Jelenleg 340 vendég és 5 tag online

2015. máj. 6. 08:07

T49 - Elemzés

Írta:
Értékelés:
(32 szavazat)
61 hozzászólás

Bevezetés

A T49 talán a legellentmondásosabb és legegyedibb konstrukció, amivel a WoT-ban találkozhatunk. Egy mobilis platform a 152mm-es mozsárágyúnak, ami éppen mozgás közben a leghasználhatatlanabb. Egy light tank, nem light tankra való ágyúval. Egy light tank, ami nem túl jó felderítő. Egy light tank, ami mégis hatalmas fun faktorral rendelkezik. Hogy is van ez akkor? Lássuk!

Paraméterek

Ágyú

XM81 152mm Gun-Launcher

 • Átütés (HE/HEAT/HE): 76/152/85 mm
 • Sebzés (HE/HEAT/HE): 910/700/910 HP
 • Pontosság: 0,6 m/100m
 • Célzásidő: 3,6 mp
 • Tűzgyorsaság: 2,61 lövés/perc
 • Függőleges kitéríthetőség: -10°/+20°

Az valódi járművön ez egy rakétavető cső volt, ezt próbálta a WG rakéta híján valahogy a WoT-ba ültetni. Az eredmény egy kb. KV-2 cső lett. Mit is mondhatnék, borzasztóan pontatlan és random, bár tapasztalataim szerint teljesen beszűkülve elég nagy arányban lő oda, ahova szeretnénk, azaz ilyenkor a szórása a célkörön belül már nem embertelenül vészes, persze azért egy 0,6-os ágyútól sose várjunk csodát, trollkodni mindig fog.

A töltésidő szintén igen hosszú, rammer és BiA használatával 19,41 másodpercre tornázható le.

Azért van jó is: a vertikális kitéríthetőség kifejezetten jó és nagyban megkönnyíti a helyezkedést. 

HE, HEAT és prémium HE lőszert tárazhatunk ehhez az ágyúhoz vagy inkább vetőcsőhöz. 

Én elsősorban normál HE-vel használom ezt az ágyút, ez az igazi szerencsejáték feeling! Továbbá nincs olyan tank még T10-ben sem, amit ne tudnánk egy 152mm-es repeszgránáttal megsebezni (igaz WT E100-at találtam már el sebzés és kritikus nélkül de bízom benne, hogy csak bug volt). A WoT wiki szerint minimum 120HP-t sebez de ez butaság, mert egy IS-7 lövegpajzsát, vagy egy E 100 vagy JgPzE100 üreges oldalát lőve bizony találkozhatunk két számjegyű sebzésértékekkel is. Ha normál páncélt ér a találat, akkor már három számjegyű, még a legvastagabb páncélok esetén is 100-300 közötti. Kb. erre számíthatunk E 100 tornyát, E 75 vagy Maus oldalát lövöldözve, semmi többre. Az igazi móka akkor van, ha feltűnnek a papír tankok! Hívott már BC klikkernek, mert kicsaptam 818 HP-ról, de az összes francia tanknak és a WT vonal nagy részének is csúnyán meg tudjuk keseríteni az életét 700-800 HP feletti sebzésekkel és bizony az 1000+ sem ritka, néha tűzzel megfűszerezve. Egyéb light tankokról ugyanez elmondható, csak ezeknél már könnyebb a lánctalpat eltalálni és ilyenkor csak a splash ad sebzést.

Sokan szidják ezt a 152 mm-es repeszt, mert nem értik a HE mechanikáját. A HE ha átüt (azaz jelen esetben keresztül megy egy 76mm-nél vékonyabb páncélon), akkor a tankon belül robban és RNG-től függően 683-1138 HP között sebez. 910-es alfaátlaggal számolva ezért egy T71, Type-64, WZ-131 általában sima oneshot. Egy AMX 13 90 oneshot-olásához viszont már nagy mázli kell, a RU-251-et meg a T-54 ltwt-t (vagy bármit, aminek a HP-ja meghaladja az 1138-at) pedig csak tűzzel fogjuk tudni egy lövésből kiszedni. HA átüt a HE! A lánctalpak és a lövegpajzs ugyanis ugyanúgy üreges páncélként viselkednek, mint az üreges páncél. Ilyenkor az adott elem felületén robban a repeszgránát és csak a splash által sebez. Ugyanez történik az olyan vastagságú páncélok esetében is, melyeket a gránát már nem képes átütni. Ezért annyira random a sebzés ezzel a lőszerrel és ezért félkarú rabló ez az ágyú.

Azt fontos még szem előtt tartani, hogy mind a HE mind a HEAT lőszer alkalmatlan lerombolható tárgyakon (járművek, kőfalak stb.) keresztül történő sebzésre, mert mindkét lövedéktípus az első felületen robban, amivel érintkezik. Tehát, amit AP-val és APCR-el más tankokkal el lehet követni, hogy egy kőkerítésen vagy teherautón átlőve is tudjuk sebezni az ellenfelet, arra a T49-cel teljes mértékben képtelenek leszünk, a megfelelő lőszer hiányában.

A HEAT 152mm-es átütése sajnos harmatosan gyenge a jobban páncélozott ellenfelek ellen (pl. egy E 100 hátsóját nagy valószínűséggel nem is üti át) ráadásul a döntött páncéllal szembeni normalizációja 0°, a lánctalp meg az üreges páncél pedig előszeretettel nyeli be. Ettől függetlenül ha tudjuk, hogy át tudjuk ütni az ellent (Leopard 1 hátsója pl.), akkor sokkal következetesebb sebzésértékeket kaphatunk mint repesszel, ugyanis a HEAT alfájának a sebzéstartománya jóval szűkebb: 525-875 HP. Igaz ha átüt, a repesz valószínűleg nagyobbat sebez, mondjuk úgy, hogy a sebzésérték szempontjából a HEAT egy kiszámíthatóbb megoldás. Emellett ugye a hosszú töltésidő miatt meglehetősen előre kell gondolkodnunk, ha ellenfél szerint szeretnénk megválasztani a kívánt lőszertípust.

Arty-vadászatkor érzem igazán létjogosultságát ennek a lőszernek, ugyanis ha már értük megyünk, van időnk áttölteni és már tudjuk mi fog szembe jönni, nem kerülünk olyan helyzetbe, hogy mégis HE kellene. Továbbá nincs olyan önjáró löveg, amely oldalról ne lenne belőhető 152 mm-es átütéssel és olyan se, ami kibírna egy ilyen lövést, a HEAT alfájának az alsó értéke ugyanis 525 HP. Na jó, egy CGC túlélheti, ha nagyon utál minket az RNG.

A prémium HE átütése (85 vs. 76mm) és robbanási hatósugara nagyobb (5,11m vs. 3,66m), mint a normálé, viszont ilyen pontosságú ágyúban én teljesen feleslegesnek éreztem a vakvilágba lövöldözni az 5200 kredites lőszert, így soha nem is próbáltam ki. Lehetnek persze olyan kiélezett helyzetek, ahova pont jó az a plusz robbanási sugár (decap fedezék mögötti foglaló tankot splash-elve), de ez nem fordul elő olyan gyakran, hogy pénzt költsek rá, áttöltögetni ilyen töltésidővel meg szintén nem fog az ember, ha szorít az idő. Az a plusz 9 mm átütés meg általánosságban megint csak elég kihasználhatatlan előny, mert lehet rendelkezünk olyan lexikális tudással, hogy azt a sarkon túl álló tankot csak 9 mm-rel nagyobb átütéssel fogjuk tudni átütni, de hogy oda is megy majd a lövedék ahova szántuk, illetve hogy egyáltalán eltaláljuk-e, az már nem a tudomány, hanem RNJézus asztala.

Torony

A fejlesztett XM551-es torony látótávja 400 méter (optikával és BiA-val 449), forgási sebessége 44°/másodperc, ami kissé gyenge a T8-as light mezőnyben. Mivel drive by támadásoknál gyakran használunk majd autoaimet, arra kell figyelni, hogy a torony olykor nem tudja lekövetni a gyors keresztirányú vagy megkerülő mozgásunkat és mellé lőhetünk. A toronyban tapasztalataim szerint a lövész a legsérülékenyebb legénységi tag, ő halálozik el a leggyakrabban a tornyot ért találatoktól.

Felépítmény

25/25/19 mm a lemezvastagság, de ami fontosabb, hogy még mindig érzékeny lőszerrekesz található benne, de már közel sem annyira mint az M41 Bulldogban. Sérülni és robbanni is kevesebbszer szokott a T49-ben, valószínűleg magasabb a HP értéke.

Felfüggesztés

A fejlesztett XM551-es lánctalpak forgási sebessége 44°/mp, ami az alap lánctalpak 38°/mp-es forgási sebességéhez képest nagy előrelépést jelent. Sajnos azonban még így is eléggé alulmarad a T49 a T8-as mezőnyben és ez érzik is a mobilitásán, eléggé nehézkesen fordul. Öröm az ürömben, hogy az alap lánctalpak minden modult elbírnak, így legalább a torony és az ágyú kihúzása hamarabb megy. A lánctalp talajellenállási értékei (0,8/1,0/1,7) minimálisan rosszabbak a versenytársakénál, ami szintén a mezőny alja felé tolja a T49-et a mobilitás terén.

Motor

Egy 550 LE-s Continental AOSI-895-5-ös hajtja a T49-et, mely 24,3 LE/t arányt és 72 km/h-s végsebességet kölcsönöz a kis gépnek. Nos, ez papíron jól hangzik, de a valóság ha rettenetesen nem is, de borzasztóan nehézkesen gyorsul. Ha belelendült már nincs gondja, de ez egy olyan dolog, amire nem árt odafigyelni visszavonulásnál vagy más tankok kimanőverezésénél. A motor találatra az amerikai benzines erőforrásoktól jól megszokott módon 20% eséllyel gyullad ki.

Ajánlott játékstílus

A T49 által igényelt játékstílus, a türelmes. Pont. Nem vagyok biztos benne, hogy ez egy scout tank, mármint persze annak hívják, de felderítőnek az összes T8-as versenytárs jobb. Mind mobilisabb, megbízhatóbb és önvédelemre jóval alkalmasabb ágyúval rendelkezik és legfőképpen sokkal jobb camo-val!

Figyelem, a lövés utáni álcaértéket nem a 152 mm-es ágyúval mutatja a kép, de még így is a legrosszabb a T49!

Klikkelés után elindul a gif, ami a többi t8-as light méreteivel hasonlítja össze a tankot:

Ezért mind aktív, mind passzív spotterként sokkal jobbak a többiek, mint a T49. Miben jó a T49 akkor? Miről szól ez a tank? Én szeretem azt gondolni, hogy az ágyúról, mint a legtöbb tank ebben a játékban. Egy ágyúról, ami brutális dolgokra képes, persze nem túl következetesen és megbízhatóan. Egy ágyúról, amivel rondán meg lehet lepni az ellenséges felderítőket és papír tankokat és amit a mobilitásnak (a többi 152mm-es mozsárplatformmal összevetve) hála az ellenséget meglepő pozíciókba tudunk eljuttatni. Szerintem nincs ember a Földön, aki a T49-et ne a 152mm-es ágyú miatt húzta volna ki vagy akarná kihúzni, hanem azért mert elgondolkodott, hogy egy igazán jó T8-as felderítő tankot akar és pont a T49-et találta ki magának!

Lehet a T49-cel felderíteni is, csak sose felejtsük el, hogy a többi spotterrel szemben mindig álcahátrányban leszünk, ezért a bokrokra különleges hangsúlyt kell fektetni. A menekülés sem megy olyan gyorsan, mert annyira lomhán fordul és indul meg a T49, hogy addig valószínűleg beveszünk minimum egyet. Azt se feledjük, hogy egy AMX 13 90 simán kitáraz, egy T-54 ltwt ronggyá rammol és ha elvétjük a védekező lövést, akkor nekünk annyi, nem érjük meg az újratöltést és ezekből a helyzetekből a mobilitás sem fog kihúzni. Ezért a T49-cel való felderítés és közelharc is gondos előretervezést igényel.

Az ágyú miatt azt gondolom a passzív szpotterkedés talán jobban áll a T49-nek. Menet közben a legnagyobb lutri ezzel az ágyúval bármit is eltalálni, álló helyzetben tudjuk az esélyeinket maximalizálni. Ezért optika helyett a periszkóp ideális választás lehet, mert elég hosszú az újratöltés ahhoz, hogy mire újra lőni tudunk a periszkóp is aktív már.

Snipe-olni vicces, de egész jól lehet vele. Mint már említettem teljesen beszűkülve gyakran lő oda, ahova szeretnénk. A lövedékek baromi lassan repülnek (683 m/s a csőtorkolati kezdősebesség), így a távol, gyorsan mozgó célpontok eltalálása komoly elétartást követel és igencsak lutri. De nem lehetetlen. Keressük a puha tankokat, franciákat, WT-ket vagy idegesítsünk párszázas sebzésekkel és egymás utáni kritikus találatokkal a jól beásott hull-down kemény tankokat, melyekkel a csapattársaink nem, vagy csak nehezen boldogulnak. Ebben a -10 fokos ágyúsüllyedés és a lapos torony nagy segítségünkre lesz, mert keveset kell megmutatnunk magunkból.

A szó, amit fontos megjegyezni, az a FORGÁS. Toronyforgatás közben ugyanis horribilis rejtett szórásértékekkel rendelkezik ez az ágyú, sokkal jobban szór, mint előre-hátra mozgolódás közben:

A módszer, amivel ezt ellensúlyozva csökkenthetjük a célzásidőnket az, hogy az ágyút előre a spotolt ellenség irányába állítva és a tornyot rögzítve előre-hátra, fedezékből ki-be mozgással dolgozunk. Vagy ami jóval egyszerűbb, autoaim-et használunk, mert annyira statikus célpont kevés van a WoT-ban, ami 20 másodpercig ugyanott marad és életben is marad.

Arra figyeljünk még oda, hogy egy ekkora kaliber elsütése komoly álcavesztést von maga után! Sokszor nem érdemes megvárni a lámpát, húzódjunk azonnal vissza, az újratöltési idő alatt bőven lesz úgyis időnk eltűnni spot elől, újra pozícióba kerülni, periszkópot aktiválni és becélozni.

Közelharcban se kapkodjuk el a lövéseket, mint már korábban mondtam torony és alvázforgatás közben a szórás kegyetlenül megnő, ezért igen közel kell mennünk az ellenfélhez, ha biztosra akarunk menni, bár ezzel az ágyúval olyan soha nincs. Ezekben az esetekben az autoaim lesz az igazi barátunk, lerohanós manővereknél célozgatni úgysincs értelme egy ilyen pontosságú ágyúval és jobb is ha inkább arra figyelünk, hogy ne akadjunk bele semmibe, mert a T49-cel újra lendületbe jönni fájdalmasabb lesz, mint mellé lőni. Amire ilyenkor figyelni kell még az a viszonylag lassú toronyforgás, ahogy azt a toronynál már írtam.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Optika (távcső)
 • Töltésgyorsító
 • Vertikális stabilizátor

Vagy optika helyett a periszkóp ízlés szerint.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Automata tűzoltókészülék
 • Kis javítókészlet 
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A T49 esetében létszükséglet mindent megtennünk a pontosság, a célzásidő és a töltésidő csökkentésére, valamint a látótáv növelésére.

  1. képzettség 2. képzettség 3. képzettség 4. képzettség
Parancsnok 6. érzék Álcázás Elit alakulat Helyzetfelismerés
Lövész Pillanatkép Álcázás Elit alakulat Javítás
Töltő Biztonságos elhelyezés Álcázás Elit alakulat Javítás
Vezető Sima utazás Álcázás Elit alakulat Javítás

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • hatalmas fun faktor
 • jó függőleges ágyúkitéríthetőség
 • magas alfa repesszel és kumulatívval is

Hátrányai

 • horribilis ágyúkezelhetőség (pontosság, célzásidő, soft statok)
 • vacak álcaérték a többi T8-as scouthoz képest
 • épp hogy csak kielégítő mobilitás a többi T8-as light tankhoz képest

Kiknek ajánlott

Játékszenvedélyben küszködőknek. Mondjuk akik szeretik a félkarú rablót, mert ez a tank az. Meghúzod a kart (elsütőbillentyűt) és random dob valami sebzést a gép. Vagy 72-t egy E 100 üregesét eltalálva, vagy 1100-ról kicsapsz egy 13 90-et, ha sikerül lemezt átütni, vagy egy 1000 feletti sebzést tolsz egy WT E100 tornyába. Ha az ilyenek mosolyt csalnak az arcodra, még akkor is ha egy meccsen maximum egyszer (vagy egyszer sem) fordul elő, akkor a T49 neked való!

Na jó, azoknak is ajánlott, akik szeretik a mozsárágyús tankokat, különös tekintettel a KV-2-re és a SU-152-re, amiken szintén 152 mm-es tarack van. Nem olyan OP, mint a KV-2 T6-ban, mert nincsen annyi oneshot-olható ellenfél. Nem lő és céloz olyan gyorsan, mint a SU-152 és még annyira sem OP, mint az T7-ben. Viszont MOBILIS! Összehasonlíthatatlanul gyorsabb, mozgékonyabb, agilisabb azoknál és hiába mocsok pontatlan menet közben, legalább az odamegyek és az elpucolok meg van oldva. Lassú tankokkal nagyon nehéz ebben a játékban boldogulni, ezért szerintem a 152 mm-es mozsárra a T49 a legjobb platform.

Továbbá csak türelmes egyéneknek! Én nagyon vártam a 9.3-at a T49 miatt, akkor először töltöttem le tesztszervert és teszten nagyon nem tetszett, mikor a T92-nek mellélőttem 50m-ről és amúgy egyébként sem találtam el semmit. Ki is ábrándultam belőle, aztán most 9.6-ra csak rávettem magam és kellő türelemmel használva elmondhatom, hogy nem bántam meg, 20-30 csata alatt a kedvenc tankom lett a játékban!

Ez a legrosszabb és leghasználhatatlanabb T8-as light tank, de az biztos, hogy a legegyedibb és a legszórakoztatóbb az összes közül! (Már ha valaki erre a fajta szórakozásra vágyik, mert ugye kinek a pap...)

Videók

{youtube}eCfLnOZKFmM|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: rosszpenz

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:43
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector · 3 éve
  Pontosnak mindig pontos volt, a mozgékonysága sem rémes, a camo vesztése mondjuk az.
  Lehet hogy engem nem tett soha megfelelő pályára vele és a széles határokon átívelő sebzése hajtépő (150-900, a németeket nagyon szereti), de valahogy soha nem bírtam 1500 wn8 fölé verekedni vele. Na meg persze a csapattársak sem kooperatívak a használatában, ha passive spotterre húzod ki.
  Pedig más lighttal nem nagyon látom esélyét az 5000 kombinált sebzés/assist lt 15 elérésének, mert folyton sand river, el halluf, siegfried line, highway, stalingrad, mines mapok váltakoztak vele, akárhányszor is vettem elő. (semmi malinovka, vagy prokhorovka). Viszont a kaliber miatt jól tud lánctalpazni, ez az egyetlen bizadalmam benne, főleg ha kicsit agresszívebbre veszi az ember a formát és berohan egy is7 mellé, lecsapja a láncát és bízik abban, hogy az agyhalott csapata nem csikicsukizik ilyenkor, hanem ráront és szétlövi.

  S ilyenkor szokott kik*rálni az ellenfél 4 darab, bázison a játék kezdete óta kempelő td-je, vagy éppen a saját csapattárs, esetleg nem történik semmi, mert mint a birka, úgy bambulnak továbbra is az enyémek. Összesített 4000 fölé soha nem jutottam még vele.
  (amx 12t-vel meg mégannyira sem, a bulldogot elszúrták, a t37 megint spottra van hagyatkozva, azt sem adja)

  Bezzeg a rohadt wz 120-al (ami pont med és ezért nem jó a küldi szempontjából) spottoltam karelian 7000-et a J1-ben, pedig nem is akartam....
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Medden_EU · 3 éve
  [quote name="HUN_Sector"]Nem tudom... nagyon töprengek rajta, hogy harmadik alkalommal is visszavegyem...
  Bár csak egy BIA 93% legénységet tudok belesajtolni, az meg azért kevés lenne, főleg 6. érzék nélkül.
  Nekem sem adta anno, néha-néha volt egy jó lövés, de max 3000 sebzés jött össze, lassan szűkül nagyon és sokáig tölt, a kis ágyú meg csak lightok ellen használható.

  Nem tudom mi légyen, őrlődök.[/quote]

  Sajnos az tény, jó legénység nélkül nagyon nehéz vele a játék. De számomra még mindig a 3 legélvezhetőbb tank között van. De ahogy látszik a hozzászólásokból, sokak pedig kimondottan utálják.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GunnersHun · 3 éve
  [quote name="HUN_Sector"]Nem tudom... nagyon töprengek rajta, hogy harmadik alkalommal is visszavegyem...
  Bár csak egy BIA 93% legénységet tudok belesajtolni, az meg azért kevés lenne, főleg 6. érzék nélkül.
  Nekem sem adta anno, néha-néha volt egy jó lövés, de max 3000 sebzés jött össze, lassan szűkül nagyon és sokáig tölt, a kis ágyú meg csak lightok ellen használható.

  Nem tudom mi légyen, őrlődök.[/quote]
  Sokan egy dolgot nagyon nem vesznek figyelembe rajta, hogy toronyforgás közben jobban esik szét a célkereszt mint menet közben. Ha ezt kiküszöböli az ember azzal, hogy nem oldalazva megy ki hanem előre fele akkor sokkal kevesebb időt igényel.
  Én szeretem, csak sokan azt gondolják, hogy ez egy Bulldog vagy T71 és ugyanazt várják el tőle. De ez nem egy igazi light.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector · 3 éve
  Nem tudom... nagyon töprengek rajta, hogy harmadik alkalommal is visszavegyem...
  Bár csak egy BIA 93% legénységet tudok belesajtolni, az meg azért kevés lenne, főleg 6. érzék nélkül.
  Nekem sem adta anno, néha-néha volt egy jó lövés, de max 3000 sebzés jött össze, lassan szűkül nagyon és sokáig tölt, a kis ágyú meg csak lightok ellen használható.

  Nem tudom mi légyen, őrlődök.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Colonel232 · 3 éve
  Csak mazohistáknak ajánlom!
  A tapétát kaparom mikor 5 méterről mellé lő egy arty-nak, aztán a második lövés az oldalába lőve sebez 250-et. Fájdalom.
  Minden 4. csatában tudok vele a saját hp-nak megfelelő sebzést elérni. Minden 3. csata 0 sebzés.
  Akinek nincsenek kötélből az idegei ne is próbálkozzon vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  PanzerGunter · 3 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"][quote name="Medden_EU"][quote name="Leopardusz"]Na és még az h a játék légidegölőbb tankja, ebben felülmúlja az artikat is... Egy aljas mozdulatlan kempre kényszeriti az embert, meredten bámulva egyetlen pontot, hisz másképp ugrik a célkereszt :w00t: :P A találat meg általában random, a sebzés is persze.
  Sajnálom h beleképeztem a 2 skilles csajszikat, 400 aranyamba kerül h más, hasznosabb ismeretekre tanítsam majd meg őket ;-)
  Egy mondatban a lényege a tanknak: rosszabb mind az artik.[/quote]

  Mivel nekem ez a tank a kedvencem a játékban, mindkét ágyúval, ezt nagyon nagyon nem mondanám. Ritkán állok mozdulatlanul. Szerintem ez a tank pont arról szól, hogy beállok a heavyk mellé várok a megfelelő pillanatra és az alacsony HP-s tankokat kiszedem vagy kísérem a medeket és szintén néha odacsapok. Ha van esély egyből oldalukba megyek.

  Továbbá a fontos még a lőszerek megfelelő megválasztása. Ugyanis a cikkíró csak az alap lőszerrel használja, de a HEAT lőszere 700-at sebez 150 átütéssel, ami még a 10 medek és a legtöbb heavy hátuljára elég. Azaz biztos 700 dmg ha egyszer az oldalába/mögé kerülsz. Na ezekhez a manőverekhez pont mozogni kell. Nekem az utóbbi hónapokban a 2500 átlag wn8 megvan vele, imádom.

  Én mindent a célzás gyorsításnak rendelek alá: Venti, VStab, Célzásgyorsító. Megfelelő skillek, elit alakulattal! + Cola (betáraztam belőle akció alkalmával, így sose megyek összességében mínuszba) Így azért nem vészes, elég gyorsan céloz (magához képest).

  De ettől még szemtől szembe csak akkor lövök, ha nem vagyok felspotolva, de így ellövi magát valaki oldalába megyek, autoaim és 5m boom (mindig nézem a térképen, hol van túlerőnk vagy magányos ellen és ott lecsapok, gyorsítva az áttörést) +700/+900... egy élmény :D[/quote]

  Én csak annyit mondok, hogy Tier5-ös T-25-tel vagy Tier6-os T37-tel nagyobb sebzésem van, mint a Tier8-as T49-cel. Pedig ott nagyobb a HP pool...[/quote]

  Ezen nincs mit csodálkozni, Carius komád is megmondta, hogy nem értesz a játékhoz...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Volvo_elcsap
  • Kiképző
  · 3 éve
  Nekem se jött be...az alap ágyúval még csak-csak, de a másikkal...messzire teljesen összeszűkült célkereszttel se talál el semmit se...mozgó célpontra meg aztán végképp nem érdemes lőni vele. Közvetlen közelről se kaptam telibe vele SEMMIT se, egyetlen sikerélményem, amikor egy tortoise mögé bemásztam, de az első lövés közvetlen közelről OTT IS MELLÉ MENT, mire újra betöltöttem, addigra 47hp-ja maradt csak (társak szétszedték), és így öltem meg. Sajna egy kínszenvedés volt vele a játék nekem, pedig sokáig nyüstöltem...szóval eladtam. Érdekes módon, amikor WT auf E100-zal épp kitáraztam magamat, két T49 is áldást szórt rám a semmiből (sunnyogtak, nem láthattam őket), és még én voltam a szerencsés, mert maradt 140 hp-m. Szóval valakinek biztosan bejön, nekem sajna nem. De gondoljatok bele, mára szerintem már jóval 200 felett van a tanktípusok száma a WOT-ban, furcsa is lenne, ha mindegyikkel élmény lenne a játék...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunter9956
  • Moderátor
  · 3 éve
  [quote name="Medden_EU"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]
  Én csak annyit mondok, hogy Tier5-ös T-25-tel vagy Tier6-os T37-tel nagyobb sebzésem van, mint a Tier8-as T49-cel. Pedig ott nagyobb a HP pool...[/quote]

  Elhiszem, de te is elhiszed, hogy nekem meg igen magas? Ez azt jelenti, hogy neked nem fekszik ez a tank, semmi többet. És biztos nem vagy egyedül, ezt is elhiszem.[/quote]
  Jó játékosok többsége szerintem azért nem szereti mert nagyon RNG függő.
Tovább a kategóriában: T37 - Elemzés »

KERES
© 2019 eSports Pro Ltd. Minden jog fenntartva.