Jelenleg 340 vendég és nincs tag online

2013. január 29. 09:52

Tiger II - Elemzés

Írta:
(220 szavazat)
121 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra a kiváló 10,5 cm KwK 46 L/68-as ágyút szerelték, melynek sebzése 320/320/420, átütése pedig 225/285/60 mm. A 320-as átlagsebzés az IS-3-hoz képest ugyan nem tűnik soknak, de mivel ezen ágyú igazi erőssége a pontosságában rejlik (0,34 m/2,3 s), így ezt a sebzést viszonylag megbízhatóan képes több száz méterről is bevinni (lásd lenti videóban az 5. killt).

A 225 mm-es átütés tier 8-as tankok ellen bőven elég ha gyenge pontot célzunk (tier 8-ban már mindig illik), tier 9 ellen azonban már izzadós kicsit. Ha egy E-75 kicsit is be van fordítva, szemből csak nagy szerencsével tudjuk átlőni a hasát (random faktor). A többi tier 8-as nehéz tankhoz képest azonban nem szenved hátrányt emiatt, mivel jellemzően azok átütése is 225 körül mozog. Megjegyezném, hogy az IS-3 BL-9-es lövege ugyanolyan átütés, de jobb töltési idő mellett 390-es átlagsebzést kapott, amit egyedül a BL-9 pontatlanságával kompenzáltak, így a Tiger II-vel jellemzően erre kell majd építenünk taktikánkat (a T32 T5E1 ágyúja ugyanolyan gyorsan tölt mint a Tiger II, viszont kisebb az átütése és pontatlanabb is).

Az ágyú vertikális kitéríthetősége -7°/+17° ami az IS-3-nál jobb ugyan, de a T32 -10°-ának nyomába sem ér.

Torony

Fordulási sebessége 25°/sec, ami nagyjából megegyezik az IS-3/T32 pároséval. Ez nem egy kimagasló érték, szóval egy közelharci med/ligth támadásnál minden esetben érdemes a testtel is rásegíteni a fordulásra.

A torony frontpáncélja 185 mm, ami a legvékonyabb a 3 tank közül, viszont jellemzően senki nem ezt fogja lőni ha nem csak a torony látszik, hanem a jól látható és papírvékony parancsnoki kupola vagy kémlelőnyílás is.

Felépítmény

Frontpáncélja 150 mm-es, azonban német tankhoz illőn ennek is szép nagy gyenge pontok vannak az elején: hasaalja, géppuskanyílás. A felépítmény felső páncéllemeze azonban – ha nem a géppuskanyílást lövik beforgatva szinte mindent képes pattintani. Mindenképp érdemes, sőt, kötelező a tankot beforgatni szemből érkező támadáskor, ezáltal is megnövelve az effektív páncélvastagságunkat.

A sidescraper technikát legvégsőbb esetben használom csak vele, mert nagyon nehéz eltalálni a pontos kifordítási szöget: ha túl kicsi, akkor kilátszik a haspáncél, ha viszont túl nagy akkor simán átlövik az oldalát, ami jóval érzékenyebb mint mondjuk az IS-3-é. Arra számítsunk, hogy frontális találatnál szinte garantált hogy elszáll a motor/sofőr, rosszabb esetben pedig ki is gyullad, amit közel sem hívnék ritka eseménynek.

Összességében véve azonban egy remek, helyes használat esetén tier 8-ig pattogós páncélzattal rendelkezik, igazi kistestvére az E-75-nek, de ahogy annál is, a KT-nál is mindig rejtsük el az alsó frontpáncélt.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 26°/sec, ami közepesen jó értéknek mondható (IS-3: 30°/s, T32: 25°/s).

Motor

A Maybach HL 230 TRM P45 motor a maga 700 LE-jével közepesen jó gyorsulást biztosít a 38 km/h-s végsebességünkhöz (IS-3: 38 km/h, T32: 35 km/h).

Ajánlott játékstílus

A Tiger II magasabb tier ellen sebességének és ágyújának köszönhetően nem kifejezetten támadó, inkább egy támogató, sniper tank. Ha top tankok vagyunk, akkor persze bátran vezethetjük vele a támadást. Tier 9+ csatákban a sniper képességét veszem elő és egy hullámmal a front mögött haladva az ellenség feltűnésekor még azok látótávján kívülről próbálok támogatást adni.

Ami már-már zsigeri szinten belém rögződött, hogy mindig, minden esetben beforgatom a tankot és próbálom elrejteni a hasát, mert sok, főleg távolabbról leadott lövést vagyunk képesek így pattintani. Arra azonban ügyeljünk hogy ne fordítsuk túl, mert az oldalpáncélja nagyon gyenge illetve lehetőség szerint kerüljük a közelharcot vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Látcső.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Automata tűzoltókészülék. Utóbbira sajnos sokszor szükségünk lesz.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Szerelés, BiA (Elit alakulat). Érdemes a szereléssel kezdeni, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztani a parancsnokon a skillt.

Bevétel

Átlagos bevétel

Tier 8-as tankhoz híven, prémiummal simán pluszban lehet tartani, az 1.030 kredites lőszerár mellett prémium nélkül viszont átlag felett kell teljesítenünk ha nem akarunk veszteségesek lenni vele.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Pontos ágyú
 • Gyors célzás
 • Megfelelő használat mellett masszív páncélzat

Hátrányai

 • Sérülékeny motor
 • Szemből könnyen kigyújtható
 • Kis alfa sebzés

Kiknek ajánlott

Mint a német tankok többségére, erre is igaz, hogy kezdőknek nem ajánlott ezzel kezdeniük, mert a legnehezebben játszható tankok egyike. Akik viszont szeretik a kihívásokat illetve a sniperkedős/támogatós játékstílust, azoknak kötelező darab és a Tiger mellett állandó helye lesz a garázsban.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.992 XP - 4.667 sebzés - 5 kill - 64.900 kredit - Mesterlövész medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Marits_2 · 3 éve
  Sziasztok! Régi álmom volt a Tigris 2 és sikerült végre megszereznem fél év után aki játszott előtte lévő tankokkal vk 36 tiger 1 ... az szerintem gyűjtött elég tapasztalatot, mégis hogy kell velük játszani. Nem vagyok egy kiemelkedő játékos, sok rosszat olvastam a tankról, de összességében elégedett vagyok a tankkal. Lassan egy hete ismerkedünk egymással és nekem nagyon tetszik, gyémánt alakzatban a frontja sokat pattint. Full női legénységem van benne ,aki szereti a német tankokat és tud ésszel játszani az élvezni fogja vele a játékot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _AzureDragon_ · 3 éve
  A hulladék enyhe kifejezés rá.Az is átlövi aki nem akarja.Modul érzékeny,Arty imádja.állandó Tier 10,terű lassú,lassan tölt,hányadék dpm.A pontosság is kifogásolható, sajnos a legkritikusabb helyzetekben hagy cserben.Álcája heavy-hez képest is sz*r.Meglátják fókuszba lövik azonnal (mindenki tudja ,hogy papír... (Ingyen sebzés)). A WG is és az XVM is tudja ,hogy egy szemétre való hulladék... 1700 sebzésre zöld WN8... (mi ez? med? ) Garázsom szégyenfoltja az elődjével együtt, de míg annak volt értelmes dpm-je, ennek már az sincs. 20k xp E 75-ig... alig várom ,hogy ezt a f*st kivágjam a garázsból.

  U.I.: Tiger I volt az első 7-es tankom a garázsba... 5 év alatt most ér el az ág 9-esre... (nem azért mert annyira béna volnék (ez alatt már 2 10-es ott áll a garázsba és másik 3 ág 8-asnál jár...) szimplán nem volt idegzetem játszani ezzel a sz*rral.

  Ja és gyors szerkesztés: Az ideggörcs kb. minden meccsen garantált vele...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  akodolanyi · 3 éve
  Tenyleg jo jatszani vele, az agyuja nagyon pontos. Csak hat szinte allandoan T10. Az elobb csak harom loves voltam, 535, 568, 497 Hp-s talalatokkal. Azert a legkisebbet az artytol kaptam. Elmeny lehet vele jatszani a sajat tierjeben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  wotman4000 · 3 éve
  Rég játszotam már a tiger 2vel,nyomtam ma pár csatát,és hát.....bitang jó volt.3 csik is meglett vele 3x voltam 10esek közt,még ott is faragtam le belölük rendesen
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  · 3 éve
  [quote name="csaknézek"]Köszönöm mindenkinek.Legénységem 1 skill + a második skill 97%. A TD-s tippeket megfogadom/megpróbálom. Az elkeseredettség szólt belőlem. Fejlesztem bőszen a tornyot és az ágyút is, de nagyon lassan megy.[/quote]

  Ennél a tanknál, nem kell rohanni. Gyűjtögesd az xp-t lassan, ha van felesleges szabad xp-d akkor abból is használhatsz, de inkább ne.
  Én rájöttem arra, hogy egyik új tankomtól sem szabad sokat várnom, mert ha nem váltja be az elvárásaimat, akkor elmegy a kedvem a vele való játéktól. Tehát csak lassacskán, ki fog az alakulni. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Robert22 · 3 éve
  hát igen support tank ez nem ugy mint a IS-3 közéliharos

  [quote name="guzu99"]A Tiger2 egy tipikus "TD" tank,ha úgy használod hálás tud lenni...amikor klánban voltam,engem mindig hátrébb parancsoltak,és TD üzemmódban kellett harcolnom,úgy adja ki magából,amit igazán tud...persze jobb játékosok biztos előrébb is hatékonyabban használják,de sztem tipikus támogató tank...[/q[quote name="guzu99"]A Tiger2 egy tipikus "TD" tank,ha úgy használod hálás tud lenni...amikor klánban voltam,engem mindig hátrébb parancsoltak,és TD üzemmódban kellett harcolnom,úgy adja ki magából,amit igazán tud...persze jobb játékosok biztos előrébb is hatékonyabban használják,de sztem tipikus támogató tank...[/quote]


  ja arra tökéletes hogy hegyen sniperezél, gond az hogy többi tomató csapatársak elkezdenek noobozni mert te hegyen lövöldözöl nem? azért mert nem jönnek rá hogy ki kell használni az ágyu tulaját
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  csaknézek · 3 éve
  Köszönöm mindenkinek.Legénységem 1 skill + a második skill 97%. A TD-s tippeket megfogadom/megpróbálom. Az elkeseredettség szólt belőlem. Fejlesztem bőszen a tornyot és az ágyút is, de nagyon lassan megy.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  guzu99 · 3 éve
  A Tiger2 egy tipikus "TD" tank,ha úgy használod hálás tud lenni...amikor klánban voltam,engem mindig hátrébb parancsoltak,és TD üzemmódban kellett harcolnom,úgy adja ki magából,amit igazán tud...persze jobb játékosok biztos előrébb is hatékonyabban használják,de sztem tipikus támogató tank...

Kapcsolódó elemek

 • Tiger II - Bemutató videó (angol)

  A Tiger II, más néven a Királytigris egy Tier 8-as méltán elhíresült német nehéz tank. Ezt a tankot úgy tervezték, hogy képes legyen minden ellenséges járművet kilőni 1 km-en belül. A harctereken még mindig félelmetes ellenfélnek számít jó páncélzata és kiváló pontosságának köszönhetően. A videóban egyrészt bemutatjuk jellemzőit és összehasonlítjuk a többi Tier 8-as tankkal, valamint elmagyarázzuk hogy hogyan is kell hatékonyan használni ezt a járművet. Másrészt ha vadászni akarsz rá, azt is megmutatjuk, hogy mik a Tiger II gyenge pontjai.

  {youtube}tElET-HD0Ac&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.