Jelenleg

47
látogatónk van

2015. augusztus 11. 00:00

T20 - Elemzés

Írta:
(48 szavazat)
72 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

90 mm M3, ez ismerős lehet az M6-ról és a stockos T29-ről, illetve a tankvadász változata az M36-ról és M18-ról. Átütése 160/243/45 mm, sebzése 240/240/320 HP. Gyakorlatilag a T20 részben erről szól, mivel átütésben az erős középmezőnybe tartozik, sebzésben pedig harmadik helyen áll, így sokkal nagyobb veszélyt jelent olyan helyzetekben, amikor csak egyet van lehetőséged lőni. 

Csak összehasonlításképp, itt vannak a hetes közepes tankok átütési és sebzési értékei, külön kiemelve a T20-at:

Átütés:

  • Panther: 198 mm
  • T-34-1: 175 mm
  • A-44: 167 mm
  • T20: 160 mm
  • Chi-Ri: 155 mm
  • Comet: 148 mm
  • T-43/KV-13: 144 mm
  • VK 30.02 D: 132 mm

Sebzés:

  • A-44: 300 HP
  • T-34-1: 250 HP
  • T20: 240 HP
  • VK 30.02 D: 220 HP
  • T-43/KV-13: 180 HP
  • Comet: 140 HP
  • Panther: 135 HP
  • Chi-Ri: 130 HP

Láthatjuk, hogy az A-44-nek, a T-34-1-nek, és a Panthernek van nálunk nagyobb átütése, viszont a T-34-1 és az A-44 lassan céloz, így tovább kell kint lenni a tűzvonalban egy lövés miatt, a Panthernek meg egyszerűen túl kicsi a sebzése, hiába van 198 mm átütése, ha az ellenfélnek egy karcolásnak fog tűnni a róla leakasztott 6-7% HP, e mellé a Panther tornya is viszonylag könnyen átüthető, minimális célzás mellett, valamint maga a tank is elég nagy. A fentiek miatt mondom, hogy ezért jó igazán a T20, mivel tökéletes egyensúlyban van a sebzés és átütés tekintetében, amit sajnos a DPM sínylik meg, mivel a lövések között 8,1 a töltési idő, ami a legrosszabb DPM-mel bíró hetes meddé teszi a T20-at. Nagyon nem ajánlott vele más azonos szintű közepes tankokkal 1v1-ezni, mivel minden esetben mi húzzuk a rövidebbet és a páncél sem segít rajtunk (erről később).

Cserébe a rossz DPM-ért, igen jó 0,38-as szórással és 2,3 mp célzási idővel van megáldva a löveg, így a célzással nem kell sokáig bajlódnunk, hisz gondoljunk bele, a T-34-1 2,9 másodpercig, az A-44 pedig 3,4 másodpercig céloz, ráadásul az A-44 még pontatlan is távolra. Menet közben sajnos jobban szétugrik a célzókör, mint azt ilyen célzási idő mellett várnánk, de rakható a tankra Vertikális Stabilizátor, ami jelentősen megkönnyíti mind a menet közbeni lövöldözést, mind a megállás utáni célzást.

A löveg vertikális kitéríthetősége amcsi tankoktól megszokott módon brutális, 10 fok negatív és 25 fok pozitív irányba, így rengeteg helyen tudjuk majd takarni az alvázat, csökkentve a belőhető területet tankunkon.

Lőszerből 48-at vihetünk magunkkal, ez sok, így nem fogjuk ellődözni mindet. APCR lőszerből sajnos kell pakolni párat, én 28/15/5 kiosztással használom, az 5 robbanó jól tud jönni Hellcat/Borsig, vagy artyk vadászatánál, az APCR pedig gyakorlatilag bármit átüt, amire lősz, kevés kivétellel.

Nem beszéltem még a lőszerek áráról, 255 kredit a normál és 4400 a prémium lőszer, ez utóbbi eléggé drága, így minimalizáljuk használatát.

Torony

Nos, ez határozza meg igazán a tank előnyét, viszont ez az egyik nagy hátránya is.

Páncélzata 88,9/63,5/63,5 mm, ez gyakorlatilag csak a HE ellen véd meg, bármi, hangsúlyozom, BÁRMI átüt, ami csak eltalál. Forgási sebessége 42 fok/mp, ami egész kellemes, tankok körbeautózásánál nem fog minket cserbenhagyni.

A legjobb dolgot viszont a végére hagytam: Látótávja 390 méter, ami a legjobb a mezőnyben, szerintem kötelező mozgás közbeni optikát használni rajta, mert nagyon megdobja azt, így 429 méterre látsz el, ami helyzetfelismeréssel megspékelve felmegy egészen 443 méterig, még mozgás közben is, ez pedig egyszerűen elsöpri az összes hetes medet ezen a téren. Nem egyszer fordult már velem elő, hogy T20-ban ülve a 445 méteres spot határon már majdnem észrevettem a nehéz tankokat és ha szerencsém volt, nem volt ellenséges light/med a közelemben és büntetlenül lövöldözhettem a felderített ellenfelekre. Szerették.

Nem beszélve arról, hogy néha mozgás közben felspotolom a könnyűtankokat, akik nem spotolnak engem fel, mert általában rajtuk nem mozgás közbeni optika van, hanem periszkóp, ami ugye mozgás közben nem működik.

Még annyit, hogy szerintem érdemes szabad XP-ből kifejleszteni a jobb tornyot, mert az alap torony csak a 76 mm-es lövegeket bírja el és azok nem éppen a megfelelő választások egy hetes közepes tankra.

Felépítmény

63,5/50,8/38,1 mm páncéllal van ellátva, ami gyakorlatilag egyenlő a semmivel, az 57 mm-es meggymagköpködőket tudod csak viszonylag gyakran pattintani, minden más átmegy a páncélon, és sajnos a frontális lövésektől képes meghalni a vezető, amivel egy másik nagy előnyét veszted el a tanknak, a gyorsaságot. Szokták még néha szemből gyújtani (legalábbis velem már megtörtént), de ez nem igazán jellemző, továbbra is inkább hátulról gyullad, mint a legtöbb tank.

Maga a felépítmény azért jó, mert alacsony, akárcsak a torony, és a kis profilnak köszönhetően nagyon jó álcaértéket kapunk, amit álcaskillel megspékelve még mozgás közben is egész jól észrevétlen maradhatunk (21,47%-os álcaérték), álcában csak a T-34-1 ver meg minket, de ugye neki más hátrányai vannak, amik nekünk nincsenek.

Páncélról képeket felesleges berakni, mert annyira papír a tank, hogy csak azt mutogatnám, hol lehet belőni a tankot.

A harckocsi teljesen felszerelve mintegy 31 tonnát nyom, így a legkönnyebb a hetes szintű medek között, nagyon nem tanácsos vele könnyű tankokon kívül bármit rammolni, mert nekünk fog jobban fájni.

Felfüggesztés

37 fokot fordul másodpercenként, ami egész kellemes érték és a hetes medek között is egész jónak számít.

Motor

560 lóerős Ford GAN. Ez az, ami miatt a T20 még kitűnik a szintjén a látótávot és a löveget leszámítva, ugyanis 18 lóerő jut minden tonnára és 56 km/h végsebességet képes biztosítani a T20-nak, amit egész gyorsan elér (pláne lejtőn), de szépen tudja is tartani. Égni hátulról jövő találatoknál 20% eséllyel szokott.

Ajánlott játékstílus

Gyakorlatilag ez a tökéletes közepes tank hetes szinten, gyors, jó álcával rendelkezik, a lövege elegendő átütéssel bír és nagyon messze ellát, néha úgy érzem, ez a hetes szint M7-es közepes tankja, persze a löveg kivételével, ami az utóbbin eléggé szánalmas, ha nem spammeljük folyamatosan az APCR-t.

A legalapvetőbb taktika az, hogy előremegyünk, elfoglaljuk a tipikus közepes tankos pozíciókat, mivel mindenkinél gyorsabban érünk oda és onnan felderítjük és esetleg lőjük az ellenséges nehéztankokat, a kiváló álcánk és sebességünknek köszönhetően. Törekedjünk arra, hogy ha lehet, dombok mögül harcoljunk, mivel a kivételesen jó lövegsüllyedés miatt csak a tornyunk fog látszani, amit ugyan könnyen átütnek, viszont mégis kevesebb rajtunk a lőhető terület. Fontos, hogy sebességünket jól ki tudjuk használni és ha látjuk, hogy a másik oldal veszélyben van, akkor gyorsan odamegyünk és kisegítjük őket.

Kerüljük a közelharcot ellenséges közepes tankokkal, mivel ők mindig át fognak minket ütni és a DPM előny segítségével pillanatok alatt ledarálnak majd. Érdekességképp, elméletben egy Cromwell is meg tudja enni a T20-at 1v1-ben.

Próbáljuk az ellenfelet lesből, oldalról támadni, mivel oldalról még majdnem minden tankot átütünk AP lőszerrel, Ellenben ha nincs erre lehetőség, akkor az APCR segítségünkre lehet, egy-két brutál páncélzatú tank kivételével (E 75, VK 45.02 B, ST-I) szemből is átüthetők vele a tankok. Persze a gyenge pontok mindig opciók náluk is.

Mindig tudnunk kell, mikor kell átváltani APCR lőszerre (segítek, ha nyolcas vagy nagyobb nehéz tankot kell szemből lőnöd, ugyanis a 160 mm-es AP nem viszi át az IS-3-at az alváz alján sem).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Én nem azokat alkalmaztam a T20-ra, amit itt leírok, mivel ki kellett kísérleteznem, hogy mi a jó és másodsorban pedig más tankról jött át a legénység, amin épp itt álltak a skillek.

Ajánlott felszerelések

  • Közepes kaliberű tank töltésgyorsító
  • Vertikális stabilizátor (a menet közbeni durrogtatásokhoz)
  • Mozgás közbeni optika (esetleg ha nem szeretnénk 450 méterre ellátni, akkor javíthatjuk a célzást is)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kisméretű elsősegély csomag
  • Kisméretű javítókészlet
  • Automata tűzoltó készülék (én nem ezzel használtam eddig, azonban valószínűleg én is cserélni fogom erre a kicsit)

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: Hatodik érzék, Álca, esetleg Felderítő, a még nagyobb látótávért
  • Lövész: Álca, Pillanatkép, Célmegjelölő (a felderített ellenséget tovább mutatja)
  • Vezető: Álca, Sima utazás, Off-road vezetés, vagy Kuplung égetés
  • Rádiós: Álca, Helyzetfelismerés, Bosszúálló (szintén az ellenség tovább spotolásáért)
  • Töltő: Álca, esetleg Adrenalin roham, vagy Biztonságos elhelyezés

A BIA perket nagyjából a második, vagy harmadik skill után, újraosztással rakjátok rá.

Valamint lehet első körben full álcával kezdeni, majd átváltani a parancsnoknál hatodik érzékre, a többieknél pontosság javító skillekre.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Gyors, mozgékony
  • Kiemelkedő látótáv
  • Pontos, jó átütésű/sebzésű löveg
  • Kiváló lövegsüllyedés
  • Kiváló APCR átütéssel

Hátrányai

  • Nagyon papír
  • Alacsony DPM
  • 1v1-ben megeszik a közepes tankok

Kiknek ajánlott

Elsősorban azoknak akik szeretnek közepes tankokkal játszani. Ez a tank elég gyors ahhoz, hogy a medes pozíciókat időben el tudd foglalni és a löveg karakterisztikáinak köszönhetően nagy hatékonysággal tudod lőni a távolban esetlegesen felvillanó ellenfeleket. Egy jó játékos kezében csaknem teljesen eltűnnek a hibái a tanknak és brutális dolgokat lehet művelni. Ha kell felderítesz, ha kell sebzel, ha kell ott maradsz, ha kell elmenekülsz. Szerencsére a sebesség nem csak a meccs elején lesz segítségedre, hanem bármikor, ha máshova kell menj, ezzel a tankkal villámgyorsan odaérsz bárhova.

Abban az esetben, ha szeretsz a páncélra hagyatkozni, vagy csak egyszerűen több biztonságot akarsz tornyozás közben, akkor nem ez a te tankod, ezzel nagyon ésszel kell játszani (ez mondjuk minden közepes tankra igaz, de a T20-ra hatványozottan), egy rossz mozdulat és vége a dalnak, kipukkantanak mint egy lufit, különösképp, ha egy szörnyeteg TD lődöz rád.

Videó


Az elemzést írta: Camper03

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    viktor9421
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Johnypower"]az összehasonlításban a vk-t miért a 132mm-es átütéssel írtad? az is hülye aki azzal használja,én is a 150mm-es pennel toltam... -.- csak a tomatok használják a 88-assal mert nagyot sebez...[/quote]

    csak hogy azok a tomatók tudják hogy tier 8-9-ben a 150 ugyanúgy egy rakás szart nem ér....

    [quote name="Hopeless69WOT"]Nem tudom mi bajotok volt az M3 Lee vel és sokan másoknak is. Azon kívül, hogy tényleg nagyon nagyon csúnya, kupola kupola hátán, de egészen jókat mókáztam vele. 80 csatával 3000 win8 jött össze, utána eladtam persze, de vicces kis tank viszont nem venném vissza.

    Hiányolom az elemzésből a tankig való eljutást.
    Eredeti célom a T29-en volt, de utáltam a T1-et és az M6-ot se szeretem egy kín a stock ágyú és amúgy is egy lomha papír valami, csak az átütése jött be.
    No a lényeg a lényeg, hogy átmentem a med ágra és az sokkal jobb, imádom. Az M4 is isteni a troll gun-nal és az egész ág kiváló.[/quote]


    az M6 és a T1 Heavy lomha??
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hopeless69WOT
    • Tankos
    · 8 éve
    Nem tudom mi bajotok volt az M3 Lee vel és sokan másoknak is. Azon kívül, hogy tényleg nagyon nagyon csúnya, kupola kupola hátán, de egészen jókat mókáztam vele. 80 csatával 3000 win8 jött össze, utána eladtam persze, de vicces kis tank viszont nem venném vissza.

    Hiányolom az elemzésből a tankig való eljutást.
    Eredeti célom a T29-en volt, de utáltam a T1-et és az M6-ot se szeretem egy kín a stock ágyú és amúgy is egy lomha papír valami, csak az átütése jött be.
    No a lényeg a lényeg, hogy átmentem a med ágra és az sokkal jobb, imádom. Az M4 is isteni a troll gun-nal és az egész ág kiváló.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Johnypower
    • Tankos
    · 8 éve
    az összehasonlításban a vk-t miért a 132mm-es átütéssel írtad? az is hülye aki azzal használja,én is a 150mm-es pennel toltam... -.- csak a tomatok használják a 88-assal mert nagyot sebez...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
    • Kiképző
    • Tankos
    · 8 éve
    Jó lett, bár a tankrol kétségeim vannak. Mindenesetre ha egyszer befejezem a mostani ágakat neki állok az amerikaiaknak
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    PZoli
    • VIP
    · 8 éve
    Ha jól látom, a hp kimaradt. Stock-ként 1000, fejlesztett toronnyal 1100 életerővel rendelkezik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    VindiqueV
    • Tankos
    · 8 éve
    kedvenc hetes tankom
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 8 éve
    Lehet egy bulgár sportszakember diplomamunkájából lett magyarra fordítva
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    siposbalint0
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Jackal_hun"]Nekem is tetszik, mint ha én írtam volna félig:P[/quote]
    Illuminati confirmed
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 8 éve
    Nekem is tetszik, mint ha én írtam volna félig:P
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Seewan
    • Tankos
    · 8 éve
    Pont most vettem meg, köszi a leírást, értékes volt!
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.