Jelenleg

27
látogatónk van

2015. november 6. 07:24

ESL interjú - Aki válaszol: gamble_24 (by MrScheff)

Írta:
(12 szavazat)
Írj egy hozzászólást
 • Mikor és miért kezdtél el a WoT eSport részével komolyabban foglalkozni?  
 • Az első ESL Magyar kupán kb. 2,5 éve vettem részt, egyetlen motivációm az aranyszerzés volt. Ennél komolyabban nem foglalkoztam a WOT eSport részével, még sosem vettem részt Silver vagy magasabb kupasorozatban.
 • Milyen csapatokban fordultál meg korábban? Milyen tapasztalatokra tettél szert ez idő alatt? 
 • ESL eseményeken több csapattal is részt vettem, de egyik sem lett igazán ismert, bár a Magyar kupát azért párszor sikerült megnyernünk. A szórakozás mellett nagyon hasznos tapasztalatokat is gyűjtöttem leginkább a csapatjáték és kis létszámú 3v3 és 5v5 szituációkban. Annak akit érdekel és szórakoztat a WOT, mindenképpen kár kihagynia ezt a fajta játéktípust ami az ESL versenyeken elérhető.
 • Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb és miért? 
 • A mostanira eredményre vagyok a legbüszkébb. Ez volt az első alkalom hogy Go4Wot-ot megnyert csapat tagja voltam és végig is játszottam az adott kiírást, tehát tevékenyen részt vettem a sikerben. Ez a legmagasabb díjazású, presztizsű kiírás amit megnyertem, ezért erre vagyok a legbüszkébb.
 • A GoHard eleinte más név alatt futott és a csapat nagy részét magyar játékosok alkották, azonban nemrég nemzetközi csapattá váltatok. Tudnál bővebben mesélni erről? 
 • Talán Kajzoo pontosabban tudna erre válaszolni, de emlékeim szerint amikor a csapat alakult, a cél a ranked csapat csaták által kínált küldetések teljesítése és némi gold farmolása a Magyar kupában volt a cél, esetleg Go4WOT indulás. Ahogy mondtad 2 játékos kivételével mindenki magyar volt. A sikeres Go4Wot eredmény (második hely kb. 2 hét közös játék után) és egyéb mutatott játék alapján a célok némileg módosultak. Indulás más kupákban, erősebb mezőnyben (Silver/Golden league). A célok változásával az aktivitás igénye is változott, valamint a vezetés részéről pár új játékos kipróbálása/toborzása a csapat erősítése miatt. Mivel már nem volt cél a Magyar kupa és nemzetközileg sokkal több jó játékos van, így természetes volt hogy nemzetközi csapat alakul ki és néhány játékos elhagyja a csapatot. Szerintem ez természetes folyamat, hogy a célok változása csapat összetételbeli változást okoz.
 • A váltás után továbbra is a csapat tagja maradtál. Milyen előnyei es hátrányai vannak annak, hogy nem magyar csapatban játszol? 
 • Számomra nincs hátránya hogy nem magyar csapat tagja vagyok, az előnyök között sem inkább azt emelném ki hogy nemzetközi a csapat, hanem inkább azt, hogy a csatlakozott emberek nagyon tapasztaltak az ESL és WOT eSport világában, valamint remek egyéni játékosok is. Nem tudom mennyi ideig leszek még a csapat tagja, mennyi ideig tudom őket segíteni, de már eddig is rengeteged profitáltam azzal hogy része vagyok ennek a csapatnak és nem aranyat/EUR-t értek ezalatt, hanem a csapatmunkában való részvételt.
 • Milyen szerepkört töltesz be a csapatban? 
 • A csapatban 1-2 kivételtől eltekintve Tier 6 vagy Tier 7 tankokkal játszom.
 • Mennyire érzed hasznosnak az adott posztot? Milyen tanácsokkal tudnál szolgálni azoknak, akik hasonló feladatot töltenek be a csatákban? 
 • Meglátásom szerint a Tier 6-os szerepkör ugyan olyan fontos része a csapatnak mint a tier 8 tankok. Mivel többnyire light tankot főleg spottolásra használják, de nagyon sokat számít ha jelentős sebzéssel is hozzá tud járulni a csapat teljesítményéhez, mert ezzel “terhet” vesz le a Tier 8 tankokról. Persze azért általánosságban elmondható a csatát legtöbbször a tier 8 tankok döntik el. Úgy fogalmaznám meg hogy a tier 6-os szerepkörben némileg kisebb a felelősség, mert egy jó teljesítménnyel ugyan úgy kiveszi a részét a győzelemből, de rosszabb teljesítmény (célt tévesztett lövések, stb.) esetén a tier 8 tankok könnyebben kompenzálják ezt. Viszont mindegy hogy valaki Tier 8 vagy Tier 6 tankot játszik, maximális koncentráció és odafigyelés kell a csata idejére, ezzel tartozik magának és a csapatnak. Mivel a Tier 6 főként light tankokat jelent, mindenképpen magas skill számú legénység kell, de legalább 3-4 tanktípus legyen még megtalálható a garázsban. Nekem most 4 féle tier 6 light-om van és 3 féle arty található meg a garázsban.
 • A következő szezon egész biztosan elhozza nekünk a rég várt tier 10 csatákat. Mit gondolsz erről a változásról?
 • Egyelőre nincs kialakult véleményem, biztosan megváltoztatja a játék néhány szegmensét, persze még mindig döntően a csapatjáték és kommunikáció fogja eldönteni a csatákat. Bár biztosan lesz pár játékos akit ez kimozdít a konfort zónájából és a jól megszokott, kiforrott Tier 8-as tankkal való játéka után kénytelen lesz olyan tier 10 tankokat használni, amivel korábban kevesebbet játszott. Tier 10-ben talán még több a variációs lehetőség, hiszen tier 8-ban mindig ugyan az a light és heavy tank szerepelt a csapatok 90%-ban. Ezzel szemben tier 10-ben több a választási lehetőség, mert szerintem más más pályán, más más tier 10-es heavy vagy med lesz alkalmazható.
 • Szerinted lehet a WoT-ból valaha olyan népszerű kompetitív játék idehaza, mint a LoL vagy a CS:GO?
 • Éppen pár nappal ezelőtt néztem a Hearstone VB-t, amit több mint 100.000 néző követett egy időben és összesen majd 3-4 millióan nézték meg a közvetítéseket, ami talán nem is olyan népszerű mint az általad említett játékok. Szerintem az arány igaz a hazai és globális piacra is. Szerintem a WoT nem lesz hasonlóan népszerű, hiszen nem egy új játékról van szó, ez már több éve alapjait véve változatlan játék, tehát a közönségét már kialakította és hogy népszerűsége érdemileg növekedjen, ahhoz nem elég egy HD modell vagy kisebb nagyobb ráncfelvarrás. Szóval szerintem ez a típusú játék ennyi embert érdekel és amíg nincs alapvető változás benne, addig nem várható rohamos növekedés a népszerűségben.
Utoljára frissítve: 2015. november 6. 07:38

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.

Légy az első hozzászóló.

© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.