Jelenleg

55
látogatónk van

2015. október 29. 08:06

T110E5 - Elemzés (9.10 után)

Írta:
(44 szavazat)
114 hozzászólás

Bevezetés

Az E5-ről már készült egy elemzés Mercenary billentyűzetéből, ám azóta a tank az alkonyzónából átkerült a hipertérbe. Ezáltal teljesen más lett a tank karakterisztikája és használhatósága.

Paraméterek

Ágyú

Ágyú tekintetében megkapjuk az M103 top-top lövegét, feljavított statisztikákkal, tehát egy 120 mm-es 258/340/60 (AP/HEAT/HE) átütéssel és 400/400/515 sebzéssel rendelkező ágyút.

Ebből, mint az M103 és Conqueror esetében is, a brit tank jön ki jobban, mivel neki szintén APCR a lőszere és HESH a repesz rombolója.

Töltésideje BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor esetében 8,25 mp. Ez a tanknak egy baráti 2.906 DPM-et ajándékoz. Sajnos a teázó úriember itt is lealázza az E5-öt a maga 7,1 mp-es újratöltésével és a brutális 3.341-es DPM-ével.

Célzási ideje 1,78 mp, szemben az 1,52 mp-cel, de ilyen célzásnál már mi is nyugodtan lőhetünk szép snapshot-okat, ha épp nem 120-as pinggel játszunk. Pontossága 0,32/100m, ami szerintem egy korrekt érték, legalábbis a célzásidejét figyelembe véve. Függőlegesen az ágyúja -8 és +15 fokban süllyed illetve emelkedik, tehát ha nem is mindenhol, de lehet vele hulldownozni.

Torony

A toronyról a régi időkben csak azt lehetett hallani, hogy "Minden beüti és ennek tetejében még ott az a rohadt kupola is". Nos, ez a HD modellel megszűnt. A kupola még mindig ott van ez tény, de teljesen más páncélértékek mellet.  

Mint ezen a fenti "szépen" összevágott "előtte" képen látszik, páncélnak igazából csak a lövegpajzsot és a front közepét lehetett nevezni. Esetlegesen tudott pattintani néhányat a torony széle is, de elvétve.

Ez a kép pedig már a HD modellt mutatja és rögtön észrevehetőek a különbségek. 

A kupola már nem gyenge pont. A teteje 270-301 mm között váltakozik, ezért érdemes a kupolagyűrűt lőni, ami "csak" 240-253 mm közti páncélt kapott.

A torony is erős buffot kapott, ugyanis a lövegpajzsot most már lehetetlen belőni, a két oldala pedig ugyancsak kapott egy jókora effektív értéket. Ennek köszönhetően a toronyban a parancsnok és a lövész már nem halnak hősi halált minden körben, ami megint csak egy pozitívum.

Felépítmény

Felépítménye is jócskán megváltozott. Az eddigi IS-7 féle troll páncélzatot elhagyta és a helyére egy tudatosan használható E5 páncélzat került. Legvékonyabb része az alváz közepe, a maga 239 mm-jével.

A lőszerrekesz a tank jobb oldalán sérülékenyebb, ám mintha a sárgulásnak is kisebb lenne az esélye. Mindenesetre érdemes ezt a tulajdonságát észben tartani. Továbbá régebben az oldalát előszeretettel overmatch-elték, de szerencsére ez eltűnt, vagy csak megtanultam a tankot használni :)

Felfüggesztés

Forgási sebessége 30 fok/mp, ami nem egy rossz érték. Ha a toronyforgási sebességhez hozzáadjuk a test forgási sebességét is, nincs az a tank, ami képes lenne leforogni minket.

Talajellenállása:

 • Kemény talajon: 1,101
 • Közepes talajon: 1,193
 • Laza talajon: 2,202

E mellet a lánc vastag, s ezáltal a HEAT és HE lövedékeket előszeretettel nyeli be.

Motor

Motor terén kapunk egy Continental AOI-1490-et, így 875 LE hajtja ezt az 54 tonnás tankot. Gyors számolás után rájöhetünk, hogy egy korrekt 16,22-es LE/t arányt kapunk, ami a gyakorlatban is gyorsan "repíti" a tankot. Végsebessége 37 km/h, amit kemény és közepes talajon képes is tartani. A brit FV4202 közepes tankhoz tudom ezen a téren hasonlítani.

Gyulladni nálam ritkán szokott, inkább az üzemanyagra érzékeny. 

Ajánlott játékstílus

Az ajánlott játékstílus merőben megváltozott. Eddig a tipikus támogató tank szerepet töltötte be, ám a mostani páncélzatával nyugodtan előre lehet vele menni.

Városi pályákon a sidescrape-et használva döntő tényezők is lehetünk a csata végére. Sok játékosban benne van még az a tudat, hogy "ez csak egy E5, bárhol belövöm", mi okból is sokszor fordul elő velem olyan, hogy 1v1-ben E 100/IS-7/IS-4/113, sőt még néha FV heavy-ket is ki tudok kapni, köszönhetően a nagy DPM-nek és a jó páncélnak.

Nyíltabb pályákon, ha nincs arty és tudunk tornyozni, már a zsebünkben érezhetjük a Nagy kaliber és Acélfal medálokat. Dombos pályákon egy lomhább páncélozottabb M46 Patton-höz tudom hasonlítani.

Annyira még oda kell vele figyelni, hogy a prémium lőszere az HEAT, tehát az üreges páncélzattal és a lánctalppal csak óvatosan.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Ventilátor/Célzásgyorsító, stílustól függően
 • Töltésgyorsító
 • Vertikális stabilizátor

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javítókészlet
 • Nagy elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

 1. Parancsnok: 6. érzék / BiA / Helyzetfelismerés
 2. Lövész: Javítás / BiA / Pillanatkép
 3. Vezető: Javítás / BiA / Megelőző karbantartás
 4. Töltő: Javítás / BiA / Biztonságos elhelyezés

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Mobilis
 • Kis profil
 • Jó DPM
 • Jó ágyú
 • Kiszámítható a páncélja
 • Élvezetes vele a játék
 • Vastag lánc
 • Magas prioritású CW tank

Hátrányai

 • Üzemanyag tartálya sérülékeny
 • HEAT a prémium lőszer
 • Kevés lőszer
 • A páncélja miatt első számú arty célpont

Kiknek ajánlott

"Akik az M103-at szerették azoknak mindenképp. Akik pl. az E 100/IS-7 mellé akarnak egy következő heavy tankot, szintén. Ez a tank tele van jó és rossz tulajdonságokkal, ezért a kezdő játékosoknak első tízes tank formájában semmiképp sem ajánlott." - Ez volt a tankról a régi véleményem. Most ezt annyiban egészíteném ki, hogy kötelező tank minden garázsban és első 10-es tanknak sem utolsó.


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 6 éve
  Az E5 egy lánctalpakon guruló lőszerrekesz, jótanács: tegyétek rá a vizes lőszerrekesztartót, és ha még biztonságos elhelyezés-skill is van, akkor a kettő együtt már nagyságrendekkel le fogja csökkenteni a mindig jól eső rekesz-ellövések számát. De azért a biztonság kedvéért a mai napig 2 javítókészlettel használom a tankot, lehet csak megszokásból és az is igaz, hogy az alsó frontlemezét gyakran belövik már a 8-as tankok is, különösebb erőlködés nélkül, néha meg lepattintja az 5000-et is. Olyan ez, mint a :* - [s]dugni[/s] rejteni kell és akkor nem lesz gond
  PS: gyakorlóban kipróbáltuk: az alsó frontlemez jobb- és bal oldali, lánctalphoz nagyon közeli részénél egyaránt lőhető lőszerrekesz, gyakorlatilag bármikor. És a tank oldalába is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 6 éve
  [quote name="kopoltyuHUN"]volt olyan csata hogy zsinorban 3 ammoracket talaltak olyan 3-400 meter tavrol, (mar jo ideje nem hordok vele tuzoltokeszuleket) de 2-300 meter tavolsagbol a lowek folyamatosan belovik az aljat kulonosebb celzas nelkul kapasbol (mar felek vele a lowe-tol ) neha meg 5000 lepattano..[/quote]
  Csak a torony front és a felső lemez lett effektíven használhatóbb, a többi helyen eddig is és most is papír, alsó lemezen pedig igenis lehet ammoracket kapni E5-tel, én is pislogtam sokszor, azt hittem, hogy csak az oldalában van neki a lőszer.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kopoltyuHUN
  • Tankos
  · 6 éve
  volt olyan csata hogy zsinorban 3 ammoracket talaltak olyan 3-400 meter tavrol, (mar jo ideje nem hordok vele tuzoltokeszuleket) de 2-300 meter tavolsagbol a lowek folyamatosan belovik az aljat kulonosebb celzas nelkul kapasbol (mar felek vele a lowe-tol ) neha meg 5000 lepattano..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  EnuresisNocturna
  • Tankos
  · 6 éve
  Még, hogy a hasa alja de, hogy a lövegpajzson át. Így ne tornyozz egy Grille ellen

  [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/161004/shot_080_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] ([url]http://kepfeltoltes.hu/view/161004/shot_080_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url])
  A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ([url]http://www.kepfeltoltes.hu[/url])
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  boba_fett
  • Tankos
  · 6 éve
  Ma egy ilyentöl kaptam szemböl egy lövést.Szemböl,nem oldalrol,nem hátulról,1lövésel kiment az e75.Képem is van róla.Irok a csokának,erre jön a válasz hogy ez alap!!!!!1920dmg ezzel hogy a bubánatba jönn össze??????
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 6 éve
  Az E5 hasával csináltak valamit mostanában, mert túl gyakran belövik 8-9-es tankok is, az előbb szemtől szembe kerültem egy nyomi bulldoggal, aki 4x tudott meglőni, abból 3x !!! sebzett, persze lőtt egy lőszerrekeszt is. És a vicc az, hogy normál lőszerrel lőtt, nem is arannyal! Na? De lőtte már be a hasát Ferdinánd is, szintén normál ammoval, szóval enyhén szólva is sz*r van a palacsintában.
  Vajon most akkor milyen vastag páncéllal rendelkezik a legvékonyabb rész a hasán, ki tudja? Itt 239-et látunk, de a tanks.gg szerint 196. Nem mindegy.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lucz gizi
  • Tankos
  · 6 éve
  Nagyon sokszor kapok ammo rack sérülést. Valamikor kétszer egymás után.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  predator1973
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="szekkernyak"]hát én azért ezt fentartásokkal kezelem hogy a ru belőtt ap-val 300m-ről kapásból szemből...is-7 nek nem a pontosságáról híres a lövege,de hogy nem tudod belőni vele golddal az e5 oldalát az elgondolkodtató dolog megint csak..persze az rng beszopathat néha de ettől még ez a tank király cucc szerintem.sajna még csak teszten próbáltam de lassan meglesz ha csak agyvérzést nem kapok az m103-tól..[/quote]

  Úgy kezeled ahogy akarod, ha meglesz, majd tapasztalod, ha csak nem vagy lila, kék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pike
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="phurges00"]
  Meg ugye az a fránya vízér a PC alatt....[/quote]

  Nono, ilyennel nem viccelünk. Nekem már volt vízkárom, igaz azt a falban menő "vízér-visszér" eldurranása okozta, de akkor is. Egyébiránt meg le kell nerfelni mindent...Most úgyis ez jön az újabb balanszzal. Aztán majd megint jönnek az apróbb buffok. Külföldi nagyonsötétlila streamereket kell nézni, mivel mennek, na azok általában a jól játszható tankok. Most pl a medek a menők, vagy ha elég ügyes vagy akkor pár light illetve néhány felbuffolt heavy. Td az álca és látótáv nerf óta korlátozottan használható, artyzni ugye meg nem illik (kivéve küldetés :P )... T110e5 pedig egy nagyon jó tank lett...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szekkernyak
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote]Nos, nagy elvárásaim voltak, mivel ha összeakadtam vele játék közben szemből, szinte sebezhetetlen volt. Mélységeibe nem mennék bele a problémákba, azt itt nálam profibb játékosok megtették.
  Narancssárga játékos vagyok (amatőr) engem a T110E5ben 300 m ről a RU 251 sima lőszerrel (190pen) kapásból belőtt, hogy hol arra én nem jöttem rá. Ez van.
  Nos azt viszont állíthatom, ha kék vagy lila játékos van benne, az IS 7 el golddal (50-100 m-ről) nem tudom belőni a gyenge pontot szemből, de van, hogy oldalról sem viszi.
  Én eddig úgy látom egy év alatt, hogy nem a tank számít, hanem az milyen színű benne játékos.[/quote]
  hát én azért ezt fentartásokkal kezelem hogy a ru belőtt ap-val 300m-ről kapásból szemből...is-7 nek nem a pontosságáról híres a lövege,de hogy nem tudod belőni vele golddal az e5 oldalát az elgondolkodtató dolog megint csak..persze az rng beszopathat néha de ettől még ez a tank király cucc szerintem.sajna még csak teszten próbáltam de lassan meglesz ha csak agyvérzést nem kapok az m103-tól..
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.