Jelenleg

11
látogatónk van

2013. január 17. 08:50

T34 - Elemzés

Írta:
(176 szavazat)
144 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank egy olyan 120 mm-es ágyút kapott ami csak ezen a járművön található meg (120 mm Gun T53A1). Átlagos páncélátütése 248/297/60 (AP/GOLD/HE) amihez 400/400/515-ös sebzés társul. Mivel a tank prémium létére nem kap könnyített MM besorolást – azaz bekerülhet Tier 10-esek elleni csatába is – így szükségünk is lesz az ágyú korrekt átütésére és jónak mondható alfa sebzésére. A tank egyik fő előnye a – szemből és hátulról – szinte  sérthetetlen lövegtorony, és az ágyú ehhez társuló kiemelkedően jónak mondható -10°/+15°-os függőleges kitéríthetőségi szöge (gun depression). E két dolog értelemszerűen hulldown taktikáért kiált. Lőszer kapacitása 34 lőszer ami szinte mindenre elég, fele sem nagyon fogyott még el.

A löveg másik fő előnye a pontossága. Nos, ebben sem lesz hiba: a löveg pontossága 0,35 m, amivel nem kell attól félnünk, hogy az amúgy drága (1.025 kredites) lövedékeket gyakran mellélövöldözzük. Ez az érték felveszi a versenyt a német páncélvadászok pontossági értékeivel ami nem kis szó! De hogy mosolyunk ne legyen túl őszinte, arról gondoskodik a 4 lövés/perces tüzelési sebesség, aminek köszönhetően lesz időnk alaposan megtervezni minden egyes lövést. Ez a RoF érték töltésgyorsítóval, ventilátorral és elit alakulattal feltornázható 5 környékére, ami így 12 másodperc körüli töltési időt jelent majd.

Torony

A torony brutális 279/127/203 mm-es páncélzatot kapott, azaz elöl és hátul igen erősen védett, az oldalát pedig ennek se mutogassuk, mint ahogy semmi másnak sem ebben a játékban. A 279 mm-es páncél vastagság és a kiváló ballisztikai kialakítás közösen gondoskodnak arról, hogy szemből csak nagy szerencsével lehet átlőni a lövegtornyot. Érdekes és egyben izgalmas feladat is minden térképen megtalálni azokat a helyeket, melyek mögé elbújva csak a tornyunkat mutatjuk az ellenségnek, amivel az nem nagyon fog tudni mit kezdeni... A tank amúgy elég magas (IS-3 felett simán ellő), így a kisebb sziklák, mélyebb bombakráterek igazán jó rejtekhelyet nyújthatnak számára.

A torony forgási sebességével már vannak gondok. A 18°/másodperces forgási sebesség olyannyira lassú, hogy legtöbbször a felfüggesztés forgatásával is rá kell segítünk, máskülönben könnyen lemaradhatunk egy mögöttünk álló célpontról. Könnyen prédájává válhatunk egy körülöttünk gyorsan köröző könnyű vagy közepes tanknak is, mivel nem a lassú forgás miatt nem vagyunk képesek követni annak mozgását. Ilyen esetben ésszerűbb olyan pozícióba mozogni, hogy ne tudjanak minket körbekerülni (falhoz tolatni, stb.). 

Felépítmény

Itt jön a tank érdekessége, ami meg is határozza a hozzáillő játékstílust. A test páncélzata nem túl vastag: 102/76/51 mm. Döntöttsége miatt a 102 mm-es frontpáncélt azért nem olyan könnyű átütni, de a legtöbb tier 8-as tanknak ez nem okoz majd különösebben problémát, pláne ha az itt elhelyezkedő géppuskanyílást célozza, ami minden más tanktípuson is az egyik leggyengébb pont a felépítményen.

Felfüggesztés

A tank végsebessége nehéz tank létére nem rossz (35 km/h), de elég nehézkesen halad rossz, laza talajon (mocsár, földes-füves terület). Fordulása sem túl kiemelkedő a maga 22°/másodperces értékével, a JagdTiger ugyanilyen sebességgel képes fordulni, ez sokat elárul... Lánctalpa sajnos nagyon sérülékeny, ezért számítsunk rá, hogy igen gyakran lefogják azt lőni.

Motor

Motorja 810 lóerős. Ettől függetlenül lassan gyorsul és lassan mászik hegyet, de ha lendületbe jön akkor egész vállalható tempót képes diktálni.

Ajánlott játékstílus

Az előbb már említett tulajdonságokból következik, hogy ez nem egy olyan tank amivel bátran megindulhatunk az ellenség felé, még akkor sem ha adott csatában top tier vagyunk. A sérülékeny lánctalp és a viszonylag gyenge első front páncélzat miatt tier 6-7-től kezdve minden komolyabb ágyú veszélyt jelent ránk frontális támadáskor. Üdvözítőbb taktika kihasználni a pontos ágyúnkat, maradjunk inkább a háttérben, vagy menjünk a második vonalban és álljunk be úgy, hogy csak a tornyunkra lássanak rá (hulldown), abban kevesen tudnak kárt tenni. Sajnos az arty-knak is kedvenc célpontjai leszünk, akik a körbe gyenge páncélzat miatt, igen nagy sebzéseket képesek belénk tolni. Ha véletlenül belecsöppenünk egy több ellenséggel folytatott közelharcba igyekezzünk mielőbb kihátrálni a szituációból.

A 12-15 másodperces töltési idő alatt, jó 8-10 másodpercet kihasználhatunk arra, hogy megnehezítsük a másik dolgát: közelebb kerülhetünk, fedezékbe vonulhatunk, beforgathatjuk a tankot vagy legalább meghintáztathatjuk egy picit, hogy ne az álló helyzetben jól becélozható gyenge pontjainkat lője. Az ágyúnk egyik nagy előnye, hogy tier 8-ig nem nagyon kell célozni a gyenge pontokat, a 248 mm-es átlagos átütés szinte mindenhova elég lesz. Ettől függetlenül persze azért igyekezzünk okosan célozni, mert magasabb tier-ekben szükségünk is lesz rá. Egy ellenféllel vívott közelharcban, jöhet az "arcbamászó" taktika: mivel tankunk erős és magas, így nem nagyon fognak tudni minket eltolni és a felépítményünknek köszönhetően az ellenfél csak a tornyunk frontját fogja látni, gyenge pontunkra nem fog tudni célozni, így szépen végezhetünk vele. Sokszor kerültem ilyen szituációba és mindig én nyertem. T34 ellen más tankkal is kerültem hasonló helyzetbe és tapasztalatból mondom, hogy ilyenkor szinte sebezhetetlenek.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Töltésgyorsító, Célzásgyorsító, Vertikális stabilizátor vagy Ventilátor. Ennél a tanknál választottam először ventilátor helyett vertikális stabilizátort, nagyon sokat jelent, hogy hirtelen megállásnál nem ugrik akkorát a löveg és mozgás vagy torony forgatás közben is lehet érdemben célozni, valamint megállás után is hamarabb szűkül a célkereszt.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis javítókészlet, Kis elsősegély csomag, Kézi tűzoltó készülék.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, BiA (Elit alakulat), majd Szerelés. Értelemszerűen a szereléssel kezdve, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztva a skilleket.

Bevétel

A JagdTiger 8,8-as cikkben már említett statisztikai oldal szerint a T34 a 4. legjövedelmezőbb tank a játékban, átlagosan 25.189 kredit nettó hozammal, prémium nélkül. Prémium fiókkal egy laza délután alatt össze lehet vele szedni 1 millió kreditet. Egy közepes körért 30-40 ezer, egy jobb csata után 60-80 ezer kredit is járhat, de nem egyszer fordult már elő a 100 ezer feletti kredit bevétel is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Remek ágyú (nagy pontosság, jó sebzés)
 • Közel sérthetetlen toronypáncél
 • Jó kredithozam

Hátrányai

 • Vékony testpáncélzat
 • Viszonylag lassú töltési idő
 • Lassú gyorsulás, fordulás és toronyforgatás
 • Jelenleg a legdrágább prémium tank

Kiknek ajánlott

Aki lassú orosz/amerikai nehéz tankokon nevelkedett és tetszik neki ez a stílus, annak nyugodt szívvel ajánlom. A magas alfa sebzés, remek átütőerő és kiváló pontosság miatt igen ütőképes tank, de el kell fogadni, hogy nem az első vonalbeli harcra találták ki. Taktikázni kell vele és okosan használni (mint minden tankot) és lehetőleg hulldown pozícióból támogatni a csapattársakat. Kreditet farmolni az egyik legjobb tank és élmény vele játszani.

Videó

{youtube}JBfp_HcHLU8&hd=1|650|370{/youtube}


Az elemzést írta: Balee82

Kommentbe jöhetnek a saját vélemények, taktikák, eredmények, stb. A jókat beleírom a cikkbe is...

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sunhair
  • Tankos
  · 6 éve
  Ritka alkalom Girmatronnal értek egyet...

  Kedves Horgony...
  Minden mappon van hely ahol ki lehet használni..Maximum te nem tudod vagy nem néztél utána....
  Valamint ha szarul állsz be akkor persze mindenki belövi a toronytetőt, de ezen minimális mozgás, és egy döntött Hull down segít....

  Fakir: A Tiédnek szar a szórása. Az enyémnek köszönöm nagyon szép. Az hogy te nem tudsz velem beállni az nem az én bajom....
  Az hogy titkos nerfeket emlegetsz, mindent más színben tűntet fel, de kérlek szívj kesebbet, vagy ha iszol, akkor ne vegyél be gyógyszert

  A Tank nem gyors, ám ha a sebességet nézzük, akkor nincs olyan sokkal lemaradva a többiektől, vagyis nem kell a tragika, ha eleve hátul maradsz én kempelsz, akkor nem is fogod utol érni a frontot sosem. De ez nem a tank hibája.
  A Torony kellemesen pattint, ha odafigyel az ember, majdnem bármit., természetesen síkon állva mindenki a kupolát lövi de ez ellen egy kis mozgás is elég néha, vagy egyszerűen egy kicsit döntött Hull down-ba állsz, ahol maga a tank takarja a kupolát.
  A Löveg erős átütés mellé sok sebzés, ideális farm tank, és igen nagy a fun értéke hogy nem lesz kötelező goldot tölteni néha T10 ellen sem
  A Tank gondolkodást igényel. A Csata elején meg kell nézni milyeb tankjai vannak az ellenfélnek, melyik pályán vagyunk, és egy kicsit előre gondolkozni. Ez nem futóbolond, és gyors flankelő tank. Sokaknak nem tetszik, és sosem fog. Mozgékony FCM, és CDC imádók sosem szokják meg a maga kissé nagypapás cammogását, de ettől a tank nem lesz szar. Nem lesz snapshoot bajnok mint egy orosz T10 med, de mivel erős a torony kint lehet maradni egy kicsit célozni.....

  Aki ésszel játszik, és nem akarja úgy tolni velem mint a kedvenc T-54 ével, vagy Pattonjával, és nem Ru módjára akar Lane-ről lane-re vándorolni vele az biztos kézzel szépen fog farmolgatni....Jómagam nagyon szeretem. A Legmegbízhatóbb....Ha valamit eltalálok, azt nagy valószínűsággel át is viszem, és ha át viszem a nagy alfa miatt már csilingelnek is a kreditek....Márpedig ez egy prémium...mi célt szolgálna ha nem azt hogy pénzt keress....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fly
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="fakirr1"]
  A Scorpio-ról nem nyilatkozon, de a többivel egyetértek. Kiegészítve azzal,hogy botrányosan sz*r a szórása körön belül,200+ -os távra bármi más jobb ( még a MasterCard is.. ) , a lövegpajzsát 10-es szinten rommá lövik még a medek is ( lévén minden med-light alsó hangon szinte kizárólag goldozik.. tapasztalat..) , szeret elhalálozni mostanság a parancsnok+sofőr combo szinte bármelyik találattól, (lehet,hogy csak nekem,de) motor-ammo rack párosból valamelyik szinte azonnal sárga/vörös lesz,akárhol is lőnek meg.A credit hozama a "pontossága" miatt botrány rossz lett( nem vagyok összeesküvés elmélet gyártó, de szerintem folyamatosan tolták rá a patchekben az apróbb nerfeket,míg végül olyan sz*r lett, mint amilyen mostanság..). Megtartom a garázsban, de inkább megyek IS3-al 4-5 tier X kört,mint ezzel egy 8-ast..A creditet meg nem ezzel hozom. Fiamnak tetszik a külalakja (13 éves,tehát érthető ) ,de más semmi nincs ebben a tankban ,ami miatt érdemes lenne azt mondani rá,hogy FUN tank...[/quote]


  Nem hiába vágták agyon szegény Löwe-el együtt.
  Az új prém tankoknak kell a hely. :P
  Mellesleg most már a WG üzletpolitikája elég szánalmas.
  Egy 8-as prém tankal prém acc nélkül is tudtál átlagban hozni 50-60k-t.Most már prém fiók is kell,hogy hozd az átlagot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Horgony1"]Ezt valami propaganda leírásból ollóztad össze ?
  Anno még megkaptam ingyen ezt a csodát amikor még váltották . Pénzt én biztosan nem adnék érte. Eszméletlen lassú a tank . Lassan céloz és nincs testpáncél már egy T6 tank is belövi szemből is. Jó tudom ott a torony ,de nem minden mapon van lehetőség kihasználni .Arról nem beszélve , hogy a tetőn a fagyi-gombócot be lehet lőni .Igaz , hogy nagyot sebez és nem szükséges aranyat lőni vele még T10-ben sem ,de van mikor nem jut demázs , mert nem tudsz haladni a tankokkal annyira lassú szegény .A legjobb farmolós tank amúgy a Skorpió G.[/quote]

  A Scorpio-ról nem nyilatkozon, de a többivel egyetértek. Kiegészítve azzal,hogy botrányosan sz*r a szórása körön belül,200+ -os távra bármi más jobb ( még a MasterCard is.. ) , a lövegpajzsát 10-es szinten rommá lövik még a medek is ( lévén minden med-light alsó hangon szinte kizárólag goldozik.. tapasztalat..) , szeret elhalálozni mostanság a parancsnok+sofőr combo szinte bármelyik találattól, (lehet,hogy csak nekem,de) motor-ammo rack párosból valamelyik szinte azonnal sárga/vörös lesz,akárhol is lőnek meg.A credit hozama a "pontossága" miatt botrány rossz lett( nem vagyok összeesküvés elmélet gyártó, de szerintem folyamatosan tolták rá a patchekben az apróbb nerfeket,míg végül olyan sz*r lett, mint amilyen mostanság..). Megtartom a garázsban, de inkább megyek IS3-al 4-5 tier X kört,mint ezzel egy 8-ast..A creditet meg nem ezzel hozom. Fiamnak tetszik a külalakja (13 éves,tehát érthető ) ,de más semmi nincs ebben a tankban ,ami miatt érdemes lenne azt mondani rá,hogy FUN tank...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Horgony1
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Giromarton"]Most kapható 45 és 70 eurós csomagokban sok jóval (arany, boostok, felszerelések, prémium hónap amivel többet kereshetsz !) http://worldoftanks.eu/en/news/pc-browser/premium/premshop-28-oct-2016/

  Most csapjatok le rá.
  Soha még ilyen biztos nem voltam ebben mint a T34-es esetében, hogy megéri. Csak menni kell vele, találni egy ellenséget és beleereszteni pár lövést ahhoz hogy nyereséges legyen. A kisebb tankok félnek tőle, a nagyobbak tartanak, egyszóval mindenhol tisztelet övezi ahol csak feltűnik.

  A keresetekről annyit hogy nyertes körönként 15-55.000.- kredit az átlag, vesztesnél pedig a 10-25.000.-, de mindez azonban függ attól is hogy hogyan sikerül játszani.

  Mindezek mellett a vele való játék élvezetes is, a játékélmény hamar magával tud ragadni. Egyike azon tankoknak amikkel "csak úgy" is jó menni, nem farmolás vagy más miatt hanem magáért a harcért.


  A T34 a játék legjobb farmolós tankja, hihetetlen összegeket lehet vele körönként keresni ráadásul ágyúja és páncélzata miatt komoly fejtörést okoz még a tier 10-es ellenfeleknek is. Nehézkes fordulékonysága, lassú töltése ugyanakkor tőlünk kíván odafigyelést de mindez nemhogy rontja hanem még emeli is a játék élvezetét. Igaz nem olcsó de az utolsó aranyig megéri az árát [/quote]
  Ezt valami propaganda leírásból ollóztad össze ?
  Anno még megkaptam ingyen ezt a csodát amikor még váltották . Pénzt én biztosan nem adnék érte. Eszméletlen lassú a tank . Lassan céloz és nincs testpáncél már egy T6 tank is belövi szemből is. Jó tudom ott a torony ,de nem minden mapon van lehetőség kihasználni .Arról nem beszélve , hogy a tetőn a fagyi-gombócot be lehet lőni .Igaz , hogy nagyot sebez és nem szükséges aranyat lőni vele még T10-ben sem ,de van mikor nem jut demázs , mert nem tudsz haladni a tankokkal annyira lassú szegény .A legjobb farmolós tank amúgy a Skorpió G.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Giromarton
  • Tankos
  · 6 éve
  Most kapható 45 és 70 eurós csomagokban sok jóval (arany, boostok, felszerelések, prémium hónap amivel többet kereshetsz !) http://worldoftanks.eu/en/news/pc-browser/premium/premshop-28-oct-2016/

  Most csapjatok le rá.
  Soha még ilyen biztos nem voltam ebben mint a T34-es esetében, hogy megéri. Csak menni kell vele, találni egy ellenséget és beleereszteni pár lövést ahhoz hogy nyereséges legyen. A kisebb tankok félnek tőle, a nagyobbak tartanak, egyszóval mindenhol tisztelet övezi ahol csak feltűnik.

  A keresetekről annyit hogy nyertes körönként 15-55.000.- kredit az átlag, vesztesnél pedig a 10-25.000.-, de mindez azonban függ attól is hogy hogyan sikerül játszani.

  Mindezek mellett a vele való játék élvezetes is, a játékélmény hamar magával tud ragadni. Egyike azon tankoknak amikkel "csak úgy" is jó menni, nem farmolás vagy más miatt hanem magáért a harcért.


  A T34 a játék legjobb farmolós tankja, hihetetlen összegeket lehet vele körönként keresni ráadásul ágyúja és páncélzata miatt komoly fejtörést okoz még a tier 10-es ellenfeleknek is. Nehézkes fordulékonysága, lassú töltése ugyanakkor tőlünk kíván odafigyelést de mindez nemhogy rontja hanem még emeli is a játék élvezetét. Igaz nem olcsó de az utolsó aranyig megéri az árát
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 6 éve
  Gondolom te meg tomato. Kérdeztél, válaszoltam. Hülye kérdés hülye válasz. Te meg gondolom nem ülsz még 1 órát sem a gép előtt, mert a botprogram viszi a tankjaid....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jociboy
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="silean2"]Az érveid varázslatosan fedik kegymást. Kérlek folytasd eme magas színvonalú érvelést[/quote]

  Gondolom te unicum lehetsz?! Aki igy osztja az észt! Én még amatör vagyok! sima kérdés volt. Te rögtön lenézöen kezelsz! Gratulálok! Gondolom 24ó böl 20 nyomod! Sok sikert!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerGunter
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Jociboy"]Tudod az a baj hogy sokan nem tudják hogy td! Azt hiszik heavy! És folyamatosan klikkelnek ![/quote]

  Karácsonykor lesz akció. Ha eladod, visszakérheted az árát a support-tól. :trollol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Jociboy"]Tudod az a baj hogy sokan nem tudják hogy td! Azt hiszik heavy! És folyamatosan klikkelnek ![/quote]
  Az érveid varázslatosan fedik kegymást. Kérlek folytasd eme magas színvonalú érvelést
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jociboy
  • Tankos
  · 6 éve
  Tudod az a baj hogy sokan nem tudják hogy td! Azt hiszik heavy! És folyamatosan klikkelnek !

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: « Tank elemzés: T14 M103 - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.