Jelenleg

31
látogatónk van

2015. március 6. 07:58

SU-100 - Elemzés

Írta:
(44 szavazat)
44 hozzászólás

Bevezetés

A SU-100 (oroszul: Самоходная установка/szamohodnaja usztanovka) a T-34/85 szolgálatba állítása idején került sorozatgyártásra (1944-1945). Alapjául a SU-85 szolgált, amit egy 100mm D-10S ágyúval szereltek fel.

Paraméterek

Ágyú

Három darab ágyú közül választhatunk. Ezek a 85mm D5S-85BM, 100mm D10-S, 122mm D-2-5S. -6/+20 fokban hajlik a csöve, ami egész tűrhető. Oldalirányban 12-12 fokban mozog, ami még benne van a korrekt tartományban.

85mm D5S-85BM

Ez az ágyú a már jól ismert T-34-85 top lövege, ami már önmagában is elég szép, (ugyebár a T-34-85-öt ez teszi tankká) de ez most egy TD-n van rajta. Ezáltal sejthető hogy a Su-100 kifejlesztése nem lesz kin szenvedős. Paraméterei a következők:

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

100mm D10-S

A Su-100 második ágyúja, ami majd a későbbiekben a SU-100M1 alap ágyúja. Ebből is lehet következtetni, hogy már a második ágyúja is brutálisan tud muzsikálni, ha tudják használni.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

122mm D-2-5S

És elérkeztünk a tank legnagyobb élvezeti faktorához, ami nem más, mint a hírhedt 122 mm-es. Igen, ez a hajdani KV-1S ágyúja. Ám itt gyorsabban tölt, pontosabb és gyorsabban száll a lövése.

Alapon, 100%-os legénységgel:

BIA+Venti+Célzás/Töltés gyorsítóval.

Felépítmény

Egy korrekt 75/40/40 mm páncélzatot kapunk, ami szemből 45 fokban döntve van. Ezáltal a frontja 90-103 mm páncéllal biztosít minket, amiről tier 4-5-ös harckocsik előszeretettel pattannak. A fronton van még egy lövegpajzs is ami átlag 180-200 mm páncéllal van ellátva. Ez generálhat lepattanókat, viszont igen RNG függő (remélem értitek a célzást).

Látótávja alapon 350 méter, amit BIA+Ventilátor+Periszkóp trióval fel lehet vinni 457 méterre.

Álcája közel olyan jó mint egy scoutnak. Viszont hogy számokban is lássuk ez mit is jelent összehasonlítottam a vele egy szinten lévőkkel. 

Alább látható egy összehasonlítás a vele egy szinten lévőkkel:

Ebből lehet is látni, hogy csak a Jg. Pz. IV-nek van jobb álcája. Ezért vele hasonlítottam össze a teljes álcájukat.

Felfüggesztés

Egy egész kellemes kis láncot kapott, ami 36 fok/mp forgásra képes. Ez tökéletesen elég arra, hogy a medium tankok ne tudjanak büntetlenül leforogni. További igazi oroszos, mivel egy minimális sidescripe helyzetben inkább sárgul a lánc, mint hogy ledobná azt. 

Motor

A tank második erőssége, mivel 520 lóerő hajt 36 tonnát. Ez teszi lehetővé a gyors mozgást (50/16 km/h) és az egyedi játékstílust. Gyulladási esélye mindössze 15%. Ennek ellenére ne vegyük ki belőle a tűzoltót!

Ajánlott játékstílus

Adott egy jó álcaképességekkel rendelkező TD, ami gyors, nagyot lő és már-már OP. (A most leírtak az én játékstílusomat fogják követni, tehát nem mindenkinek fog ezzel a stílussal bejönni ez a tank.) A csata első felében mindenképpen sniperkedjünk. Ez ugye egy TD-vel nem nagydolog, sőt kötelező. Majd mikor már látjuk hol alakultak ki a frontvonalak, megpróbálhatunk az ellenség oldalába kerülni és onnan csipkedni a HP-kat. Ez annyiból veszélyes, hogy közel kell menni az ellenhez-(szinte minden pályán bejövő taktika)-. Városi pályákon próbáljunk egy torony nélküli medet játszani. Ezt viszont csak jobb játékosoknak ajánlom, mivel 580HP nem az Unlimited kategória. Nyílt pályán viszont elszabadul a pokol. A 400+-os látótáv garantálja, hogy mi előbb veszünk észre mindenkit, minthogy ő spotolna minket.

Variálási lehetőség

Ehhez hasonló pontot még nem láttam elemzésekben szóval remélem, hogy érthető dolgokat fogok tudni írni benne.

Mivel ez a TD ugyan az, mint a Su-122-44, ezért ezt is 2 fajta felszereléssel lehet csatába vinni:

 • Először is itt van az optimális TD felszereltség: Álcaháló, Periszkóp (célzó), Töltésgyorsító. Ez a fajta kiosztás a campelésre specializálja a tankot.
 • Viszont második lehetőségnek itt van az igazi támadó TD. Célzó-, Töltésgyorsító, Ventilátor felszereléssel igazán eredményesek lehetünk az oldalba kerülés és a sebzés kiosztás tekintetében.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Periszkóp
 • Álcaháló 
 • Töltés/Célzásgyorsító (Ventilátor)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélycsomag
 • Kézi tűzoltókészülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Nekem az első küldetésekből megszerzett lányok ülnek a tankban, szóval az alap skilleket csak tippelni tudom. 

 • Parancsnok: 6. érzék, Álca, BIA
 • Lövész: Álca, Pillanatkép, BIA
 • Vezető: Álca, Kuplungégető, BIA 
 • Töltő: Álca, Biztonságos elhelyezés, BIA

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Jó mobilitás
 • Jó DPM
 • Jagdpanzer E100 feeling T6-ban
 • „Láthatatlan”
 • Már-már OP

Hátrányai

 • Alapon vak
 • Grindelése az elején szenvedős
 • Modulokra érzékeny

Kiknek ajánlott

Őszintén? Azoknak, akik nem szeretnek becampelni egy bokorba és lövöldözni. Ez a TD egy teljesen más játékstílust kíván, mint bármelyik más tank a játékban. Talán a SU-85-höz tudnám hasonlítani. Akinek a SU-85 tetszett, annak a SU-100 igazi gyöngyszem lesz. Minden megvan benne, ami egy kezdő/átlagos/jó/profi játékosnak a kedvencévé teheti. Egy kezdőt tökéletesen megtaníthat TD-zni. Az átlag játékosnak sikerei lehetnek benne. A jó még jobb lehet (WN8 farmolás). A profi (unicum) játékosok pedig kreditszerzésre, kikapcsolódásra is használhatják. 

Videó

{youtube}O-3QvPCJTWM|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: silean2

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:12

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ezvagyoken · 6 éve
  [quote name="Chaos_42"]Ha a Su -85-öt nem szereted a Su 100 sem lesz a kedvenced. Sőt az Isu-ig semmi. Az is csak azért mert azzal bárki tud sebezni.[/quote]
  SU100 volt már régebben,akkor még nem igazán értettem a játékot ,viszont nagyon bejött.Megvan a SU100,alapon is jobban bejön mint a 85
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chaos_42 · 6 éve
  [quote name="ezvagyoken"]Alig várom már ezt a tankot!Rühellem azt a bzi su85öt,egyszerűen semmit se lehet vele csinálni.Remélem a SU100 már jobb lesz[/quote]
  Ha a Su -85-öt nem szereted a Su 100 sem lesz a kedvenced. Sőt az Isu-ig semmi. Az is csak azért mert azzal bárki tud sebezni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  BlondSzi · 6 éve
  [quote name="fakirr1"]Lehet,hogy sokan meg fognak kövezni, de ezt a TD-t nagyon nem tudtam megszeretni. Gyorsan tölt, ez ok. Ellenben olyan szinten szórta a lóvésékét a célkörön belül,hogy nagyobb távolságokra mar használhatatlan volt. Bármelyik ágyút is használtam hozzá. Nem egy német TD, az biztos. Ellenben páncélzata dísznek van.Akármikor is kaptam találatot, az minden esetben átment és kiütött legalább 1 modult plusz minimum 1 legénységi tagot. Kedvencem az az,hogy 10 csatából tízszer lőtték ki a motorom.A döntés lófüttyöt sem ér és akárhova,akárhogy bújtam el, vhogy a 6.érzék minden esetben jelzett, de én lúsz*rt sem láttam. Pedig periszkópom is volt.A vége egy roppant gyors eladás lett és a büdös életben többet nem is akarom ezt a TD-t látni..[/quote]
  Valami hasonlót tapasztalok én is vele.Nálam sem muzsikál valami rózsásan.Ilyeneket lehet vele produkálni![img][IMG]http://kepkezelo.com/images/0e6sbviuhx2yphittc2t.png[/IMG] ([url]http://kepkezelo.com/[/url])[/img]
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ezvagyoken · 6 éve
  Alig várom már ezt a tankot!Rühellem azt a bzi su85öt,egyszerűen semmit se lehet vele csinálni.Remélem a SU100 már jobb lesz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1 · 6 éve
  Lehet,hogy sokan meg fognak kövezni, de ezt a TD-t nagyon nem tudtam megszeretni. Gyorsan tölt, ez ok. Ellenben olyan szinten szórta a lóvésékét a célkörön belül,hogy nagyobb távolságokra mar használhatatlan volt. Bármelyik ágyút is használtam hozzá. Nem egy német TD, az biztos. Ellenben páncélzata dísznek van.Akármikor is kaptam találatot, az minden esetben átment és kiütött legalább 1 modult plusz minimum 1 legénységi tagot. Kedvencem az az,hogy 10 csatából tízszer lőtték ki a motorom.A döntés lófüttyöt sem ér és akárhova,akárhogy bújtam el, vhogy a 6.érzék minden esetben jelzett, de én lúsz*rt sem láttam. Pedig periszkópom is volt.A vége egy roppant gyors eladás lett és a büdös életben többet nem is akarom ezt a TD-t látni..
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32 · 7 éve
  Nah igen...nincs is jobb érzés, mint a videóban is látható "kedves", maxra járatott t67-esekkel masszívan stat-pad-oló egyénkéket egylövésezni, fölrobbantgatni... :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  DrangHun · 7 éve
  A kezdeti időkben valóban hajlamos volt az ammorack-re, de ez valahogy csak a stock időkben volt zavaróan magas, a későbbiekben már nem jellemző.
  Ami a tűzoltót illeti, én pont azt javaslom hogy vegyük ki.Kb. 1500 csatát toltam nélküle és nem dereng hogy égtem volna.(Ez csak annyit jelent, hogy valószínűleg 5-6 eset lehetett, de több semmiképp ).Ha nem csak nekem volt irgalmatlanul nagy mákom ez azt jelenti, hogy egy slot gyakorlatilag feleslegesen van lekötve vele.Én a helyén -egy standard kis javító mellé- nagy javítót állomásoztatok,ez a sokkal mindennaposabb -alkalmasint kombinált- modulsebzések, és a tűzesetnél jóval gyakoribb láncolások miatt mindenképpen kifizetődőbb.Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun · 7 éve
  [quote name="nejo12"][quote name="Jackal_hun"]Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces [/quote]

  Van igazságod. de azt sem szeretnéd, ha 4 percig az figyelnéd, hogyan kell egy bokor mélyén sunyítani a prédára várva.... :-)[/quote]

  Akkor megfogom a csúszkát és arrébb húzom Magic
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  nejo12
  • VIP
  • Kiképző
  · 7 éve
  [quote name="Jackal_hun"]Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces [/quote]

  Van igazságod. de azt sem szeretnéd, ha 4 percig az figyelnéd, hogyan kell egy bokor mélyén sunyítani a prédára várva.... :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun · 7 éve
  Nem szeretem ezeket a videókat amik így meg vannak vágva, mert ebből pont az nem derül ki ami a lényeg: ez egy szerencsés kör vagy tényleg jól játszott-e vele az illető A templom minden esetre vicces
Tovább a kategóriában: « SU-76I - Elemzés SU-101 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.