Jelenleg

20
látogatónk van

2015. október 29. 08:06

T110E5 - Elemzés (9.10 után)

Írta:
(44 szavazat)
114 hozzászólás

Bevezetés

Az E5-ről már készült egy elemzés Mercenary billentyűzetéből, ám azóta a tank az alkonyzónából átkerült a hipertérbe. Ezáltal teljesen más lett a tank karakterisztikája és használhatósága.

Paraméterek

Ágyú

Ágyú tekintetében megkapjuk az M103 top-top lövegét, feljavított statisztikákkal, tehát egy 120 mm-es 258/340/60 (AP/HEAT/HE) átütéssel és 400/400/515 sebzéssel rendelkező ágyút.

Ebből, mint az M103 és Conqueror esetében is, a brit tank jön ki jobban, mivel neki szintén APCR a lőszere és HESH a repesz rombolója.

Töltésideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor esetében 8,25 mp. Ez a tanknak egy baráti 2.906 DPM-et ajándékoz. Sajnos a teázó úriember itt is lealázza az E5-öt a maga 7,1 mp-es újratöltésével és a brutális 3.341-es DPM-ével.

Célzási ideje 1,78 mp, szemben az 1,52 mp-cel, de ilyen célzásnál már mi is nyugodtan lőhetünk szép snapshot-okat, ha épp nem 120-as pinggel játszunk. Pontossága 0,32/100m, ami szerintem egy korrekt érték, legalábbis a célzásidejét figyelembe véve. Függőlegesen az ágyúja -8 és +15 fokban süllyed illetve emelkedik, tehát ha nem is mindenhol, de lehet vele hulldownozni.

Torony

A toronyról a régi időkben csak azt lehetett hallani, hogy "Minden beüti és ennek tetejében még ott az a rohadt kupola is". Nos, ez a HD modellel megszűnt. A kupola még mindig ott van ez tény, de teljesen más páncélértékek mellet.  

Mint ezen a fenti "szépen" összevágott "előtte" képen látszik, páncélnak igazából csak a lövegpajzsot és a front közepét lehetett nevezni. Esetlegesen tudott pattintani néhányat a torony széle is, de elvétve.

Ez a kép pedig már a HD modellt mutatja és rögtön észrevehetőek a különbségek. 

A kupola már nem gyenge pont. A teteje 270-301 mm között váltakozik, ezért érdemes a kupolagyűrűt lőni, ami "csak" 240-253 mm közti páncélt kapott.

A torony is erős buffot kapott, ugyanis a lövegpajzsot most már lehetetlen belőni, a két oldala pedig ugyancsak kapott egy jókora effektív értéket. Ennek köszönhetően a toronyban a parancsnok és a lövész már nem halnak hősi halált minden körben, ami megint csak egy pozitívum.

Felépítmény

Felépítménye is jócskán megváltozott. Az eddigi IS-7 féle troll páncélzatot elhagyta és a helyére egy tudatosan használható E5 páncélzat került. Legvékonyabb része az alváz közepe, a maga 239 mm-jével.

A lőszerrekesz a tank jobb oldalán sérülékenyebb, ám mintha a sárgulásnak is kisebb lenne az esélye. Mindenesetre érdemes ezt a tulajdonságát észben tartani. Továbbá régebben az oldalát előszeretettel overmatch-elték, de szerencsére ez eltűnt, vagy csak megtanultam a tankot használni :)

Felfüggesztés

Forgási sebessége 30 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a toronyforgási sebességhez hozzáadjuk a test forgási sebességét is, nincs az a tank, ami képes lenne leforogni minket.

Talajellenállása:

 • Kemény talajon: 1,101
 • Közepes talajon: 1,193
 • Laza talajon: 2,202

E mellet a lánc vastag, s ezáltal a HEAT és HE lövedékeket előszeretettel nyeli be.

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AOI-1490-et, így 875 LE hajtja ezt az 54 tonnás tankot. Gyors számolás után rájöhetünk, hogy egy korrekt 16,22-es LE/t arányt kapunk, ami a gyakorlatban is gyorsan "repíti" a tankot. Végsebessége 37 km/h, amit kemény és közepes talajon képes is tartani. A brit FV4202 közepes tankhoz tudom ezen a téren hasonlítani.

Gyulladni nálam ritkán szokott, inkább az üzemanyagra érzékeny. 

Ajánlott játékstílus

Az ajánlott játékstílus merőben megváltozott. Eddig a tipikus támogató tank szerepet töltötte be, ám a mostani páncélzatával nyugodtan előre lehet vele menni.

Városi pályákon a sidescrape-et használva döntő tényezők is lehetünk a csata végére. Sok játékosban benne van még az a tudat, hogy "ez csak egy E5, bárhol belövöm", mi okból is sokszor fordul elő velem olyan, hogy 1v1-ben E 100/IS-7/IS-4/113, sőt még néha FV heavy-ket is ki tudok kapni, köszönhetően a nagy DPM-nek és a jó páncélnak.

Nyíltabb pályákon, ha nincs arty és tudunk tornyozni, már a zsebünkben érezhetjük a Nagy kaliber és Acélfal medálokat. Dombos pályákon egy lomhább páncélozottabb M46 Patton-höz tudom hasonlítani.

Annyira még oda kell vele figyelni, hogy a prémium lőszere az HEAT, tehát az üreges páncélzattal és a lánctalppal csak óvatosan.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Ventilátor/Célzásgyorsító, stílustól függően
 • Töltésgyorsító
 • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javítókészlet
 • Nagy elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. Parancsnok: 6. érzék / BiA / Helyzetfelismerés
 2. Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép
 3. Vezető: Javítás / BiA / Megelőző karbantartás
 4. Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Mobilis
 • Kis profil
 • Jó DPM
 • Jó ágyú
 • Kiszámítható a páncélja
 • Élvezetes vele a játék
 • Vastag lánc
 • Magas prioritású CW tank

Hátrányai

 • Üzemanyag tartálya sérülékeny
 • HEAT a prémium lőszer
 • Kevés lőszer
 • A páncélja miatt első számú arty célpont

Kiknek ajánlott

"Akik az M103-at szerették azoknak mindenképp. Akik pl. az E 100/IS-7 mellé akarnak egy következő heavy tankot, szintén. Ez a tank tele van jó és rossz tulajdonságokkal, ezért a kezdő játékosoknak első tízes tank formájában semmiképp sem ajánlott." - Ez volt a tankról a régi véleményem. Most ezt annyiban egészíteném ki, hogy kötelező tank minden garázsban és első 10-es tanknak sem utolsó.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Mir4g3"]Ugyan már...

  A piros is lila csak nem érdekli a stat és nem full goldot lő![/quote]
  hat ez nem igaz ram sokkal tobbet lonek 1000 alatti wn8asok goldot, mint 1500 felettiek.
  mert ugye attol leszel lila
  tegnap is3 golddal 2x lepattant az artymrol, utana latvanyosan flankelni probalt, mert ugy gondolta nem lehet szembol beloni . Sajnos csapattarsak kilottek, pedig acelfalat szivesen elnezegettem volna az artyn.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3
  • Tankos
  · 7 éve
  Ugyan már...

  A piros is lila csak nem érdekli a stat és nem full goldot lő!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  phurges00
  • Tankos
  · 7 éve
  Pedig így van, a piros is simán belőné a tankjainkat ha lenne warpackja.... de így azért nem tudja lehozni a meccseket, mert ő egyrészt nem tol goldot, nincs prem acc-ja, nem unfair és nem tol ki senkit. Mindenkit udvariasan előreenged , ezért már cska a piros vonalon marad hely számára.

  Az E5 meg op, hisz szemből pattintja a jagdpze100 lövését lövegpajzsa autocélzással... Szóval NERF pls.... meg ahelyett hogy tiltsák be, másik alternatíva >>> AIMBOTOT MINDENKINEK!

  Ez az aimbot akkora duma most, mint 2-3 éve az, hogy most kevés csatája van a játékosoknak de majd 5-10-20 k csata múlva majd szépen fejlődni fog a wot társadalom.

  A valóság pedig : mindent berakva "csokiropikóla" gold, stb mellett is 30k 300 maradt minden noob.

  Most az a kifogás, hogy aimbot cheater, majd stikában használva is 20 wn8-at javított az ipsén és még a maradék játékélményt is elvette tőle. Egy pár hónap múlva majd más lesz terítéken.

  Adok tippet, 60FPS-en több esélyem van mint Pistinek 20on.... :trollol:

  Meg ugye az a fránya vízér a PC alatt....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 7 éve
  Hess innen az elemzésem alól :P
  Ballag a katona,
  nem néz jobbra, s balra.
  Szemében máglya láng,
  Ha zöldet, s kéket lát! (Ballag a katona c dal)

  Cheater, cheater
  A jók csak cheatbol élnek,
  Aimbot users
  Faggot medek, hogy mind belőnek
  Cheater cheater (Voyage, Voyage c dal)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Morphelo"]Mert ugye jó játékos csak cheat-tel lehet az ember. :confused, véletlenül se azért mert egy tomatonak fogalma nincs a játékról
  Szerintem ha egyszer Te is megtanulsz játszani rájössz, hogy bizonyos szint fölött ezek a modok sokkal jobban hátráltatnak, mint amennyi előnyt adnak. De mivel Te még alacsony szinten vagy, ezért neked a modok által nyújtott eredmény is nagy teljesítmény.
  Azt mégis hogyan magyarázod, hogy modok nélkül is sötét lila vagyok az E5-tel? nem merült fel benned, hogy tudok vele játszani?[/quote]

  szerintem csak jobb az MMjuk trololol

  ("fucking MM - lowe t8 csataba")
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 7 éve
  [quote name="tvszerelo"]
  Vagy hogy milyen cheatat (aimbot @ Tsai)t használ :cry:[/quote]
  Mert ugye jó játékos csak cheat-tel lehet az ember. :confused, véletlenül se azért mert egy tomatonak fogalma nincs a játékról
  Szerintem ha egyszer Te is megtanulsz játszani rájössz, hogy bizonyos szint fölött ezek a modok sokkal jobban hátráltatnak, mint amennyi előnyt adnak. De mivel Te még alacsony szinten vagy, ezért neked a modok által nyújtott eredmény is nagy teljesítmény.
  Azt mégis hogyan magyarázod, hogy modok nélkül is sötét lila vagyok az E5-tel? nem merült fel benned, hogy tudok vele játszani?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  tvszerelo
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="predator1973"]Nos, nagy elvárásaim voltak, mivel ha összeakadtam vele játék közben szemből, szinte sebezhetetlen volt. Mélységeibe nem mennék bele a problémákba, azt itt nálam profibb játékosok megtették.
  Narancssárga játékos vagyok (amatőr) engem a T110E5ben 300 m ről a RU 251 sima lőszerrel (190pen) kapásból belőtt, hogy hol arra én nem jöttem rá. Ez van.
  Nos azt viszont állíthatom, ha kék vagy lila játékos van benne, az IS 7 el golddal (50-100 m-ről) nem tudom belőni a gyenge pontot szemből, de van, hogy oldalról sem viszi.
  Én eddig úgy látom egy év alatt, hogy nem a tank számít, hanem az milyen színű benne játékos.[/quote]


  Vagy hogy milyen cheatat (aimbot @ Tsai)t használ :cry:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 7 éve
  [quote name="predator1973"]Nos, nagy elvárásaim voltak, mivel ha összeakadtam vele játék közben szemből, szinte sebezhetetlen volt. Mélységeibe nem mennék bele a problémákba, azt itt nálam profibb játékosok megtették.
  Narancssárga játékos vagyok (amatőr) engem a T110E5ben 300 m ről a RU 251 sima lőszerrel (190pen) kapásból belőtt, hogy hol arra én nem jöttem rá. Ez van.
  Nos azt viszont állíthatom, ha kék vagy lila játékos van benne, az IS 7 el golddal (50-100 m-ről) nem tudom belőni a gyenge pontot szemből, de van, hogy oldalról sem viszi.
  Én eddig úgy látom egy év alatt, hogy nem a tank számít, hanem az milyen színű benne játékos.[/quote]

  Töröld le az XVM-et és át tudod majd lőni őket.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  predator1973
  • Tankos
  · 7 éve
  Nos, nagy elvárásaim voltak, mivel ha összeakadtam vele játék közben szemből, szinte sebezhetetlen volt. Mélységeibe nem mennék bele a problémákba, azt itt nálam profibb játékosok megtették.
  Narancssárga játékos vagyok (amatőr) engem a T110E5ben 300 m ről a RU 251 sima lőszerrel (190pen) kapásból belőtt, hogy hol arra én nem jöttem rá. Ez van.
  Nos azt viszont állíthatom, ha kék vagy lila játékos van benne, az IS 7 el golddal (50-100 m-ről) nem tudom belőni a gyenge pontot szemből, de van, hogy oldalról sem viszi.
  Én eddig úgy látom egy év alatt, hogy nem a tank számít, hanem az milyen színű benne játékos.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 8 éve
  Hátrány: 1. Ammorack, ammorack, ammorack - skillekkel ezt ha tudod erősítsd, mert nélküle minden meccsen ellövik. 2. Mivel széles a lánc nagyon könnyen tracken tudják tartani az orosz T10-es medek, 100%-os javítási skill mellett, erre érdemes figyelni.
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.