Jelenleg

27
látogatónk van

2013. január 11. 14:10

8.8 cm PaK 43 Jagdtiger - Elemzés

Írta:
(119 szavazat)
56 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Egy egyedi, ám annál nagyszerűbb ágyúval lett felszerelve (8,8 cm PaK 43 L/71 Ausf. A). Ennek sebzése és átütése ugyanaz, mint a 8,8 cm KwK 43 L/71-es lövegnek (Tigris top ágyú), azaz az átütés 152-253 mm közt, a sebzés pedig 180-300 mm közt változik. Ez az átütési érték már tier 8-as mezőnyben is megköveteli azt, hogy kizárólag a tankok gyenge pontjait célozzuk, ezért azok ismerete szinte elengedhetetlen. Tier 9-es nehéz tankra (kivéve francia) max. oldalról vagy hátulról lőjünk rá, mert szemből nem fog átütni.

Amivel többet nyújt (nem is kicsit) ez az ágyú mint pl. a Tigrisre szerelhető testvére, az a pontosság (0,34 m -> 0,30 m), a célzási sebesség (2,9 s -> 1,92 s) és a RoF érték (8,22 lövés/perc -> 11,59 lövés/perc).

Vertikális kitéríthetősége 1°-kal feljebb tolódik, mint az alap JagdTiger ágyújáé, azaz -7°/+15°, de nem igazán kerültem még olyan helyzetbe ahol emiatt lettem volna hátrányban. Lőszerrel rogyásig fel van pakolva, összesen 68 fér a tárba, amit nekem még soha nem sikerült kiürítenem.

Felépítmény

Egy az egyben megegyezik a normál JagdTiger-ével, vagyis 250 mm-es frontpáncél van a felépítményen. Ez órási előnyt jelent egy tier 8-as mezőnyben, ha úgy használjuk a tankot, ahogy kell. Látótávja ennek is 390 m.

Felfüggesztés

A Jagdtiger-énél 4°-kal lassabban, azaz 18°/s sebességgel képes csak fordulni Fordulási sebessége megegyezik a Jagdtiger-ével, azaz 22 fok/mp.

Motor

A motorja elvileg 50 LE-vel (700 LE) erősebb mint a JagdTiger-é, de én ebből a különbségből semmit nem érzékeltem, talán épp a gyengébb felfüggesztés miatt.

Ajánlott játékstílus

A tank két kiemelkedő tulajdonságát kell előnyünkre fordítanunk. Az egyik a felépítmény frontpáncélja, azaz lehetőség szerint olyan helyeket keress vele, ahol eltudod rejteni az alsó páncéllemezt (a hasát). Ha sikerült így beállnod, tier 8-as tank csak nagy szerencsével lesz képes átlőni (ha egyáltalán sikerül neki). Persze nem árt kicsit be is fordítani a testet közben (már amennyire az ágyú közepesnek mondható horizontális kitéríthetősége engedi - mert hogy a gyors töltés miatt két lövést közt nincs értelme a célpontról elfordítani a tűzvonalat). Értelemszerűen az arty-k ellen nem véd ez a taktika, de a pályák legtöbbjén találni erre alkalmas "arty-mentes, beálló" helyeket.

Másik jellemzője, ami miatt végül e mellett a prémium tank mellett döntöttem, az az ágyú 11,59-es alap RoF-ja. Töltésgyorsítóval, Ventilátorral és Elit alakulattal 4,3 másodpercenként lövök egyet, ami 3350 körüli átlag DPM-et jelent. Más, gyorsan lövő ágyúknál általános probléma hogy az ágyú nem képes becélozni a rövid töltési idő alatt, azaz nem képes azt hatékonyan kihasználni. Ez a jelenség a JagdTiger 8,8-nál az eleve jó pontosságnak (0,30 m) és az elképesztően gyors 1,92 másodperces célzási időnek köszönhetően egyáltalán nem tapasztalható.

E két jellemzőt szem előtt tartva az általános taktikám az, hogy egy olyan helyet keresek a pályán, ami viszonylag arty árnyékban van, ahol eltudom rejteni a tank alját és ahonnan viszonylag nagy (népsűrűségű) területet látok be. Én periszkóppal használom a tankot (az esetleges 1v5-ös végjáték vagy az "egyedül tartok egy oldalt" szituk miatt), a csata elején pedig mindig a frontvonal mögött foglalok helyet, azt folyamatosan szem előtt tartva, hogy mindig tudjak sebezni valamit.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Periszkóp

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Automata tűzoltókészülék - mint német tank, sajnos ez is gyakran hajlamos a kigyulladásra.

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnoknak 6. érzék, BiA (Elit alakulat), majd Szerelés. Értelemszerűen a szereléssel kezdve, majd ha elérte a 100%-ot, újraosztva a skilleket.

Bevétel

Egy statisztikai oldal szerint a nettó bevételt tekintve a Type 59 után a 2. legjövedelmezőbb prémium tank a mezőnyben. Prémium fiókkal és kis odafigyeléssel gond nélkül lehet hozni vele nettó 40k-t körönként, ehhez kb. 1.500 sebzést kell kiosztani, míg 2.500 sebzésért már úgy nettó 60k, 4.500 sebzésért pedig 120k a jutalmunk.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Minden jóval felszerelve 4,3-as töltési idő
 • Nagy pontosság, gyors célzás
 • Magas DPM
 • Tier 8-as tankok által szinte átlőhetetlen felépítmény

Hátrányai

 • Viszonylag lassan fordul
 • Kicsi a végsebessége
 • Hegymenet és puha talaj nagyon megfogja
 • Nulla álcaképesség

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szeret TD-zni. A nagy alfa sebzés hiányát bőven ellensúlyozza a magas DPM érték, viszont a kis átütés megköveteli hogy mindig a tankok gyenge pontjait lőjük vele, míg lomhasága megfontolt játékstílust kíván, ezért kezdő játékosoknak nem ajánlom.

Videó

A lenti videó eredménye: 1.588 XP - 3.332 sebzés - 110.907 kredit - Felderítő és Szárnysegéd medál.

A replay fájl linkje.

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:03

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Juventino1974"]Én nem le beszélni akarlak,csak jót akarok neked.De a te pénzed,meg is veheted.Ha be nézel a prémium harckocsik topicba,találsz képet a SU jövedelmezőségéről is,tőlem is.A lőszer költsége magas,de a játék élmény sokkal jobb.Az artyk tényleg megkeserítik az életünket,de nem mindegy hogy a járművednek mennyi a sebessége,pl, JT lassú,SU gyors.Azért a gyorsabb járműveket nem tudják úgy támadni,és ez nem mindegy!De a T95-el kapcsolatban tudhatod....[/quote]


  Köszi, megfontolom!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juventino1974
  • Tankos
  · 7 éve
  Én nem le beszélni akarlak,csak jót akarok neked.De a te pénzed,meg is veheted.Ha be nézel a prémium harckocsik topicba,találsz képet a SU jövedelmezőségéről is,tőlem is.A lőszer költsége magas,de a játék élmény sokkal jobb.Az artyk tényleg megkeserítik az életünket,de nem mindegy hogy a járművednek mennyi a sebessége,pl, JT lassú,SU gyors.Azért a gyorsabb járműveket nem tudják úgy támadni,és ez nem mindegy!De a T95-el kapcsolatban tudhatod....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  Végül is letudtok beszélni róla, de akkor mi vegyek ami jól jövedelmez és TD?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Get200"]A JP-vel tudsz közlekedni, ezzel a csata megy hozzád..[/quote]

  Igazad van.
  Megvan a T95-is. bár őt nem szeretem annyira.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Get200
  • Tankos
  · 7 éve
  A JP-vel tudsz közlekedni, ezzel a csata megy hozzád..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Juventino1974"]Nekem személy szerint a Su 122-44 nagyon be jön.De kérdezz meg másokat is,és nézz be a prémium harckocsik topicba.Pedig ha valaki szerette a JT 8.8-at,én az voltam.A Su most jó áron is van szerintem...[/quote]

  Köszi megnézem, de német párti vagyok. Az oroszok pontatlanok, Az artyik minden szintem megkeserítik az életünket. Eddig Jagdpanther volt a kedvencem és szerintem jól is ment. Gondoltam ez is hasonló lehet és a kredit hozam elsődleges számomra
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juventino1974
  • Tankos
  · 7 éve
  Nekem személy szerint a Su 122-44 nagyon be jön.De kérdezz meg másokat is,és nézz be a prémium harckocsik topicba.Pedig ha valaki szerette a JT 8.8-at,én az voltam.A Su most jó áron is van szerintem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Juventino1974"]Rohamoscsiga:jól gondold meg,az artyk miatt szinte lehetetlen vele játszani!!!Kb 1 év alatt nagyon el rontották ezt a gépet.[/quote]


  Ok!
  Van valami javaslat helyette?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juventino1974
  • Tankos
  · 7 éve
  Rohamoscsiga:jól gondold meg,az artyk miatt szinte lehetetlen vele játszani!!!Kb 1 év alatt nagyon el rontották ezt a gépet.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rohamoscsiga
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Jacktor"]Az ilyesmit az online tech tree ([url]http://www.wotdb.info/#country=germany&tree=3256453[/url])-n mindig meg tudod nézni: klikk a Modules gombra ;-)
  (nagy venti és nagy tölti)[/quote]

  Köszi, megvan!
  Tervezem a megvételét, de most akciós minden és gondoltam megveszek hozzá mindent előre

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: E 25 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.