Jelenleg

65
látogatónk van

2016. március 10. 07:09

T110E4 - Elemzés

Írta:
(62 szavazat)
56 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Egy 155 milliméteres kályhacsövet kapunk a tankra, melynek átütése 295/375/90 mm, sebzése 750/750/1100. Ezek az értékek nem mutatnak semmi különöset, sok 10-es TD-nek van hasonló ágyúja.

Pontossága 0,35m, de nehogy bárki is higgyen ennek az értéknek. E mellé kapunk egy 2,8-as célzásidőt, ami semmiképp sem mondható jónak. Elmondható, hogy az ágyú elég pontatlan, nagyon sokszor leesik a célpont előtt a lövedék és e mellé lassú is, mindössze 870 m/s a torkolati sebessége (a gold lőszeré 1088 m/s). Ez jóval lassabb mint az azonos szintű medek lőszersebessége (a 105 mm-eseknél 1478 m/s), de ekkora kalibernél ez elég jó. Távoli célpontokra való célzás esetén jóval előrébb kell célozni ha mozog az ellenfél, APCR-rel ez már kicsit kényelmesebb (és drágább). A lőszer ára a sebzéshez képest viszont nem drága, 1650/5200/1120 kredit (AP/APCR/HE).

Mivel tornyos a tank, balanszként nagyon gyenge RoF-ot és DPM-et kapott, alig jobbat mint az E 100-é. A tűzgyorsaság mindössze 3,08 lövés percenként, BiA-val, töltésgyorsítóval és szellőzéssel is 16,1 másodperc az újratöltése, a DPM így 2795, pucéran pedig 2310. Érdekesség az ágyúval kapcsolatban, hogy bár a kaliber nagyon nagy, néha úgy pattog a lövedék mintha a Panther tücsökpöcs ágyújával csúzlizgatnánk.

A gold lövedék 375 mm átütéssel rendelkezik, és nem HEAT, mint sok magas szintű tankon, hanem APCR, így ez a lövedék szerintem a játék egyik legjobbika. A HE lőszer használata igen hatékony a tankon (1100 sebzés) és van néhány tank, amire bátran lehet vele lőni (Waffentragerekre főként). A Borsig pont 1100 HP-val rendelkezik, ha nem lefele dob az RNG, mehet is a garázsba. A magasabb szintű papírtankokra is lőhetünk vele, elég jól jön ha ki tudjuk ütni a WT E100 ágyúját és/vagy kinyírni a toronyban a legénységet.

Mivel ez egy amerikai tank, azt várnánk hogy a függőleges csőkitéríthetőség jó lesz. Na, ez egyáltalán nem így van, negatív irányba 5 fokot mozog le az ágyú, felfelé pedig 12 fokot. Mindkettő elég gáz, főleg a gun elevation, a 12 fok nagyon sok esetben fog nekünk hajtépős pillanatokat okozni.

Érdemes megjegyezni, hogy a nagy kaliber miatt szereti roncsolni a modulokat, IS-7 is kapott full HP-ról garázsmenetet a vállpáncélon keresztül.

Torony

Papíron 203/152/152 milliméter a páncél (elöl/oldalt/hátul), de igazából szinte mindegy mennyi, hisz ott a tank tetején egy óriási kupola, amit 200-as átütéssel simán bealáznak, még a 8-as tankok is röhögve átütik. Ez a gyenge csőlehajlással egy óriási kapufa, főleg hogy az előtte lévő tank a T30, aminek a tornya is elég jó és van normális csőlehajlása is, ezzel meg már Westfielden is nagy problémák adódnak.

A toronyfront effektív értéke 240 mm, de ha nincs kedved célozni a kupolára egy TD-ben vagy 10-es közepes tankban, lődd a lövegpajzs középső részét, 254 mm az effektív páncél rajta. Érdemes megemlíteni, hogy a gyakori kupola találatoktól a parancsnok szeret meghalni, ezért jó lenne 2 elsősegély készletet vinni, de javítóból még inkább, de így ha feltámasztjuk a parancsnokot, utána imádkozzunk nehogy kilőjék a lövészt mert akkor a tanknak kaputt. Szerencsére ez ritkán fordul elő, a parancsnokon kívül csak a sofőr szereti elkapni a lövedékeket. A lövész a torony oldalát érő találatoktól megsebesülhet, de azt egyébként se szokás mutogatni. Ő ül a torony bal oldalában, a két töltő a jobb oldalon foglal helyet.

A lövegpajzs melletti rész egész erős, főleg ha visszavonuláskor kicsit forgatunk rajta 35-45 fokot. A 152 mm-es oldala, amin egy pici döntés is van, engedi a torony kicsi bedöntését, így sok pattanó elérhető vele. Egyébként a torony csak 90 fokot tud forogni jobbra is és balra is, de TD-knél ez is elég ha van.

A toronyforgási sebesség 18 fok/másodperc, kevés tanknak rosszabb csak, erre érdemes vigyázni, mert nem tudja gyorsan kapkodni a fejét. A látótáv 390 méter, ami egy tankvadásztól egyáltalán nem rossz.

Felépítmény

Papíron 260/76/38 mm a páncélja. A tank frontja úgy van kialakítva mint a T110E5-nek vagy az E3-nak, azaz a felső döntött része szinte beüthetetlen, az alsó lemez a gyengébb. Míg a T110E3 alsó lemeze erős, ennek a tanknak ez is gyenge pont, nagyon nagy része csak 180-200 mm effektív páncéllal bír, még a HD E5-nek is sokkal jobb az alsó lemeze. Ha nincs kedved a tornyot szétalázni, ide is lőhetsz, középen ül a sofőr, és ha őt is kilövik és nincs elsősegély készleted, akkor marad a campelés.

A tanktest egy kicsit egy tojásra emlékeztet, az alsó lemez döntött a széleken, de így is gyenge, viszont ha forgatjuk a tankot, akkor pont könnyű átütni (FV 215B 183 prém lőszere be tudja ütni ha szerencséje van, tapasztalat).

A tank oldala 76 mm, nem valami jó, bár a lánctalpak elég vastagok, azok kívül viszont elég gyenge, beforgatva is átüthető, de úgyse fog oda célozni senki, mindenki a kupolára lő. Érdekesség, hogy a lőszerrekesz imád megsérülni és ha nem javítjuk meg, igen nagy esély van a berobbanásra, így csak akkor javítsunk lánctalpat ha tényleg muszáj, vagy 32+ másodperces újratöltésünk lesz.

Álcaértéke a tízes TD-k mezőnyében közepes, 9,07/5,42/1,22% (mozdulatlanul, mozgás közben és lövés közben), lövés után érdemes visszavonulni a hosszú újratöltésre. A rádió hatótávja 745 méter.

Felfüggesztés

A tank fordulási sebessége 26 fok/másodperc, ami egy nehéz tankéhoz hasonló. Annyi mint az IS-4-nek, de az amcsi heavyk például gyorsabban forognak, ahogy az IS-7 is, de legalább a 100+ tonnás goldmágneseknél gyorsabban forog, azok forgási sebessége 15-22 között van. A talajellenállási értékei is elég gyérek, a többi TD-nek általánosságban jobb, még a behemót Jagdpanzer E 100-nak is jobb a talajellenállása.

Talajellenállás javítása lehetséges a sofőr képzésével, de szerintem ezzel a tankkal amúgy is messziről kell kerülni a mocsarakat. Ettől függetlenül sima utazás helyett be lehet rakni 2. skillnek, úgyse lövünk kapásból egy lassan töltő pontatlan TD-vel.

Motor

Egy 875 lóerős erőmű dolgozik a tank óriási és könnyen eltalálható motorterében. A motor az oldalról érkező találatoktól szinte mindig megsérül ha a hátsó részébe kap lövedéket és emiatt érdemes vinni 2 javítót. A lőszerrekesz miatt talán 3 elég lenne rá, de nem biztos.

Sebesség terén nem kiemelkedő, ez is a nehéz tankokéhoz hasonló, 35 km/h 13,73 LE/t aránnyal. E mellé jön a gyengécske talajellenállás, hát nem fogunk vele futkározni az biztos. Aki sokat megy nehéz tankkal, az tudja milyen a ráérős tempó.

Tolatni 10 km/h-val tud, ez sajnos kevés, visszavonuláskor lehetnek vele bajok, egy 15 km/h sokat dobna ezen a tankon, révén sokszor kell visszavonulni a hosszú töltésre.

Ajánlott játékstílus

Ezt két részre lehet bontani:

  • Tradicionális TD-zés, beállunk egy jó sniper helyre és reménykedünk a csapatban. Akinek ez jól ment a T28 Protoval, annak ennél a tanknál sem lehet nagy gondja vele. A lőszer viszonylag lassan száll, de mivel ez az ágyú van a T30-on is, így meg lehet szokni mire elérjük az E4-et. A tank sebessége nem engedi meg a gyors pozícióváltásokat, így érdemes folyamatosan nézni a minimapot. Vigyázzunk a közepes és könnyű tankokra, próbáljunk távolságot tartani, amiben a sniper játékstílus segíthet, viszont ha az oldalunk elbukik, nem is érdemes megpróbálni elmenekülni, nincs rá esélyünk, inkább adjunk le még egy sebző lövést.
  • Heavy tank játékstílus, amolyan nagyobbat ütök mint te stílusban, hiszen a nehéz tankok közül csak az E 100 üt akkorát mint mi. Az átütés általában elég, bár számítani lehet néhány fura lepattanóra. A sarkoknál érdemes forgatva, ívesen kanyarodva kijönni, mert a tank oldala ad helyet a lőszereknek, és nem ritka a track+sebzés+ammo rack sárgítás kombó sem. A páncél néha pattinthat, főleg amikor visszavonulunk vagy ha a forgatott tornyot találják el, és az ellenfélnek nincs sok ideje célozni. Ettől függetlenül a páncélra ne alapozzunk, inkább a nagyobb sebzés az, ami miatt hatékony tank a városban az E4. A jó közelharci tulajdonságai miatt a néhány gyenge értéke ellenére jól használható városban.

Összességében elmondható, hogy a városi pályákon lehet vele igazán jó köröket menni, ahol a pontosság és a csőlehajlás nem nagyon számít.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító, nem igazán kell magyarázni, hogy miért.
  • Célzásgyorsító, fontos, mert nem beszűkülve nagyon pontatlan, stabilizátor pedig nem rakható rá TD mivolta miatt.
  • Szellőzés, a gyenge DPM javítása miatt.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet/Nagy javítókészlet
  • Nagy/kis elsősegélykészlet
  • Automata/Manuális tűzoltókészülék

Ha elsősegély készletből is nagyot viszünk és azt is kell használni, nagyon nagy mínuszban jöhetünk ki, kettőt pedig nem érdemes vinni belőle, kell hely a javítónak vagy tűzoltónak, mert elég gáz leégni 800 HP-ról, így én biztos ami biztos viszek, így viszont csak egy javítót tudunk felrakni. Erre a tankra 5 fogyócikk hely kellene.

Ajánlott legénységi képzettségek

  Parancsnok Lövész Vezető Töltő Töltő
1. skill BiA BiA BiA BiA BiA
2. skill 6. érzék Kapáslövés Sima Utazás/Off-Road vezetés Biztonságos elhelyezés Adrenalin Roham
3. skill BiA Álca/Javítás Álca/Javítás Álca/Javítás Álca/Javítás
4. skill Álca/Javítás Álca/Javítás Álca/Javítás Álca/Javítás Álca/Javítás

A 3. és 4. skillnél a sniper stílushoz inkább álcát érdemes rakni, a nehéz tankos stílushoz pedig javítást. Én javítást raktam. A második töltőnek lehet a javítást és az álcát eggyel hamarabb is rakni, mivel a biztonságos elhelyezés csak egy töltőn működik, az Adrenalin Roham pedig nélkülözhető.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • TD-kre jellemző nagy sebzés, mely jól jön HP tradeléskor
  • Jó látótáv
  • A frontpáncél felső lemeze szinte beüthetetlen
  • TD-ként van tornya
  • Nagyon nagy átütés, és a játék egyik legjobb gold lőszerét is használhatja

Hátrányai

  • Pontatlan, rossz célzásidővel
  • Lomha
  • A torony nem forog teljesen körbe
  • Lassan forog a tank is és a torony is
  • Rengeteg weakspot, a páncéljára nem lehet alapozni
  • Sérülékeny modulok és parancsnok
  • Nem illik be a metába

Kiknek ajánlott

Azt kell hogy mondjam senkinek. Ez egy heavy-TD hibrid, mely egyik helyzetben sem kiváló, kivéve talán városban, arty fedezékben. Továbbá a sebessége miatt a gyors körökben semmit sem tudunk csinálni. Ha nyerünk, akkor lemaradunk a sebzésről, ha vesztünk, akkor pedig bedarál az ellenfél 1v5-ben.

Az ágyúja túl megbízhatatlan és szereti 700 alá dobálni a sebzést. A tank legnagyobb gyengéje mégis a páncélja, ha a kupolát felerősítenék az E5 szintjére és kapna egy kicsit pontosabb ágyút jobb DPM-mel, már sokkal kompetitívebb lenne a tank. A legnagyobb gond vele az, ami manapság a legtöbb TD-vel. Mostanság a medek és lightok nagyon elszaporodtak és a TD-k lehetőségei eléggé bekorlátoltak, folyamatos félelemben kell élniük és reménykedni, hogy egy gyorsabb tank ne csináljon belőlük bohócot.

Az E4-et lehet használni heavyként is, ennek ellenére nem látom értelmét a kihúzásának, minden feladatra van nála egy (vagy több) sokkal jobb tank. Ez nem az a fajta hibrid, mint az E 25, ami működik is, az E4-nek túl sok a ’fogyatékossága’. A T30 előtte viszont jó kis masina a gyenge DPM ellenére, jó a csőlehajlása és a tornya is erős. Az ágon egyébként sok barátságos tank van, például a hírhedt Hellcat, de a T25/2 is egész jó, aki viszont nem szereti a lassú tankokat, annak nehéz dolga lesz a T28 Protoval.

Videó


Az elemzést írta: Kovacs5

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:44

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    fejespeter
    • Tankos
    · 8 éve
    Annyira nem rossz tank ahogy írják, bár pont akkor nerfelték le mikor megvettem.
    Elég lekicsinylően írnak több paraméterről, mint pl a "csak 90 fokos" lövegtorony elfordulás. Ez 180 fokot jelent összesen. Melyik az a TD aminek a tornya 180 fokot tud forogni.

    Csatákban sebzésben én úgy látom, hogy tudja követni a versenytársait. Egyénként nagyon rossz tank nem is lehet a játékban mert ha lenne ilyen rögtön buffolnák. Az erős tankokat meg előbb utóbb nerfelik, ahogy ez a sors vár a japán nehéz tankokra is. Egyébként érdekes, hogy a japán ág bejövetelekor általános vélekedés volt, hogy papír tankok, kevesen játszottak vele, erre lépett a wg és behozta a japán nehéz ágat kemény páncéllal, érdekes módon ugrásszerűen megugrott a japán tankokkal játszók száma.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    LTomy
    • Tankos
    · 8 éve
    Tény hogy vannak hibái de melyik tanknak nincs én már 1700 mecset játszottam vele megtanultam kezelni és számomra az egyik legjobb tank a játékban, én úgy gondolom tudni kell vele játszani bátran oda merek állni bármelyik tank mellé idő kell hozzá és egy pici türelem és ha ez meg van egy brutális tank válik belőle.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pitya78
    • Tankos
    · 8 éve
    Nem nem, a legrosszabb tizes az obj 268! Se camo se páncél viszont lomha. Lassanszűkülő ágyúja 800m/s alatt lövi az AP-t.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Morphelo
    • VIP
    · 8 éve
    Úgy emlékszem T30-nak csak 275mm az átütése, Hp tradeléskor pedig szerintem kifejezetten rosszul jön, hogy kevés a hp-ja.

    Köszi az elemzést!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Christofia
    • Tankos
    · 8 éve
    Szinte minden egyes szavával egyetértek az elemzésnek, írásba öntötted a gondolataimat!
    Én is gondolkodtam rajta, hogy írni kellene erről a tankról, de attól tartok, hogy az még ennél is lehúzósabb lett volna. Én egyedül CW-n láttam valami minimális hasznát az E4-nek (mert ott szartam vele az APCR-t), randomban viszont valami olyan szinten fogyatékos egy vas, hogy én bátran rámerném sütni [b]a legrosszabb 10-es[/b] jelzőt.
    A legrosszabb az egészben az ágyú. Ha teljesen be is van szűkülve, akkor is össze-vissza hord, ha nincs, akkor meg totál esélytelen vele a találat. Ez leginkább azért gáz, mert ha Hillbilly Joe véletlenül megpöcköli a gázpedált vagy a torony vezérlést, a célzókör tágabbra ugrik szét, mint a konzumhölgyek egyes nyílásai a négyes mellett. Aztán onnan mire visszaszűkül, körbejárom kétszer a pályát egy AMX40-el. E mellé még indokolatlanul gyakran pattog is, kicsit is kompetens IS7 játékos halálos ellenfél lehet, lévén, hogy ezzel a doronggal lehetetlen precíziós lövést leadni, a +-25%RNG meg 295-ös átütésből előszeretettel csinál 221,5-öt. Lehet vakargatni a fejünket, hogy ez mire elég. Hasonló a helyzet a sebzéssel is, az is csak Sztálin statisztikáiban jönne ki átlag 750-re. Ehhez még hozzá jön a csodálatos csőtorkolati sebesség is, amit tier4-ben még meg is irigyelnek.
    Ezekből kifolyólag én is heavyként használom a tankot (azon ritka alkalmakkor, amikor valamiért előveszem), így álca skill sincs a legénységen egyáltalán. Ebben meg annyi a bukó, hogy valóban semmire sem jó az a kamu páncélzat, amit imitt-amott ráhegesztettek, de a legszomorúbb az egészben -ahogy az elemzésben is olvasható-, hogy ez a förmedvény törékenyebb, mint egy STA, minden egyes találat visz magával valaki vagy valamit. De már az is mennyei csodának számít, ha túlél vele az ember egy meccset lánc+lőszerrekesz kombó nélkül.
    Egy szónak is száz a vége, ez egy borzasztóan rossz gép, nincs semmi kiemelkedő tulajdonsága, ellenben annyi a fogyatékossága, hogy az totál elvesz a vele való játékból minden élvezeti faktort. Ez a tank egy hatalmas nagy [b]FAIL[/b].
    Az elemzés pedig ezt jól be is mutatja, jár az 5 csillag.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Pitya78
    • Tankos
    · 8 éve
    Sajnos jól írtad az elemzést... A nerf előtt sokkal jobb volt ez is, viszont amolyan heavy támogatóként egész jó köröket megyek vele. Talán ebbe a skatulyába rakták direkt.
    A táblába véletlen 2x került a parancsnoknál a BIA és a többinél az álca/jav..
    Koszi az elemzést.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    DarkRaven73
    • Tankos
    · 8 éve
    Már nagyon hiányoltam erre a tankra az elemzést, így nagyon szépen köszönöm! :-)
    Otthon majd megnézem a videót is róla.
    Bár az elemzés nagyon lehúzza, de sajnos egyet kell értenem az elemzővel. Egyedül a toronyforgatási lehetősége miatt szimpatikus. Nagyon hülyén fog hangzani, de ha a pálya engedi (úgy ahogy az elemzésben is írtad, városban), akkor megpróbálok az oldalába kerülni az ellenfélnek, és onnan bontani. Egyedül viszont tényleg halálra van ítélve.

    Még egyszer, köszönöm az elemzést!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Sveryxx
    • Tankos
    · 8 éve
    Szegénykémet anno a nagy TD nerfben teljesen tropára vágták. Régen sokkal jobb volt a páncélzata és az ágyúja is sokkal pontosabb volt de hát minden jó tankot szétbarmolnak kivéve az oroszokat és a medeket...................

Legfrissebbek a szerzőtől: Kovacs5

Kapcsolódó elemek

  • {youtube}s0w36Z0W7B0&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: « T28 - Elemzés T25/2 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.