Jelenleg

10
látogatónk van

2013. február 4. 07:06

Tank elemzés: KV-5

Írta:
(127 szavazat)
55 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú: A tankon egy 107 mm ZiS-6M típusú ágyú kapott helyett. Átlagos páncélátütése 167/219/54 mm, melyhez 300/300/360-as átlagsebzés társul. Az alacsony penetráció megköveteli, hogy mindig a tankok gyenge pontjaira célozzunk! Aki nem tudja ezeket és ilyen tankja van/ilyet szeretne, az mindenképpen töltsön le egy hit zone skint!. A gyári adatok szerint 7 lövést képes leadni 1 perc alatt, viszont ezt 8,5-re is feltornázhatjuk (ventilátor, töltésgyorsító, BIA), ami 7,07-másodperces töltési időt jelent! (Ha az adrenalin roham nevű skillt is kifejlesztjük, akkor amennyiben 10% alá esik az életpontunk, 6,43 másodperc alatt fogunk tölteni!) Ez kiemelkedően gyorsnak számít a hasonló szintű tankok között, taktikánkat erre kell alapoznunk.

Az ágyú pontosságban elmarad pl. egy Tigris II mögött, a 0,43-as érték papíron nem néz ki jól, de a gyakorlatban ezt nem fogjuk érzékelni. Egy lőszer nevetségesen kevés 270 kreditbe kerül (és az aranylőszer is csak 4.000 kredit) és egyszerre 60-at vihetünk magunkkal, ez pedig mindenre elég.

Torony: A torony papíron 180/150/140 mm páncélozottságú, de a döntések miatt az effektív páncél a legtöbb helyen ennél nagyobb. Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Kisebb tankok számára átlőhetetlen, 8-as szinttől viszont ne lepődjünk meg, ha a tornyunkat szemből is belövik (főleg, mióta aranylőszert lehet kapni kreditért), jellemzően középen alul, a két kis torony között (ezekről később). Látótávolságunk 350m alapjáraton, ami nem kiemelkedő, de nem lesz vele gondunk. A torony forgása 21 fok/másodperc. Gyakran fogunk közelharcba bonyolódni, itt érdemes majd tesstel is rásegíteni a forgásra, de mivel strapabíróak vagyunk, nem mi leszünk a közepes és könnyű tankok kedvenc célpontjai (ha mégis bepróbálkoznak, jellemzően pórul járnak).

Felépítmény: A hivatalos adatok szerint a felépítmény is 180/150/140 mm vastagságú. Az elején található géppuskanyílás (a méltán népszerű Star Wars robotról, R2D2-ről elnevezett "torony"), a tank legsebezhetőbb pontja. Ezt már a nálunk kisebb tankok is könnyűszerrel lövik be, és mivel elég nagy, könnyen el is található. A gyakorlatban azonban nem fog minket nagyon akadályozni. Az összpáncélzatunk remek, a tank oldaláról sokszor még a 8-asok is pattannak, a kicsik meg aztán pláne, és ha ehhez hozzávesszük a kiemelkedően magas életpontunkat, akkor az összkép nagyon is jó.

Felfüggesztés: Fordulási sebességünk 18 fok/másodperc, ami nem túl acélos, de hát egy 100 tonnás gépről beszélünk. Kuplung égetővel javíthatunk ezen.

Motor: A tank végsebessége 40 km/h, ami nagyon kellemes, amit egy 1200 lóerős motor biztosít. Hegyre fel természetesen lassúak leszünk, de sík terepen kellemesen lehet vele haladni.

Ajánlott játékstílus

El is érkeztünk a lényeghez. Nézzük sorra mink van: Van egy gyorsan lövő, ám de nem túl pontos, alacsony penetrációjú ágyunk, az egész tier-ben a legmagasabb életerőnk (1780 pont), nagy gyenge pont a tank elején, ám de remek összpáncélzat, és kellemes sebesség.

Számomra egyértelmű, hogy ez a tank frontharcra született, én így is játszok vele. Legyünk az első vonalban, de az se baj, ha megvárjuk a felderítést és utána választunk oldalt. A médium vonalakon nagy riadalmat tudunk kelteni, mivel nem igen számítanak ránk, egy 8-as szintű közepes tankot pedig felfalunk reggelire (de még kettő se probléma egyedül sem). Használjuk ki, hogy nehezek, ám de viszonylag gyorsak vagyunk, és ramoljunk (ütközéssel sebezzünk)! Ezzel a tankkal, ha a ramolós skillt is kifejlesztjük nem ritkák a 4-500-as ramolások sem (a rekordom 650 körül van egy szerencsétlen AMX 13 75-ön). Mivel az ágyunk nem túl pontos, és nagyon alacsony penetrációjú, teremtsünk közelharcos szituációkat, rohanjunk rá ellenfelünkre, hiszen közvetlen közelről már könnyedén eltaláljuk parancsnoki kupoláját, vagy géppuskanyílását! Szintén jó taktika, ha kilőjük ellenfelünk lánctalpát, és megkerüljük, kihasználva, hogy sokkal gyorsabban töltünk a velünk azonos szinten lévő tankoknál (páncélvadászok ellen kötelező). Ez 9-es tankok ellen is rendszerint beválik. Ha olyan tankkal találkozunk, akit nem tudunk szemből belőni, láncoljuk le és menjünk mellé, vagy vonuljunk vissza és hagyjuk, hogy ő kezdeményezzen! Ha szemben állunk egy tankkal, és nem tudjuk megkerülni, érdemes elforgatni magunkat max 45 fokig, sokszor elcsábulnak, és a döntött oldalunkat lövik, amiről viszont pattogzanak rendesen.

Mindenképpen vigyünk magunkkal kb. 10 aranylőszert is, mert van amikor a csata múlik azon, hogy el tudunk e rakni gyorsan egy 9-es tankot, vagy egy jól páncélozott TD-t. Pluszban lehet maradni simán akkor is, ha mind a 10-et ellőjük. Egy 100 tonnás rohanó monstrum nagy károkat tud okozni, rendszerint nincs idejük a gyenge pontjainkra célozni vagy elhibázzák azokat, ez pedig könyörtelenül kihasználhatjuk.

Amit lehetőleg ne csináljunk:

 • ne álljunk le városban csiki-csukizni, mert nem tudjuk kihasználni gyors töltési időnket, itt is próbáljuk erőből megoldani, vagy húzódjunk visszább
 • ne álljunk le frontharcolni olyan tankkal, akit nem, vagy nehezen lövünk be, inkább vonuljunk vissza, vagy kerüljük meg
 • viszonylag pontatlan ágyúnk van, lehetőleg ne több száz méterről snipe-oljunk

És még egy fontos dolog. Ez a tank sem sebezhetetlen. Ha egyedül rohanunk 5 tank ellen, jó eséllyel nem éljük túl. Figyeljünk arra, hogy mindig legyenek körülöttünk akik segíthetnek. Jellemző a random játékosokra, hogy nem szívesen indulnak meg, de ha mi vezetjük a támadást, megfelelő támogatást tudnak nyújtani. Ajánlott ezzel a tankkal szakaszban játszani, lehetőleg egy másik KV-5-el.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések:  Ventilátor, Töltésgyorsító és Repeszpáncél. Ez utóbbit én azért használom, mert sokat ramolok, és nagyszerű védelmet nyújt, illetve artyk ellen is jó, de választhatjuk a Szerszámosládát, vagy a Stabilizátort is.

Ajánlott fogyóeszközök: Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek: Mindenképp BIA-val érdemes kezdeni, utána parancsnoknak 6. érzék, sofőrnek kontrollált ütközés, majd kuplung égető, töltőnek adrenalin roham. Harmadik skillnek érdemes a javítást felhúzni. Nekem lassan az 5. skill jön, meg lehet szeretni a tankot rendesen.

Bevétel

Átlagos bevétel: Prémiummal 40-50 ezres átlagot simán lehet hozni, ehhez kb. 1700 átlagsebzést kell bevinnünk, ami nem lesz nehéz. Ha jól játszunk, a 100 ezer feletti, vagy az a körüli körök is mindennaposak lesznek.

Előnyök és hátrányok

Előnyei: Gyors ágyú, sok életpont, jó összpáncélzat, kellemes sebesség.

Hátrányai: Alacsony penetráció, R2D2 gyenge pont a frontunkon, lassú forgás.

Kiknek ajánlott

Csak olyanoknak, akik ismerik a tankok gyenge pontjait, és szeretnek aktívan részt venni az ütközetekben. Rengeteg acélfalat lehet vele szerezni, és könnyen dönthetünk el csatákat egy-egy jó rohammal. Bátorság!

Videó

A lenti videó eredménye: 5.087 damage - 144.942 kredit

{youtube}rQtTBY1Mjfs&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: hukli

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. október 2. 08:27

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ZooleK
  • Tankos
  · 9 éve
  Nagyon jól sikerült elemzés, ha nem olvasom el akkor lehet hogy nem vettem volna meg a KV-5öt a legutóbbi lehetőségnél.
  Nagyon bejövős tank, annak ellenére hogy mániákusan fejlesztek egy csomó ágat és igyekszem minimalizálni a felesleges farmköröket, ahhoz képest szinte abba se tudom hagyni a játékot vele
  Az eddigi top TP körömet sikerült többször megdönteni vele(eddig egy 13 90-el 2400tp volt a rekord(5x szorzónál sikerült, szép volt látni a kerek 12000tp-t )) Most 2770 a legtöbb
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hukli
  • Tankos
  · 9 éve
  Jelenleg nem kapható a boltban, majd akciók keretében lesz visszahozva
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bmanoka2002
  • Tankos
  · 9 éve
  Én nem találom sehol a kv-5
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SamRE
  • Tankos
  · 9 éve
  Na látod, akkor nálam ez lehetett a gond!

  Megkövetem magamat!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 9 éve
  A hivatalos wiki oldal [b]Battle tier 8-9[/b]-et ír, ami megegyezik a JagdTiger 8,8 besorolásával is, ami pedig azt jelenti, hogy [b]Tier 8 vagy 9[/b] (10 soha, max ha szakaszban behúz valaki).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SamRE
  • Tankos
  · 9 éve
  [quote name="Hukli"] a KV-5-öt soha nem teszi fel t10-be, tehát ezt nem is kell t10 ellen használni....[/quote]

  Hukli, na ez konkrétan nem igaz. Ha téged eddig nem tett be akkor szerencséd van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SamRE
  • Tankos
  · 9 éve
  Filler, olyan nincs, hogy legjobb T8-as premium mindegyik a maga nemében jó. Egy KV5 heavyt meg nem egy JTvel kellene hasonlítgatni, tök más kategória. Megjegyzem simán szétkapják a JT-t is. Ott az adatlapom meg lehet nézni, volt KV5-öm, JT-m, Type-om, IS6-om ennek ellenére inkább a Löwet és a T34-et használok. Ezek közül is az IS6-al volt a legjobb köröm 2680XP-vel és 198e kredittel mégse arra szavaznék. Mindamellett az is fontos, hogy az illető melyik ágat húzza, mert ugye azonos ágon a prém t
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _YZFR6_
  • Tankos
  · 9 éve
  nem voltam elég alapos,de megnéztem pontosan a prem tankok nettó hozamát: Type59- 24,
  9E; jagdT--23,4 ; T34- 22,5 ; Löve-21,2 ; FCM50 - 20,6 ;KV5 - 20,5 ; IS6 - 18,5 E
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _YZFR6_
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszönöm a tanácsokat!!!Ránéztem a techtree-re, KV5 és Type59 nem vásárolható.Úgy látszik,rájöttek hogy jó farmoló tankok és ez nem jó bolt a játék készítőinek. Inkább vegyél prém fiókot meg akcióban aranyat és kreditet......Megnéztem a statisztikai oldalt,a nevezett tankoknál egyedül a Type59 hoz nettóben 30.000 kreditet,a többi tizenX-ezret. A hozzászólásokból azt szűrtem le,hogy bármelyik tankkal lehet jól farmolni(T7-8),csak jól kell játszani.....Nálam szerintem ez a baj.....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyi
  • Tankos
  · 9 éve
  KV-5-höz még annyit kiegészítésként, hogy a tornya tetején van egy csodás kupola és ha nem látod az elején a kis tornyot akkor azt lehet célozni, esélyes, hogy át tudod lőni.
  Löwe-ben két dolgot nem szeretek: lefelé nem tud lőni és az eleje nagyon papír. Ha rálátnak az aljára nagy bajban vagy mivel ott a motor ami gyakran begyullad a megelőző karbantartás ellenére is. Hozama nálam átlagban stabilan 33 000 kredit (prém nélkül). Fentebb a KV-5-re is ennyit írtatok úgyhogy hozam alapján min
Tovább a kategóriában: « IS-5 - Elemzés IS-4 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.