Jelenleg

36
látogatónk van

2015. február 20. 11:32

T28 Concept - Elemzés

Írta:
(52 szavazat)
74 hozzászólás

Bevezetés

Nem igazán volt tervben, hogy erről a tankról írjak (általában azokról szoktam amiket kedvelek), de random csatákban annyian kérdezik hogy milyen... Mivel csatákban nem nagyon irkálok (ezért kaptam is már megjegyzéseket), ezért most itt a szubjektív véleményem. A tank egyébként egy jutalom tank, amit a Személyes küldetések teljesítésével lehet megszerezni (a Stug IV után).

Paraméterek

Ágyú

105 mm Gun T5. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező ágyúk vannak a játékban, így semmiképpen nem kiemelkedő... sőt.

AP: 181 mm, APCR: 224 mm, HE: 53 mm átütésre képes átlagosan (alfa: 320/320/420), ezek nem kiemelkedőek de nem is olyan rosszak... lennének, ha nem futna bele a Tier 9 szintbe. Na ott már azért kicsit karcsúnak érezhetjük. AP: 872 m/s, APCR: 1075 m/s, HE: 901 m/s sebességgel száll, az AP inkább zuhanásnak érezhető távoli céloknál, szerencsére van lehetőség a próbálkozásra a 60 lőszerből.

Pontossága 0,4m/100m ez érzésre nem ilyen borzasztó mint ahogy elsőre ezek a számok sugallnák, de gyakran azért a közeli tankok parancsnoki kupoláját sem hajlandó eltalálni, máskor pedig Löwét megszégyenítő pontossággal lövi a 2 pixelnyi fedezék mögül kilógó tankok részeit. Mindezt teljesen becélzott állapotban, mert e nélkül elég jó szórása van. 2,3 mp a célzás idő, ami egész jó.

A töltés idő 10 mp (alap), értelmesebb legénységgel és töltésgyorsítóval 8,44 mp. Így 1920 alap DPM értékkel rendelkezik, ez olyan átlagos, van jobb is, rosszabb is ezen a szinten.

Az ágyút -4°/+15°-ban tudjuk mozgatni vertikálisan (ez igen kellemetlen lehet sok helyzetben) és 30-30°-ban horizontálisan... na utóbbi már igen csak baráti érték, mindezt 18°/mp sebességgel teszi, így nem ezzel a tankkal fogjuk a rohanó spottereket vadászni.

Elég jól látszik az adatokon, hogy nem ez a tank erőssége, de jelenleg a legnagyobb találati aránnyal és átlag sebzéssel rendelkezik a T7 TD-k között, persze most még nem túl sok játékosnak van és valószínű a tapasztaltabbak használják. Azért az így is látszik, hogy nem olyan borzasztó ez a löveg.

Felépítmény

70 tonna, ez már előre vetíti hogy mire is kell készülni...

Méretei megközelítőleg a Foch 155-tel egyeznek (nem véletlen ez a példa), mivel adatokat még nem nagyon tettek fel az álca értékeiről ezért csak az marad amit én tapasztaltam. Személyes tapasztalatom, hogy kifejezetten jó a rejtőzködése, álcaháló + álca skill + festéssel ez már 1 jó pont.

A 2. jó pont az a brutál páncél amit rá pakoltak.

370 méter látótávval rendelkezik a tankunk ami jónak mondható, már-már annyira, hogy akár érdemes ezt erősíteni 1 periszkóppal.

Ez tier 7-ben iszonyat és T8-ban is igen jó védelmet biztosít, de azért az ISU BL-10-ének ne mutogassuk magunk ha nem muszáj. Szemből jól látható, hogy a két oldalon elhelyezkedő gépfegyver torony ami gyenge pont, ezeket közelről könnyedén belőheti bárki. Nem tudom, hogy a WG direkt ilyenre tervezte ezt a tankot vagy a puszta véletlen folytán nagyon könnyen el lehet őket rejteni:

Így egyik oldalon a fedezék takarja a gyenge pontot, a másik oldalon pedig mi magunk a tankkal, ebben az esetben a has páncélunk már 245-260 mm effektív vastagsággal bír, na ez már komoly kihívás. Ha nincs fedezék, ugyan ez a felállás, csak egy kicsit a tankot elforgatjuk és a löveggel is ki tudjuk takarni.

Sajnos a tetején és hátulján nem igazán rendelkezik páncéllal, így ha ott kapja a lövést, az sebez is, ha az arty a tetejét találja akkor igen nagy sebzést tud adományozni. Oldalán van 101 mm páncél, de a gyenge pontok miatt ezt mutogatni nem túl előnyös.

Felfüggesztés

Talaj ellenállása rettenet, nem emlékszem hogy láttam volna ennél rosszabb értékeket a játékban és ez erősen kihat a fordulási értékére is, ami 18°/mp, viszont a lövéseket elég jól viseli, általában T7 gépek nem igazán láncolják, inkább a T8-as komolyabb ágyúk képesek levenni róla a láncot.

Motor

Wright G200 M781C9GC5 960Le. Ez igen jó motor, csak sajnos a 70 tonnával párosítva 13,71 LE/t arány és a hihetetlen rossz talajellenállással már igen soványka. 20% esély van a gyulladásra, de nekem még sosem égett.

29 és 10 km/h a sebesség határok, ezt érdekes módon jó talajon simán hozza, de domboldalon ne kezdjünk forgolódni, mert elkezd vissza gurulni. Megközelítőleg 10 km/h-val baktat ha mindenképpen meg akarjuk mászatni vele a komolyabb emelkedőket. A vizes mocsaras helyeket is hanyagoljuk ha lehet, bár egyenes vonalban haladáskor a vizes részeken 22-25 km/h-val képes száguldani.  

Ajánlott játékstílus

Mivel az ágyunk nem kifejezetten jó, így a sniperkedés nem a legkifizetődőbb. Ha van rá mód, akkor a városi részeken sarok harc, ebben igen erős, főként úgy hogy bár nem tier-limites, de nekem a csatáim több mint felét toptierként futottam, elenyésző rész volt T9. Itt már azért nehéz labdába rúgni, bár ez a többi T7 gépre is igaz. Ha meg sincs város, akkor 1 de inkább 2 szép nagy bokor takarásából lövöldözzünk a lassabb tankokra, ha lehetőség van akkor azoknak is az oldalába.

Végeredményben ez a tank egész elviselhető, ez a brutális páncél gyakran meglepi az ellenfelet, sajnos ennek köszönhetően a gyengébb játékosok előszeretettel lövik a löveget, mert ott a célkereszt páncélátütés jelzője zöldre vált minden tanknál. A gyakorlottabbak tudják hogy nem lehet átütni a tankokat az ágyún keresztül, de T7-ben (és sajnos T8-ban is) még ez a tudás ritka, így gyakran sárgára lövik az ágyút. Nagyon ajánlatos hogy néhány csapattárs legyen mellettünk, mert bármi leforog minket. Az sem mindig megoldás ha van valami szilárd fedezék mellettünk, mert ha kicsit is hozzáérünk, megakad a tankunk és ugyanúgy mellénk jönnek.   

(Esetleg ha valaki megnézi a tank statját nálam, több van ebben a tankban mint amit én produkálok vele, mivel olyan küldetésem van, hogy 5 tankot kell kilőni és ahhoz menni kell előre ami nem mindig a legjobb megoldás.)

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

 • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító. Nekem ez van, mivel igen gyakori hogy a végén egyedül maradok és nincs aki spotoljon.
 • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélykészlet
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, másodikban javítás. Vagy ha van amcsi TD-nk, akkor annak a legénysége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Brutális páncél
 • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

 • Lassú, lassan fordul

Kiknek ajánlott

Szinte bárkinek, mókás tank, gyakran csal az ember arcára mosolyt. Illetve annak, aki szeretne a T-55A küldetéseknél 200k +100k kreditet a másodlagos küldetéseknél. 1-200 csatáig jól lehet vele szórakozni.

Videó

{youtube}khUDd2bBkLE|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz
  • Tankos
  · 8 éve
  tegnap lett meg, eros fentartasaim voltak elozetesben, de tulajdonkeppen jatszhato.
  tier7-ben kimondott op, es jo eselllyel meg benne van a noob faktor, azaz nagyon keves van, es nem tudjak hol lehet atloni.
  azert is3 elso pattanas utan betolta a goldot, azzal meg atlott minden lovessel
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dred07
  • Tankos
  · 8 éve
  Hát én nem akartam ezzel a járművel játszani, de most már kipróbálom!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bendzsi_a_haver
  • Tankos
  · 8 éve
  T-150, KV-4, ST-I, IS-4, (K-5)

  ezek mind tudják hozni, nemrég mentem 4300dmg, 7600 blokkolt sebzést közepes ágyú minden más stock ST-I-vel...rettenet jó tank!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 8 éve
  Milyen E4, nem Jagdtiger? :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="eugenfeldnix"]Üdv urak!

  É a pattintós küldiket 110-el szoktam teljesíteni, mert ha egy kis dombra felmegy az ember a felső front automata lepattanó... a T28-hoz a küldit tier 10-ben csináltam meg vele... volt nagy pislogás az e4 részéről mikor másodszorra pattant [/quote]

  Ez hívják szerencsefaktornak összehozott a téged a sors egy pancser e4 tulajjal...mert ha én lettem volna az e 4 el akkor másodszorra nem pattanok le rólad az tuti)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eugenfeldnix
  • Tankos
  · 8 éve
  Üdv urak!

  É a pattintós küldiket 110-el szoktam teljesíteni, mert ha egy kis dombra felmegy az ember a felső front automata lepattanó... a T28-hoz a küldit tier 10-ben csináltam meg vele... volt nagy pislogás az e4 részéről mikor másodszorra pattant
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Jackal_hun"][quote name="deelear"]T55A HT-12 es masszív páncél nevezetű küldetés, az is aranyos :
  Szerezz háromszor annyi páncélzat által felfogott sebzést mint amennyi a járműved életereje, okozz legalább 2000 HP sebzést.
  Nem sikerül semmivel, 3 napja ezzel szívok!
  Valami tipp esetleg akinek ez sikerült![/quote]

  [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150221/shot_026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] ([url]http://kepfeltoltes.hu/view/150221/shot_026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url])
  A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ([url]http://www.kepfeltoltes.hu[/url])

  Ez tartsa benned a lelket

  [quote name="Carius1973"][quote name="deelear"]T28 as küldinél ez dupla és 1500 azt mivel csináltad meg?

  respect akinek meg van a t55a...3 napja karélián láttam egyet[/quote]

  IS7-el, a 15-öst E100-al .
  De közel 9000 lepattanó E100-al, IS7-el meg 6000+ az nagyon sok, valami egyszerűbb kell!
  Churchill VII re gondoltam, csak ott necces a 2K sebzés[/quote]

  M6?[/quote]

  M6ot szétlövik. T150 vagy T29 inkább, esetleg top tier Black Prince (bár ez már necces)[/quote]

  Mondjuk ez az összes tankra igaz a játékban hogy szétlövik.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="deelear"]T55A HT-12 es masszív páncél nevezetű küldetés, az is aranyos :
  Szerezz háromszor annyi páncélzat által felfogott sebzést mint amennyi a járműved életereje, okozz legalább 2000 HP sebzést.
  Nem sikerül semmivel, 3 napja ezzel szívok!
  Valami tipp esetleg akinek ez sikerült![/quote]

  [img]http://kepfeltoltes.hu/thumb/150221/shot_026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img] ([url]http://kepfeltoltes.hu/view/150221/shot_026_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/url])
  A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu ([url]http://www.kepfeltoltes.hu[/url])

  Ez tartsa benned a lelket

  [quote name="Carius1973"][quote name="deelear"]T28 as küldinél ez dupla és 1500 azt mivel csináltad meg?

  respect akinek meg van a t55a...3 napja karélián láttam egyet[/quote]

  IS7-el, a 15-öst E100-al .
  De közel 9000 lepattanó E100-al, IS7-el meg 6000+ az nagyon sok, valami egyszerűbb kell!
  Churchill VII re gondoltam, csak ott necces a 2K sebzés[/quote]

  M6?[/quote]

  M6ot szétlövik. T150 vagy T29 inkább, esetleg top tier Black Prince (bár ez már necces)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Carius1973
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="deelear"]T28 as küldinél ez dupla és 1500 azt mivel csináltad meg?

  respect akinek meg van a t55a...3 napja karélián láttam egyet[/quote]

  IS7-el, a 15-öst E100-al .
  De közel 9000 lepattanó E100-al, IS7-el meg 6000+ az nagyon sok, valami egyszerűbb kell!
  Churchill VII re gondoltam, csak ott necces a 2K sebzés[/quote]

  M6?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  cshabee
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="deelear"]T28 as küldinél ez dupla és 1500 azt mivel csináltad meg?

  respect akinek meg van a t55a...3 napja karélián láttam egyet[/quote]

  IS7-el, a 15-öst E100-al .
  De közel 9000 lepattanó E100-al, IS7-el meg 6000+ az nagyon sok, valami egyszerűbb kell!
  Churchill VII re gondoltam, csak ott necces a 2K sebzés[/quote]

  Én is szívtam vele sokat, aztán utánaolvasgattam, ki mivel csinálja, sokan a WZ-111-et ajánlották, 2. vagy 3. csatában meg is lett (T28 küldi, de a 3-szoros is éppen meglett volna +10 felfogott dmg-vel). Szóval ha van, akkor azt ajánlom.
Tovább a kategóriában: T25 AT - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.