Jelenleg 253 vendég és 2 tag online

2015. március 6. 07:58

SU-100 - Elemzés

Írta:
(41 szavazat)
44 hozzászólás

Bevezetés

A SU-100 (oroszul: Самоходная установка/szamohodnaja usztanovka) a T-34/85 szolgálatba állítása idején került sorozatgyártásra (1944-1945). Alapjául a SU-85 szolgált, amit egy 100mm D-10S ágyúval szereltek fel.

Paraméterek

Ágyú

Három darab ágyú közül választhatunk. Ezek a 85mm D5S-85BM, 100mm D10-S, 122mm D-2-5S. -6/+20 fokban hajlik a csöve, ami egész tűrhető. Oldalirányban 12-12 fokban mozog, ami még benne van a korrekt tartományban.

85mm D5S-85BM

Ez az ágyú a már jól ismert T-34-85 top lövege, ami már önmagában is elég szép, (ugyebár a T-34-85-öt ez teszi tankká) de ez most egy TD-n van rajta. Ezáltal sejthető hogy a Su-100 kifejlesztése nem lesz kin szenvedős. Paraméterei a következők:

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

100mm D10-S

A Su-100 második ágyúja, ami majd a későbbiekben a SU-100M1 alap ágyúja. Ebből is lehet következtetni, hogy már a második ágyúja is brutálisan tud muzsikálni, ha tudják használni.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

122mm D-2-5S

És elérkeztünk a tank legnagyobb élvezeti faktorához, ami nem más, mint a hírhedt 122 mm-es. Igen, ez a hajdani KV-1S ágyúja. Ám itt gyorsabban tölt, pontosabb és gyorsabban száll a lövése.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

Felépítmény

Egy korrekt 75/40/40 mm páncélzatot kapunk, ami szemből 45 fokban döntve van. Ezáltal a frontja 90-103 mm páncéllal biztosít minket, amiről tier 4-5-ös harckocsik előszeretettel pattannak. A fronton van még egy lövegpajzs is ami átlag 180-200 mm páncéllal van ellátva. Ez generálhat lepattanókat, viszont igen RNG függő (remélem értitek a célzást).

Látótávja alapon 350 méter, amit BIA+Ventilátor+Periszkóp trióval fel lehet vinni 457 méterre.

Álcája közel olyan jó mint egy scoutnak. Viszont hogy számokban is lássuk ez mit is jelent összehasonlítottam a vele egy szinten lévőkkel. 

Alább látható egy összehasonlítás a vele egy szinten lévőkkel:

Ebből lehet is látni, hogy csak a Jg. Pz. IV-nek van jobb álcája. Ezért vele hasonlítottam össze a teljes álcájukat.

Felfüggesztés

Egy egész kellemes kis láncot kapott, ami 36 fok/mp forgásra képes. Ez tökéletesen elég arra, hogy a medium tankok ne tudjanak büntetlenül leforogni. További igazi oroszos, mivel egy minimális sidescripe helyzetben inkább sárgul a lánc, mint hogy ledobná azt. 

Motor

A tank második erőssége, mivel 520 lóerő hajt 36 tonnát. Ez teszi lehetővé a gyors mozgást (50/16 km/h) és az egyedi játékstílust. Gyulladási esélye mindössze 15%. Ennek ellenére ne vegyük ki belőle a tűzoltót!

Ajánlott játékstílus

Adott egy jó álcaképességekkel rendelkező TD, ami gyors, nagyot lő és már-már OP. (A most leírtak az én játékstílusomat fogják követni, tehát nem mindenkinek fog ezzel a stílussal bejönni ez a tank.) A csata első felében mindenképpen sniperkedjünk. Ez ugye egy TD-vel nem nagydolog, sőt kötelező. Majd mikor már látjuk hol alakultak ki a frontvonalak, megpróbálhatunk az ellenség oldalába kerülni és onnan csipkedni a HP-kat. Ez annyiból veszélyes, hogy közel kell menni az ellenhez-(szinte minden pályán bejövő taktika)-. Városi pályákon próbáljunk egy torony nélküli medet játszani. Ezt viszont csak jobb játékosoknak ajánlom, mivel 580HP nem az Unlimited kategória. Nyílt pályán viszont elszabadul a pokol. A 400+-os látótáv garantálja, hogy mi előbb veszünk észre mindenkit, minthogy ő spotolna minket.

Variálási lehetőség

Ehhez hasonló pontot még nem láttam elemzésekben szóval remélem, hogy érthető dolgokat fogok tudni írni benne.

Mivel ez a TD ugyan az, mint a Su-122-44, ezért ezt is 2 fajta felszereléssel lehet csatába vinni:

 • Először is itt van az optimális TD felszereltség: Álcaháló, Periszkóp (célzó), Töltésgyorsító. Ez a fajta kiosztás a campelésre specializálja a tankot.
 • Viszont második lehetőségnek itt van az igazi támadó TD. Célzó-, Töltésgyorsító, Ventilátor felszereléssel igazán eredményesek lehetünk az oldalba kerülés és a sebzés kiosztás tekintetében.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Periszkóp
 • Álcaháló 
 • Töltés/Célzásgyorsító (Ventilátor)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Nekem az első küldetésekből megszerzett lányok ülnek a tankban, szóval az alap skilleket csak tippelni tudom. 

 • Parancsnok: 6. érzék, Álca, BIA
 • Lövész: Álca, Pillanatkép, BIA
 • Vezető: Álca, Kuplungégető, BIA 
 • Töltő: Álca, Biztonságos elhelyezés, BIA

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó mobilitás
 • Jó DPM
 • Jagdpanzer E100 feeling T6-ban
 • „Láthatatlan”
 • Már-már OP

Hátrányai

 • Alapon vak
 • Grindelése az elején szenvedős
 • Modulokra érzékeny

Kiknek ajánlott

Őszintén? Azoknak, akik nem szeretnek becampelni egy bokorba és lövöldözni. Ez a TD egy teljesen más játékstílust kíván, mint bármelyik más tank a játékban. Talán a SU-85-höz tudnám hasonlítani. Akinek a SU-85 tetszett, annak a SU-100 igazi gyöngyszem lesz. Minden megvan benne, ami egy kezdő/átlagos/jó/profi játékosnak a kedvencévé teheti. Egy kezdőt tökéletesen megtaníthat TD-zni. Az átlag játékosnak sikerei lehetnek benne. A jó még jobb lehet (WN8 farmolás). A profi (unicum) játékosok pedig kreditszerzésre, kikapcsolódásra is használhatják. 

Videó

{youtube}O-3QvPCJTWM|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:12

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DrangHun · 6 éve
  A kezdeti időkben valóban hajlamos volt az ammorack-re, de ez valahogy csak a stock időkben volt zavaróan magas, a későbbiekben már nem jellemző.
  Ami a tűzoltót illeti, én pont azt javaslom hogy vegyük ki.Kb. 1500 csatát toltam nélküle és nem dereng hogy égtem volna.(Ez csak annyit jelent, hogy valószínűleg 5-6 eset lehetett, de több semmiképp ).Ha nem csak nekem volt irgalmatlanul nagy mákom ez azt jelenti, hogy egy slot gyakorlatilag feleslegesen van lekötve vele.Én a helyén -egy standard kis javító mellé- nagy javítót állomásoztatok,ez a sokkal mindennaposabb -alkalmasint kombinált- modulsebzések, és a tűzesetnél jóval gyakoribb láncolások miatt mindenképpen kifizetődőbb.Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun · 6 éve
  [quote name="nejo12"][quote name="Jackal_hun"]Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces [/quote]

  Van igazságod. de azt sem szeretnéd, ha 4 percig az figyelnéd, hogyan kell egy bokor mélyén sunyítani a prédára várva.... :-)[/quote]

  Akkor megfogom a csúszkát és arrébb húzom Magic
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nejo12
  • VIP
  • Kiképző
  · 6 éve
  [quote name="Jackal_hun"]Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces [/quote]

  Van igazságod. de azt sem szeretnéd, ha 4 percig az figyelnéd, hogyan kell egy bokor mélyén sunyítani a prédára várva.... :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun · 6 éve
  Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973 · 6 éve
  Lazarusshield az isu bl 10 nem jött be???????érdekes......
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUNknight · 6 éve
  [quote name="bandras32"][quote name="SgtBradly"]Valaki még emlékszik a régi SU-85-re, talán a 100mm-es ágyúja volt még . 1 tank 1 lövés volt 4-es szinten. :-)[/quote]

  107mm-es. Azzal az ágyúval egy állat volt. :lol:[/quote]

  Régi szép idők..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LazarusShield · 6 éve
  [quote name="bandras32"][quote name="SgtBradly"]Valaki még emlékszik a régi SU-85-re, talán a 100mm-es ágyúja volt még . 1 tank 1 lövés volt 4-es szinten. :-)[/quote]

  107mm-es. Azzal az ágyúval egy állat volt. :lol:[/quote]

  Az elég durva lehetett, sajnos én már jóval a 107-es elvétele után regeltem ill, játszottam a SU-85-el de a 2 Kolobanov medálból az egyiket ezzel a géppel szereztem. SU-100 nekem annyira nem jött be utána főleg a rengeteg ammorack miatt amit frontból előszeretettel kaptam. SU-152 viszont kedvenc, úgy látszik ezen az ágon a páratlan számú tierbeli TD-k jönnek be, Obj 704 egyelőre az aktuális végcél.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32 · 6 éve
  [quote name="SgtBradly"]Valaki még emlékszik a régi SU-85-re, talán a 100mm-es ágyúja volt még . 1 tank 1 lövés volt 4-es szinten. :-)[/quote]

  107mm-es. Azzal az ágyúval egy állat volt. :lol:
Tovább a kategóriában: « SU-76I - Elemzés SU-101 - Elemzés »
© 2021 WOTINFO. Minden jog fenntartva.