Jelenleg

6
látogatónk van

2013. január 23. 15:56

T-25 (Skoda) - Elemzés

Írta:
(97 szavazat)
23 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A harckocsi egy egyedi 7,5 centiméteres A18 KwK ágyút kapott. Ez az ágyú sokban hasonlít a Pz-IV KwK 40 L/48 lövegéhez. A T-25 ágyúja tűzgyorsaság és páncélátütés terén nyújt többet, de pontosság és célzási sebesség terén alulmarad. A különbségek azonban annyira minimálisak, hogy a játékstílus a két ágyúval igen hasonló. 100%-os legénység és töltésgyorsító segítségével 3,61 másodpercenként tud lőni. A 116 mm-es páncélátütés tier 5-ös csatákban bőven elég, de mivel nincs a tank számára speciális MM, ezért mindig célszerű prémium lőszert is bepakolni. A HE lőszernek ilyen kis kaliber esetén nem látom sok értelmét, ezért ezt nem is ajánlom. Az ágyú átlagsebzése 110 hp, ami ilyen szinten átlagosnak számít egy közepes tanktól. A pontosság kicsit kisebb, mint a többi német közepes tanké, de nem nevezhető ez sem pontatlannak (még ezzel is lehet mesterlövészkedni). Lőszerből összesen 60 db fér a harckocsiba, ez nekem még sosem fogyott ki.

Torony

A toronypáncélzat 60/60/35 mm. Ez oldalt és hátul viszonylag döntött, ott jobban is véd. A legnagyobb probléma a toronnyal a lassú toronyforgatás. Ez csak 22 fok/másodperc. Összehasonlításképpen ez az érték a Pz IV esetében 44 fok/másodperc. Az alacsony toronyforgatási sebesség miatt, ha egy ellenséges könnyű tank próbál körbemanőverezni, nem elég csak a tornyot ráfordítani, hanem a torony mellett az egész tankkal is utána kell fordulni. A látótávolság csupán 320 méter, ez felderítésre alkalmatlanná teszi a tankot.

Felépítmény

A tank páncélzata a testen 50/45/20 mm, mely frontja döntött ugyan, de tier 5-től felfelé szinte minden átlövi illetve ezen is van egy könnyen átlőhető géppuskanyílás. A frontpáncélzat döntöttsége azért adhat némi előnyt és jó szögbe fordítva a tankot elérhető néhány szerencsés pattanás, de nem érdemes erre építeni a stratégiánkat. Szerencse, hogy a tank életereje 610 hp, ez valamelyest kompenzálja a gyenge páncélzatot.

Felfüggesztés

A tank 30 fok/másodperc sebességgel tud fordulni. Nagy sebességnél forduláskor sokat veszít a sebességéből, és csak nagy ívben fordul. Ez alkalmatlanná teszi az ellenség közelében való manőverezésre.

Motor

Egy izmos 450 lóerős motort kapott (22,61 LE/tonna), ami miatt jól gyorsul, dombokra is különösebb megerőltetés nélkül felkapaszkodik. A tank végsebessége 60 km/h. Tapasztalatom szerint egyenes terepen inkább 50 km/h a reális érték, de még így is bőven jónak számít.

Ajánlott játékstílus

Ehhez a tankhoz sokan nem a megfelelő játékstílust választják, ezért hallani annyi negatívat róla a különböző fórumokon. Sokan a magas végsebesség, a sok lóerő és a döntött frontpáncél miatt úgy gondolják, a legjobban úgy tudják kihasználni a tank képességeit, ha az ütközet elején előrerohannak, befoglalnak egy kulcspozíciót, és tartják míg az erősítés oda nem ér. Ez azonban szinte mindig instant halállal jár. Még rosszabb ötlet felderítésre használni a tankot (rossz látótávolság, rossz fordulékonyság). A legjobb stratégia mindig a második vonalban maradni, és innen támogatni a csapattársakat. A csata kezdetén hagyni kell hogy a jobban páncélozott csapattársak menjenek előre és felvegyék a harcot az ellenség főerőivel. Ezután a magas végsebességgel gyorsan oda lehet érni, és támogatni a csapattársakat a háttérből. Ha esetleg az ellenség a másik oldalon túlerőbe kerül, oda is hamar oda lehet érni, és besegíteni egy kis extra tűzerővel. Ez a játékstílus hasonló az amerikai tornyos TD-k játékstílusához és ezért kiált még a tank viszonylag jó vertikális ágyúkitéríthetősége is.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Ventilátor, Célzásgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, Vezetőnek kuplungégető, többieknek javítás.

Bevétel

Nekem az egyik legjövedelmezőbb tankom. Egy átlagos körben a tiszta profit 15-20 ezer között mozog. Jó meccseken 25-30 ezer kredit is előfordulhat, de ez nagyon ritka. A lőszer darabja 46 kredit. A teljes javítás 2600 kredit alatt mozog.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Jó sebzés és átütés, magas életerő, magas végsebesség, jó ágyúkitéríthetőség, tier 5-ös szinthez képest jól keres.

Hátrányai

Rossz látótávolság, rossz manőverezhetőség, rossz páncélzat, lassú toronyforgás.

Kiknek ajánlott

Aki szeret a Pz IV-gyel mesterlövészkedni az könnyen megszokhatja ezt is. Annak is ajánlom, aki szereti a tornyos TD-ket. Akinek viszont fontos a páncél, szeret az első vonalban harcolni semmiképpen ne vegye meg. KV-1-gyel is lehet ennyit keresni, ha valaki azt használja jobban. Én féláron 750 goldért vettem, annyit bőven megér, mivel elég egyedi a játékstílusa, de 1.500 aranyért nem feltétlen ajánlom a megvételét.

Videó


Az elemzést írta: n1992g

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:18

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kova12
  • Tankos
  · 7 éve
  Ez a szépség nekem is megvan.Én a karácsonyi akcióm vettem a churchill 3 mellé...Ez egyértelműen jobb.Az első órában összehoztam vele két tank ászt,a kettő összesen 130000 kreditet hozott tisztán.Ezzel a tankkal élvezetes menni,mindent megold a szintjén,sokszor még hatosban is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vv5204
  • Tankos
  · 7 éve
  Megvettem ezt az izét, de már bánom. Nem lehet vele sokkal többet farmolni, mint akármilyen tier 5-ös
  nem prémium tankkal, leginkább azért, mert nem tud az ember eleget sebezni vele. Spanommal mentünk
  szakaszban, ő hozta a T67-et én meg vittem a Skodát. 2-3-szor annyit sebzett, még csak közelébe sem tudtam jutnia annak amit össze lődicskézett. (a statunk közel azonos) A Top 5 hulladék tank közé sorolnám
  amivel valaha is mentem. Elvileg közepes, de annak nem jó, mert a talpa, tornya kegyetlen lassan forog,
  a célszűkülés szerintem a SU-152-nek jobb. A célkör szétesése mozgás közben, de még állóhelyzetben
  torony elfordításkor is meglepően nagy. Ventilátor, célzásszűkítő, legénységen BIA nem segített rajta.
  Oké használjuk második vonalbeli td-nek. Erre a feladatra szintén alkalmatlan, mivel látótáv tier 3-as szinten,
  az agyú pontossága csapni való. Ehhez jön a 116-os pen, ami ha tier limites lenne, azt mondanám rendben
  van, de erről szó sincs, sőt 10-ből kábé 3-szor kap saját tiert. Páncél. Nincs. Az 53/410-es derpgun-ok
  beleverik a 400-500-akat, ahogy kell. Gyakran 1000 sebzés fölé menni forget, mission impossible. Minden
  elismerésem annak aki, evvel nyúzza magát. Semmivel sem jobb, a Chi-Nu Kai-tól, sőt! Amit a prémium
  mivoltával nyerünk a réven, azt elveszítjük a kevés sebzéssel a gáton. 1500 arany, nem hiába... olcsó húsnak,
  híg a leve.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  G0mb1
  • Tankos
  · 7 éve
  Nálam is ma beparkolt a garázsba, 4. meccsen össze is jött egy top gun.

  Kredit hozama tényleg elfogadható, alig várom hogy felszereljem és akár gold-ot is tegyek bele (jelenleg csak ezzel a tankkal játszom időhiány miatt, így nincs mire spórolni). Esetleg majd ha 3-4 skilles legénység lesz akkor a német med vonalat elkezdem.

  750 goldot megéri, tudom ajánlani.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  juliska
  • Tankos
  · 7 éve
  Nekem is meg van szerintem hibátlan jó a credit hozam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  carlson777
  • Tankos
  · 7 éve
  Ma megvettem, eddig egész jó.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunreal · 8 éve
  Az egyik legjobb tankom, pedig nem vagyok nagy medes. Én mindenesetre feleslegesnek tartom ilyen rövid töltésidőhöz a töltésgyorsítót, ehelyett inkább távcsövet raktam rá, hogy mégse 320 méter legyen a látótávolság. Felderítő és helyzetfelismerő skillekkel kombinálva már némi felderítést is lehet vele csinálni. A másik kettőben (venti, célzásgyorsító) egyetértek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chaos_42
  • Tankos
  · 8 éve
  http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_9_16_kbmwreub2q.jpg

  Igazi fun tank, meglepően jól lehet vele pénzt farmolni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  safalade
  • Tankos
  · 8 éve
  Én még tavaly nyáron eladtam mint tapasztalatlan játékos, aztán 1 hete írtam a wgnek h véletlen volt a dolog és visszaállították... szép köröket megyek vele, stresszoldónak használom, ritkán baszik ki vele az MM, FUN kategória.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNlaca
  • Tankos
  · 8 éve
  Én teljes áron vettem meg, mázlimra pont egy héttel utána lett akciós... :lol: Hát igen ez az én formám. mindenesetre én annyira megszerettem hogy rá se gondolok hogy féláron is megvehettem volna mert annyira tetszik. Nagyon szórakoztató tank, élvezetes vele a játék. Persze az igaz hogy tényleg egy kicsit egyedi játékstílust igényel és meg kell szokni. Minden csatában amugy szinte van vele több mint 1 killem és aránylag sok sebzés is. Nekem 1500-ért is megérte jelenleg nekem a kedvenc tankom. Eg
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNbujkalsz
  • Tankos
  · 9 éve
  Én is 750 aranyért vettem nemrég, és szerintem nagyon jó kis tank. Nehéz kezelni, de nagyon lehet írtani a népet vele...
Tovább a kategóriában: Panther/M10 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.