Jelenleg

31
látogatónk van

2015. június 2. 11:20

Domination játékmódhoz kapcsolódó esemény (event)

Írta:
(13 szavazat)
56 hozzászólás

A ma indult új játékmódhoz egy event is kapcsolódik, melynek további részleteiről (zászlófajták, respawn rendszer, legénységi XP, játék mechanika) a cikkben olvashatsz:

Domination

A verseny két fő részből (stage) áll és mindkét rész saját alapszabályokkal és csapatformátummal rendelkezik:

SzakaszDátumZászlók számaTérképek és csapat formátumok
1 Június 2-16 1 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Sand River (15vs15)
Icebound (15vs15)
Mines (10vs10)
2 Június 16-30 4 zászló/térkép Ghost Town (10vs10)
Icebound (15vs15)
Himmelsdorf (10vs10)
Karelia (15vs15)

A eventen a domination játékmód 3 speciális tankjával lehet részt venni, mely járműveket mindenki megkapja ahogy a verseny aktiválódott:

 • AMX 50 B (D)
 • Object 140 (D)
 • T110E5 (D)

A cél, az ellenséges csapatnál hamarabb összegyűjteni a kívánt győzelmi pontokat, vagy több pontot összegyűjteni náluk a csata ideje alatt. Egy csata 10 percig tart, de ha az egyik csapat hamarabb összegyűjti a meghatározott számú győzelmi pontokat, akkor az azonnal győzni fog. Győzelmi pontokat zászló foglalással vagy az ellenséges tankok kilövésével lehet szerezni. Egy tank kilövéséért 1 pont jár, míg a zászlófoglalásért változó pontszám, mely függ a térképtől és hogy melyik stage-ben zajlik a csata.

SzakaszCsapatformátum a térképenZászlófoglalás pontszámaGyőzelemhez szükséges pontszám
1 10v10 1 zászló = 35 pont 100
15v15 1 zászló = 50 pont 150
2 10v10 1 zászló = 10 pont 100
15v15 1 zászló = 15 pont 150

Különleges kitüntetés: Domination Hero

Ezt a kitüntetést mindenki megkapja, aki legalább egy csatát megnyer ebben a játékmódban.

A kitüntetés csak egyszer szerezhető meg.

Részletek és játékmechanika

A zászlókról

Csata közben fel tudod venni és át tudod mozgatni (magaddal) a zászlókat. A zászlók felvétele automatikusan megtörténik, ahogy a járműved hozzáér. Miután felvetted a zászlót, át kell azt vinned egy kijelölt lerakó pontra. Ha ezt megtetted, a csapatod bizonyos mennyiségű pontban részesül és ezzel egy időben a zászló automatikusan visszakerül a kiindulási helyére.

A zászlók speciális zónákban lesznek elhelyezve a térképeken. A tank, amely felvett egy zászlót, külön meg lesz jelölve a térképen: helyét és mozgását egy speciális mutató jelzi majd a kistérképen. Ha kilőnek egy zászlóhordozó tankot, a zászló leesik. Ha ez megtörténik, korlátozott ideig bármely más játékos képes lesz a leesés helyéről felvenni a zászlót és tovább vinni. Az újbóli zászlófelvétel időkorlátjának lejártakor a zászló automatikusan visszakerül eredeti helyére.

Az event ideje két két különböző típusú zászló lerakó hely lesz:

 • Az egyik típusnál egy közös lerakóhely lesz a térkép közepén, melyet mindkét csapat használhat majd.
 • A második típusnál mindkét csapatnak 2 db saját kijelölt lerakó helye lesz, melyet kizárólag az adott csapat használhat majd.

Újjáéledés (respawn)

A zászlófoglalás mellett egy másik nagyon fontos dolog, hogy kilövését követően minden játékos egy új járművel azonnal visszatérhet a csatába. A tank kilövésekor megjelenik egy menü, mely segítségével kiválasztható a jármű, amivel vissza akarunk térni a csatába:

Az új tank kiválasztására 10 másodperc áll rendelkezésre, a kilőtt tankot pedig 30 másodpercig nem lehet újra használni. Az újraéledések száma nincs korlátozva. Újraéledéskor a kiválasztott tank teljesen fel lesz töltve lőszerrel és fogyóeszközökkel, annak megfelelően hogy hogy állította azt be előtte a garázsban a játékos.

Javító és utánpótlás zónák

A térképeket lesz bizonyos számú olyan zóna is, ahol lehetőség nyílik a tank javítására illetve lőszerrel történő újratöltésére is.

A javítás/feltöltés aktiválásához a játékosnak mindössze be kell állnia a megfelelő ikonnal jelölt sárga körbe és 5 másodpercen belül (anélkül hogy sebzés érné) aktiválódik is a funkció. Ha a tank megsérül, az 5 mp újrakezdődik. Ezeknek a zónáknak 1 perces befagyasztási ideje van, azaz várni kell 60 másodpercet, mielőtt újra használni lehet őket. Az 1 perc minden játékosnál egyénileg számít, azaz akár többen is tudják használni egyszerre ezeket a zónákat.

Gazdaság

XP és kredit az olyan aktív akciókért kapható majd az event-ben, mint felderítés, sebzés, zászló foglalása és szállítása.

Legénység

A speciális tankokat 100%-os legénységgel kapjuk meg. Ettől függetlenül persze kicserélhető a legénység egy már képzettebb (és azonos nemzethez tartozó) másik legénységre, de ekkor ne felejtsd majd el őket átképezni az adott tanktípusra. Mindkét stage-ben ugyanaz a legénység lesz használva és mikor az event befejeződik, a legénységi tagok bekerülnek a barakkba (ha nem lesz hely, átmenetileg akkor is kapnak barakkhelyet). Ezt a legénységet át lehet majd képezni bármilyen - hasonló nemzetiségű - más tankra is, de alapesetben az alábbi járművekre lesznek kiképezve az event után:

 • AMX 50 B (D) -> AMX 50 B
 • Object 140 (D) -> Object 140
 • T110E5 (D) -> T110E5

Felszerelések és fogyóeszközök

A speciális tankok bármilyen felszereléssel és/vagy fogyóeszközzel felszerelhetőek, akárcsak normál társaik. Az event végeztével minden felszerelés ingyenes lekerül a tankokról és bekerül a raktárba. A prémium lőszer ára ugyan itt is drágább lesz, azonban a normál lőszerek ára kevesebb lesz mint a normál csatákban. Továbbá az utánpótlási pontokon történő feltöltés sem fog járni semmilyen plusz költséggel.

Gyorsított legénységi képzés

Mindhárom járművön azonnal bekapcsolható a gyorsított kiképzés, azonban ha ezzel nem élünk, akkor az így felhalmozódó XP az alábbi járműveken fog majd megjelenni az event után:

 • AMX 50 B (D) -> Renault FT
 • Object 140 (D) -> MS-1
 • T110E5 (D) -> T1 Cunningham

Egyéb

A játékmechanika ugyanolyan lesz, mint bármely más játékmódban. A három jármű karakterisztikája teljes egészében megegyezik majd a normál társaikéval (értsd: T110E5 (D) pont ugyanolyan lesz mint a T110E5).

Az esemény végeztével mindhárom jármű törlésre kerül (a velük kapott garázshelyekkel egyetemben).

A térképek sorsolása véletlenszerű, mind a négyre 25% eséllyel dob majd be az MM.

Utoljára frissítve: 2015. június 2. 12:33

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  lafi76 · 7 éve
  "mikor az event befejeződik, a legénységi tagok bekerülnek a barakkba (ha nem lesz hely, átmenetileg akkor is kapnak barakkhelyet). Ezt a legénységet át lehet majd képezni bármilyen - hasonló nemzetiségű - más tankra is, de alapesetben az alábbi járművekre lesznek kiképezve az event után:
  AMX 50 B (D) -> AMX 50 B
  Object 140 (D) -> Object 140
  T110E5 (D) -> T110E5'
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  remiasa · 7 éve
  Olyat én is szeretnék. De kérdem én ha vissza veszik a tankokat minek tuningoljam a bennük lévő legénységet értelmetlen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Get200 · 7 éve
  Nem lenne rossz, ha nem idegesítene fel.. Ennyi agyatlant.. Mindenki lő mindent, a zászlóra nem figyel senki, a szervízpontok masszív bázisok - volt, hogy négyen nyomorogtak benne, folyamatosan -, kempel mindenki.. A kredit hiánya nem is zavarna, de a legénység szinte nem is fejlődik..
  Viszont most már tuti akarok egy 50B-t
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  remiasa · 7 éve
  Üdv
  Másfél hónap után Tier 8-nál járok de evel a három prémium tankal való játék értelmetlen mindenki megy össze vissza lőnek boldog boldogtalanra, ráadásként rámegy a gatyám ezek javitására,az ezekel szerzett XP-t se fogom tudni felhasznáni mert olyan takokat sem fogok venni amire átkerülnek az XP-k, hol tudom ezeket a tankokat töröltetni? ;-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ca19e12e580919cf29b893af5edc7b20 · 7 éve
  Jókat lehet itt nevetni, lehet ez volt a célja a készítőknek. Mikor 22db 50B lövi egymást kész káosz ami van :-) a T110E5-öt meg nem tudják belőni. Egy tankkal is le lehet hozni egyébként a 10 perces csatát. Érdemes kipróbálni, legjobban az tetszett mikor a csapattárs 50B stabilan állt a javítókörön, gondolom ott sérthetetlennek érezte magát le nem jött onnan.

  Egyébként nekem nagyon lassúaknak tűnnek a tankok, és mintha most vagy a lőszer gyengébb vagy a páncél erősebb, de másabb tankok, mint a rendes társaik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunter9956 · 7 éve
  Undorító hogy mindenben csak a hasznot keresitek. Ez az event tökéletes arra hogyha felhúz a random akkor gurulj 1-2 kört
  minden felelősség nélkül,anélkül hogy beszólnának a bénaságodért,hisz lényegtelen hogy nyersz vagy veszítesz.Szerintem tökéletes játékmód kikapcsolódásra azoknak akiket érdekel a random statisztika.Nem szabad elfelejteni ez csak egy játék,nem munka hogy a hasznot hozzon számunkra.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kulikum · 7 éve
  Szerintem egy tök jó játék a játékon belül!

  Most még sokan nem ismerik, így csak nézik, ahogy az ellenfél viszi a zászlót, majd elmúlik....

  Viszont a jutalmazási rendszer ( kredit, xp ) nem az igazi! Két zászlós "hazafutásommal" 100+-al vertük az ellent, és tényleg csak önvédelemből lőttem néhányat. Kétszer kellett újra belépnem, az nekik csak 2 pont. Ugye ez egy gyűjtsd-a-pontot-nyerd-meg játék, a leírás szerint. Abban a csatában 70:2 volt az arányom, vagyis jelentős részem volt a győzelemben! Na ezért kaptam kb 280 xp-t, meg -1200 kredit ( igen, minusz ), mert ugye a javítás drága (ha nincs időd a csatában ingyen...). Persze ez egy "szerencsétlen" győzelem volt, de azért elgondolkodtam, érdemes-e ezzel tölteni az időt?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Retarder · 7 éve
  Tökéletes!
  Mindenki fullkurva agyonskillelt legénység nélkül tolja, egyenlően és nincs az ami a normál játékmenetben!
  Ha adódik egy lehetőség egyedül megfordithatom az állást, mert a sok tomato genya nincs ott agyon skillezve disznek, sőt a bit rendszer se működik nekik, én meg tudom mit kell csinálni!
  8-ból 8-at nyertem, amikor vesztésre álltunk bevittem 1-2 szászlót, a hülyék meg lőtték egymást!
  Szevasz tavasz!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mydocumentes · 7 éve
  [quote name="Dewri"][quote name="Mazzzu"]kiábrándító, hogy egy csomóan egy egyszerű capture the flaget képtelenek játszani... lövöldöznek mint a barom, közben az ellen szállítja a zászlókat... kicsit megrökönyödtem, pedig a mód alapból tetszik[/quote]

  Megrökönyödtél? Ez egy ingyenes online játék, itt az egyszerű támadás mód se megy sokaknak. Tier8-9-ben még ott tartunk, hogy SENKI nem megy egy adott térkép adott áttörési pontjára, ahol MINDIG jön az ellenfél... A World of Warships-ben (szintén wg...) mikor 4-5 bázist kéne foglalni, az valami hihetetlen káosz, jó ha 1-2 pontra odamennek a mieink... War Thunderben a foglalnivaló kör MELLETT állnak szó szerint fél méterrel és onnan lődöznek... Szóval nekem a szemem se rebben már az ilyeneken...

  Viszont ha jófajta Capture the flag játék kell, arra ott az Insane nevű autós progi, az hálózatban verhetetlen volt, ezernyi autóval és tereppel. Csak lőni nem lehetett egymást...[/quote]

  felesleges betenni új tankokat, meg Japán heavy ágat, ha még a meglevőkkel sem tudnak játszani.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  mydocumentes · 7 éve
  Csupán számomra tűnik röhejesnek, hogy az AMX 50B legénységét át kell képezni goldért az AMX 50B-re ? Majd randomban vissza ?
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.