Jelenleg 525 vendég és nincs tag online

2013. január 29. 09:52

Tiger II - Elemzés

Írta:
(220 szavazat)
121 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Erre a tankra a kiváló 10,5 cm KwK 46 L/68-as ágyút szerelték, melynek sebzése 320/320/420, átütése pedig 225/285/60 mm. A 320-as átlagsebzés az IS-3-hoz képest ugyan nem tűnik soknak, de mivel ezen ágyú igazi erőssége a pontosságában rejlik (0,34 m/2,3 s), így ezt a sebzést viszonylag megbízhatóan képes több száz méterről is bevinni (lásd lenti videóban az 5. killt).

A 225 mm-es átütés tier 8-as tankok ellen bőven elég ha gyenge pontot célzunk (tier 8-ban már mindig illik), tier 9 ellen azonban már izzadós kicsit. Ha egy E-75 kicsit is be van fordítva, szemből csak nagy szerencsével tudjuk átlőni a hasát (random faktor). A többi tier 8-as nehéz tankhoz képest azonban nem szenved hátrányt emiatt, mivel jellemzően azok átütése is 225 körül mozog. Megjegyezném, hogy az IS-3 BL-9-es lövege ugyanolyan átütés, de jobb töltési idő mellett 390-es átlagsebzést kapott, amit egyedül a BL-9 pontatlanságával kompenzáltak, így a Tiger II-vel jellemzően erre kell majd építenünk taktikánkat (a T32 T5E1 ágyúja ugyanolyan gyorsan tölt mint a Tiger II, viszont kisebb az átütése és pontatlanabb is).

Az ágyú vertikális kitéríthetősége -7°/+17° ami az IS-3-nál jobb ugyan, de a T32 -10°-ának nyomába sem ér.

Torony

Fordulási sebessége 25°/sec, ami nagyjából megegyezik az IS-3/T32 pároséval. Ez nem egy kimagasló érték, szóval egy közelharci med/ligth támadásnál minden esetben érdemes a testtel is rásegíteni a fordulásra.

A torony frontpáncélja 185 mm, ami a legvékonyabb a 3 tank közül, viszont jellemzően senki nem ezt fogja lőni ha nem csak a torony látszik, hanem a jól látható és papírvékony parancsnoki kupola vagy kémlelőnyílás is.

Felépítmény

Frontpáncélja 150 mm-es, azonban német tankhoz illőn ennek is szép nagy gyenge pontok vannak az elején: hasaalja, géppuskanyílás. A felépítmény felső páncéllemeze azonban – ha nem a géppuskanyílást lövik beforgatva szinte mindent képes pattintani. Mindenképp érdemes, sőt, kötelező a tankot beforgatni szemből érkező támadáskor, ezáltal is megnövelve az effektív páncélvastagságunkat.

A sidescraper technikát legvégsőbb esetben használom csak vele, mert nagyon nehéz eltalálni a pontos kifordítási szöget: ha túl kicsi, akkor kilátszik a haspáncél, ha viszont túl nagy akkor simán átlövik az oldalát, ami jóval érzékenyebb mint mondjuk az IS-3-é. Arra számítsunk, hogy frontális találatnál szinte garantált hogy elszáll a motor/sofőr, rosszabb esetben pedig ki is gyullad, amit közel sem hívnék ritka eseménynek.

Összességében véve azonban egy remek, helyes használat esetén tier 8-ig pattogós páncélzattal rendelkezik, igazi kistestvére az E-75-nek, de ahogy annál is, a KT-nál is mindig rejtsük el az alsó frontpáncélt.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 26°/sec, ami közepesen jó értéknek mondható (IS-3: 30°/s, T32: 25°/s).

Motor

A Maybach HL 230 TRM P45 motor a maga 700 LE-jével közepesen jó gyorsulást biztosít a 38 km/h-s végsebességünkhöz (IS-3: 38 km/h, T32: 35 km/h).

Ajánlott játékstílus

A Tiger II magasabb tier ellen sebességének és ágyújának köszönhetően nem kifejezetten támadó, inkább egy támogató, sniper tank. Ha top tankok vagyunk, akkor persze bátran vezethetjük vele a támadást. Tier 9+ csatákban a sniper képességét veszem elő és egy hullámmal a front mögött haladva az ellenség feltűnésekor még azok látótávján kívülről próbálok támogatást adni.

Ami már-már zsigeri szinten belém rögződött, hogy mindig, minden esetben beforgatom a tankot és próbálom elrejteni a hasát, mert sok, főleg távolabbról leadott lövést vagyunk képesek így pattintani. Arra azonban ügyeljünk hogy ne fordítsuk túl, mert az oldalpáncélja nagyon gyenge illetve lehetőség szerint kerüljük a közelharcot vele.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Látcső.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegélycsomag, Automata tűzoltókészülék. Utóbbira sajnos sokszor szükségünk lesz.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Szerelés, BiA (Elit alakulat). Érdemes a szereléssel kezdeni, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztani a parancsnokon a skillt.

Bevétel

Átlagos bevétel

Tier 8-as tankhoz híven, prémiummal simán pluszban lehet tartani, az 1.030 kredites lőszerár mellett prémium nélkül viszont átlag felett kell teljesítenünk ha nem akarunk veszteségesek lenni vele.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Pontos ágyú
 • Gyors célzás
 • Megfelelő használat mellett masszív páncélzat

Hátrányai

 • Sérülékeny motor
 • Szemből könnyen kigyújtható
 • Kis alfa sebzés

Kiknek ajánlott

Mint a német tankok többségére, erre is igaz, hogy kezdőknek nem ajánlott ezzel kezdeniük, mert a legnehezebben játszható tankok egyike. Akik viszont szeretik a kihívásokat illetve a sniperkedős/támogatós játékstílust, azoknak kötelező darab és a Tiger mellett állandó helye lesz a garázsban.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.992 XP - 4.667 sebzés - 5 kill - 64.900 kredit - Mesterlövész medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pozitron77 · 8 éve
  Köszi ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Haphaisztosz · 8 éve
  Nagyon jó a bemutató,érthető és világos.Szép munka. Köszönöm.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Szemi_G · 8 éve
  Köszi az ismertetőt... Bár messze nem járok itt - (még csak a T6-os VKtankoknál járok), de gyűjtöm az infókat a Tigrisekről...

  Egy kérdés: Ha a Tigris I és II sniper/support tank, a Tigris (P) is ugyanígy játszható eredményesen?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 8 éve
  Fejleszd ki még a Tigrisen, egy majdnem elit tankkal jóval egyszerűbb mint a majdani stock Tiger II-vel, illetve a Tigrised is mozgékonyabb lesz vele. Ez olyasmi íratlan szabály, mint hogy tank kifejlesztésre soha nem költünk free XP-t, csak és kizárólag modul fejlesztésre, ugyanezen okból: elit tankkal sokkal egyszerűbb farmolni az XP-t.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Haphaisztosz · 8 éve
  Köszi az ismertetőt,1-2hét és meglesz a tigrisII,pont jókor tetted fel :-D
  Egy kérdésem lenne,tigrissel érdemes kifejleszteni a top motort,vagy ráér "menet" közben is,amikor már megvan a Tigris II ?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 8 éve
  [b]Hunyi[/b]: Ja, szerintem ő a DB-ről került át és úgy maradt :-) Azért látcsövet rakok rá mert a legritkább esetben vagyok vele több másodpercig mozdulatlan. Célzórendszert feleslegesnek érzem, mivel a töltési idő alatt bőven becélozza amit kell.
  [b]Pozitron[/b]: Az XVM írja ki megfelelő beállítások mellett. Ha felrakod az általam használt mod-packot ([url]http://wotinfo.hu/index.php/add-ons/item/268-mod-pack-amiket-%C3%A9n-haszn%C3%A1lok-083[/url]), pontosan azt fogod látni amit én is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pozitron77 · 8 éve
  Szia! Ami a videóban van a képernyő felső részén kissé balra,sebzés mutató...annak a módnak mi a neve? Válaszodat köszi...a videó sokat segített mert nekem is van Tiger II de még nem sokat mentem vele....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyi · 8 éve
  Off-road vezetés meg távcső minek rá? Off-road helyett a megelőző karbantartás 100x hasznosabb, a távcső helyett meg én vagy periszkópot vagy célzórendszert tennék rá. A távcső medeken vagy scoutokon hasznosabb.

Kapcsolódó elemek

 • Tiger II - Bemutató videó (angol)

  A Tiger II, más néven a Királytigris egy Tier 8-as méltán elhíresült német nehéz tank. Ezt a tankot úgy tervezték, hogy képes legyen minden ellenséges járművet kilőni 1 km-en belül. A harctereken még mindig félelmetes ellenfélnek számít jó páncélzata és kiváló pontosságának köszönhetően. A videóban egyrészt bemutatjuk jellemzőit és összehasonlítjuk a többi Tier 8-as tankkal, valamint elmagyarázzuk hogy hogyan is kell hatékonyan használni ezt a járművet. Másrészt ha vadászni akarsz rá, azt is megmutatjuk, hogy mik a Tiger II gyenge pontjai.

  {youtube}tElET-HD0Ac&hd=1|650|370{/youtube}

Tovább a kategóriában: E 75 - Elemzés »

KERES
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.