 18. 10:54

IS-6 - Elemzés

Írta:
(159 szavazat)
74 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Az orosz tankok szerelmesei biztos emlékeznek az IS top ágyújára, a 122 mm-es D-25T-re és a nagyon kellemes 390-es átlag (293-488) sebzésére, ami az óvatlan ellenfeleket könnyen meghátrálásra kényszerítette. Ennek az ágyúnak a D-30T-re keresztelt testvére került az IS-6 tornyára. Sajnos annyira tesók, hogy semmilyen értéke sem javult, csak a töltésidő (RoF) lett kicsit jobb. Töltésgyorsítóval és fejlesztett szellőzéssel 9,9 másodpercenként tüzelhetünk, ha BiA skill is elérhető a legényeken, akkor ez 9,6 másodpercre csökken.

A penetrációs érték változatlanul 175 mm, ami szemből tier 8 nehéz tankok ellen pontos célzást igényel. A 3,4 másodperces célzási idő nem kevés és a 300 méter feletti pontosság is katasztrofális. Ezen negatívumok ellenére nagyon jól játszhatóak az orosz nehéz tankok közelharcra, aki egyszer megszerette az IS ágat, az ezeket a tényezőket nem negatívumként éli meg.

Az ágyú pontos adatai: 390/390/465 átlag sebzés (AP/prémium AP/HE lőszerrel), 175/215/61 mm-es páncél átütési érték mellett. Akinek nem lenne ismerős az orosz ág IS sorozata, az találkozhat ezzel az ágyúval a kínai IS-2-esen is, mint top löveg.

A HE lőszert, nem igazán ajánlom használni, maximum foglalási pont lelövésre alkalmas. Eleve nem fér túl sok muníció a tankba (30), inkább pár prémium lőszert vigyünk, amit sorsdöntő esetben vessünk csak be. 1.025 kredit az alap páncéltörő, és 4.800 kredit a prémium lőszer ára.

Torony

A torony 150 mm páncélozottságú elől és oldalt, 100 mm hátul. Közel sem annyira jól védett, mint az IS-3 tornya szemből, de elég kicsi, lapos célpont. A formájából adódóan közepesen pattogós és a parancsnoki kupola is elég vékonykára sikerült. Amikor épp nem célzunk (pl. töltünk) mozgassuk közelharcban, ne legyen könnyű célpont. Sajnos az ágyú elég sérülékeny, 2-3 csatánként tuti kilövi valaki.

A 24°-os forgási sebességével lassúcska, egy mozgékony közepes tank követésére, a testet is forgatnunk kell hozzá.

A 350 méteres látótáv kicsit vaksivá tesz minket a harcmezőn, cserébe az orosz csodafestés jó rejtőzködéssel kompenzálja ezt.

Felépítmény

Tisztán, a páncélvastagság 100/100/60 milliméternek van megadva, kicsit jobb páncélozottságra számíthatunk mint az IS-3 esetében. Nagyon kellemesen döntött az eleje, és a spaced armour oldalt nagyon jól nyeli a lövéseket még tier 8-ak ellen is. Lőszerrekeszre nem érzékeny (vagy csak még senki se tudja hol kell meglőni), viszont mivel úgyis az IS-3/IS-4/IS-7 embereit képezzük benne, ezért biztosan lesz Biztonságos elhelyezés skillünk.

Elöl a sofőr nyílás a legsebezhetőbb pontja (140mm átütéssel már lőhető), a legjobb páncélvédettsége olyan 30-40°-al beforgatott esetben van, 180-200 mm penetrációjú ágyúk ellen még hatásos. Tehát kicsit németesen kell vele játszani, nem a totális szembeállással (mint az IS-3/IS-7-nél) vagyunk a legvédettebbek.

Felfüggesztés, motor

A menetteljesítménye kísértetiesen az IS-3-éval vetekszik, támadó taktikára alkalmas. A 30-40 km/h sebességével könnyen elérhetőek a kulcsfontosságú pozíciók a csata elején és tarthatóak is vele okosan használva. A fordulási sebességére jó hatással van a kuplungégető skill, de ez olyan, ami a többi orosz nehéz tankra amúgy is kell. A hegymenetet nem veszi zokon.

Ajánlott játékstílus

Klasszikus támadótank, közelharci feladatokra. Sidescraper manővert nagyon kedveli. Az alacsonyabb pen miatt érdemes a nagyobb ellenfeleket oldalba támadni, avagy egyszerűen elmenni mellettük és az ellenséges tankot ezzel beforgatni (hogy a csapattársak is érvényesüljenek) és oldalba vagy fenékbe lőni. Ki kell használni, hogy az ellenfélhez simulva elég alacsonynak mondható a felépítmény, előre-hátra mozogva nehezen leszünk lőhetőek. Ha pedig nem probléma az ellenfél páncélját átlőni, akkor nyugodtan csiki-csukizhatunk. 300 méter feletti célpontokra csak unalmunkban lövöldözzünk, mert nagyon kétséges a sebzés valószínűsége.

A 10 másodperces töltési idő elég magas a mezőnyben, főleg a brit vagy francia tankok ellen. Ezt próbáljuk meg úgy kompenzálni, hogy a nagy alfa sebzésünk megejtése után egyből fedezékbe vonulunk. Hiába tölt be az ellenfél, ne legyen kit meglőnie, amíg úgy se tudnánk azt viszonozni. Esetleg ha kicsit oldalazva jön ki, akkor az első görgőt célozva, láncoljuk és sebezzük egyszerre, ne jöhessen ránk egy második lövésre.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Mint minden IS tanknál:

 • Töltésgyorsító
 • mozgás közbeni Vertikális stabilizátor
 • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

A korábban már említett tankok (IS-3/IS-4/IS-7) legénysége szerepel majd ebben a tankban végül mindenkinek és közel azonos ezen tankok "skill szükséglete". Az IS-6-ban 4 fős a legénység, itt csak egy töltő van. Ízléstől és játéktapasztalattól függően ajánlom rá a 6. érzéket, a Biztonságos lőszer elhelyezést, a Megelőző karbantartást, Smooth drive-ot, a Snapshoot-ot, a Javítást vagy a BiA skill-eket.

Bevétel

Mint minden prémium tank, a pénznyomda szerepét játssza elsősorban és a pénz mindig a sebzésért jár. 2.000 sebzésért itt is felmarkolhatunk 50.000 kreditet. A javítás nem sok, de a lőszer ár ha sokat lövünk mellé kicsit belenyúlhat a jól csengő nettó bevételbe. Ha ügyesek vagyunk, a 100.000+ kredites körök sem lesznek ritkák.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • nehéz tank létére mozgékony, jól használható páncélzattal
 • nagy alfa sebzésű ágyúval

Hátrányai

 • messzire pontatlan
 • a 175 mm átütéssel meg kell tanulnunk a tankok gyenge pontjait
 • elég rossz megítélése van a játékosok körében a tulajaikról (kicsit olyan mint a Löwe-nek) sok a vörös játékos vele :-)

Kiknek ajánlott

Aki szeret támadó jellegű játékot játszani és persze sok pénzre is van szüksége annak ideális választás lehet ez a tank.

Videó

Egy jól sikerült kör, egész jól látszik rajta, mire számíthatunk:


Az elemzést írta: pointer4

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 5. 07:28

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  INFARKTUS
  • Tankos
  · 6 éve
  Érzésre,mintha mostanába több lőszerrekeszt kapna.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muerte188
  • Tankos
  · 6 éve
  Ha nincs más, és nincs ember, akkor kényszerből. De sokkal gyengébb mint az IS-3
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ezekiel
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok!
  Lehet hogy egyesek számára banális a kérdés, de nem vagyok egy heavy szakértő, és azt szeretném megkérdezni, hogy is-6-ot erőd csatákba szoktak vinni?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  boba_fett
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Muerte188"]Szia 30 csata az még semmi. Majd ha már 100% legénység, vertikális stabilizátor, és célzás gyorsító és rammer és legalább 2 soros legénység. Akkor már igencsak jó a tank.[/quote]


  Nem bántam meg hogy megvettem.Viszont azt rühelem nagyon mikor 5-6x leláncolnak.Annyi javitóm meg nincs
  Viszont van hogy tiszta hurka tankok,pl comet szemböl belövi a tornyot.Nem tudom mit használ hogy olyan pontosan tudnak löni vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muerte188
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="boba_fett"]Én tegnap vettem meg.Kredit vagy ezüst vagy mi a neve,szépen jön vele,sebzése is jó.Viszont a célzás egy nagy kalap sz*r.Tiger 1-tiger2-e75 olyan ehez képes mintha egy mesterlövész puskát hasolitanánk össze egy csuzlival.közelröl ok, de pár 100m-en akkora a szorása meg olyan pontatlan hogy az szánalom.Tegnap volt olyan csatám hogy egy szaros comet zsinorba 3x a tornyot sebezte be,szembe állt velem pedig.igaz kb 30 csatát toltam eddig vele,még rá kell éreznem.[/quote]
  Szia 30 csata az még semmi. Majd ha már 100% legénység, vertikális stabilizátor, és célzás gyorsító és rammer és legalább 2 soros legénység. Akkor már igencsak jó a tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  boba_fett
  • Tankos
  · 6 éve
  Én tegnap vettem meg.Kredit vagy ezüst vagy mi a neve,szépen jön vele,sebzése is jó.Viszont a célzás egy nagy kalap sz*r.Tiger 1-tiger2-e75 olyan ehez képes mintha egy mesterlövész puskát hasolitanánk össze egy csuzlival.közelröl ok, de pár 100m-en akkora a szorása meg olyan pontatlan hogy az szánalom.Tegnap volt olyan csatám hogy egy szaros comet zsinorba 3x a tornyot sebezte be,szembe állt velem pedig.igaz kb 30 csatát toltam eddig vele,még rá kell éreznem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kissio
  • Tankos
  · 6 éve
  Szombaton ruháztam be ezen remek pénznyomdára...
  Nagyon remekpáncélja van, élvezet vele játszani...
  Főleg ha az RNG is úgy akarja akkor betalál és eltalál mindent...hiába a 175-ös pen...remek.tank...nagyon megéri az árát!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muerte188
  • Tankos
  · 6 éve
  Sziasztok
  354 csatám van IS6-al. és azt kell mondjam, Messze veri a Tiger2-őt. A gyengeségeit messze kárpótolják az előnyei.
  A legénység még nincs 2 soros (csak BIA 100% a többi 80+még )
  De beszéljenek a számok.
  [b]IS-6 [/b]VIII Csaták: 354 Win: 208 AVG DMG: 1781,95 Frag arány:1,51 WN8: 2211,58 Winrate: 58,76%
  Tiger II VIII Csaták:1170 WIN:661 AVG DMG:1556,09 Frag arány:1,15 WN8: 2330,43 56,50%

  Régen3 éve játszottam a tigris 2 vel utoljára 2490 WN8 ról zuhan folyamat. Manapság már nagyon gyenge. Az is6 ot meg minél jobban ismerem, annál jobb tank!!

  Nagyon kell tudni, hogy hova kell lőni a tankokon. Nem kezdőknek való a gép!! A páncélja jobb mint az IS3 é szerintem.
  Ízelítő. SOk ilyen köröm van még vele. https://www.twitch.tv/muerte188/v/85041804
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Muerte188
  • Tankos
  · 6 éve
  A tank amúgy Jó! csak drága az 1000Cred/lőszer
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Diablo1469
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Kovacs"]OP páncélja van, a lövegpajzs mellett közvetlen 170mm átütéssel simán beütöd...[/quote]

  Az a fránya RNG...... az új patch-al tényleg jobb lett a páncélja. Egy csatában 3000 felett pattintottam vele....
  Nincs vele más baj csak az a vacak 175-ös pen.....
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.