Jelenleg

29
látogatónk van

2013. január 23. 15:56

T-25 (Skoda) - Elemzés

Írta:
(97 szavazat)
23 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A harckocsi egy egyedi 7,5 centiméteres A18 KwK ágyút kapott. Ez az ágyú sokban hasonlít a Pz-IV KwK 40 L/48 lövegéhez. A T-25 ágyúja tűzgyorsaság és páncélátütés terén nyújt többet, de pontosság és célzási sebesség terén alulmarad. A különbségek azonban annyira minimálisak, hogy a játékstílus a két ágyúval igen hasonló. 100%-os legénység és töltésgyorsító segítségével 3,61 másodpercenként tud lőni. A 116 mm-es páncélátütés tier 5-ös csatákban bőven elég, de mivel nincs a tank számára speciális MM, ezért mindig célszerű prémium lőszert is bepakolni. A HE lőszernek ilyen kis kaliber esetén nem látom sok értelmét, ezért ezt nem is ajánlom. Az ágyú átlagsebzése 110 hp, ami ilyen szinten átlagosnak számít egy közepes tanktól. A pontosság kicsit kisebb, mint a többi német közepes tanké, de nem nevezhető ez sem pontatlannak (még ezzel is lehet mesterlövészkedni). Lőszerből összesen 60 db fér a harckocsiba, ez nekem még sosem fogyott ki.

Torony

A toronypáncélzat 60/60/35 mm. Ez oldalt és hátul viszonylag döntött, ott jobban is véd. A legnagyobb probléma a toronnyal a lassú toronyforgatás. Ez csak 22 fok/másodperc. Összehasonlításképpen ez az érték a Pz IV esetében 44 fok/másodperc. Az alacsony toronyforgatási sebesség miatt, ha egy ellenséges könnyű tank próbál körbemanőverezni, nem elég csak a tornyot ráfordítani, hanem a torony mellett az egész tankkal is utána kell fordulni. A látótávolság csupán 320 méter, ez felderítésre alkalmatlanná teszi a tankot.

Felépítmény

A tank páncélzata a testen 50/45/20 mm, mely frontja döntött ugyan, de tier 5-től felfelé szinte minden átlövi illetve ezen is van egy könnyen átlőhető géppuskanyílás. A frontpáncélzat döntöttsége azért adhat némi előnyt és jó szögbe fordítva a tankot elérhető néhány szerencsés pattanás, de nem érdemes erre építeni a stratégiánkat. Szerencse, hogy a tank életereje 610 hp, ez valamelyest kompenzálja a gyenge páncélzatot.

Felfüggesztés

A tank 30 fok/másodperc sebességgel tud fordulni. Nagy sebességnél forduláskor sokat veszít a sebességéből, és csak nagy ívben fordul. Ez alkalmatlanná teszi az ellenség közelében való manőverezésre.

Motor

Egy izmos 450 lóerős motort kapott (22,61 LE/tonna), ami miatt jól gyorsul, dombokra is különösebb megerőltetés nélkül felkapaszkodik. A tank végsebessége 60 km/h. Tapasztalatom szerint egyenes terepen inkább 50 km/h a reális érték, de még így is bőven jónak számít.

Ajánlott játékstílus

Ehhez a tankhoz sokan nem a megfelelő játékstílust választják, ezért hallani annyi negatívat róla a különböző fórumokon. Sokan a magas végsebesség, a sok lóerő és a döntött frontpáncél miatt úgy gondolják, a legjobban úgy tudják kihasználni a tank képességeit, ha az ütközet elején előrerohannak, befoglalnak egy kulcspozíciót, és tartják míg az erősítés oda nem ér. Ez azonban szinte mindig instant halállal jár. Még rosszabb ötlet felderítésre használni a tankot (rossz látótávolság, rossz fordulékonyság). A legjobb stratégia mindig a második vonalban maradni, és innen támogatni a csapattársakat. A csata kezdetén hagyni kell hogy a jobban páncélozott csapattársak menjenek előre és felvegyék a harcot az ellenség főerőivel. Ezután a magas végsebességgel gyorsan oda lehet érni, és támogatni a csapattársakat a háttérből. Ha esetleg az ellenség a másik oldalon túlerőbe kerül, oda is hamar oda lehet érni, és besegíteni egy kis extra tűzerővel. Ez a játékstílus hasonló az amerikai tornyos TD-k játékstílusához és ezért kiált még a tank viszonylag jó vertikális ágyúkitéríthetősége is.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Vezetőnek kuplungégető, többieknek javítás.

Bevétel

Nekem az egyik legjövedelmezőbb tankom. Egy átlagos körben a tiszta profit 15-20 ezer között mozog. Jó meccseken 25-30 ezer kredit is előfordulhat, de ez nagyon ritka. A lőszer darabja 46 kredit. A teljes javítás 2600 kredit alatt mozog.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Jó sebzés és átütés, magas életerő, magas végsebesség, jó ágyúkitéríthetőség, tier 5-ös szinthez képest jól keres.

Hátrányai

Rossz látótávolság, rossz manőverezhetőség, rossz páncélzat, lassú toronyforgás.

Kiknek ajánlott

Aki szeret a Pz IV-gyel mesterlövészkedni az könnyen megszokhatja ezt is. Annak is ajánlom, aki szereti a tornyos TD-ket. Akinek viszont fontos a páncél, szeret az első vonalban harcolni semmiképpen ne vegye meg. KV-1-gyel is lehet ennyit keresni, ha valaki azt használja jobban. Én féláron 750 goldért vettem, annyit bőven megér, mivel elég egyedi a játékstílusa, de 1.500 aranyért nem feltétlen ajánlom a megvételét.

Videó


Az elemzést írta: n1992g

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:18

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Crashdown
  • Tankos
  · 9 éve
  A legutóbbi akcióban megvettem féláron, de nem vagyok vele megelégedve. Főleg a lassú torony és a lassú fordulás zavar. Remélem megváltozik a véleményem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  simron78
  • Tankos
  · 9 éve
  Én is szeretem, jó kis tank, sokszor bejárom vele a csatateret, egyik oldalról a másikra robogok. Persze a páncél elég gyengusz, de a 610 hp valamelyest kárpotól ezért. Az ágyú elég jó, de a torony az nagyon lassan fordul, sokszor előfordult, hogy a toronyforgatás megsérült és már nem volt javítókészlet, akkor szinte olyan volt a tank, mint egy TD. Én is 750-ért vettem, szerintem a többi tier V prémium mednél jobb gép.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  levi96
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem tudom mi a baj sok embernek a tankkal nekem nagyon tetszik,bejött árgyúja kiváló átütésü leginkább hátba támadásokra alakalmas a tank de ha kell akkor simán a 7 es tankokat is átüti . 1400 csata és 1700 kill után már elég jól megtapasztaltam mire képes a tank átalgkereset nállam 20-30 ezer kredit rekord vele 8 killre és 1575 tp után 78 ezer kredit vele (prémium nélkül) 5 ös tankhoz képest az összes 5 ös tankot veri szerintem a szintjében .Bár nehéz kezelni de aki tudja kezelni komoly eredmén
Tovább a kategóriában: Panther/M10 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.