Jelenleg 359 vendég és 3 tag online

2015. június 2. 11:20

Domination játékmódhoz kapcsolódó esemény (event)

Írta:
Értékelés:
(13 szavazat)
56 hozzászólás

A ma indult új játékmódhoz egy event is kapcsolódik, melynek további részleteiről (zászlófajták, respawn rendszer, legénységi XP, játék mechanika) a cikkben olvashatsz:

Domination

A verseny két fő részből (stage) áll és mindkét rész saját alapszabályokkal és csapatformátummal rendelkezik:

SzakaszDátumZászlók számaTérképek és csapat formátumok
1 Június 2-16 1 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Sand River (15vs15)
Icebound (15vs15)
Mines (10vs10)
2 Június 16-30 4 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Icebound (15vs15)
Himmelsdorf (10vs10)
Karelia (15vs15)

A eventen a domination játékmód 3 speciális tankjával lehet részt venni, mely járműveket mindenki megkapja ahogy a verseny aktiválódott:

 • AMX 50 B (D)
 • Object 140 (D)
 • T110E5 (D)

A cél, az ellenséges csapatnál hamarabb összegyűjteni a kívánt győzelmi pontokat, vagy több pontot összegyűjteni náluk a csata ideje alatt. Egy csata 10 percig tart, de ha az egyik csapat hamarabb összegyűjti a meghatározott számú győzelmi pontokat, akkor az azonnal győzni fog. Győzelmi pontokat zászló foglalással vagy az ellenséges tankok kilövésével lehet szerezni. Egy tank kilövéséért 1 pont jár, míg a zászlófoglalásért változó pontszám, mely függ a térképtől és hogy melyik stage-ben zajlik a csata.

SzakaszCsapatformátum a térképenZászlófoglalás pontszámaGyőzelemhez szükséges pontszám
1 10v10 1 zászló = 35 pont 100
15v15 1 zászló = 50 pont 150
2 10v10 1 zászló = 10 pont 100
15v15 1 zászló = 15 pont 150

Különleges kitüntetés: Domination Hero

Ezt a kitüntetést mindenki megkapja, aki legalább egy csatát megnyer ebben a játékmódban.

A kitüntetés csak egyszer szerezhető meg.

Részletek és játékmechanika

A zászlókról

Csata közben fel tudod venni és át tudod mozgatni (magaddal) a zászlókat. A zászlók felvétele automatikusan megtörténik, ahogy a járműved hozzáér. Miután felvetted a zászlót, át kell azt vinned egy kijelölt lerakó pontra. Ha ezt megtetted, a csapatod bizonyos mennyiségű pontban részesül és ezzel egy időben a zászló automatikusan visszakerül a kiindulási helyére.

A zászlók speciális zónákban lesznek elhelyezve a térképeken. A tank, amely felvett egy zászlót, külön meg lesz jelölve a térképen: helyét és mozgását egy speciális mutató jelzi majd a kistérképen. Ha kilőnek egy zászlóhordozó tankot, a zászló leesik. Ha ez megtörténik, korlátozott ideig bármely más játékos képes lesz a leesés helyéről felvenni a zászlót és tovább vinni. Az újbóli zászlófelvétel időkorlátjának lejártakor a zászló automatikusan visszakerül eredeti helyére.

Az event ideje két két különböző típusú zászló lerakó hely lesz:

 • Az egyik típusnál egy közös lerakóhely lesz a térkép közepén, melyet mindkét csapat használhat majd.
 • A második típusnál mindkét csapatnak 2 db saját kijelölt lerakó helye lesz, melyet kizárólag az adott csapat használhat majd.

Újjáéledés (respawn)

A zászlófoglalás mellett egy másik nagyon fontos dolog, hogy kilövését követően minden játékos egy új járművel azonnal visszatérhet a csatába. A tank kilövésekor megjelenik egy menü, mely segítségével kiválasztható a jármű, amivel vissza akarunk térni a csatába:

Az új tank kiválasztására 10 másodperc áll rendelkezésre, a kilőtt tankot pedig 30 másodpercig nem lehet újra használni. Az újraéledések száma nincs korlátozva. Újraéledéskor a kiválasztott tank teljesen fel lesz töltve lőszerrel és fogyóeszközökkel, annak megfelelően hogy hogy állította azt be előtte a garázsban a játékos.

Javító és utánpótlás zónák

A térképeket lesz bizonyos számú olyan zóna is, ahol lehetőség nyílik a tank javítására illetve lőszerrel történő újratöltésére is.

A javítás/feltöltés aktiválásához a játékosnak mindössze be kell állnia a megfelelő ikonnal jelölt sárga körbe és 5 másodpercen belül (anélkül hogy sebzés érné) aktiválódik is a funkció. Ha a tank megsérül, az 5 mp újrakezdődik. Ezeknek a zónáknak 1 perces befagyasztási ideje van, azaz várni kell 60 másodpercet, mielőtt újra használni lehet őket. Az 1 perc minden játékosnál egyénileg számít, azaz akár többen is tudják használni egyszerre ezeket a zónákat.

Gazdaság

XP és kredit az olyan aktív akciókért kapható majd az event-ben, mint felderítés, sebzés, zászló foglalása és szállítása.

Legénység

A speciális tankokat 100%-os legénységgel kapjuk meg. Ettől függetlenül persze kicserélhető a legénység egy már képzettebb (és azonos nemzethez tartozó) másik legénységre, de ekkor ne felejtsd majd el őket átképezni az adott tanktípusra. Mindkét stage-ben ugyanaz a legénység lesz használva és mikor az event befejeződik, a legénységi tagok bekerülnek a barakkba (ha nem lesz hely, átmenetileg akkor is kapnak barakkhelyet). Ezt a legénységet át lehet majd képezni bármilyen - hasonló nemzetiségű - más tankra is, de alapesetben az alábbi járművekre lesznek kiképezve az event után:

 • AMX 50 B (D) -> AMX 50 B
 • Object 140 (D) -> Object 140
 • T110E5 (D) -> T110E5

Felszerelések és fogyóeszközök

A speciális tankok bármilyen felszereléssel és/vagy fogyóeszközzel felszerelhetőek, akárcsak normál társaik. Az event végeztével minden felszerelés ingyenes lekerül a tankokról és bekerül a raktárba. A prémium lőszer ára ugyan itt is drágább lesz, azonban a normál lőszerek ára kevesebb lesz mint a normál csatákban. Továbbá az utánpótlási pontokon történő feltöltés sem fog járni semmilyen plusz költséggel.

Gyorsított legénységi képzés

Mindhárom járművön azonnal bekapcsolható a gyorsított kiképzés, azonban ha ezzel nem élünk, akkor az így felhalmozódó XP az alábbi járműveken fog majd megjelenni az event után:

 • AMX 50 B (D) -> Renault FT
 • Object 140 (D) -> MS-1
 • T110E5 (D) -> T1 Cunningham

Egyéb

A játékmechanika ugyanolyan lesz, mint bármely más játékmódban. A három jármű karakterisztikája teljes egészében megegyezik majd a normál társaikéval (értsd: T110E5 (D) pont ugyanolyan lesz mint a T110E5).

Az esemény végeztével mindhárom jármű törlésre kerül (a velük kapott garázshelyekkel egyetemben).

A térképek sorsolása véletlenszerű, mind a négyre 25% eséllyel dob majd be az MM.

Utoljára frissítve: 2015. június 2. 12:33
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sambi0712 · 5 éve
  [quote name="remiasa"]Ez egy idiota mod százötve ezret buktam tiz órányi játékba a sok elmekárosult miatt mert élvezik hogy Tier 10-es tankot kaptak és lövöldözhetnek vele, nem hittem a szememnek amikor megszerezte a zászlót és leállt lövöldözni a nyilt terepen az őrült igy nem érdemes vele játszani, tiszta káosz az egész. :sad: :-|[/quote]
  Ha ekkora mínuszod van, na az már nem a csapat hibája... Idézet ebből a cikkből: "Gazdaság
  XP és kredit az olyan aktív akciókért kapható majd az event-ben, mint felderítés, sebzés, zászló foglalása és szállítása."
  Magyarul, ha sebeznél, felderítenél kapnál pénzt, de mivel nem teszed nem kapsz. Személy szerint nem cipeltem még zászlót, de így is a legrosszabb körömben 4000 mínusz lett csak. De többségében pluszba jövök ki a körből.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HotelKilo · 5 éve
  Nekem nagyon tetszik mivel:
  1. kipróbálhatok 3 olyan 10-es tankot ami nincs meg.
  2. húzom a legénységet mindenféle statromlás nélkül, és nagyon jól fög jönni a hónap végén aza 2-3 skilles crew.
  3. nagyon jól szórakozom! Szakaszba nagyon nagy fun!

  Mondjuk creditet nem fogsz sokat kereseni, na de ahhoz, hogy veszteséges legyél meg -25k csinálj… most senkit se akarok minősíteni…

  Az első nap végére azért a legtöbben eléggé vágták, hogy mit kell itt csinálni, nekem felüdülés ezt az eventet nyomni a sok buta random után.

  Szerintem elég valószínű, hogy ezt bevezetik majd klán szinten is , vagy csapat csatába...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rdancs · 5 éve
  Sziasztok, egy gyors kérdés. Tegnap játszottam vele, kilőttek és nem tudtam vissza menni egy másik tankkal a csatába, csak pálya bejött, látom a többi tankot, de nincs "alattam" tank.
  Melyik mod okozhatja?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SamanApo · 5 éve
  Én csak a sebzésre megyek és prém nélkül is nyereséges. Próbálok segíteni a mi zászlósunknak vagy lőni az ellenfélét de ennél többre nem vállalkozom (20 csatába 2 zászlót vittem be) és simán kijövök pluszba. Ha lehet megjavítom a tankot a zászlónál de javítókészletet meg gyógyítót nem viszek mert fölösleges pénzkidobás.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  remiasa · 5 éve
  Ez egy idiota mod százötve ezret buktam tiz órányi játékba a sok elmekárosult miatt mert élvezik hogy Tier 10-es tankot kaptak és lövöldözhetnek vele, nem hittem a szememnek amikor megszerezte a zászlót és leállt lövöldözni a nyilt terepen az őrült igy nem érdemes vele játszani, tiszta káosz az egész. :sad: :-|
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bodzy
  • VIP
  • Kiképző
  · 5 éve
  [quote name="Dodge94HUN"]Szakaszokkal nem lehet játszani, ugye?[/quote]

  Lehet !
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lafi76 · 5 éve
  "mikor az event befejeződik, a legénységi tagok bekerülnek a barakkba (ha nem lesz hely, átmenetileg akkor is kapnak barakkhelyet). Ezt a legénységet át lehet majd képezni bármilyen - hasonló nemzetiségű - más tankra is, de alapesetben az alábbi járművekre lesznek kiképezve az event után:
  AMX 50 B (D) -> AMX 50 B
  Object 140 (D) -> Object 140
  T110E5 (D) -> T110E5'
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  remiasa · 5 éve
  Olyat én is szeretnék. De kérdem én ha vissza veszik a tankokat minek tuningoljam a bennük lévő legénységet értelmetlen.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.