Jelenleg

10
látogatónk van

2015. máj. 29. 08:45

AMX 12 t - Elemzés #2

Írta:
(31 szavazat)
53 hozzászólás

Bevezetés - Gipszelt nyakú birkózó

Ez az egyik legmegosztóbb tank amivel valaha játszottam, az emberek fele szabályosan utálja, míg a másik fele imádja, lelövöm a poént én az utóbbiakhoz tartozom. Ugyan már készült elemzés róla a wotinfo.hu keretein belül - amit Silean2-nek kell megköszönnünk -, ám én néhány ponton nem értek egyet vele, ezért is született meg ez a cikk. A francia könnyű tank magasabb szintű testvéreit - amx 13 57 és 75 - is be fogom mutatni elemzéseken keresztül, hiszen egy fajta (d)evolúció megfigyelhető ezen harcjárművek esetében.

Paraméterek

Ágyú

Tier 6-ban kapunk egy 6 lőszerből álló táras ágyút 144/202/38 mm átütéssel, ami valljuk be, meglehetősen magas a saját szintjén. Mivel könnyű tankként sosem leszünk top tierek, mindig tartsuk észben, hogy nekünk elsősorban T6-9-ben kell érvényesülnünk. Ezzel tulajdonképpen ketté is választhatjuk a játékstílust, T6-7 ellenfeleket tartalmazó csatákra és T8-9-re. Az első esetben az ágyú átütése mindenre elég, de nézzünk egy összehasonlítást a hasonló szerepkörű és szintű tankok átütésével:

Tank neve Átütés (alap/prém/HE)
Amx 12 t 144/202/38
T37 137/185/38
T21 128/177/38
T-34-85 144/194/44
Cromwell 145/202/38
VK 30.02D 132/171/44
T-43/KV-13 144/194/44 (T-34-85 ágyúja)
Comet 148/208/38
AMX 13 75 144/202/38 (AMX 12 t ágyúja)
AMX 13 57 144/195/38
AuflkarungsPanzer 157/221/-
Bulldog/T71 175/210/38

Mint látható, ez egyáltalán nem kevés, legalább is T6-7-es tankok esetében. A WG szerencsekereke hála istennek az AP/APCR/HE lőszertípust dobta ki számunkra, vagyis nem fogunk elakadni a rétegelt páncéllemezben sem. A robbanót nyugodtan elfelejthetjük. A kérdés persze most mindenkiben felmerül, szükséges-e csak APCR lőszert lőnünk? Szerintem ezen a szinten még NEM, de ugyanez már nehezen mondható el az AMX 13 75/57 esetében, hiszen az ő tier sorsolásuk még egy szinttel magasabb. Összesen 30 lőszert vihetünk magunkkal, amiből én rendszeresen kifogytam. Én a 18/12/0 lőszer leosztást javaslom. Mi szól amellett, hogy mégis teljes APCR szettet vigyünk?

 • + kevés a lőszer, ezért mindnek találnia kellene
 • + ha már talál, üssön is át
 • + nem kell megosztanunk a lőszereket a két típus között, ezért nem marad páratlan számú lőszerünk újratöltéskor (vagy mindig kilőjük a tárat)
 • + gyorsabb az APCR lőszer
 • - hosszú távon nagyon drága

A lövedékek 1000/1250 m/s-mal repülnek, már az első érték sem rossz, ezért aki nem engedheti meg magának (vagy nincs pofája "full golddal nyomni a kretént"), az vigyen magával normál lőszert is. 

Az ágyú 0,36 m/100m-es pontossággal és 2,5 másodperces szűküléssel rendelkezik, de ez nem igazán fontos érték, mert úgyis mozgásból, közelről fogjuk széttárazni az ellenfeleket. Van azonban két másik, sokkal fontosabb érték, amit észben kell tartanunk: a belső újratöltés és az egy tárból bevihető sebzés mennyisége. Az előbbi 2,22 másodperc, az utóbbi pedig 810 HP-nyi sebzés (az ágyú 135/135/175 sebzést képes kiosztani átlagosan, lőszer fajtánként). Ebbe belefér a legtöbb T6-os közepes tank, a 70% életerőn lévő T6-os nehéz, vagy egy fél HP-n lévő T7-es nehéz tank.

Aki sniperkedni akar, ne ezt a tankot válassza, mert a lövések közötti idő kevesebb mint a szűkülésünk, ezért az ágyú szórni fog, amit nem nagyon engedhetünk meg magunknak ilyen véges lőszerkészlet mellett.

Az ágyú a tárat 18,75 másodperc alatt tölti újra, ami pont elég arra, hogy a 10 másodperces spot leessen rólunk, ez meglehetősen gyors újratöltés, ha képesek vagyunk elmozogni az ellenféltől és meglehetősen sok, ha nem. Soha ne álljunk le szemtől szemben pofozkodni senkivel.

Torony

Szokásos nesze semmi fogd meg jól toronypáncél 40/20/20 mm vastagsággal, arra elég, hogy ne érvényesüljön rajtunk az overmatch szabály a nagyobb kaliberű lőszerek esetében. Szerencsénkre, mint minden oszcillációs torony, ez is elég fura szögeket tud bezárni, ezért a gyakori 'miatyánk és egyéb rituálék ismételgetésével elérhetünk vele lepattanókat.

44 fokot képes fordulni másodpercenként, ami a könnyű tankok esetében átlagosnak mondható, nem úgy az ágyú vertikális kitéríthetősége, ugyanis ennek a tanknak ez a legnagyobb rákfenéje. Képzeljünk el egy kutyát, aki nyaksérülést szenvedett és nagyjából így néz ki:

Ezek vagyunk mi, az előre -4 fokos lehajlásunkkal, ezért forduljunk meg, hogy... ott is -4 fokot kapjunk, akkor oldalt... pont ugyan ennyi. Ez sajnos felfele sem sokkal jobb, előre +12, oldalra +9, míg hátra +4 fok, ami szuperidegesítő tud lenni, amikor pl. El-Halluf-on/Tundrán játszunk és magasabban vagy alacsonyabban álló ellenfelekre kellene lőnünk, na hát ez az ami nem fog menni.

A látótávunk ezen a szinten elég jó, 380 méter (könnyű tankok között átlagos), ezt mindenki tetszés szerint növelheti, az effektív 445 méter spot távolságig.

Felépítmény

Páncél tekintetében duck tapet kapunk feketére fújva, 50/20/15 milliméter értékben, sajnos oldalról/hátulról a HE nem lesz nagy barátunk.

A rejtőzködési értékünk fenomenális, alapból 17,96/17,96/4,44, a könnyű tankok között az első, míg T6-ban a harmadik legjobb érték. Akinek ez nem mond semmit, annak viszonyítási alapot kínál a legdurvábban rejtőzködő tank, az E 25 25,14-es értéke, tehát az AMX 12t számai igen jónak mondhatóak. Ez nagyjából 48%-ra piszkálható fel, de a realitás az, hogy valahol 38% körül fogunk szaladgálni vele a pályán.

A tank elképesztően kicsi, rövid is és alacsony is. Ami az ágyú csőlehajlásánál átok, az itt előnyünkre válik, mert szinte bárhol el tudunk bújni, a kisebb buckák is simán kitakarják a tankot, messziről nehéz, kicsi célpontot nyújtunk.

A rádió hatótávja 750 méter, éljen, ennek ellenére ne repüljünk rá Jelerősség képzettségre.

Felfüggesztés

Nem emlékszem olyan tankra, amelyiknek annyira vékony és sérülékeny lett volna a felfüggesztése, mint ennek. Vicces helyeken el tudunk vele akadni, vonatsín az összes pályán ahol van, de pl. a himmelsdorfi vonatremíz 10 centiméter magas padkái is kilimandzsárói kihívásként tornyosulnak a tank előtt. Az ugratásokat felejtsük el, mert egyből leesik a láncunk és akkor általában vége a dalnak. Sajnos egy másik jelenséget is sokszor tapasztaltam, az első görgőre érkező lövések viszik a láncot és a motort is, ami eléggé kellemetlen tud lenni, ha csak kis javító készletet viszünk magunkkal.

A felfüggesztés 38 fokot fordul(na) másodpercenként, ez könnyű tankos viszonylatban borzalmas. Bulldoghoz szokott játékosok sokszor fognak sziklafalba csapódni, mert hiába nyomják az oldalra gombot a tank nem akar majd elfordulni. A helyzet persze nem ilyen drámai, de sokkal nagyobb köröket kell leírnunk vele, mint a többi könnyű tankkal. Bizonyos pályákon - Prohorovka, Fiery Salient, Malinovka -ez gond nélkül menni fog, míg más pályákon, ahol nehezebb manőverezni - Ensk, Himmelsdorf, Tundra - meg fog gyűlni vele a bajunk. 

Kíváncsi voltam, mennyi volt vele az átlagos spotom, 2,17 felderítés meccsenként, ez nem rossz érték, de azért nem ettől fogják a könnyűtank-geek lányok ledobni a bugyijukat (Bulldog: 3,23, T71: 3,35, Ru 251: 3,75). Ez inkább egy sebzésfarm tank, mint egy jó spotter, de a tank van annyira flexibilis, hogy ha kell, ezt is megoldjuk vele.

Motor

250 lóerő 12 tonnára, ami valamivel több mint 20 lóerő/tonna, ez szerintem elfogadható, könnyű tankokhoz képest kicsit lassan gyorsul, nem szeret dombot mászni, de a 60 km/h sebességet gyorsan eléri. Sajnos 20%-os eséllyel ég, ezt lesz is alkalmunk megtapasztalni, mert az össze vissza cikkázás közben mindenféle szögből kapunk majd lövéseket. Az automatikus tűzoltó készülék erőteljesen javallott, ugyanis ebben a tankban jobb kigyulladni, mint előröl kapni egy motor+lánc kombót, mivel páncélunk nagyjából sehol sincsen, ezért, majdnem mindegy honnan kapjuk az áldást.

Ajánlott játékstílus

Ez a tank egy rendkívül flexibilis jármű, a feladatköre elsősorban attól függ, hogy milyen felszereléssel látjuk el, illetve milyen tierbe dobja a sorsolás.

Amennyiben "top" tierek vagyunk, tehát ellenfeleink T6-T7-es tankok: 

 • Kullancs üzemmód, illetve mehetünk rá az elvont figyelmű, legyengített tankokra. Arra számítsunk, hogy a gyors mozgásunk és az állandóan változó szögek miatt egy-két lövés azért általában pattanni szokott, de 5-600 Hp-val rendelkező tankokra simán rámehetünk.
 • A meccs elején rohanjunk előre és vegyünk fel egy passzív spot helyet (pl. Malinovka, RedShire) vagy írjunk le nagy köröket, hirtelen, kiszámíthatatlan irányváltásokkal kombinálva (Prohorovka, Ruinberg, Highway).
 • A nem autoloaderes alacsonyabb vagy azonos szintű könnyű tankokkal simán 1v1-ezhetünk, csökkentsük az ellenség felderítési képességét, de ne emberkedjünk olyan tankokkal, mint a Bulldog vagy LTTB.
 • Próbáljuk meg leforogni az egyedül maradt nagy, lassú tankokat (T-150, KV-2) vagy TD-ket (ahogy a videóban is látható) .

Amennyiben "bottom" tierek vagyunk, tehát az ellenfeleink T8-T9-es tankok: 

 • Elsősorban passzív spot.
 • Együnk türelmesek, ellehetünk egy félreeső helyen is, megvárva, hogy a saját vagy az ellenfelek spotterjei kihaljanak, ilyenkor tartalék felderítőként még mindig lehetünk eredményesek.
 • Legyünk mi a csali, idegesítsük jelenlétünkkel és spotunkkal az ellenfelet (pl. Cliff, középső szikla teteje).
 • Ne sajnáljuk az arany lőszert a jobban páncélozott tankoktól.
 • Ha nem vagyunk betöltve, akkor is körözhetünk a lassú tankok körül, mert addig is mutatjuk őket az artynak illetve a társak lőhetik őket.
 • Akit nem tudunk átlőni, láncoljuk le (pl. TD-k) és kérjünk segítséget.

Néhány generális szabályt mindenképpen be kell tartanunk, függetlenül a sorsolástól: 

 • Nem ugrálunk, nem farolunk, nem menőzünk, mert ha leesik a láncunk, végünk van.
 • Legyünk nagyon türelmesek, a tanknak idő kell és tér, hogy működni kezdjen, ha kell járjuk be a pálya teljes területét (ahogy a videókban is látható), adjunk magunknak időt és lehetőséget arra, hogy hasznos tagjai legyünk a csapatnak.
 • Ne hagyjuk hogy elkapjon minket az "autoloader madness", az egyik fő hiba amit látni szoktam AMX-szel csatában, hogy előre rongyol a delikvens, kitáraz, majd meghal, ez gyakorlatilag a legrosszabb taktika, amit ezzel a tankkal elkövethetünk.
 • Kicsik vagyunk, gyorsak, és jól lopakodunk, legyünk mi, a szú, ami perceg a fában, a moszkitó ami csíp, a sunyi kígyó, ami lecsap. Akkor játszunk jól ha szuper idegesítőek vagyunk az ellenfél számára, mert így a nagy lassú tankokat le tudjuk kötni, elvonva a figyelmüket az igazán fontos célokról.
 • Ha le akarunk tárazni valakit, mindig nyílt, tereptárgyaktól mentes területen tegyük, mert nem manőverezünk olyan jól mint ahogy gondoljuk. Minden kis biz-baszba be tudunk akadni, figyeljünk arra, hogy a bokrok takarhatnak kisebb köveket is, amitől a tankunk lelassul vagy megáll.
 • Úgy tárazzunk ki, hogy írjunk le egy nagy sugarú, szabályos félkört. A félkör elején kezdjük el a tárazást, majd ha kifogytunk, hirtelen éles szögben váltsuk irányt. Az ellenfelek hajlamosak tovább célozni egy biztos lövés miatt, így elég sok nagy pofont elkerülhetünk.
 • Ha nem tudjuk átütni az ellenfelet, bújjunk el valahol. A tank nagyon alacsony és rövid, szinte minden bokorban elfér. Álljunk be háttal, a tornyot megfordítva, így ha menekülni kell, akkor gyorsabban meg tudjuk tenni, illetve jobb kigyulladni, mint sérült motorral egy helyben várni a halált.
 • Ha már nem akarunk lőni, egyből tárazzunk újra. A tárazási idő nevetségesen alacsony, egyszerűen sosincs olyan helyzet, hogy ne lenne érdemes újratáraznunk. Ezzel értékes másodperceket spórolhatunk meg.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • amivel én használtam: célzásgyorsító (GLD), optika (coated optics), fokozott szellőzés (ventilation)
 • amivel még el tudnám képzelni, passzív felderítőként: célzásgyorsító (GLD), periszkóp (binocular), álcaháló (camonet)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata tűzoltó készülék
 • Kis javító készlet
 • Kis elsősegély csomag /aki nem akar sokat költeni/

Automata tűzoltó készülék, nagy javító készlet, elsősegély csomag /burzsuj csomag/.

Ajánlott legénységi képzettségek

A legénység illik a következő könnyű tankokba, illetve az utolsó két közepesbe is, ezért ennek függvényében is eloszthatjuk a képzettségeket. Az AMX 12 t-vel lehet legénységet is farmolni, mert alkalmas tank rá, illetve két ág is nyílik innen (a másik a tüzér ágra visz), ezért az átlagosnál több meccset fogunk vele játszani.

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok 6. érzék Álcázás Elit alakulat Helyzetfelismerés
Lövész Biztos kéz Álcázás Elit alakulat Biztonságos elhelyezés
Vezető Sima futás Álcázás Elit alakulat Csúsztatott kuplung

A harmadik és a negyedik sor felcserélhető, A parancsnokra kiosztható a rádiós és a töltő, a lövészre a töltő képzettségei is.

Bevétel

Első sorban attól függ, mekkora arányban lövünk vele prémium lőszert. Az arany lőszer kizárólagos használata sok tízezer mínuszt, míg a normál töltényeké néhány ezer plusz fog jelenteni.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • 6-os tár, 810-es potenciális sebzés, ezzel kivehető 1v1-ben egy T6-os tank
 • jó rejtőzködés
 • T6-os tankok ellen nagyon erős
 • brutális WN8 potenciál
 • nem nagyon van alternatívája, jól rejtőzködő, táras tankként (esetleg az amerikai T37)
 • kellemes átütés (mint egy T6-med)
 • APCR prémium lőszer
 • a legénység kompatibilis a T10-ig az összes, az ágon lévő tankkal (13 75, 13 90, Lorr. 40t, Batchat)

Hátrányai

 • könnyen ledobja a láncot
 • Az ágyúsüllyedés és emelkedés botrányos, különösen oldalra
 • nem elég mozgékony
 • könnyű tankhoz képest gyengén kanyarodik
 • kevés lóerő, borzalmasan mászik dombot
 • magasabb tierben (T8-T9) rá vagyunk kényszerítve a prémium lőszer használatára
 • nagyon kevés lőszer
 • a legénység csak három fő, ezért nagyon nehéz elosztani a képzettségeket
 • A T37 jobb tank, ezért a Stronghold, CW, csapat csatákból kiszorul

Kiknek ajánlott

Elsősorban vér profiknak. A kezdők messzire kerüljék el, ez egy nehezen játszható tank, nem elég pusztán a játék alapjait elsajátítani, magunkévá kell tennünk azt a mentalitást, amelyet egy sérülékeny, alacsony szintű táras tank igényel. Folyamatosan figyelnünk kell a helyezkedésre, az időzítésre, újratöltési időszeletekben kell gondolkodnunk, emellett be kell kalkulálnunk a felderítésből, sebzéskiosztásból eredő követelményeket is. Azonban ha jól csináljuk, megdöbbentően magas WN8 eredményeket lehet vele elérni. A játékosok olyan rosszul játszanak vele, hogy a saját életerejüket sem tudják besebezni, nem hogy egy teljes tárat. Az elvárt sebzés 507HP meccsenként, a unicum szinthez 750-et kell sebeznünk. A tank elképesztően szórakoztató, ha jól játszunk vele, de tömény kín, ha rosszul. Én nagyon magas átlag WN8 értékeket produkáltam vele és nagyon élveztem a játékot. Miért adtam még is el? Mert úgy éreztem, hogy a WN8 értékek annyira túlzóak, hogy már majdnem kimerítik a "csalás" fogalmát.

Videó


Az elemzést írta: Jackal_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:57

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  F1rst
  • Tankos
  · 6 éve
  Te most saját magadat akarod meghazudtolni ? "Sajnos először Silean 2 elemzését olvastam el, és megfogadtam a lőszer betöltésre vonatkozó javaslatait. Nagy hiba volt.
  A gold lőszer erőltetett használata már az első körben mínusz 27e kreditet produkált." illetve "Lol máskor szájbarágósan írom le a saját modszeremet, hogy Ezt ne így használd!.. " Ebből a 2 hozzászólásból nekem az jön le, hogy goldot kell tolni vele,mert te igy használod, ezért irtad ezt.Gondolom nem irta volna Balista1, hogy megfogadta a tanácsodat, és goldot használt, ha nem ezt irtad volna .És ha te azt irtad le, hogy goldot kell használni, valószínű azt használsz vele, különben miért irtad volna ????
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 6 éve
  Jártál az accomon hogy ennyire tudod?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  F1rst
  • Tankos
  · 6 éve
  Nevess csak, ha neked ettől jobb a közérzeted.Nekem ez az elosztás vállt be, neked meg az, hogy csak goldot lősz.kinek a pap, kinek a paplan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 6 éve
  Lol máskor szájbarágósan írom le a saját modszeremet, hogy Ezt ne így használd!..
  HE lőszer egy ilyen tankba...... XDDD
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  F1rst
  • Tankos
  · 6 éve
  Ha nem vagy milliomos(vagyis nincsen körönként 30-50k kreditet erre a tankra) akkor ne használj goldot, mert fölösleges,nem biztos hogy meg is éri főleg tier 9 ben(hisz az a 200 átütés oda nem igazán elég).Igaz, sok sok eltérés van as ima és az apcr löszer között, (144-202 átütés), de akárhonnan nézem 1 apcr tár 16800 kreditbe kerül,ami nem kevés.Nekem a következő a lőszer elosztás : 3 tár ap, és 1-1 tár gold, valamit he lőszer(sajnos sokszor kifogyok a csata végére)Nekem ezzel a módszerrel vált be a tank és így egyetlen egy minuszos köröm sem volt vele(mert azért átlag 1-1.5k dmg-t lazán lehet hozni vele).Persze, aki statot akar húzni ezzel a tankkal(mert azt elég jól lehet vele), az full apcr-el használja, de annak van fölös 10-20 millió kreditje erre a célra.Jelenleg 125 körön vagyok túl vele, és bejött nagyon.Következő tank az ágon kivan már szedve(bár még nem használtam), de ki szedem még az arty-t is vele, és utána is megtartom,mert nagyon jó kis light tank,a maga hibáival együtt.Összességében az elc után nagyon jó hogy táras, és forgó tornyos, bár elég kicsi a lehajlása.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Balista1
  • Tankos
  · 6 éve
  Nos Jackal reálisabban közelít a 12t-hez. Sajnos először Silean 2 elemzését olvastam el, és megfogadtam a lőszer betöltésre vonatkozó javaslatait. Nagy hiba volt.
  A gold lőszer erőltetett használata már az első körben mínusz 27e kreditet produkált. Ez még bukott T10-ben is sok.
  Történt mindez olyan körülmények között, hogy a tank free XP-ből maximumra volt húzva, de az átültetett legénység kb. 60-70% os fejlődési szinten volt. Az ágyú karakterisztikájából, és a legénység fejlettségi szintjéből adódóan a lövések fele mellé ment, a másik fele talált és sebzett. Nem drága a 2200 kredites APCR, viszont sok kicsi sokra megy, főleg egy táras tanknál.
  Aki hozzám hasonlóan nem túl jó játékos, vagy kezdő lightos, annak - Silean 2 -vel ellentétben - azt javasolom bánjon csínján a golddal, ha nem akar anyagi romlásba jutni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 6 éve
  A 12t és a 13 75 mind jó kis light, a hatos azért elfogadható mértékben tölt újra, élvezetes volt velük a játék. Meglepő módon a 1375 még jobban tud ugyanazzal az ágyúval érvényesülni. Ráadásul menet közben pontosak.
  A várva várt 1390 ellenben maga a vak sofőr, megspékelve egy részeg lövésszel (töltenie is kellene, de nem bír a bordeauxi borpárlattól), a töltőt (aki a parancsnok is egyben) menet közben meg valahol elhagyták, mikor amolyan franciásan elmenekültek a harctérről.

  Apropó, a fenti összehasonlításban van egy pici eltérés. lehet, hogy 2015 májusában, mikor készült még helytálló volt, de emlékeim szerint nem volt ágyú változás. Na mindegy. A t37-nek nem top ágyúja lett véve, amelynek 150-es penje van. Mivel a rof 18,75, illetve 18,18, nincs érzékelhető eltérés, a magasabb penest kellene alapul venni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  singes
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="silean2"]Nekem első 3GM-es tankom. Viszont az elemzésben Jackal és én is elszurtuk azt, hogy light tankként kezeltük. Sajnos a mobilitása nem teszi lehetővé az igazi light harcot, tehát simán lehet vele akár medezni is.[/quote]

  Ahogy gondolod. Nekem is 3 csíkos, de már rég eladtam. Nagyon lassú, lassan gyorsul (cromwell simán megveri). Ágyúlehajlás nincs. Lassú az újratöltése a sebzéshez képest. Flanszia pontosság. Egyszerűen ninsc egy darab kiemelkedő tulajdonsága sem.
  A 13 75 szinte ugyanez, de az mégis tetszik. Mobilisabb, már van némi gundep, és sokkal gyorsabban tölt. De biztos, azon is túladok, nem lesz megtartós tank az se.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  759bf67b8a3c2acd0d53cc4b2ffbdbd8
  • Kiképző
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="PanzerGunter"]Amennyire nem kedveltem, annyira megszerettem. Én mindig szpotolni akartam vele, mert nyomtam a küldetéseket, de természetesen elvétve kaptam olyan pályát, ahol egy bokor is lett volna... Muszáj volt sebezni. Két csíkot rajzoltak a csövére.[/quote]
  Nekem első 3GM-es tankom. Viszont az elemzésben Jackal és én is elszurtuk azt, hogy light tankként kezeltük. Sajnos a mobilitása nem teszi lehetővé az igazi light harcot, tehát simán lehet vele akár medezni is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerGunter
  • Tankos
  · 6 éve
  Amennyire nem kedveltem, annyira megszerettem. Én mindig szpotolni akartam vele, mert nyomtam a küldetéseket, de természetesen elvétve kaptam olyan pályát, ahol egy bokor is lett volna... Muszáj volt sebezni. Két csíkot rajzoltak a csövére.

Kapcsolódó elemek

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.