Jelenleg

15
látogatónk van

2015. február 20. 11:32

T28 Concept - Elemzés

Írta:
(52 szavazat)
74 hozzászólás

Bevezetés

Nem igazán volt tervben, hogy erről a tankról írjak (általában azokról szoktam amiket kedvelek), de random csatákban annyian kérdezik hogy milyen... Mivel csatákban nem nagyon irkálok (ezért kaptam is már megjegyzéseket), ezért most itt a szubjektív véleményem. A tank egyébként egy jutalom tank, amit a Személyes küldetések teljesítésével lehet megszerezni (a Stug IV után).

Paraméterek

Ágyú

105 mm Gun T5. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező ágyúk vannak a játékban, így semmiképpen nem kiemelkedő... sőt.

AP: 181 mm, APCR: 224 mm, HE: 53 mm átütésre képes átlagosan (alfa: 320/320/420), ezek nem kiemelkedőek de nem is olyan rosszak... lennének, ha nem futna bele a Tier 9 szintbe. Na ott már azért kicsit karcsúnak érezhetjük. AP: 872 m/s, APCR: 1075 m/s, HE: 901 m/s sebességgel száll, az AP inkább zuhanásnak érezhető távoli céloknál, szerencsére van lehetőség a próbálkozásra a 60 lőszerből.

Pontossága 0,4m/100m ez érzésre nem ilyen borzasztó mint ahogy elsőre ezek a számok sugallnák, de gyakran azért a közeli tankok parancsnoki kupoláját sem hajlandó eltalálni, máskor pedig Löwét megszégyenítő pontossággal lövi a 2 pixelnyi fedezék mögül kilógó tankok részeit. Mindezt teljesen becélzott állapotban, mert e nélkül elég jó szórása van. 2,3 mp a célzás idő, ami egész jó.

A töltés idő 10 mp (alap), értelmesebb legénységgel és töltésgyorsítóval 8,44 mp. Így 1920 alap DPM értékkel rendelkezik, ez olyan átlagos, van jobb is, rosszabb is ezen a szinten.

Az ágyút -4°/+15°-ban tudjuk mozgatni vertikálisan (ez igen kellemetlen lehet sok helyzetben) és 30-30°-ban horizontálisan... na utóbbi már igen csak baráti érték, mindezt 18°/mp sebességgel teszi, így nem ezzel a tankkal fogjuk a rohanó spottereket vadászni.

Elég jól látszik az adatokon, hogy nem ez a tank erőssége, de jelenleg a legnagyobb találati aránnyal és átlag sebzéssel rendelkezik a T7 TD-k között, persze most még nem túl sok játékosnak van és valószínű a tapasztaltabbak használják. Azért az így is látszik, hogy nem olyan borzasztó ez a löveg.

Felépítmény

70 tonna, ez már előre vetíti hogy mire is kell készülni...

Méretei megközelítőleg a Foch 155-tel egyeznek (nem véletlen ez a példa), mivel adatokat még nem nagyon tettek fel az álca értékeiről ezért csak az marad amit én tapasztaltam. Személyes tapasztalatom, hogy kifejezetten jó a rejtőzködése, álcaháló + álca skill + festéssel ez már 1 jó pont.

A 2. jó pont az a brutál páncél amit rá pakoltak.

370 méter látótávval rendelkezik a tankunk ami jónak mondható, már-már annyira, hogy akár érdemes ezt erősíteni 1 periszkóppal.

Ez tier 7-ben iszonyat és T8-ban is igen jó védelmet biztosít, de azért az ISU BL-10-ének ne mutogassuk magunk ha nem muszáj. Szemből jól látható, hogy a két oldalon elhelyezkedő gépfegyver torony ami gyenge pont, ezeket közelről könnyedén belőheti bárki. Nem tudom, hogy a WG direkt ilyenre tervezte ezt a tankot vagy a puszta véletlen folytán nagyon könnyen el lehet őket rejteni:

Így egyik oldalon a fedezék takarja a gyenge pontot, a másik oldalon pedig mi magunk a tankkal, ebben az esetben a has páncélunk már 245-260 mm effektív vastagsággal bír, na ez már komoly kihívás. Ha nincs fedezék, ugyan ez a felállás, csak egy kicsit a tankot elforgatjuk és a löveggel is ki tudjuk takarni.

Sajnos a tetején és hátulján nem igazán rendelkezik páncéllal, így ha ott kapja a lövést, az sebez is, ha az arty a tetejét találja akkor igen nagy sebzést tud adományozni. Oldalán van 101 mm páncél, de a gyenge pontok miatt ezt mutogatni nem túl előnyös.

Felfüggesztés

Talaj ellenállása rettenet, nem emlékszem hogy láttam volna ennél rosszabb értékeket a játékban és ez erősen kihat a fordulási értékére is, ami 18°/mp, viszont a lövéseket elég jól viseli, általában T7 gépek nem igazán láncolják, inkább a T8-as komolyabb ágyúk képesek levenni róla a láncot.

Motor

Wright G200 M781C9GC5 960Le. Ez igen jó motor, csak sajnos a 70 tonnával párosítva 13,71 LE/t arány és a hihetetlen rossz talajellenállással már igen soványka. 20% esély van a gyulladásra, de nekem még sosem égett.

29 és 10 km/h a sebesség határok, ezt érdekes módon jó talajon simán hozza, de domboldalon ne kezdjünk forgolódni, mert elkezd vissza gurulni. Megközelítőleg 10 km/h-val baktat ha mindenképpen meg akarjuk mászatni vele a komolyabb emelkedőket. A vizes mocsaras helyeket is hanyagoljuk ha lehet, bár egyenes vonalban haladáskor a vizes részeken 22-25 km/h-val képes száguldani.  

Ajánlott játékstílus

Mivel az ágyunk nem kifejezetten jó, így a sniperkedés nem a legkifizetődőbb. Ha van rá mód, akkor a városi részeken sarok harc, ebben igen erős, főként úgy hogy bár nem tier-limites, de nekem a csatáim több mint felét toptierként futottam, elenyésző rész volt T9. Itt már azért nehéz labdába rúgni, bár ez a többi T7 gépre is igaz. Ha meg sincs város, akkor 1 de inkább 2 szép nagy bokor takarásából lövöldözzünk a lassabb tankokra, ha lehetőség van akkor azoknak is az oldalába.

Végeredményben ez a tank egész elviselhető, ez a brutális páncél gyakran meglepi az ellenfelet, sajnos ennek köszönhetően a gyengébb játékosok előszeretettel lövik a löveget, mert ott a célkereszt páncélátütés jelzője zöldre vált minden tanknál. A gyakorlottabbak tudják hogy nem lehet átütni a tankokat az ágyún keresztül, de T7-ben (és sajnos T8-ban is) még ez a tudás ritka, így gyakran sárgára lövik az ágyút. Nagyon ajánlatos hogy néhány csapattárs legyen mellettünk, mert bármi leforog minket. Az sem mindig megoldás ha van valami szilárd fedezék mellettünk, mert ha kicsit is hozzáérünk, megakad a tankunk és ugyanúgy mellénk jönnek.   

(Esetleg ha valaki megnézi a tank statját nálam, több van ebben a tankban mint amit én produkálok vele, mivel olyan küldetésem van, hogy 5 tankot kell kilőni és ahhoz menni kell előre ami nem mindig a legjobb megoldás.)

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

 • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító. Nekem ez van, mivel igen gyakori hogy a végén egyedül maradok és nincs aki spotoljon.
 • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis elsősegélykészlet
 • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, másodikban javítás. Vagy ha van amcsi TD-nk, akkor annak a legénysége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Brutális páncél
 • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

 • Lassú, lassan fordul

Kiknek ajánlott

Szinte bárkinek, mókás tank, gyakran csal az ember arcára mosolyt. Illetve annak, aki szeretne a T-55A küldetéseknél 200k +100k kreditet a másodlagos küldetéseknél. 1-200 csatáig jól lehet vele szórakozni.

Videó

{youtube}khUDd2bBkLE|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  GB
  • Tankos
  · 6 éve
  Valoban eleg optimista iras, de hat mindenhez pozitivan kell allni. Allitolag.... (A koszonet azert maximalisan jar erte! )Mindenesetre ahanyszor elotolom a garazsbol, oramu pontosaggal rak kilences tier-be, ahol el lehet kepzelni mennyi eselye van. Tehat inkabb elo sem tolom. A magam(!) reszerol SENKINEK sem ajanlom, mert egy borzalom. Sajat tierjeben jo, nyolcasban khmm-khmm.... Kilencesben..... Jobb nem beszelni rola!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • Kiképző
  • Tank elemző
  · 7 éve
  Találtam a depóban egy Nagy kaliberű töltésgyorsítót ami a T95-ről marad meg így azt feldobtam rá egy Álcahálóval és Csigaszemmel aztán tegnap mentem is vele egy kört. Kissé túlbecsültem a páncélt és a második arty lövés a végét jelentette, de előtte azért le tudtam adni néhány lövést. Az ágyú szépen rollol a célzásidő lehetne jobb, de főként a töltésidő, de lehet csak azért látom így mert a T25 AT-hoz vagyok szokva. Egyébként 181 az átütése ami T7-ben elegendő, hogy aztán T8-ban tölteni kell a goldot az IS-3ak ellen az is biztos, de az is kisebb mint a T25 AT-é 224 mm a 250 valamennyivel szemben. T9-ben durva gold temetőnek tűnik így első ránézésre. Gondolkodtam, hogy rakok rá egy Ventit majd meg Repeszpáncélt vagy Javítódobozt, de nagyobb tier-ben szerintem több hasznát veszem majd az Álcahálónak.

  Mindenesetre örülök, hogy végre megvan.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 7 éve
  Vagy nekem nem áll rá a kezem, vagy némileg optimistább a leírás a kelleténél, de számomra a játék nem adja ezzel a tankkal (bár mostanság már szinte semmivel sem). Pontatlan az ágyúja.
  (mondjuk az object 704-nek szerencsére nyomába sem ér, amikor az tegnap 7 lövésből 5-öt teljesen más irányba küldött el, mint ahova lőttem)

  A 171-es átütési érték papíron jó, de szerintem hamar veszít az átütéséből a távolság függvényében. Majd meglátod, lehet neked jól fog szuperálni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • Kiképző
  • Tank elemző
  · 7 éve
  Hogy én mit összeszenvedtem ezért a tankért...
  A Lightos spotos küldik a Stugnál sem sikerültek így itt is a másik négyet csináltam kitüntetettre, mindegyik igen hamar meglett meg az arty-s sem volt megerőltető pedig az egészet a t6-os franciával csináltam aztán jött a medes...
  Az elsődleges feltételes viszonylag hamar meglett, aztán meghaltam és buktunk is majd volt olyan csatám amiben lesebeztem, megnyertük, de meghaltam, majd jött egy olyan ahol lesebeztem, túléltem, de buktuk, aztán tegnap már a hajam téptem amikor 4 lövésből a törött ágyúmmal 1 sem sebzett a T28 Protóba és 300 hp híján nem lett meg, na de ma végre...

  A kezdő lökést egy permatrackelt Obj 704 adta, szépen fullhpról meg is ettem aztán a vége 2700 körül zárt csak TD-kbe. huh... ennyit még nem szenvedtem egy küldiért, de ennek köszönhetően piszkosul megszerettem a Centi AX-et. :-)

  [img]http://i.imgur.com/V0Ds1uq.jpg[/img]

  Hétvégén a félárassal fel is dobálom rá a felszereléseket aztán indulhat a crew training.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 7 éve
  Én azóta kezelem fenntartásokkal, amióta felbukkant előttem egy amx 12t. Rászűkültem, lőttem, lepattantam. Megint betöltöttem, rászűkültem, lepattantam. Megjelent mellette egy 1375. Rászűkültem a testére, lőttem, lepattantam

  Ez egy törést okozott a kapcsolatunkban, amelyet a későbbi meccsek sem tudtak jóvá tenni
  (egyébként kijárna neki a pref MM)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KopiBDW
  • VIP
  · 7 éve
  Nagyszerű elemzés,tegnap kaptam meg 4 havi ki gyulladós mentes kör nélkül,csak ki gyújtott egy amx-et a RUDY,elsőre nagy csalódás volt......fel néztem ide,el olvastam ezt az elemzést és azóta megy vele a játék,sőt meg is kedveltem

  Nagy köszönet és elismerés érte Mirag3-nak!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pkrusi
  • Tankos
  · 7 éve
  ez a tank vmi brutál, igazi első vonalas ráesünk az ellenre (love)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Camper03
  • Kiképző
  · 7 éve
  Pont tegnap lett meg, azt hiszem szeretni is fogom, a StuG IV-nél biztos jobb, azzal sem mentem még
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dormentblade-AST-
  • Tankos
  · 8 éve
  Fun vele a játék, már ezért megérte, meg azért, hogy nekem van másnak meg nincs, oszt'? Amúgy saját tierjében még most is el tudja dönteni a meccset, pedig már nem annyira új, hogy ne ismernék. Fun gép, de a tier besorolása is ezt mutatja. Ennyit kell tőle várni- ezt viszont hozza is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Celebúr
  • Kiképző
  · 8 éve
  Tapasztalat: szemből, a frontját!! 170 pen-es, normál lőszert lövő tankok lazán átlövik (megnéztem a lyukak helyét). Nem mindig, de előfordul. Érdekes, amikor én közelről RHM-mel lőttem az elejét, a 246-os átütés nem volt elég, pedig 3x futottam neki (akkor még nem ismertem a két "fület", ami a gyenge pontja...elvileg). Tehát közel se olyan erős a páncélja, mint ahogy mondják. De az is igaz, hogy nem egy csatában 3-4K sérülést fog fel a páncélja...ki érti ezt?
Tovább a kategóriában: T25 AT - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.