Jelenleg

8
látogatónk van

2015. február 20. 11:32

T28 Concept - Elemzés

Írta:
(50 szavazat)
74 hozzászólás

Bevezetés

Nem igazán volt tervben, hogy erről a tankról írjak (általában azokról szoktam amiket kedvelek), de random csatákban annyian kérdezik hogy milyen... Mivel csatákban nem nagyon irkálok (ezért kaptam is már megjegyzéseket), ezért most itt a szubjektív véleményem. A tank egyébként egy jutalom tank, amit a Személyes küldetések teljesítésével lehet megszerezni (a Stug IV után).

Paraméterek

Ágyú

105 mm Gun T5. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező ágyúk vannak a játékban, így semmiképpen nem kiemelkedő... sőt.

AP: 181 mm, APCR: 224 mm, HE: 53 mm átütésre képes átlagosan (alfa: 320/320/420), ezek nem kiemelkedőek de nem is olyan rosszak... lennének, ha nem futna bele a Tier 9 szintbe. Na ott már azért kicsit karcsúnak érezhetjük. AP: 872 m/s, APCR: 1075 m/s, HE: 901 m/s sebességgel száll, az AP inkább zuhanásnak érezhető távoli céloknál, szerencsére van lehetőség a próbálkozásra a 60 lőszerből.

Pontossága 0,4m/100m ez érzésre nem ilyen borzasztó mint ahogy elsőre ezek a számok sugallnák, de gyakran azért a közeli tankok parancsnoki kupoláját sem hajlandó eltalálni, máskor pedig Löwét megszégyenítő pontossággal lövi a 2 pixelnyi fedezék mögül kilógó tankok részeit. Mindezt teljesen becélzott állapotban, mert e nélkül elég jó szórása van. 2,3 mp a célzás idő, ami egész jó.

A töltés idő 10 mp (alap), értelmesebb legénységgel és töltésgyorsítóval 8,44 mp. Így 1920 alap DPM értékkel rendelkezik, ez olyan átlagos, van jobb is, rosszabb is ezen a szinten.

Az ágyút -4°/+15°-ban tudjuk mozgatni vertikálisan (ez igen kellemetlen lehet sok helyzetben) és 30-30°-ban horizontálisan... na utóbbi már igen csak baráti érték, mindezt 18°/mp sebességgel teszi, így nem ezzel a tankkal fogjuk a rohanó spottereket vadászni.

Elég jól látszik az adatokon, hogy nem ez a tank erőssége, de jelenleg a legnagyobb találati aránnyal és átlag sebzéssel rendelkezik a T7 TD-k között, persze most még nem túl sok játékosnak van és valószínű a tapasztaltabbak használják. Azért az így is látszik, hogy nem olyan borzasztó ez a löveg.

Felépítmény

70 tonna, ez már előre vetíti hogy mire is kell készülni...

Méretei megközelítőleg a Foch 155-tel egyeznek (nem véletlen ez a példa), mivel adatokat még nem nagyon tettek fel az álca értékeiről ezért csak az marad amit én tapasztaltam. Személyes tapasztalatom, hogy kifejezetten jó a rejtőzködése, álcaháló + álca skill + festéssel ez már 1 jó pont.

A 2. jó pont az a brutál páncél amit rá pakoltak.

370 méter látótávval rendelkezik a tankunk ami jónak mondható, már-már annyira, hogy akár érdemes ezt erősíteni 1 periszkóppal.

Ez tier 7-ben iszonyat és T8-ban is igen jó védelmet biztosít, de azért az ISU BL-10-ének ne mutogassuk magunk ha nem muszáj. Szemből jól látható, hogy a két oldalon elhelyezkedő gépfegyver torony ami gyenge pont, ezeket közelről könnyedén belőheti bárki. Nem tudom, hogy a WG direkt ilyenre tervezte ezt a tankot vagy a puszta véletlen folytán nagyon könnyen el lehet őket rejteni:

Így egyik oldalon a fedezék takarja a gyenge pontot, a másik oldalon pedig mi magunk a tankkal, ebben az esetben a has páncélunk már 245-260 mm effektív vastagsággal bír, na ez már komoly kihívás. Ha nincs fedezék, ugyan ez a felállás, csak egy kicsit a tankot elforgatjuk és a löveggel is ki tudjuk takarni.

Sajnos a tetején és hátulján nem igazán rendelkezik páncéllal, így ha ott kapja a lövést, az sebez is, ha az arty a tetejét találja akkor igen nagy sebzést tud adományozni. Oldalán van 101 mm páncél, de a gyenge pontok miatt ezt mutogatni nem túl előnyös.

Felfüggesztés

Talaj ellenállása rettenet, nem emlékszem hogy láttam volna ennél rosszabb értékeket a játékban és ez erősen kihat a fordulási értékére is, ami 18°/mp, viszont a lövéseket elég jól viseli, általában T7 gépek nem igazán láncolják, inkább a T8-as komolyabb ágyúk képesek levenni róla a láncot.

Motor

Wright G200 M781C9GC5 960Le. Ez igen jó motor, csak sajnos a 70 tonnával párosítva 13,71 LE/t arány és a hihetetlen rossz talajellenállással már igen soványka. 20% esély van a gyulladásra, de nekem még sosem égett.

29 és 10 km/h a sebesség határok, ezt érdekes módon jó talajon simán hozza, de domboldalon ne kezdjünk forgolódni, mert elkezd vissza gurulni. Megközelítőleg 10 km/h-val baktat ha mindenképpen meg akarjuk mászatni vele a komolyabb emelkedőket. A vizes mocsaras helyeket is hanyagoljuk ha lehet, bár egyenes vonalban haladáskor a vizes részeken 22-25 km/h-val képes száguldani.  

Ajánlott játékstílus

Mivel az ágyunk nem kifejezetten jó, így a sniperkedés nem a legkifizetődőbb. Ha van rá mód, akkor a városi részeken sarok harc, ebben igen erős, főként úgy hogy bár nem tier-limites, de nekem a csatáim több mint felét toptierként futottam, elenyésző rész volt T9. Itt már azért nehéz labdába rúgni, bár ez a többi T7 gépre is igaz. Ha meg sincs város, akkor 1 de inkább 2 szép nagy bokor takarásából lövöldözzünk a lassabb tankokra, ha lehetőség van akkor azoknak is az oldalába.

Végeredményben ez a tank egész elviselhető, ez a brutális páncél gyakran meglepi az ellenfelet, sajnos ennek köszönhetően a gyengébb játékosok előszeretettel lövik a löveget, mert ott a célkereszt páncélátütés jelzője zöldre vált minden tanknál. A gyakorlottabbak tudják hogy nem lehet átütni a tankokat az ágyún keresztül, de T7-ben (és sajnos T8-ban is) még ez a tudás ritka, így gyakran sárgára lövik az ágyút. Nagyon ajánlatos hogy néhány csapattárs legyen mellettünk, mert bármi leforog minket. Az sem mindig megoldás ha van valami szilárd fedezék mellettünk, mert ha kicsit is hozzáérünk, megakad a tankunk és ugyanúgy mellénk jönnek.   

(Esetleg ha valaki megnézi a tank statját nálam, több van ebben a tankban mint amit én produkálok vele, mivel olyan küldetésem van, hogy 5 tankot kell kilőni és ahhoz menni kell előre ami nem mindig a legjobb megoldás.)

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

 • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító. Nekem ez van, mivel igen gyakori hogy a végén egyedül maradok és nincs aki spotoljon.
 • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélykészlet
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, másodikban javítás. Vagy ha van amcsi TD-nk, akkor annak a legénysége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Brutális páncél
 • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

 • Lassú, lassan fordul

Kiknek ajánlott

Szinte bárkinek, mókás tank, gyakran csal az ember arcára mosolyt. Illetve annak, aki szeretne a T-55A küldetéseknél 200k +100k kreditet a másodlagos küldetéseknél. 1-200 csatáig jól lehet vele szórakozni.

Videó

{youtube}khUDd2bBkLE|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 7 éve
  Igazából Mir4g3 már játszott vele, szóval gondolom többet tud róla :-*
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3
  • Tankos
  · 7 éve
  Hunyadi_Loveszdandar

  Nem veszem személyes megjegyzésnek.

  Csupán olyanokat mondasz ami szinte minden TD-nek a hátránya így ezeket emlegetni teljesen felesleges.

  Ez a TD semmiben nem másabb mint a többi, ha van páncél akkor lassú. Viszont ezen a szinten ez a páncél nevetségesen nagy, az egy másik dolog, hogy a játék menet alakulása nem kedvez a TD-nek, de a pályák nagy része viszont igen.

  Ha még a csapat összeállítás és maga a csapat is normális lenne akkor szinte bármely TD-vel lehetne jókat játszani, de a helyzet nem ez így már csak kevés TD igazán életképes, ez a tank ezzel a páncéllal viszont becsülettel helyt tud állni ameddig van csapat, míg a T7 TD-k nagyrészéröl ez már kevésbé mondható el.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Angelus1991ster
  • Tankos
  · 7 éve
  Vért fogok hugyozni mire meglesz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Mirage: mi a lőjél ki magasabb szintű tankot troll platoonban csináltuk én húztam egy tizessel két T8-at. Autoloaderrel letáraztam őket 4-500 HP-ra aztán a kicsik kigoldozták Így elég stabilan lehet hozni a csapattársaknak a magasabb szintű tankokat, de a csata megnyerésére rossz hatással van

  [quote name="treffhetes10"][quote name="Morphelo"]Objectet ki fogja eladni? Kipróbálnám azt a masinát, nagyon tetszik.[/quote]

  Az ott kérem, a vicc helye volt. :P[/quote]

  Ja hát nekem sincs, láthatod, én is eladtam

  Hunyadi: látod ha heavy lenne, lehetne vele csinálni a pattints X-szer annyit mint a HP-d

  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]a T-55 jónak ígérkezik, azt biztos nem adnám el (ráadásul azt legalább hasznos tankokhoz lehet használni legénységhúzásra Leo + E50, a T28C-ben hova húzol? E3 meg E4? Manapság ezeket alig használják.)[/quote]

  És milyen rohadt jól néz ki basszus. Legszebb tank a játékban jelenleg. Quickybaby rakott fel egy 9K dmg-s videót róla.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10
  • Tankos
  · 7 éve
  Persze egy ingyen (némi kínlódással) megszerezhető tanktól csodát ne is várjunk.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Morphelo"]Objectet ki fogja eladni? Kipróbálnám azt a masinát, nagyon tetszik.[/quote]

  Az ott kérem, a vicc helye volt. :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0
  • Tankos
  · 7 éve
  szerintem nem rossz. kicsit gyorsabb mint az at7, es nehezebben loheto. elso csatamon 32 lovest kaptam
  csak ne kelljen vele fordulni, mert az valami iszonyatos. akinek nem volt t28/t95 azt tuti felkesziti lelekbe
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • Kiképző
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="treffhetes10"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Amúgy mennyi kreditért lehet eladni? Tudja valaki?[/quote]

  7000 aranyat ér, ezért ha jól számolom 1.4 milliót kapsz, ha eladod.
  Az Obj 260-ért majd 4.5 milliót kapsz. ;-)[/quote]

  Objectet ki fogja eladni? Kipróbálnám azt a masinát, nagyon tetszik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3
  • Tankos
  · 7 éve
  Az már külön öröm mikor T7 tankra T8-T9 tankok aranyat töltenek. :lol: Egyébként robbanót hamarabb lőnek rá mint goldot. Ha pedig jól beállsz a hasa nem gyenge pont és ez a szépsége hogy mindenki azt lövi, T34 2X pattant T9 VK 4x pattant egymás után, ameddig a VK-t tudtam láncon tartani. Mikor sikerült megindulniuk már kitudtak lőni mert mellém jöttek de addig én nevetgéltem ők pedig az asztalt ütötték szerintem.

  A többi amit irtál pedig szinte minden TD-re jellemző, minek kellene a tank hátuljára páncél? ki harcol a tomatokon kívül tolatva?

  Lassan fordul de nem olyan lassú, az SP-nél gyorsabb.
  Mely TD nem arty mágnes?
  Mely torony nélküli TD-t nem szedi szét bármi ami gyors?
  Pontosságról ott a szerver átlag.... egyébként az orosz medek 0.35 pontossága az szerinted valós?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  treffhetes10
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]Amúgy mennyi kreditért lehet eladni? Tudja valaki?[/quote]

  7000 aranyat ér, ezért ha jól számolom 1.4 milliót kapsz, ha eladod.
  Az Obj 260-ért majd 4.5 milliót kapsz. ;-)
Tovább a kategóriában: T25 AT - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.