Jelenleg 555 vendég és nincs tag online

2013. január 29. 09:52

Tiger II - Elemzés

Írta:
(220 szavazat)
121 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra a kiváló 10,5 cm KwK 46 L/68-as ágyút szerelték, melynek sebzése 320/320/420, átütése pedig 225/285/60 mm. A 320-as átlagsebzés az IS-3-hoz képest ugyan nem tűnik soknak, de mivel ezen ágyú igazi erőssége a pontosságában rejlik (0,34 m/2,3 s), így ezt a sebzést viszonylag megbízhatóan képes több száz méterről is bevinni (lásd lenti videóban az 5. killt).

A 225 mm-es átütés tier 8-as tankok ellen bőven elég ha gyenge pontot célzunk (tier 8-ban már mindig illik), tier 9 ellen azonban már izzadós kicsit. Ha egy E-75 kicsit is be van fordítva, szemből csak nagy szerencsével tudjuk átlőni a hasát (random faktor). A többi tier 8-as nehéz tankhoz képest azonban nem szenved hátrányt emiatt, mivel jellemzően azok átütése is 225 körül mozog. Megjegyezném, hogy az IS-3 BL-9-es lövege ugyanolyan átütés, de jobb töltési idő mellett 390-es átlagsebzést kapott, amit egyedül a BL-9 pontatlanságával kompenzáltak, így a Tiger II-vel jellemzően erre kell majd építenünk taktikánkat (a T32 T5E1 ágyúja ugyanolyan gyorsan tölt mint a Tiger II, viszont kisebb az átütése és pontatlanabb is).

Az ágyú vertikális kitéríthetősége -7°/+17° ami az IS-3-nál jobb ugyan, de a T32 -10°-ának nyomába sem ér.

Torony

Fordulási sebessége 25°/sec, ami nagyjából megegyezik az IS-3/T32 pároséval. Ez nem egy kimagasló érték, szóval egy közelharci med/ligth támadásnál minden esetben érdemes a testtel is rásegíteni a fordulásra.

A torony frontpáncélja 185 mm, ami a legvékonyabb a 3 tank közül, viszont jellemzően senki nem ezt fogja lőni ha nem csak a torony látszik, hanem a jól látható és papírvékony parancsnoki kupola vagy kémlelőnyílás is.

Felépítmény

Frontpáncélja 150 mm-es, azonban német tankhoz illőn ennek is szép nagy gyenge pontok vannak az elején: hasaalja, géppuskanyílás. A felépítmény felső páncéllemeze azonban – ha nem a géppuskanyílást lövik beforgatva szinte mindent képes pattintani. Mindenképp érdemes, sőt, kötelező a tankot beforgatni szemből érkező támadáskor, ezáltal is megnövelve az effektív páncélvastagságunkat.

A sidescraper technikát legvégsőbb esetben használom csak vele, mert nagyon nehéz eltalálni a pontos kifordítási szöget: ha túl kicsi, akkor kilátszik a haspáncél, ha viszont túl nagy akkor simán átlövik az oldalát, ami jóval érzékenyebb mint mondjuk az IS-3-é. Arra számítsunk, hogy frontális találatnál szinte garantált hogy elszáll a motor/sofőr, rosszabb esetben pedig ki is gyullad, amit közel sem hívnék ritka eseménynek.

Összességében véve azonban egy remek, helyes használat esetén tier 8-ig pattogós páncélzattal rendelkezik, igazi kistestvére az E-75-nek, de ahogy annál is, a KT-nál is mindig rejtsük el az alsó frontpáncélt.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 26°/sec, ami közepesen jó értéknek mondható (IS-3: 30°/s, T32: 25°/s).

Motor

A Maybach HL 230 TRM P45 motor a maga 700 LE-jével közepesen jó gyorsulást biztosít a 38 km/h-s végsebességünkhöz (IS-3: 38 km/h, T32: 35 km/h).

Ajánlott játékstílus

A Tiger II magasabb tier ellen sebességének és ágyújának köszönhetően nem kifejezetten támadó, inkább egy támogató, sniper tank. Ha top tankok vagyunk, akkor persze bátran vezethetjük vele a támadást. Tier 9+ csatákban a sniper képességét veszem elő és egy hullámmal a front mögött haladva az ellenség feltűnésekor még azok látótávján kívülről próbálok támogatást adni.

Ami már-már zsigeri szinten belém rögződött, hogy mindig, minden esetben beforgatom a tankot és próbálom elrejteni a hasát, mert sok, főleg távolabbról leadott lövést vagyunk képesek így pattintani. Arra azonban ügyeljünk hogy ne fordítsuk túl, mert az oldalpáncélja nagyon gyenge illetve lehetőség szerint kerüljük a közelharcot vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Látcső.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Automata tűzoltókészülék. Utóbbira sajnos sokszor szükségünk lesz.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Szerelés, BiA (Elit alakulat). Érdemes a szereléssel kezdeni, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztani a parancsnokon a skillt.

Bevétel

Átlagos bevétel

Tier 8-as tankhoz híven, prémiummal simán pluszban lehet tartani, az 1.030 kredites lőszerár mellett prémium nélkül viszont átlag felett kell teljesítenünk ha nem akarunk veszteségesek lenni vele.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Pontos ágyú
 • Gyors célzás
 • Megfelelő használat mellett masszív páncélzat

Hátrányai

 • Sérülékeny motor
 • Szemből könnyen kigyújtható
 • Kis alfa sebzés

Kiknek ajánlott

Mint a német tankok többségére, erre is igaz, hogy kezdőknek nem ajánlott ezzel kezdeniük, mert a legnehezebben játszható tankok egyike. Akik viszont szeretik a kihívásokat illetve a sniperkedős/támogatós játékstílust, azoknak kötelező darab és a Tiger mellett állandó helye lesz a garázsban.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.992 XP - 4.667 sebzés - 5 kill - 64.900 kredit - Mesterlövész medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lemur_catta · 3 éve
  Mindkét Tigris csak saját tierben heavy, +1 vagy +2 tierben kizárólag TD-ként lehet csak használni őket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  · 3 éve
  Jó lesz az! Ahogy az előttem szóló írta, ki kell fullozni, és kell bele a legalább 3 skilles legénység, a második sorból kell operálni vele, mert ezzel operálni kell, a lézerszike pontosságú löveggel. :beer2:

  [quote name="wotman4000"][quote name="simron78"]Akkor szerezd meg a nagy tornyot, a nagy ágyút és úgy játsszál legalább 50, de inkább 100 csatát, utána majd megalapozottan tudod mondani, hogy szar tank, vagy jó tank, de ne a kifejlesztetlen tank alapján ítéld meg, így az IS-3 is lófasz a 175 penes alaplöveggel, nem beszélve a T-32-ről amin még csak a papírpáncélzatú kis torony van, vagy ne adj isten egy olyan T-29, amire a tulaja csak a 75 mm-es löveget tudja feltenni :-)[/quote]


  Az a gáz hogy mostanába ha tiger2-vel vagyok szinte 10esek közé tesz be.Valjuk be,ott totál esélytelen játszani vele.[/quote]

  Pont ezért nem kell vele lőre rohanni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  wotman4000 · 3 éve
  [quote name="simron78"]Akkor szerezd meg a nagy tornyot, a nagy ágyút és úgy játsszál legalább 50, de inkább 100 csatát, utána majd megalapozottan tudod mondani, hogy szar tank, vagy jó tank, de ne a kifejlesztetlen tank alapján ítéld meg, így az IS-3 is lófasz a 175 penes alaplöveggel, nem beszélve a T-32-ről amin még csak a papírpáncélzatú kis torony van, vagy ne adj isten egy olyan T-29, amire a tulaja csak a 75 mm-es löveget tudja feltenni :-)[/quote]


  Az a gáz hogy mostanába ha tiger2-vel vagyok szinte 10esek közé tesz be.Valjuk be,ott totál esélytelen játszani vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78 · 3 éve
  Akkor szerezd meg a nagy tornyot, a nagy ágyút és úgy játsszál legalább 50, de inkább 100 csatát, utána majd megalapozottan tudod mondani, hogy szar tank, vagy jó tank, de ne a kifejlesztetlen tank alapján ítéld meg, így az IS-3 is lófasz a 175 penes alaplöveggel, nem beszélve a T-32-ről amin még csak a papírpáncélzatú kis torony van, vagy ne adj isten egy olyan T-29, amire a tulaja csak a 75 mm-es löveget tudja feltenni :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  csaknézek · 3 éve
  Sziasztok!
  Nem vagyok jó játékos, sőőőt. De ezzel a tankkal saját magamat is alulmúlom. Igaz, kis torony van rajta és a közepes ágyú. Szerintem ez egy kínlódás. Ha mellé szellentenek tuti valami törik-szakad. Forgathatom ahogy akarom, csak az nem lövi be aki nem látja. Lassú, lomha f*s.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunavaria · 4 éve
  Cefet nagy szerencse kell hozzá!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  · 4 éve
  [quote name="Hunavaria"]Csak mazochistáknak![/quote]

  Azért tud vidám perceket okozni, hozzáértő kezekben. ;-) Bár, az enyém nem az... ops: :-*

  A legutóbbi jó csatám vele:
  http://wotreplays.eu/site/3031336#mountain_pass-toydolls2-tiger_ii

  És egy másik:
  http://wotreplays.eu/site/2961988#fjords-toydolls2-tiger_ii
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunavaria · 4 éve
  Csak mazochistáknak!

Kapcsolódó elemek

 • Tiger II - Bemutató videó (angol)

  A Tiger II, más néven a Királytigris egy Tier 8-as méltán elhíresült német nehéz tank. Ezt a tankot úgy tervezték, hogy képes legyen minden ellenséges járművet kilőni 1 km-en belül. A harctereken még mindig félelmetes ellenfélnek számít jó páncélzata és kiváló pontosságának köszönhetően. A videóban egyrészt bemutatjuk jellemzőit és összehasonlítjuk a többi Tier 8-as tankkal, valamint elmagyarázzuk hogy hogyan is kell hatékonyan használni ezt a járművet. Másrészt ha vadászni akarsz rá, azt is megmutatjuk, hogy mik a Tiger II gyenge pontjai.

  {youtube}tElET-HD0Ac&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.