Jelenleg

9
látogatónk van

2013. január 11. 14:10

8.8 cm PaK 43 Jagdtiger - Elemzés

Írta:
(119 szavazat)
56 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Egy egyedi, ám annál nagyszerűbb ágyúval lett felszerelve (8,8 cm PaK 43 L/71 Ausf. A). Ennek sebzése és átütése ugyanaz, mint a 8,8 cm KwK 43 L/71-es lövegnek (Tigris top ágyú), azaz az átütés 152-253 mm közt, a sebzés pedig 180-300 mm közt változik. Ez az átütési érték már tier 8-as mezőnyben is megköveteli azt, hogy kizárólag a tankok gyenge pontjait célozzuk, ezért azok ismerete szinte elengedhetetlen. Tier 9-es nehéz tankra (kivéve francia) max. oldalról vagy hátulról lőjünk rá, mert szemből nem fog átütni.

Amivel többet nyújt (nem is kicsit) ez az ágyú mint pl. a Tigrisre szerelhető testvére, az a pontosság (0,34 m -> 0,30 m), a célzási sebesség (2,9 s -> 1,92 s) és a RoF érték (8,22 lövés/perc -> 11,59 lövés/perc).

Vertikális kitéríthetősége 1°-kal feljebb tolódik, mint az alap JagdTiger ágyújáé, azaz -7°/+15°, de nem igazán kerültem még olyan helyzetbe ahol emiatt lettem volna hátrányban. Lőszerrel rogyásig fel van pakolva, összesen 68 fér a tárba, amit nekem még soha nem sikerült kiürítenem.

Felépítmény

Egy az egyben megegyezik a normál JagdTiger-ével, vagyis 250 mm-es frontpáncél van a felépítményen. Ez órási előnyt jelent egy tier 8-as mezőnyben, ha úgy használjuk a tankot, ahogy kell. Látótávja ennek is 390 m.

Felfüggesztés

A Jagdtiger-énél 4°-kal lassabban, azaz 18°/s sebességgel képes csak fordulni Fordulási sebessége megegyezik a Jagdtiger-ével, azaz 22 fok/mp.

Motor

A motorja elvileg 50 LE-vel (700 LE) erősebb mint a JagdTiger-é, de én ebből a különbségből semmit nem érzékeltem, talán épp a gyengébb felfüggesztés miatt.

Ajánlott játékstílus

A tank két kiemelkedő tulajdonságát kell előnyünkre fordítanunk. Az egyik a felépítmény frontpáncélja, azaz lehetőség szerint olyan helyeket keress vele, ahol eltudod rejteni az alsó páncéllemezt (a hasát). Ha sikerült így beállnod, tier 8-as tank csak nagy szerencsével lesz képes átlőni (ha egyáltalán sikerül neki). Persze nem árt kicsit be is fordítani a testet közben (már amennyire az ágyú közepesnek mondható horizontális kitéríthetősége engedi - mert hogy a gyors töltés miatt két lövést közt nincs értelme a célpontról elfordítani a tűzvonalat). Értelemszerűen az arty-k ellen nem véd ez a taktika, de a pályák legtöbbjén találni erre alkalmas "arty-mentes, beálló" helyeket.

Másik jellemzője, ami miatt végül e mellett a prémium tank mellett döntöttem, az az ágyú 11,59-es alap RoF-ja. Töltésgyorsítóval, Ventilátorral és Elit alakulattal 4,3 másodpercenként lövök egyet, ami 3350 körüli átlag DPM-et jelent. Más, gyorsan lövő ágyúknál általános probléma hogy az ágyú nem képes becélozni a rövid töltési idő alatt, azaz nem képes azt hatékonyan kihasználni. Ez a jelenség a JagdTiger 8,8-nál az eleve jó pontosságnak (0,30 m) és az elképesztően gyors 1,92 másodperces célzási időnek köszönhetően egyáltalán nem tapasztalható.

E két jellemzőt szem előtt tartva az általános taktikám az, hogy egy olyan helyet keresek a pályán, ami viszonylag arty árnyékban van, ahol eltudom rejteni a tank alját és ahonnan viszonylag nagy (népsűrűségű) területet látok be. Én periszkóppal használom a tankot (az esetleges 1v5-ös végjáték vagy az "egyedül tartok egy oldalt" szituk miatt), a csata elején pedig mindig a frontvonal mögött foglalok helyet, azt folyamatosan szem előtt tartva, hogy mindig tudjak sebezni valamit.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék - mint német tank, sajnos ez is gyakran hajlamos a kigyulladásra.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, BiA (Elit alakulat), majd Szerelés. Értelemszerűen a szereléssel kezdve, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztva a skilleket.

Bevétel

Egy statisztikai oldal szerint a nettó bevételt tekintve a Type 59 után a 2. legjövedelmezőbb prémium tank a mezőnyben. Prémium fiókkal és kis odafigyeléssel gond nélkül lehet hozni vele nettó 40k-t körönként, ehhez kb. 1.500 sebzést kell kiosztani, míg 2.500 sebzésért már úgy nettó 60k, 4.500 sebzésért pedig 120k a jutalmunk.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Minden jóval felszerelve 4,3-as töltési idő
 • Nagy pontosság, gyors célzás
 • Magas DPM
 • Tier 8-as tankok által szinte átlőhetetlen felépítmény

Hátrányai

 • Viszonylag lassan fordul
 • Kicsi a végsebessége
 • Hegymenet és puha talaj nagyon megfogja
 • Nulla álcaképesség

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szeret TD-zni. A nagy alfa sebzés hiányát bőven ellensúlyozza a magas DPM érték, viszont a kis átütés megköveteli hogy mindig a tankok gyenge pontjait lőjük vele, míg lomhasága megfontolt játékstílust kíván, ezért kezdő játékosoknak nem ajánlom.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.588 XP - 3.332 sebzés - 110.907 kredit - Felderítő és Szárnysegéd medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:03

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hedniskhjertad
  • Tankos
  · 9 éve
  Igen jobban szeretem mint a Löwe-t hálás jószág
  Győzelem!
  Csata: Murovanka 2013. június 15. 15:56:37
  Jármű: 8,8 cm PaK 43 Jagdtiger
  Szerzett tapasztalat: 1 531
  Szerzett kredit: 122 853
  Csatában elért Achievement: Testvériség, Top Gun, Mesterlövész, Kiváló Lövész, Kiváló soför jelvény: "1. osztály"
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Feri38_HUN
  • Tankos
  · 9 éve
  Győzelem
  Port 2013. június 16. 19:16:10
  8,8 cm PaK 43 Jagdtiger
  Szerzett tapasztalat: 2 106 Szerzett kredit 123 328
  Csatában elért Achievement Top Gun, Védő

  Total: 123 328 
  Ilyen
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lidercnyomas
  • Tankos
  · 9 éve
  Jó valasztás volt, örülök neki. A legjobb ha kicsit befordítva beállsz egy jó helyre és csak lösz ...
  Dobtam rá ventit, töltés- és célzásgyorsítót és trollkodok ahogy bírok. Ha nem kerülnek az oldaladba - isten ments; a hátadba - vagy nem lö ki az arty nagyon fáintos gép. Esetlegesen egy hitzone mod felrakása nem hátrány: tudod hova löjj, hogy fájjon is. :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pattila74
  • Tankos
  · 9 éve
  nekem is van egy jgtig`88 nagyon jó pénzkereső vele tartom fenn magam
  és akit nem zavar a torony hiánya és hogy az artyk keresik és szeret gépészkedni az vegye meg
  én nagyon jókat csatázom vele
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ZooleK
  • Tankos
  · 9 éve
  A T26E4 elemzés valóban nem lenne rossz ötlet, bár nekem már van és már aránylag ki is tapasztaltam a gyengéit/erősségeit, de sokan gondolom azt vennék meg a prémtankok közül elsősorban a normálisabb árfekvés miatt. Nekik jól jöhetne. Ha kell egyébként tank elemzésekbe segítség akkor ahogy időm engedi besegíthetek én is, 10k csatából vagy 3000különféle tankkal mentem, meg is látszik a statjaimon A sok kis szintű tankkal való kőrözés, meg a korábbi scoutmániám sajnos a statokban meglátszik, vis
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  zetex1985
  • Tankos
  · 9 éve
  Jò volt a videò,a töltèsi idö ès a cèlzàsi sebessèg bravùros,nekem egy T26E4 em van,a tièd alapjàn megpròbàlok ìrni valamit ròla,ha nem is lesz jò kiegèszìtèsnek fel lehet talàn majd hasznàlni,bocsesz ha szarul ìrtam de teloròl vagyok.

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: E 25 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.