Jelenleg

33
látogatónk van

2015. június 2. 11:20

Domination játékmódhoz kapcsolódó esemény (event)

Írta:
(13 szavazat)
56 hozzászólás

A ma indult új játékmódhoz egy event is kapcsolódik, melynek további részleteiről (zászlófajták, respawn rendszer, legénységi XP, játék mechanika) a cikkben olvashatsz:

Domination

A verseny két fő részből (stage) áll és mindkét rész saját alapszabályokkal és csapatformátummal rendelkezik:

SzakaszDátumZászlók számaTérképek és csapat formátumok
1 Június 2-16 1 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Sand River (15vs15)
Icebound (15vs15)
Mines (10vs10)
2 Június 16-30 4 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Icebound (15vs15)
Himmelsdorf (10vs10)
Karelia (15vs15)

A eventen a domination játékmód 3 speciális tankjával lehet részt venni, mely járműveket mindenki megkapja ahogy a verseny aktiválódott:

 • AMX 50 B (D)
 • Object 140 (D)
 • T110E5 (D)

A cél, az ellenséges csapatnál hamarabb összegyűjteni a kívánt győzelmi pontokat, vagy több pontot összegyűjteni náluk a csata ideje alatt. Egy csata 10 percig tart, de ha az egyik csapat hamarabb összegyűjti a meghatározott számú győzelmi pontokat, akkor az azonnal győzni fog. Győzelmi pontokat zászló foglalással vagy az ellenséges tankok kilövésével lehet szerezni. Egy tank kilövéséért 1 pont jár, míg a zászlófoglalásért változó pontszám, mely függ a térképtől és hogy melyik stage-ben zajlik a csata.

SzakaszCsapatformátum a térképenZászlófoglalás pontszámaGyőzelemhez szükséges pontszám
1 10v10 1 zászló = 35 pont 100
15v15 1 zászló = 50 pont 150
2 10v10 1 zászló = 10 pont 100
15v15 1 zászló = 15 pont 150

Különleges kitüntetés: Domination Hero

Ezt a kitüntetést mindenki megkapja, aki legalább egy csatát megnyer ebben a játékmódban.

A kitüntetés csak egyszer szerezhető meg.

Részletek és játékmechanika

A zászlókról

Csata közben fel tudod venni és át tudod mozgatni (magaddal) a zászlókat. A zászlók felvétele automatikusan megtörténik, ahogy a járműved hozzáér. Miután felvetted a zászlót, át kell azt vinned egy kijelölt lerakó pontra. Ha ezt megtetted, a csapatod bizonyos mennyiségű pontban részesül és ezzel egy időben a zászló automatikusan visszakerül a kiindulási helyére.

A zászlók speciális zónákban lesznek elhelyezve a térképeken. A tank, amely felvett egy zászlót, külön meg lesz jelölve a térképen: helyét és mozgását egy speciális mutató jelzi majd a kistérképen. Ha kilőnek egy zászlóhordozó tankot, a zászló leesik. Ha ez megtörténik, korlátozott ideig bármely más játékos képes lesz a leesés helyéről felvenni a zászlót és tovább vinni. Az újbóli zászlófelvétel időkorlátjának lejártakor a zászló automatikusan visszakerül eredeti helyére.

Az event ideje két két különböző típusú zászló lerakó hely lesz:

 • Az egyik típusnál egy közös lerakóhely lesz a térkép közepén, melyet mindkét csapat használhat majd.
 • A második típusnál mindkét csapatnak 2 db saját kijelölt lerakó helye lesz, melyet kizárólag az adott csapat használhat majd.

Újjáéledés (respawn)

A zászlófoglalás mellett egy másik nagyon fontos dolog, hogy kilövését követően minden játékos egy új járművel azonnal visszatérhet a csatába. A tank kilövésekor megjelenik egy menü, mely segítségével kiválasztható a jármű, amivel vissza akarunk térni a csatába:

Az új tank kiválasztására 10 másodperc áll rendelkezésre, a kilőtt tankot pedig 30 másodpercig nem lehet újra használni. Az újraéledések száma nincs korlátozva. Újraéledéskor a kiválasztott tank teljesen fel lesz töltve lőszerrel és fogyóeszközökkel, annak megfelelően hogy hogy állította azt be előtte a garázsban a játékos.

Javító és utánpótlás zónák

A térképeket lesz bizonyos számú olyan zóna is, ahol lehetőség nyílik a tank javítására illetve lőszerrel történő újratöltésére is.

A javítás/feltöltés aktiválásához a játékosnak mindössze be kell állnia a megfelelő ikonnal jelölt sárga körbe és 5 másodpercen belül (anélkül hogy sebzés érné) aktiválódik is a funkció. Ha a tank megsérül, az 5 mp újrakezdődik. Ezeknek a zónáknak 1 perces befagyasztási ideje van, azaz várni kell 60 másodpercet, mielőtt újra használni lehet őket. Az 1 perc minden játékosnál egyénileg számít, azaz akár többen is tudják használni egyszerre ezeket a zónákat.

Gazdaság

XP és kredit az olyan aktív akciókért kapható majd az event-ben, mint felderítés, sebzés, zászló foglalása és szállítása.

Legénység

A speciális tankokat 100%-os legénységgel kapjuk meg. Ettől függetlenül persze kicserélhető a legénység egy már képzettebb (és azonos nemzethez tartozó) másik legénységre, de ekkor ne felejtsd majd el őket átképezni az adott tanktípusra. Mindkét stage-ben ugyanaz a legénység lesz használva és mikor az event befejeződik, a legénységi tagok bekerülnek a barakkba (ha nem lesz hely, átmenetileg akkor is kapnak barakkhelyet). Ezt a legénységet át lehet majd képezni bármilyen - hasonló nemzetiségű - más tankra is, de alapesetben az alábbi járművekre lesznek kiképezve az event után:

 • AMX 50 B (D) -> AMX 50 B
 • Object 140 (D) -> Object 140
 • T110E5 (D) -> T110E5

Felszerelések és fogyóeszközök

A speciális tankok bármilyen felszereléssel és/vagy fogyóeszközzel felszerelhetőek, akárcsak normál társaik. Az event végeztével minden felszerelés ingyenes lekerül a tankokról és bekerül a raktárba. A prémium lőszer ára ugyan itt is drágább lesz, azonban a normál lőszerek ára kevesebb lesz mint a normál csatákban. Továbbá az utánpótlási pontokon történő feltöltés sem fog járni semmilyen plusz költséggel.

Gyorsított legénységi képzés

Mindhárom járművön azonnal bekapcsolható a gyorsított kiképzés, azonban ha ezzel nem élünk, akkor az így felhalmozódó XP az alábbi járműveken fog majd megjelenni az event után:

 • AMX 50 B (D) -> Renault FT
 • Object 140 (D) -> MS-1
 • T110E5 (D) -> T1 Cunningham

Egyéb

A játékmechanika ugyanolyan lesz, mint bármely más játékmódban. A három jármű karakterisztikája teljes egészében megegyezik majd a normál társaikéval (értsd: T110E5 (D) pont ugyanolyan lesz mint a T110E5).

Az esemény végeztével mindhárom jármű törlésre kerül (a velük kapott garázshelyekkel egyetemben).

A térképek sorsolása véletlenszerű, mind a négyre 25% eséllyel dob majd be az MM.

Utoljára frissítve: 2015. június 2. 12:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 7 éve
  Szakaszokkal nem lehet játszani, ugye?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0 · 7 éve
  [quote name="thompi"]tomato majmok t10-es tankkal, amit amúgy el sem érnének kb soha...

  szuper[/quote]
  nem jatszottal te t10be? csak mert vannak tomatok 8+ba boven, szoval meg h. nem erik el.
  Amugy meg te allithatod be a szineket, igy akar mindeki lehet tomato
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  thompi · 7 éve
  tomato majmok t10-es tankkal, amit amúgy el sem érnének kb soha...

  szuper
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  imre61 · 7 éve
  Na kilőttek és nem tudok másik tankkal visszatérni!Hogy működik ez a funkció?


  ,
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  8baca0273304948c7e15351f4f810e16 · 7 éve
  Na látom,nem csak nekem nem tetszik a Domi mód.

  A legelkeserítőbb,hogy az alapokat jól megoldották,de pont azt a pici pluszt(küldetések,plusz xp,kredit) nem rakták bele,amitől tökéletes lehetett volna.
  Viszont elpazaroltak egy csomó programozási időt,pont akkor amikor feltűnt a konkurencia,és ráadásul problémásan adták ki az utolsó két frissítést.
  De talán lesznek majd küldik.Reménykedek.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dewri · 7 éve
  [quote name="Mazzzu"]kiábrándító, hogy egy csomóan egy egyszerű capture the flaget képtelenek játszani... lövöldöznek mint a barom, közben az ellen szállítja a zászlókat... kicsit megrökönyödtem, pedig a mód alapból tetszik[/quote]

  Megrökönyödtél? Ez egy ingyenes online játék, itt az egyszerű támadás mód se megy sokaknak. Tier8-9-ben még ott tartunk, hogy SENKI nem megy egy adott térkép adott áttörési pontjára, ahol MINDIG jön az ellenfél... A World of Warships-ben (szintén wg...) mikor 4-5 bázist kéne foglalni, az valami hihetetlen káosz, jó ha 1-2 pontra odamennek a mieink... War Thunderben a foglalnivaló kör MELLETT állnak szó szerint fél méterrel és onnan lődöznek... Szóval nekem a szemem se rebben már az ilyeneken...

  Viszont ha jófajta Capture the flag játék kell, arra ott az Insane nevű autós progi, az hálózatban verhetetlen volt, ezernyi autóval és tereppel. Csak lőni nem lehetett egymást...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  grabowszky · 7 éve
  Nem vagyok nagy spíííler, de kipróbáltam.

  Nem lesz a kedvencem...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  _Lucifer99_ · 7 éve
  Én azt tapasztaltam, hogy átlagos nyert körökkel 8000 kredit körül ad. A legénység 8 kör alatt 15%-ot fejlődött. Itt nem számít az elit tank, tehát szerintem nincs szorzó ( javítson ki valaki ha tévedek ), xp-ben sem kiemelkedő, nekem legénységre megy.
  Viszont kiválóan lehet gyakorolni a közelharc technikákat, meg lehet ismerni 3 tank szerintem eltérő harcmodorát, tehát sokat lehet tanulni belőle. Javíthatsz, tankot és saját hibát is stb. Szerintem pedig ez a fontos.
  Kredit, xp-re meg ott vannak a sima elit tankok.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mazzzu · 7 éve
  szerintem is funnak jó, kevés pluszt lehet hozni egy közepes győztes csatával, a legénység jól jön, de kiábrándító, hogy egy csomóan egy egyszerű capture the flaget képtelenek játszani... lövöldöznek mint a barom, közben az ellen szállítja a zászlókat... kicsit megrökönyödtem, pedig a mód alapból tetszik
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FleiszG · 7 éve
  Sziasztok!

  Aki már játszott vele meg tudná mondani hogy átlagosan mennyi XP illetve kredit egy kör?
  Válaszokat előre is köszi.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.