Jelenleg

19
látogatónk van

2013. január 28. 08:09

SU-122-44 - Elemzés

Írta:
(115 szavazat)
32 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A páncélvadászt a 122 mm D-25S (Wedge Breech) ágyúval szerelték fel. Jellemzői a nagy alfa sebzés, átlagos átütés és a 7,5 tüzelés/perc tűzsebesség, ami a játék egyik legnagyobb DPM-el (sebzés/perc) rendelkező tankjává teszi. Lőszer kapacitása 35 db, ami bőségesen elég, viszont a lőszer az meglehetősen drága hozzá: 1025 kredit a normál AP és 4800 kredit az arany lőszer. Az átlagos páncélátütésünk 175/217/64 mm, az ezekhez társuló sebzés pedig 390/390/465 HP. Ám hiába a 465 sebzés repeszgránáttal, ha a 64 mm-es átlagos átütés mellett szinte semmit nem fogunk vele átütni. Kisebb artyk ellen esetleg vihetünk magunkkal párat.
Az ágyú függőleges kitéríthetősége -4°/+16° amiből a -4° nem mondható túl jónak, sőt, egyenesen gyengének nevezném. A vízszintes kitéríthetősége -8°/+8° ami szintén nem tartozik a páncélvadászok élmezőnyébe, sokat fogunk forgolódni miatta.

Igazából a drága lőszer és a nem túl pontos löveg az, ami gondoskodik arról, hogy ez ne legyen egy kiugróan jó pénzhozamot biztosító tank. Pontossága 0,41 m, ami miatt viszonylag közeli célpontok ellen tudjuk csak hatékonyan használni.  Látótávolságunk csupán 330 méter, így rá leszünk szorulva a többiek felderítésére, viszont erre a távolságra még viszonylag pontos az ágyunk is. Tier 5-6 ellen még vígan elleszünk az ágyúval, tier 7-ben már oda kell figyelni hova lövünk, tier 8-9-ben pedig már csak oldalról vagy hátulról leszünk eredményesek.

Felépítmény

Páncélzatunk 90/75/45 mm, a döntött front páncélzat miatt azonban szemből egész jól védettek vagyunk, a velünk egy szintű vagy nálunk kisebb tankok lövedékei gyakran pattanni fognak rólunk. Igyekezzünk szembe vagy kissé szögbe befordítva az ellenség felé fordulni, mert így vagyunk a legvédettebbek, oldalról és hátulról viszont szinte teljesen védtelenek vagyunk. Erre mindig figyeljünk és ne hagyjunk lehetőséget az oldalba/hátba kerülésünkre. 840 hp-nk van, ami ebben a tier-ben jónak mondható.

Felfüggesztés

Fordulási sebessége 42°/sec, ami igen jó értéknek mondható (a Stug III-é 44°/sec).

Motor

A páncélvadász végsebessége 47,5 km/h, amit egy 500 LE-s motor biztosít számunkra. Ezzel és a jó fordulási sebességgel egy igen jó mozgékonyságú TD-t kapunk kézhez.

Ajánlott játékstílus

A SU-122-44 két fő előnye a mozgékonyság és a nagy DPM. Helyezkedjünk vele úgy, hogy szemben álljunk az ellenséggel, a döntött frontpáncélunk alacsonyabb tier ellen viszonylag jó védelmet nyújt. A helyválasztás nagyon fontos, de nem kell kétségbe esnünk ha oldalba kerülnek minket, mert gyorsan tudunk forogni vagy helyet változtatni.
Célozzunk pontosan (ez főleg közelre fog jól működni), mivel minden bevitt sebzésünk fontos. Elit legénységgel és töltésgyorsítóval akár 2 lövést is bevihetünk egy nehéz tanknak, míg ellenfelünk csak egyet tud viszonyozni. Mehetünk kicsit lemaradva az első vonal után, lényeg hogy ne minket lőjenek elsőnek. Ha mozgásban vagyunk a tüzérség sem nagyon fog velünk foglalkozni, egy helyben állva viszont arty csemege lesz belőlünk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Álcaháló/Célzásgyorsító. Periszkópot nem ajánlanék a tankra, mivel távolra amúgy sem pontos. A töltésgyorsító jól jön, mivel DPM-ünket még tovább növeli illetve a ventilátor is rátesz egy kis pluszt a legénység képességeire, az álcaháló pedig segít a rejtőzködésben.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Vezetőnek kuplungégető, BiA (Elit alakulat), majd Álcázás. Érdemes az álcázással kezdeni, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztani a skilleket.

Bevétel

A drága lőszer és a pontatlan ágyú miatt ez nem egy kiemelkedően jól kereső prémium tank, inkább egy igazi kis fun TD. Átlagos nettó hozama győzelem esetén (2-4 találat bevitelével) 20-40 ezer kredit közt alakul, nagyon kiemelkedő csatát kell mennünk, hogy elérjük a 70-80 ezret.  Kredithozamban a Dicker Max-hoz hasonlítanám, csak ez fürgébb és kicsit jobban páncélozott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Magas DPM
 • Jó mozgékonyság
 • Szemből korrekt páncélzat (tier 7-ig)

Hátrányai

 • Vékony oldalsó és hátsó páncélzat
 • Drága lőszer
 • Nem túl pontos ágyú

Kiknek ajánlott

TD függőknek fun-olásra és kredit farmolásra, illetve azoknak akik nem tudnak megbarátkozni a JagdTiger 8,8 lassú mozgékonyságával és alacsony alfa sebzésével. De aki egyszer akar rászánni pénzt egy prémium TD-re és jól is akar keresni vele az a JagdTiger 8,8-cal jobban jár. A teljes árát véleményem szerint nem éri meg, én karácsonyi akcióban vettem 30% kedvezménnyel 4.725 aranyért (ennyit még megért). Még én sem tudtam eldönteni, hogy szeretem-e ezt a TD-t vagy sem. Néha nagyon jó köröket tudok vele menni, élvezet vele a játék, néha viszont felhúzom magam a pontatlanságán és a sok lepattanó lövésén. Ilyenkor sokszor arra gondolok, hogy ez most egy 1.000 kredites mellélövés volt... Nem játszottam vele még olyan sokat, kicsit több, mint 100 meccsnél járok vele, viszont a győzelmi arányom 61%-os ezzel a tankkal, ami elárulja, hogy olyan rossz azért nem lehet. És az is igaz, hogy míg a legtöbb prémium tankra azt mondják, hogy pénzkeresésre valók és az adott tier-ben szereplő társainál gyengébbek, szerintem ez erre a járműre nem igaz.

Videó

A lenti videó eredménye: 2.523 XP - 138.000 kredit - Radley-Walter's Medal, Steel Wall, Top Gun.


Az elemzést írta: BaLee82

Utoljára frissítve: 2021. október 6. 07:26

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ___B__P___
  • Tankos
  · 8 éve
  Sok ember sz®rnak tartja ? Nagyon helyes... Igy legalább nem fogják nerfelni , én pedig még hosszú ideig élvezhetem ezt a vadállatot. Ehhez a td-hez fantázia kell. Akinek a td-zés abból áll , hogy beül egy bokorba és várja a potyát , annak ez a tank szívás lesz...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  A probléma, hogy a SP pontosabb és meg tudja kerülni a tankokat, amire te TD-vel nem vagy képes.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="imi321"]
  Márpedig ez egy kupac... T8-9-ben mi a francot csinálsz 175 pennel?[/quote]
  Amit az SP-gel. :P
  De a tier 9-es csatában ott van az ellennél is a tier 7-es tankok. Nyilván nem a te feladatod az ellenfél E75-ösét kiiktatni.
  Nekem csak 1300 damage az átlagom vele 174 meccsen, így 1714 wn8-a van.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Rallyefan81
  • Tankos
  · 8 éve
  Mit kezdesz tier 8-9-ben 175 pennel? ugyan azt mint az összes tier HETES orosz járművel... gold és/vagy szerencse.Mint az összes olyannal, amit felrak sajátjánál nagyobb tierbe.Mert ugye azért a saját tierbe lehet elég jól használni. kb, mint a Stug III G saját tierben.Szerintem. Én szeretem, nekem bejött. A SU-100 M1-el együtt.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  imi321
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Borisz79"]Üdv.Mindenkinek.

  Nem tudom, hogy melyik TD-vel mentek, de ezzel biztos nem. Mind közel harc mint pedig távolabbi célpontra is teljesen alkalmas. 180 mecset nyomtam eddig vele és 1700 sebzés alatt még nem igazán sikerült vele menni. ezzel a TD-vel az WN8 értékem 2130 és 72%. Ha annyira egy kupac... lenne akkor nem hinném, hogy játszanék vele. Nyugodt szível ajánlom mindenkinek( kivéve akik bénák a TD-hez és azt írják róla, hogy kupac...! )[/quote]

  Márpedig ez egy kupac... T8-9-ben mi a francot csinálsz 175 pennel? Még ha light vagy med lenne, akkor oké, de így. Ja, és ha 1700 az átlagod vele, akkor az minimum 2400-25000 wn8 lehet, mert gondolom azért csatánként 0.8-1 kill csak megvan átlagban.
  Remélem nem veled beszélgetünk:
  http://wotinfo.net/en/efficiency?server=EU&playername=Borisz79
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 8 éve
  1850 a unicum ha nem csinálsz semmit, szóval az 1700 valszeg unicum átlagsebzés.

  Nekem 1453-ra ad 2138 WN8-at, szóval ennél biztosan magasabb az 1700
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Borisz79
  • Tankos
  · 8 éve
  Üdv.Mindenkinek.

  Nem tudom, hogy melyik TD-vel mentek, de ezzel biztos nem. Mind közel harc mint pedig távolabbi célpontra is teljesen alkalmas. 180 mecset nyomtam eddig vele és 1700 sebzés alatt még nem igazán sikerült vele menni. ezzel a TD-vel az WN8 értékem 2130 és 72%. Ha annyira egy kupac... lenne akkor nem hinném, hogy játszanék vele. Nyugodt szível ajánlom mindenkinek( kivéve akik bénák a TD-hez és azt írják róla, hogy kupac...! )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  stefanitsr
  • Tankos
  · 8 éve
  Nagyon jó tank, én nagyon szeretem. A jagdtiger88 ehhez képest egy igazi csapás.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  G0mb1
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Ez a tank egy rakás kupac .... (mindenki ízlésének megfelelően helyettesítsen be egy szót, ami az emésztési folyamatok végén keletkező fel nem használt, nem hasznosítható anyagmaradvány szinonímája)

  A TD-nek baromi jó a DPM-e, de baromi ritka az a szituáció, amikor valójában ki is tudjuk ezt haszálni. Továbbá az átütése T9-ben már nagyon kevés és ráadásul ez egy nagyon pontatlan (30 méterről is mellé tud lőni) ágyúval van párosítva. Az egész csomagot meg megfejelik a gyenge látóttávval és ha rossz ágyú kitéríthetőséggel (se oldalirányú, se függőleges irányban).
  Szóval az eddigi tapasztalatom alapján, ez a TD nem éri meg az árát! Kreditet lehet vele hozni, de közel sem olyan jó TD, mint azt gondolná az ember az alfa sebzés és tűzgyorsaság után.

  Sajnos az effektív DPS nagyjából a fele a papíron megadottnak! Igazán jó csatát ritkán lehet menni vele, xar csatát meg annál többet...[/quote]

  Nekem eddig eszméletlenül bejön, a legénység is már 2 skilles, de még mindig érzem hogy van benne bőven potenciál. A DPM-jét eddig nekem remekül sikerült kamatoztatni, ez nem olyan TD ami hátul campel és sniperkodik. Persze én minden csatát így kezdek, de utána ahol látom h kicsit gyengébb az ellen ott megindulok és hátulról igyekszem meglepni őket. Általában nem számítanak rám és mire rám fordulnak a 2. lövést adom le rájuk, ezután jön egy lövés csere és vége is, legrosszabb esetben. Ezzel nagyon szépen lehet darálni, mint írtad a pontosság borzalmas ezért én megpróbálok minél közelebb menni, extrém esetekben még pattint is, én néha beleforgatom a lövésbe a láncom és sikerül levenni 1 lövést. Kuplung égető még nincs, eddig egy Chaffee tudott csak kicsit megviccelni, másnak esélye se volt flankelni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bendzsi_a_haver
  • Tankos
  · 8 éve
  A repesz sebzését javítsd 530-ra
  És a hozzá tartozó 64 pen bizony kimagasló érték!
Tovább a kategóriában: SU-100Y - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.