Jelenleg 406 vendég és nincs tag online

2015. november 1. 11:00

H1456 toborzás és nyereményjáték!

Írta:
Értékelés:
(14 szavazat)
47 hozzászólás

Sziasztok! Klánunk a H1456 (Hunyadi János 1456) újra nagyszabású toborzásba kezd, mivel az elmúlt fél évben kirostálódtak a nem közénk illő, illetve a közösségért tenni nem akaró játékosok akiket a tavaszi nagy felvételi akciónk során fogadtunk sorainkba. A megmaradó 45-50 fő pedig egy igen összetartó jó hangulatú csapattá kovácsolódott össze. És most újra várjuk az aktív, csapatban játszani vágyó jelentkezőket!

De most kicsit másképp csináljuk mint legutóbb. Nem keresgélünk különböző weboldalakon klánokból kilépett játékosokat, és nem toborzunk megállás nélkül a csaták kezdetekor a chat falon.

Most felkínáljuk a lehetőséget 52 játékosnak, hogy velünk töltsön fél napot egy verseny keretében, közben pedig megismerje a jelenlegi tagságunkat, klánunk felépítését és új barátokat szerezzen :-)

Feltételek és a játék menete

A pontos részvételi feltételeket, és a játék menetét megnézhetitek ebben a csatolt dokumentumban. De röviden ide is leírnám:

 • Minimum 3 db 6-os tank amiből legalább 2-nek az alább felsoroltakból, 1-nek pedig mindenképp könnyűnek kell lennie: Vk.28.01, T37, M4A3E2, ARL44, AMX12t, Cromwell, Cromwell B, 59-16 , Type 64, T-150, KV-2, M44, FV304, O-I, Ht.No.VI.
 • Illetve legalább 1db 7-es tank+TS3!!! Mikrofonnal!!

Nyeremény

Az első helyezettnek egy Type64, ha már van akkor egy Japán tigris, ha ez is már a garázsban akkor 2500 arany. További 7 ember pedig fejenként 500 arany jutalmazásban részesül!

Jelentkezés

Jelentkezni csak nálam: Forradalom2006

Utoljára frissítve: 2015. október 27. 07:17
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bhalangir
  • Moderátor
  · 4 éve
  linkin:Járj még sokat oda ahol tanulsz, majd egyszer elértek ahhoz a részhez is, hogy Mátyás miért akart annyira német-római császár lenni. Nem azért mert megalomán volt, hanem mert felismerte, hogy a német adók nélkül lehetetlen akkora zsoldoshadsereget fenntartani ami vissza tudja tartania törököt. Olvasd csak ezt el: http://mult-kor.hu/20010915_a_masfel_evszazadnyi_torok_uralom_merlege. Az osztrák Habsburg ág teljes éves bevétele nem volt elég a magyar végvárrendszer és annak kb. 20-22 ezer fős katonaságának fenntartásához.

  Ami pedig Mohácsot és Mátyást illet: A Hunyadiakat az "ősi" nemesség gyűlölte, felkapaszkodott senkiknek tartotta, mert nem voltak "ősidők" nemesi sarjai. Az erőskezű uralkodót a kor valamennyi nagyura gyűlölte, mert nem nekik jutott a sok vármegye, város stb. adója hanem Mátyás azt másra használta fel. Magyarország a Hunyadiak alatt hihetetlen gazdasági fejlődésen ment át, ami vitathatatlan. Mátyás korai halálával és tervei meghiúsulásával oda lett az esély a török feltartóztatására. Ezt erős kézzel talán meg lehetett volna tenni, azonban a magyar nemességnek mindig is a gyengekezű, üres kincstárú király választása volt az érdeke, a kölcsönökért és szívességekért cserébe kapott birtokokra játszottak. Nemzeti tudat? Ugyan már? Akkor annak még híre se létezett, nem csak itthon, európa nemességében sehol.

  Aztán azt tudtad-e pl., hogy a bátaszéki csata előtt a környékbeli parasztság önként adott Hunyadi hadainak élemet, ingyen, mert a saját seregét fegyelemben és rendben tartva nem hagyta felprédálni a környéket, ami az akkor hadviselésre teljesen jellemző volt? A birtokaiért védte a határt? Igen azért, azért kapta a báni címet és feladatot, hogy védje a határt. Mint ahogy a többi nemesnek is kutya kötelessége lett volna harcolni a török ellen. Ha nem a saját vagyonát félti, a török tovább lett volna feltartóztatható és az által okozott károk is sokkal kisebbek lettek volna.

  Mohácsról csak annyit, Hunyadiak óta nem hadakozott senki a törökkel, mohácsnál több volt az idegen zsoldos mint a magyar katona, mert a nemesek vonakodtak hadba vinni a katonáikat, pedig 1525-ben már megtudták, hogy jön a török, lett volna idő felkészülni. Mátyás ekkor 35 éve halott, az általa felépített gazdaságot a gyenge kezű királyokat hatalomra játszó nemesség szétprédálta. De jó dolog mindent a Hunyadiak nyakába varrni, de ők voltak az utolsók aki látták és megértették a török veszélyt, és próbáltak ellen tenni. Velük oda lett minden, az ország innentől külföldi hatalmak szándékától függött, a folyamatos háborúskodások miatt a törökök kiűzésére a lakosság arányában kisebbségbe kerültünk, és Trianonnál ez is erősen közrejátszott az ország végleges megcsonkításához. És ez akkor is így van, ha egy szűklátókörű egyetemi tanár azt tanítja a történelem elég sajátságos és alternatív értelmezése alapján, hogy Mátyás egy megalomán nem is tudom én mi volt.....

  Arról már nem is beszélve, hogy a nemesség Ulászló hatalomra juttatásakor a Mátyás által kivetett hadiadókat megszüntettette, de továbbra is ugyanúgy szedte a saját zsebét tömve, mely egyik nyomós oka lett a Dózsa féle parasztfelkelésnek. A Mátyás az igazságos név is azért ragadt rá, mert bár erőskezű uralkodó volt, de idővel rájött a nép, hogy alatta mennyivel jobb volt, mint utána.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eldegor · 4 éve
  [quote name="Toydolls2"]
  A Jim Beam elfogyott, pisztácia nem is volt. ;-) [/quote]

  ezért most kaptál tőlem egy NAGY mínuszt! :angry:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  · 4 éve
  [quote name="singes"][quote name="Toydolls2"]Egy kissé mintha elkanyarodott volna a téma!
  Történelemről beszélgessen mindenki ezen az oldalon PM-ben, vagy ne ezen az oldalon, hanem egy tea, sör, bor miegymás mellett a kricsmiben!
  Amiről a wotinfo.hu-n lehet beszélgetni, az a klán toborzásával, és verseny kiírásával kapcsolatos észrevétel!
  Kérek mindenkit, eszerint folytassa a beszélgetést, vagy ne szólaljon meg![/quote]

  Na mi van, már nem kínálsz jim bean-t? :P Csak nem elfogyott? ;-)

  (Amúgy én élvezettel olvastam a hozzászólásokat. ops: )[/quote]

  Nem volt baj a hozzászólásokkal, csak NEM IDE VALÓK!
  A Jim Beam elfogyott, pisztácia nem is volt. ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • VIP
  · 4 éve
  [quote name="Toydolls2"]Egy kissé mintha elkanyarodott volna a téma!
  Történelemről beszélgessen mindenki ezen az oldalon PM-ben, vagy ne ezen az oldalon, hanem egy tea, sör, bor miegymás mellett a kricsmiben!
  Amiről a wotinfo.hu-n lehet beszélgetni, az a klán toborzásával, és verseny kiírásával kapcsolatos észrevétel!
  Kérek mindenkit, eszerint folytassa a beszélgetést, vagy ne szólaljon meg![/quote]

  Na mi van, már nem kínálsz jim bean-t? :P Csak nem elfogyott? ;-)

  (Amúgy én élvezettel olvastam a hozzászólásokat. ops: )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  · 4 éve
  Egy kissé mintha elkanyarodott volna a téma!
  Történelemről beszélgessen mindenki ezen az oldalon PM-ben, vagy ne ezen az oldalon, hanem egy tea, sör, bor miegymás mellett a kricsmiben!
  Amiről a wotinfo.hu-n lehet beszélgetni, az a klán toborzásával, és verseny kiírásával kapcsolatos észrevétel!
  Kérek mindenkit, eszerint folytassa a beszélgetést, vagy ne szólaljon meg!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Christofia · 4 éve
  linkin.
  A helyzet az, hogy a különböző nevek alatt beszedett adók nélkül a korabeli Európa legnagyobb zsoldosseregét képtelenség lett volna fenntartani, háború ide vagy oda. Ezen adók mindegyike végső soron a sereg és a várak fenntartását szolgálták, és még így is nagyjából nullára tudta kihozni Mátyás a költségvetését, ezért is kongott a kincstár a halála után. Ennyi. Ez az indok. Tényleg szomorúnak találom, hogy állítólag te vagy "történelem szakos", de az érvelési készséged egy általános iskolás szintjén van.
  De persze én nem értem nagyszerű elméd, és sötét vagyok. Oké.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Williams · 4 éve
  [quote name="linkin1994"]és aki nem követi a parancsot az kiesett, aztán ha bentmaradnak azok akik követik a parancsot lehet nézni ki milyen százalékba találja el a célpontot.....
  Micsoda elvárások találja el az ellenfelet hmm
  Ez a parancs duma meg nagyon gáz ez nem háború hanem egy játék.Az baj ,hogy az ilyen klánok baromi komolyan veszik ezt a parancsuralmi dolgot.De a csatákban meg megy a Lose.
  Meg ez a klán név sem nyerő valahogy ezen a magyar klán neveken mindig ilyen magyar töltetüek.Bár persze a rossz történelem oktatás is bele játszhat ebbe[/quote]

  Csak egy irányzatot mondtam. Persze ez csak játék ahogy mondod de voltál te is klánba gondolom és ha azt mondta a vezető fogy fokuszt kell lőni gondolom te se a full hp-st lőtted pl én ezt gondoltam parancsnak.......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973 · 4 éve
  [quote name="linkin1994"][quote name="Christofia"][quote name="Carius1973"]Nem akarok a Hunyadiak védőügyvédje lenni de amikor béke van a törökkel ,akkor a végvárakat nem kell fenntartani? A katonákat zsoldosokat békeidőben is fizetni? A török azért írta alá a békét Mátyással mert belátták nem bírnak velünk.Inkább egy kedvezőbb alkalomra vártak.. Annyira tartottak tőlünk ,hogy 1526-ban Mohácsnál el sem hitték ,hogy nyertek. Két napig védekezve várták a magyar ellentámadást. Mátyás keményen adóztatta a népet ,ez kinek új információ?[/quote]

  Nem-nem, linkin barátunk nem csak hivatásos történész, de közgazdász is, így tisztában van vele, hogy hadi adót csak akkor kell szedni, ha háború van. Köztudomású, hogy ha egy katona egy hónapig nem harcol, akkor zsoldot sem kér. És persze ha egy évig nincs háború, a sereg feloszlik, majd megint harci cselekmények következnek be, akkor pik-pak össze lehet toborozni újra a sereget, semmiből sem tart.
  És ez a tag jár egyetemre.
  Szomorú.[/quote]

  Látom történelem-ből sötét vagy mint az éjszaka.
  Elmagyarázom hátha felfogod.A hadsereg kap pénzt mint minden normális helyen.Azonban hogyha háború van akkor ezt is beszedték azért a neve rendkívüli hadiadó amit csak indokolt esetben szedtek volna be.
  Remélem felfogtad[/quote]

  Már megbocsáss de a Te megállapításod sem biztos ,hogy megállja a helyét.. Azt írtad Mátyás hatalmas segélyeket kapott ,hogy a törököket sikeresen visszatartsa.
  És amikor békét kötött a törökkel ,akkor is kérte ezeket a pénzeket. Naná. Mátyás az akkori Európa egy meghatározó uralkodója szerencsére nem volt egy naiv hülye.Tudta ,hogy a törökökben nem lehet megbízni, csak az erőből értenek. Miért csak Ő finanszírozza a török elleni harcot? Mindenesetre a történelem Őt igazolta.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.