Jelenleg

25
látogatónk van

2015. máj. 19. 08:40

M103 - Elemzés

(38 szavazat)
72 hozzászólás

Bevezetés

Az M103 hasonló játékstílust képvisel, mint a Conqueror. Többen testvértankoknak is hívják őket, mivel szakaszban játszva kiegészítik egymást. A továbbiakban ezért is szeretném a két tankot egymáshoz hasonlítani.

Paraméterek

Ágyú

Tierjében a második legjobban használható ágyú. 258/340/60 mm az átütése 400/400/515 sebzés mellet. A prémium lőszere HEAT, ami egy hátrány a Conqueror-hoz képest (neki APCR).

Tűzgyorsasága BIA-Venti-Töltésgyorsítóval levihető 9,25 másodpercre, ami egy korrekt 2595-ös DPM-et ad a tanknak. Ez néhány medium tank értékeinél is jobb, bár a tesója ebben is veri a maga 2768-as DPM-ével. Pontossága 0,33-as, amivel lehet akár snipeolni is, célzása 2,1 másodperc, ami még mindig benne van a korrekt tartományban (Conquerornak 0,3-as a pontossága, 1,7-es a célzása).

Pontosabb összefoglalás az ágyúról:

 

Ajánlott lőszerelosztás (ahogy én használtam): 20 AP/10 HEAT/3 HE (20 AP/12 HEAT/1 HE)

Torony

A tank legfájóbb pontja. Látótávja alapon 390 méter, ami elmarad az IS-8 és Conqueror 400 méterétől. Két torony közül választhatunk. Páncélvastagságuk 254/86/53 és 254/99/53. Azonban mivel HD a tank, elég réteges a páncélja, tehát a fent látható értékeket csak néhány helyen kapjuk meg.

Az alap toronyra rámegy a gyengébb statokkal rendelkező 120 mm-es ágyú, míg a fejlesztettre értelemszerűen a fejlesztett 120 mm-es. Utóbbi tornyot és ágyút még elbírja az alap lánc. A fejlesztett toronnyal csökken a második ágyú töltés ideje is.

Forgási sebessége 34,9 fok/másodperc, ami nem áll messze egy közepes tank torony forgásától (néhánynál még jobb is 1-2 fokkal).

Felépítmény

A tank legerősebb, s egyben leggyengébb része. 203/44/44, nem túl acélos... Viszont szerencsénk vagy inkább hátrányunk az, hogy néha olyan pattanókat tud létrehozni a felső frontlemez, hogy már-már azt hiszi az ember, hogy van páncélja. 

Azonban nem csak a páncélhiány lesz hátrány ennél a tanknál, hanem a dupla lőszerrekeszek. 1-2 görgő között elszáll, torony oldalán elszáll, szemből a front jobb oldalán elszáll. Igazából ezt nem értem miért csak a jobb oldalon, hiszen mindkét oldalon ugyanakkora a lőszerrekesz, de legalább tudjuk, hogy a jobb oldalát jobban kell rejteni. 

A tank sziluettje - köszönhetően a toronynak - oldalról hatalmas. Tehát csak az nem találja el aki nem akarja. Az alábbi gif mutatja a vele egy szinten lévők méreti különbségét. Csak a Conqueror közel egy magas vele, míg az E 75 kisebb, az IS-8 pedig ELC-t játszik mellette (a mozgókép elindításához klikkelj a képre):

Felfüggesztés

Forgási sebessége nem túl jó, csupán 28 fok/másodperc. Leforogni ellenben nem fognak, ha a toronnyal is utánuk fordulunk. A talajellenállása szintén jobb a nagy többségnél, így egyáltalán nem érződik lomhának, addig, míg nem nézünk az állapotjelzőre.

Motor

Egy 860LE-s motor hajtja ezt az 57,5 tonnás tankot. Ez (nehéz tankokhoz képest) egy elég baráti 15,17 LE/t-ás arányt képez. Ez elég arra, hogy a viszonylag jó tempóban a maximum sebességre gyorsítsa a tankot, ami jelen esetben 35 km/h. 20% esélye van a gyulladásra és ezt erősen be is tartja, ugyanis minden 3-5. csatában gyullad.

Ajánlott játékstílus

Van egy nagy, közepesen lomha, erős ágyúval megáldott tankunk. Leginkább úgy kell kezelni, mint egy nagyra nőtt közepes tankot.

Csata elején, ha van rá lehetőségünk maradjunk hátul, avagy a második sorban és snipeoljunk. Mivel pattanni rólunk csak nagy szerencsével fognak, ezért a csata végéig (végjátékáig) spóroljunk a HP-nkal.

Ha top tier vagyunk, akkor próbáljuk meg azt a játékstílust alkalmazni, amit Dodge az AMX 50 120-as elemzésében leírt. Tehát tankoljuk a DMG-et egy másik tank HP-jával. 

Ha már látunk rá lehetőséget, hogy mi is 1v1 csatákba bocsátkozzunk - ez lehetőleg a csata vége felé jöjjön elő belőlünk -, akkor nyugodtan menjünk rájuk, hiszen nagy a DPM-ünk és HP-nk is van bőven (1850).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Töltésgyorsító
  • Vertikális stabilizátor
  • Ventilátor

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet
  • Kis/Automata tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

  • Parancsnok: 6. érzék, BiA, Helyzetfelismerés
  • Lövész: BiA, Javítás, Pillanatkép
  • Vezető: BiA, Javítás, Megelőző karbantartás
  • Töltől (2 fő): BiA, Javítás/Biztonságos elhelyezés, bármi

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Jó DPM
  • Korrekt mobilitás
  • Jó ágyú
  • Jó lövegsüllyedés
  • Vastag lánc

Hátrányai

  • Állandó modulsebzés
  • Vezető és töltő szeret Chuck Norrist játszani
  • Gyenge páncélzat
  • Hatalmas sziluett
  • Lassú (35 km/h sok mindenre nem elég)
  • Elsődleges arty célpont a nagy teste miatt

Kiknek ajánlott

Azoknak, akik egy heavy tankot vártak, semmiképp. Ellenben azoknak, akik egy heavy/medium hibrydet várnak, tökéletes lesz. Stock állapotában gyorsan megutálja az ember, de teljesen kifejlesztve nem győzzük hova rakni a sok Nagy kaliber medált. Ennek ellenére kezdőknek semmiképp nem ajánlom.

Videó


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Hunter9956
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Morphelo"]
    E5-nél tuti szétverne az ideg ha mindenféle paprikajancsi 200 méterről lődözné szét a weakspotot a tornyon... Amúgy az E5 páncéljáról annyit, hogy 300mm fölött elég csak meglőni szemből, célozni sem kell...[/quote]
    Távolról nem olyan egyszerű belőni azt a puklit,és ha el is találják akkor se kapsz sebzést mindig.
    A másik meg hány tanknak is van 300mm fölötti átütése gold nélkül?
    Amúgy én is azt hittem pocsék a páncélja de ha csatában vagy vele meglepően sokat képes pattintani.Az artyra viszont nagyon érzékeny(melyik tank nem? )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Morphelo
    • VIP
    · 8 éve
    Passz, jelenleg az E5 és az E100 az a két tank a játékban amire sajnálnám a creditet. M103 elég volt egy időre. E5 lehet, hogy jó tank, de úgy gondolom van legalább 10 tank ami jobb nála jelenleg. Inkább azokkal megyek. Igyekszem küldetést is csinálni, E5 pedig arra a leghaszontalanabb.
    Inkább 50B, IS7, BC, Leo1, aztán T62A . Megyek az E50m felé is. Szeretném majd a T57-et, 9-es heavy WZ-t.

    E5-nél tuti szétverne az ideg ha mindenféle paprikajancsi 200 méterről lődözné szét a weakspotot a tornyon... Amúgy az E5 páncéljáról annyit, hogy 300mm fölött elég csak meglőni szemből, célozni sem kell...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Morphelo"]

    Amúgy jó elemzés lett, több szót nem is érdemel ez a tank. Eddigi egyetlen T9-es tankom, amit örömmel adtam el.[/quote]

    És az e5 jobb lesz? Állandóan elbizonytalanodom. :S
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Morphelo
    • VIP
    · 8 éve
    Én nem pakoltam rá a nagyobb ágyút, bizony sajnáltam rá a creditet és az xp-t. Ennél a tanknál szerintem az összes T9-es heavy jobb.
    E75 - páncél + nagyobb alfa + mozgékonyabb + nagyobb max sebesség
    IS8 - keményebb torony + gyorsabb + számomra tetszetősebb ágyú

    Nekem nem gyulladt, viszont minden 2. körben ellőtték az ammo-t. Minden 4. körben duplán.
    Bármelyik oldalról el tudod lőni az ammoját. Szemből, oldalról, hátulról.

    Ezen a tankon egyedül a nagy ágyú ami értékelhető, valamint, hogy képes hull downra. Kész.
    - lassú, böszme, szenzitív, még legszarabb ágyúk is átlövik a torony és a törzs kapcsolódásánál. Aki nem tudja hol kell lőni, lőjön be a torony alá. 99%-os találat. Képtelen sidescrape-re. Még a Tier ötös tankok is röhögve belőnék oldalról.

    Nyugodtan le lehet támadni meddel. Beledurrantasz kettőt a a torony hátsó részébe és már mehet is a levesbe.

    Ha szereted azokat a meccseket, ahol sebzel egyszer 4000-et, majd két körig 1000-et, mert lemaradsz mindenről, akkor ez a Te tankod.

    Mellesleg aki heavyvel hátul campel az nálam konstans report. Med/heavy hibrid? Nem-nem, az az IS8 és a WZ.

    Amúgy jó elemzés lett, több szót nem is érdemel ez a tank. Eddigi egyetlen T9-es tankom, amit örömmel adtam el.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Tamara"][quote name="singes"]
    Nem olyan rossz, csak nem szabad, hogy meglőjenek, mert akkor vagy sebződsz vagy nem. [/quote]

    Igen és ez pont az a játék amibe el lehet kerülni, hogy meglőjjenek nehéz tankkal [/quote]

    Sokszor voltam úgy, hogy utolsónak maradtam, és addig csak osztottam a sebzést, nem kaptam (vagy max. 1 lövést), pedig nem hátul szotyiztam. Kezdem végre érteni a spot rendszernek nevezett valamit, így jobban tudok helyezkedni és helyzetet váltani.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tamara
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="singes"]
    Nem olyan rossz, csak nem szabad, hogy meglőjenek, mert akkor vagy sebződsz vagy nem. [/quote]

    Igen és ez pont az a játék amibe el lehet kerülni, hogy meglőjjenek nehéz tankkal
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="Tamara"]Kezdek elszomorodni, igaz még csak T32-esem van de mi lklsz később ha ennnyire lehúzzátok a ezt és még az T110E5 nicns is elemezve (itt) Lehet nem a legjobb választás volt elsőnek? [/quote]

    Nem olyan rossz, csak nem szabad, hogy meglőjenek, mert akkor vagy sebződsz vagy nem. Páncél rosszabb egy havis nőnél. Az ágyú jó (a fejlesztett még sokkal jobb), de ennyi az össz jó tulajdonsága. Nem szabad előre menni, még topként sem, ha sok heavy van (kivéve ha el tudsz bújni egy jól páncélozott mögé, ami a mérete miatt sokszor problémás). Azt meg le kell sz@rni, ha a csapattársak emiatt szépeket írnak.

    Ielltev még egy jó: tornyot gyorsan forgatja, nem egy flankelő nagyképű lightot szedtem már ki.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    nyekkneked
    • Tankos
    · 8 éve
    Jó elemzés köszönöm

    Nekem, amikor nem haragból játszom, jó élményeket ad A sok nerf ezt is utolérte persze...

    OFF: szeretek így kikapni hihi http://kephost.com/image/FYdt http://kephost.com/image/FYdW

    A T110E5 ig hosszú út vezet mindenkinek aki nincs kitömve free XP vel
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Tamara
    • Tankos
    · 8 éve
    Kezdek elszomorodni, igaz még csak T32-esem van de mi lklsz később ha ennnyire lehúzzátok a ezt és még az T110E5 nicns is elemezve (itt) Lehet nem a legjobb választás volt elsőnek?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    singes
    • Tankos
    · 8 éve
    [quote name="eldegor"]ez egy nagyon jó tank - a fent említett hibákból nekem egyik sem jött elő (3skilles legénység) - egyedül az artyk voltak kártékonyak rá - de semmiképp sem frontharcos![/quote]

    Ja, artyk. Tegnap fullrol kiszedett egy obj 261, miközben mozogtam, forgolódtam.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.