Jelenleg

21
látogatónk van

2015. június 16. 08:20

T-34-85 - Elemzés

Írta:
(69 szavazat)
59 hozzászólás

Bevezető

Ezt az elemzést régóta halogatom, mivel a játék egyik legjobb medium tankjáról van szó. Minden megvan benne, aminek egy medium tanknak szüksége van. Ezért is kezdtem el nehezen, mivel nehéz összefoglalni a tank stílusát, karakterisztikáját, pontos játék mechanikáját, stb.

Paraméterek

Ágyú

Ágyú terén kapunk egy szintjéhez kiváló ágyút. Átütése 144/194/44 mm, bár apró szépséghibája, hogy az AMX 12 t-nek is ennyi az átütése. 

Lőszertípusai AP/APCR/HE, ami különösebb változást nem hoz számunkra. Sebzése 180/180/300. Az AP lőszer sebessége 950 m/s, míg az APCR-é 1188 m/s. Ennek következtében nem lesz nehéz dolgunk, ha távolabbi célpontokra akarunk tüzelni. 

Alaphelyzetben a töltési ideje 5,7 mp és 1877 DPM társul mellé. BIA+Töltésgyorsító+Ventilátor hármassal ezt 4,9 mp-es töltésre és 2180-as DPM-re lehet javítani. Célzási ideje - a fentebbi felszerelésekkel - 2,1 mp, ami célzásgyorsítóval levihető 1,9-re. 

Pontossága 0,33m/100, de érthetetlen módon, nálam inkább egy francia agyúhoz hasonlít a pontossága és a nagy szórása miatt. 

További soft statok:

  

Jelmagyarázat (az átlag tier 6-os medium tankokhoz viszonyítva): 

 • Sima zöld háromszög: nem nagymértékű a különbség
 • Zöld háromszög 1 csíkkal: nagyobb mértékű különbség
 • Zöld háromszög 2 csíkkal: legnagyobb mértékű különbség
 • Sima piros háromszög: hátrány
 • Piros háromszög 1 csíkkal: nagyobb mértékű hátrány
 • Piros háromszög 2 csíkkal: legnagyobb mértékű hátrány 
 • Kék kocka: egyenlő érték   

Mint láthatjuk, mozgás közben nem ez a legpontosabb ágyú, de valamilyen mértékben kompenzálva van a tank többi értékeivel. A 7 fokos ágyúsüllyedés szovjet tankoknál nagyon nagynak számít, amit ki is tudunk használni a toronnyal (erről majd később). Továbbá az ágyúban lévő kedvenc részem, hogy 48 db lőszert vihetünk magunkkal, ami nálam még sosem fogyott el, bár volt mikor igen csak meg kellet gondolnom, hogy mire lőjek.

Lőszerkiosztás nálam a következő képen van: 30 AP/12 APCR/6 HE.

Torony

A T-34-85 egy különös kialakítású tornyot kapott, ami szintjéhez elegendő védelmet biztosít, ám tier 7-8-ban már csak a vak nem üti be. Számokban ez 90/75/52 mm. Alább látható egy ábra a torony páncélvastagságairól:

Látótávja alapon 360 méter, míg Ventilátor+BIA esetleg periszkóp (távcső) használatával 469 méter. Ez egy egész jó érték, elnézve a többi tierbeli társának az átlagát (390-420-ig).

A toronyban van elhelyezve a lőszerrekesz, ezért gyakran onnan fogjuk kapni a sárgulást (nagyobb kaliberektől a robbanást). Továbbá a töltő és a parancsnok is szereti levenni a lövéseket, ami szintén nem egy pozitívum a toronyhoz. 

Csőhajlása már ismert (-7/+22), toronyforgatási sebessége pedig 50 fok/mp, ami elég ahhoz, hogy a heavy tankokat le tudjuk forogni, vagy egy esetleges kapáslövést el tudjunk engedni. Ezek hátrányosságok ellenére nem fogunk minden meccsben kritikust kapni toronyról, mivel elképesztően tömzsi és lapos.

Felépítmény

Egy T-34 alvázat kapunk 45/45/40 mm-es értékekkel. Ez átlagosan 55 fokban döntve van, így az effektív páncélvastagsága az alábbi módon növekszik, illetve csökken. 

A T-34-85 teste rendesen ki van tömve modulokkal, igaz nehéz őket eltalálni, de aki tudja hova lőjön annak sikerülni fog. Szemből a vezető, oldalból a lőszerrekesz, motor és üzemanyagtartály, hátulról pedig a motor szeret gyulladni. 

Álcázása a következő képen alakul:

Felfüggesztés

Korrekt mobilitást kapunk a páncél hiányáért cserébe. Forgási sebessége 38 fok/mp, talajellenállása 1,0/1,2/1,9 (kemény/puha/laza talajon). Manőverezni nagyon jól lehet vele, köszönhetően az alacsony talajellenállásnak és a jó forgási sebességnek, bár ennek ellenére a forduló íve nagyobb, mint egy 50 100-nak. 

Motor

A T-34-85 egy 600 LE-s V-54K-t kapott, aminek 17,82 LE/t-s aránya van. Ez elegendő ahhoz, hogy a tankot 54 km/h-ra gyorsítsa és tartsa is ezt a sebességet. Dombra 15-20 km/h-val szokott felmászni, ami nem rossz érték. Gyulladási esélye 12%, ami nem teszi kötelezővé a poroltó használatát, csakhogy a tank hátsó része üzemanyagtartály. 

Ajánlott játékstílus

Kapunk a szintjén egy remek tankot, aminek hatalmas tűzereje, jó mobilitása, korrekt álcázása van. Mondhatni egy ideális közepes tank van a kezünkben. 180 alfa, 5,06 sec töltés (BIA nélkül), 2180 DPM, 0,33-as pontosság. Mint egy igazi Lada/Zsiguli. Bármire lehet használni, amire igazából nincs is kitalálva.

A csata elején én mindenképpen a támogató, spotterkedő medium tankot játszom, majd mikor már átlátom az ellenfél elosztását, megyek az oldalukba és a hátukba. Top tierként megpróbálok a lehető legagresszívebben játszani vele, mivel tier 6-ban még sok a kezdő és utálom a campfestet, főleg ha még szalonna sincs nálam. Tier 7-ben átmegy a tank egy medium/light átmenetbe, ugyanis a mozgékonyságunk még megvan, ellenben az átütésünkkel, ami már csak az enemy oldalába/hátába elég. 

Ha van rá lehetőségünk keressünk magunk mellé még egy medium vagy mozgékonyabb heavy tankot, hogy ne mi fogjuk fel a sebzéseket.

Papír tankokat a szintjén előszeretettel lövi ki 2 lövésből, HE lőszerrel. Hellcat, Cromwell, lightok, artyk. 

Sokan becsülik le a tankot páncélnélkülisége miatt, ezért egy esetleges sidescrape vagy a tank rázása elég furcsa lepattanókat tud generálni.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Ventilátor
 • Célzásgyorsító/Optika

A Célzásgyorsító és Optika közötti választást a játékstílus dönti el. Nálam azért van/volt Optika, mivel én a „Csapjunk bele a közepébe és nyírjunk ki mindenkit” elven használom a tankot.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet 
 • Kis elsősegélycsomag

A pótellátmányt csak gyakorlottabbaknak ajánlom, mivel nem gyakran, de szokott gyulladni a tank, 1-1 arty lövés után.

Ajánlott legénységi képzettségek

 • Parancsnok: 6. érzék, BIA, javítás
 • Lövész: Álcázás, BIA, javítás
 • Vezető: Álcázás, BIA, javítás
 • Rádiós: Álcázás, BIA, javítás
 • Töltő: Álcázás, BIA, javítás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó mobilitás
 • Kiváló ágyú
 • Kis profil
 • Jó álca
 • Jó látótáv
 • Tier 5-ös prémium tank hozam.
 • 122 mm-es troll gun is található rajta

Hátrányai

 • Közepesen rossz talajellenállás
 • Széles fordulási ív
 • Gyakori modul/legénységsebzés (10 csatából 5-ben minimum)
 • Fejlesztése nehézkes

Bevétel

Mivel igen alacsony a lőszer ára és a tank javítása ezért egy komolyabb meccs után akár egy tier 5-ös prémtank kredithozamát is megkaphatjuk. Ez számokban kifejezve: 1500 DMG-re fogyócikk elhasználással, pár prém lőszer ellövéssel, javítási költséggel +20-25k között keres, 2000 DMG-re ugyanezen feltételek mellet a 28-30k sem ritka.

Kiknek ajánlott

Mindenkinek. Kezdő játékos is megtalálhatja benne az örömét. Emellett tökéletes farmtank és WN8 farmolásra is alkalmas, lévén, hogy sok kezdő játékos játszik vele. Továbbá van egy különös fun faktora, amit a hajdani T49-hez (Tier 5-ös TD) tudok hasonlítani. Ha van egy rossz napod és már semmivel sem szeretnél játszani, akkor előveszed ezt a tankot, és ha top tierbe kerülsz, aratsz.

Egy rokonság szerteágazása

Ebben a részben a T-34-85 és a testvértankok összehasonlításán lesz a hangsúly.

Videó


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:08

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Serious_Black
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="bicskeiz"]Kifejlesztettem, mert mindenhol agyon dicserik. Haaat... Az elodje se volt epp a kedvencem, de ezzel meg annyira sem megy. Nyilvan nincs meg felfejlesztve, meg a legenyseg se 100-as, de ez igy nekem borzalmas. Rettenetesen lomha, az agyu pedig alig talal el valamit, es ha el is talalja, csak neha-neha uti at. Es vaksi. Mondjuk a torony tenyleg tud neha pattinatani (papirhoz vagyok szokva), de ez edes keves a tobbihez kepest. Biztos sokkal jobb lesz majd a vegere, de egyelore szenvedes. Eddig egy tank sem volt ennyire hasznalhatatlan alap allapotban. Egyre nehezebb raszannom magam, hogy legalabb neha leszorzozzam...[/quote]

  Teljesen ugyanígy voltam ezzel a tankkal egy éve, első hatos medem volt, meg lehet nézni hogy 250 átlagom van vele. Dettó az elődjével. Nos, pár hónapja, az MT-25 kihúzása miatt visszavettem a T-34-est, és abszolút más véleménnyel voltam róla, OP tanknak tartom azóta, a haszontalan valami képet átírva, amit 200 wn8-as koromban alkottam róla. Valószínűleg, valamilyen hasonló dolog történne meg, ha a T-34-85-öst is visszavenném.

  Hova akartam kilyukadni? Szerintem ha valaki nem fullos állapotban, azaz legalább 100-as legénységgel, teljesre fejlesztett modulokkal használ egy tankot, úgy, hogy mindeközben legalább 1,5-2k recentet tart vele, az nem tudja korrekten megítélni az adott jármű tulajdonságait. Adj neki időt, fejleszd ki teljesen, menj vele 200 kört, fejlődj magad is és meglátod, hogy nem egy használhatatlan vashalmaz a legtöbb tank.

  Használhatatlan stock állapot...épp tegnap vettem ki a T-34/100-at, és nem volt freexpm. Magamhoz képest viszonylag rossz statot hozok vele, de...amíg egy tank nem fullos, addig második vonalból használd, ne menj vele előre, csak támogass. Elfogadtam, hogy ilyen, személyes tartalék segít. Semmi sem használhatatlan, általában user error van a dologban, ha valami nagyon nem működik, próbáld máshogy, próbáld szakasztárssal.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kobipeti
  • Tankos
  · 7 éve
  Keress rá Rosszpénz videoira témában, duplázta a wn8-am , annyira jól játszik ezzel a tankkal hogy rádragad, és elhiszed hogy a legjobb tier-6-os tankban ülsz , de komolyan....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  D00M
  • Tankos
  · 7 éve
  Amíg nem fullos, nincs rajta töltésgyorsító+célzásgyorsító/távcső+szellőzés, és legalább 100-as legények, addig persze hogy "nem jó". Amúgy ha azt hiszed ez szenvedés, próbálj egyszer ARL 44-et grindolni G1 R-ből, vagy AT 7-et, Churchill GC-ből.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  · 7 éve
  Pedig jó hidd el!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bicskeiz
  • Tankos
  · 7 éve
  Kifejlesztettem, mert mindenhol agyon dicserik. Haaat... Az elodje se volt epp a kedvencem, de ezzel meg annyira sem megy. Nyilvan nincs meg felfejlesztve, meg a legenyseg se 100-as, de ez igy nekem borzalmas. Rettenetesen lomha, az agyu pedig alig talal el valamit, es ha el is talalja, csak neha-neha uti at. Es vaksi. Mondjuk a torony tenyleg tud neha pattinatani (papirhoz vagyok szokva), de ez edes keves a tobbihez kepest. Biztos sokkal jobb lesz majd a vegere, de egyelore szenvedes. Eddig egy tank sem volt ennyire hasznalhatatlan alap allapotban. Egyre nehezebb raszannom magam, hogy legalabb neha leszorzozzam...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Andrej72
  • Tankos
  · 7 éve
  Hasonló a helyzet a T5-ös T-34-gyel. Nagyon jó kis tank, szeretek vele menni, de a +2 tiert ez sem bírja, mint ahogy szerintem a legtöbb tank így van ezzel. De nyilván ez is egy üzleti fogás, hogy +2 tierbe dobál a MM.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rockpapa
  • Tankos
  · 7 éve
  Valóban kiváló a saját vagy alacsonyabb TIER-ek között.De sajna az enyém négyből három esetben VII,VIII,Tierekhez van beosztva.Emiatt nagyon sokszor kerülök megalázó helyzetbe.Amikor meglátnak,még fedezéket sem keresnek ,úgy rontanak rám,és egy lövésből lemészárolnak.Könnyű célpont vagyok számukra.Hiába bujkálok a Heavy-k között ,engem találnak meg.Ez sajnos a játék része.Élvezetes ez a játék, de sajnos nagyon pénz centrikus,és emiatt manipulatív.A játék szervezői a heti bevételekhez igazítják a csapatok összeállítását.Ha megy a bolt ,lehet nyerni is,de ha nincs elegendő bevétel akkor jaj a potyásoknak!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  slitya77
  • Tankos
  · 7 éve
  Köszi!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uniscum
  • Tankos
  · 7 éve
  Igen, azt jelenti.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  slitya77
  • Tankos
  · 7 éve
  Sziasztok! Én nagyon szeretem ezt a tankot,és végigolvastam az elemzést,hátha rábukkanok valamire,ami új lehet számomra.Egyetlen [hülye] kérdésem lenne : mit jelent a "BIA" ?
  Azt hiszem megfejtettem,ez a "Brother in arms" lesz,aminek az elit alakulat a megfelelője igaz?
  Egyébként köszönöm az elemzést,hasznos !

Kapcsolódó elemek

 • {youtube}21HMv53Ly6w&hd=1|650|370{/youtube}

  {youtube}LRtzz2HtV8o&hd=1|650|370{/youtube}

   

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.