Jelenleg

20
látogatónk van

2015. február 20. 11:32

T28 Concept - Elemzés

(52 szavazat)
74 hozzászólás

Bevezetés

Nem igazán volt tervben, hogy erről a tankról írjak (általában azokról szoktam amiket kedvelek), de random csatákban annyian kérdezik hogy milyen... Mivel csatákban nem nagyon irkálok (ezért kaptam is már megjegyzéseket), ezért most itt a szubjektív véleményem. A tank egyébként egy jutalom tank, amit a Személyes küldetések teljesítésével lehet megszerezni (a Stug IV után).

Paraméterek

Ágyú

105 mm Gun T5. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező ágyúk vannak a játékban, így semmiképpen nem kiemelkedő... sőt.

AP: 181 mm, APCR: 224 mm, HE: 53 mm átütésre képes átlagosan (alfa: 320/320/420), ezek nem kiemelkedőek de nem is olyan rosszak... lennének, ha nem futna bele a Tier 9 szintbe. Na ott már azért kicsit karcsúnak érezhetjük. AP: 872 m/s, APCR: 1075 m/s, HE: 901 m/s sebességgel száll, az AP inkább zuhanásnak érezhető távoli céloknál, szerencsére van lehetőség a próbálkozásra a 60 lőszerből.

Pontossága 0,4m/100m ez érzésre nem ilyen borzasztó mint ahogy elsőre ezek a számok sugallnák, de gyakran azért a közeli tankok parancsnoki kupoláját sem hajlandó eltalálni, máskor pedig Löwét megszégyenítő pontossággal lövi a 2 pixelnyi fedezék mögül kilógó tankok részeit. Mindezt teljesen becélzott állapotban, mert e nélkül elég jó szórása van. 2,3 mp a célzás idő, ami egész jó.

A töltés idő 10 mp (alap), értelmesebb legénységgel és töltésgyorsítóval 8,44 mp. Így 1920 alap DPM értékkel rendelkezik, ez olyan átlagos, van jobb is, rosszabb is ezen a szinten.

Az ágyút -4°/+15°-ban tudjuk mozgatni vertikálisan (ez igen kellemetlen lehet sok helyzetben) és 30-30°-ban horizontálisan... na utóbbi már igen csak baráti érték, mindezt 18°/mp sebességgel teszi, így nem ezzel a tankkal fogjuk a rohanó spottereket vadászni.

Elég jól látszik az adatokon, hogy nem ez a tank erőssége, de jelenleg a legnagyobb találati aránnyal és átlag sebzéssel rendelkezik a T7 TD-k között, persze most még nem túl sok játékosnak van és valószínű a tapasztaltabbak használják. Azért az így is látszik, hogy nem olyan borzasztó ez a löveg.

Felépítmény

70 tonna, ez már előre vetíti hogy mire is kell készülni...

Méretei megközelítőleg a Foch 155-tel egyeznek (nem véletlen ez a példa), mivel adatokat még nem nagyon tettek fel az álca értékeiről ezért csak az marad amit én tapasztaltam. Személyes tapasztalatom, hogy kifejezetten jó a rejtőzködése, álcaháló + álca skill + festéssel ez már 1 jó pont.

A 2. jó pont az a brutál páncél amit rá pakoltak.

370 méter látótávval rendelkezik a tankunk ami jónak mondható, már-már annyira, hogy akár érdemes ezt erősíteni 1 periszkóppal.

Ez tier 7-ben iszonyat és T8-ban is igen jó védelmet biztosít, de azért az ISU BL-10-ének ne mutogassuk magunk ha nem muszáj. Szemből jól látható, hogy a két oldalon elhelyezkedő gépfegyver torony ami gyenge pont, ezeket közelről könnyedén belőheti bárki. Nem tudom, hogy a WG direkt ilyenre tervezte ezt a tankot vagy a puszta véletlen folytán nagyon könnyen el lehet őket rejteni:

Így egyik oldalon a fedezék takarja a gyenge pontot, a másik oldalon pedig mi magunk a tankkal, ebben az esetben a has páncélunk már 245-260 mm effektív vastagsággal bír, na ez már komoly kihívás. Ha nincs fedezék, ugyan ez a felállás, csak egy kicsit a tankot elforgatjuk és a löveggel is ki tudjuk takarni.

Sajnos a tetején és hátulján nem igazán rendelkezik páncéllal, így ha ott kapja a lövést, az sebez is, ha az arty a tetejét találja akkor igen nagy sebzést tud adományozni. Oldalán van 101 mm páncél, de a gyenge pontok miatt ezt mutogatni nem túl előnyös.

Felfüggesztés

Talaj ellenállása rettenet, nem emlékszem hogy láttam volna ennél rosszabb értékeket a játékban és ez erősen kihat a fordulási értékére is, ami 18°/mp, viszont a lövéseket elég jól viseli, általában T7 gépek nem igazán láncolják, inkább a T8-as komolyabb ágyúk képesek levenni róla a láncot.

Motor

Wright G200 M781C9GC5 960Le. Ez igen jó motor, csak sajnos a 70 tonnával párosítva 13,71 LE/t arány és a hihetetlen rossz talajellenállással már igen soványka. 20% esély van a gyulladásra, de nekem még sosem égett.

29 és 10 km/h a sebesség határok, ezt érdekes módon jó talajon simán hozza, de domboldalon ne kezdjünk forgolódni, mert elkezd vissza gurulni. Megközelítőleg 10 km/h-val baktat ha mindenképpen meg akarjuk mászatni vele a komolyabb emelkedőket. A vizes mocsaras helyeket is hanyagoljuk ha lehet, bár egyenes vonalban haladáskor a vizes részeken 22-25 km/h-val képes száguldani.  

Ajánlott játékstílus

Mivel az ágyunk nem kifejezetten jó, így a sniperkedés nem a legkifizetődőbb. Ha van rá mód, akkor a városi részeken sarok harc, ebben igen erős, főként úgy hogy bár nem tier-limites, de nekem a csatáim több mint felét toptierként futottam, elenyésző rész volt T9. Itt már azért nehéz labdába rúgni, bár ez a többi T7 gépre is igaz. Ha meg sincs város, akkor 1 de inkább 2 szép nagy bokor takarásából lövöldözzünk a lassabb tankokra, ha lehetőség van akkor azoknak is az oldalába.

Végeredményben ez a tank egész elviselhető, ez a brutális páncél gyakran meglepi az ellenfelet, sajnos ennek köszönhetően a gyengébb játékosok előszeretettel lövik a löveget, mert ott a célkereszt páncélátütés jelzője zöldre vált minden tanknál. A gyakorlottabbak tudják hogy nem lehet átütni a tankokat az ágyún keresztül, de T7-ben (és sajnos T8-ban is) még ez a tudás ritka, így gyakran sárgára lövik az ágyút. Nagyon ajánlatos hogy néhány csapattárs legyen mellettünk, mert bármi leforog minket. Az sem mindig megoldás ha van valami szilárd fedezék mellettünk, mert ha kicsit is hozzáérünk, megakad a tankunk és ugyanúgy mellénk jönnek.   

(Esetleg ha valaki megnézi a tank statját nálam, több van ebben a tankban mint amit én produkálok vele, mivel olyan küldetésem van, hogy 5 tankot kell kilőni és ahhoz menni kell előre ami nem mindig a legjobb megoldás.)

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

  • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító. Nekem ez van, mivel igen gyakori hogy a végén egyedül maradok és nincs aki spotoljon.
  • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélykészlet
  • Kézi tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, másodikban javítás. Vagy ha van amcsi TD-nk, akkor annak a legénysége.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Brutális páncél
  • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

  • Lassú, lassan fordul

Kiknek ajánlott

Szinte bárkinek, mókás tank, gyakran csal az ember arcára mosolyt. Illetve annak, aki szeretne a T-55A küldetéseknél 200k +100k kreditet a másodlagos küldetéseknél. 1-200 csatáig jól lehet vele szórakozni.

Videó

{youtube}khUDd2bBkLE|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:40

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zsoltuska
    • Tankos
    · 2 éve
    A cikkben elég furi hogy az álcaháló ajánlott. Mivel pontatlan az ágyú sznájperkedni nem igazán jó, a tankot inkább úgy érdemes használni mintha egy nehéz tank lenne, (a gyenge pontokat elrejtve) előre menni. Ha ezzel a tankkal meccs végére egyedül maradt a cikkíró akkor valószínűleg túl passzívan használta.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Slandyke
    • Tankos
    · 4 éve
    Kreditet farmolni nem lehet vele, de top tierben bestiális.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SimLac
    • Tankos
    · 4 éve
    Szerintem én egy gyártási hibás példányt kaptam.
    Sajnos ebből kispórolták az anyagot, vékony a front páncélja mint a papír. Akár hogy forgatom be, meg rejtem el a gyenge pontjait, szinte állandóan beütik a páncélom.
    A löveg meg elég sűrűn annyira pontatlan teljesen beszűkülve, hogy a település sem stimmel, nemhogy a házszám...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Commander_Markhusz
    • Tankos
    · 5 éve
    Hát csodával határos módon ma meglett, örültem, mint majom a farkának....amíg mínus bevételt nem láttam egy eléggé jóféle win után, úgy néz ki ez a reward tank eléggé minuszos. Va negy sanda gyanúm nem sokáig tartom meg, funnak jó de ha manyt nem hoz akkor ő megy a háztól
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    petitank
    • Tankos
    · 5 éve
    amikor a 6 tos Sherman Jumboval tegnap mentem elsö csatámat és mivolt az ellenél ez a konzervdoboz lehetetlen volt nekem beütnöm a 75 ágyuval de nem csak én voltam vele igy kikaptunk mert ez a konzerv 7killje lett beleértve engem is de azért lwhet hogy megveszem de még nem
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Grande__Reagel
    • Tankos
    · 6 éve
    Szerintem ez a tank egész tűrhető. Legalább szokom vele a T28 meg a T95 stílust, és nem lesz olyan idegen.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    MDavid1995
    • Tankos
    · 7 éve
    [quote name="aranyipeti@freemail.hu"]Egyébként jók ezek a replayek ahol a delikvens full goldal lő, és aztán nem is mutatják mennyit minuszol de OK. Azért kiváncsi lennék rá. Mert 224 pennel nyilván sokkal könnyebb ilyen köröket menni azért. Mert még a tigris oldalánál sem töltött simát, persze meglepi ha pattan de goldal is pattant akkor nem mind1? Tehát lényeg a lényeg egy olyat is ki lehetne rakni ahol nem megy a goldspam. Mindig ugyanezva mikor megnéznék egy wotreplaysre feltöltött meccset egy tankkal. Na mikor találok egyet megnyitom, és ott is csak a spammelés megy. Kissé szánalmas.[/quote]
    Akkor miért nem teszel fel egyet te? Ja, hogy neked még goldal se megy? Akkor talán nem kéne fikázni azt, aki rászánja a szabadidejét arra, hogy videót készítsen és bemutassa a tankot.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    aranyipeti@freemail.hu
    • Tankos
    · 7 éve
    Egyébként jók ezek a replayek ahol a delikvens full goldal lő, és aztán nem is mutatják mennyit minuszol de OK. Azért kiváncsi lennék rá. Mert 224 pennel nyilván sokkal könnyebb ilyen köröket menni azért. Mert még a tigris oldalánál sem töltött simát, persze meglepi ha pattan de goldal is pattant akkor nem mind1? Tehát lényeg a lényeg egy olyat is ki lehetne rakni ahol nem megy a goldspam. Mindig ugyanezva mikor megnéznék egy wotreplaysre feltöltött meccset egy tankkal. Na mikor találok egyet megnyitom, és ott is csak a spammelés megy. Kissé szánalmas.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    traki911
    • Tankos
    · 7 éve
    sziasztok
    videó 2015 01 havi akkor még azért sok embernek nem volt meg ez a tank nem tudták hogy hol kell lőni de most már mindenki tudja hogy az oldalán a két kis géppuska részt könnyű belőni 140-150 pentől már be lehet lőni szerintem igy nem sokat ér
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Lordvomit
    • Tankos
    · 7 éve
    Sziasztok! Én nagyon kedvelem ezt a tankot igaz sokszor rak tier 9-be sajnos, de lehet boldogulni vele mai nap lett meg vele az első kiválóság jele nekem jelenleg 58 százalékos a győzelmem vele 160 csatából.
Tovább a kategóriában: « T67 - Elemzés M18 Hellcat - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.