Jelenleg

21
látogatónk van

2015. február 6. 11:10

Tiger I - Elemzés

Írta:
(122 szavazat)
131 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

8.8cm Kw.K. 43 L/71

 • Átütés (AP/APCR/HE): 203/237/44 mm
 • Sebzés (AP/APCR/HE): 240/240/295 HP
 • Pontosság: 0,34 m/100m
 • Célzásidő: 2,7 mp
 • Tűzgyorsaság: 8,96 lövés/perc
 • Függőleges kitéríthetőség: -7°/+13°

T7-es nehéz tank viszonylatban ennek az ágyúnak az átütése az élmezőnyben, a sebzése a középmezőnyben van. Mindehhez viszont ventilátor és töltésgyorsító használatával 5,65 mp az újratöltés ideje és 2546 a DPM. Ez brutális! BRUTÁLIS! Az alap DPM sima 100%-os legénységgel és felszerelések nélkül 2150, összehasonlításképpen a többi T7-es nehéz tanké: Tiger P - 1675, AMX M4 - 1675, T29 - 1683, Black Prince - 1800, KV-3 - 1857-1903, IS-2 - 1903, IS - 1903-1972.

Lőszerből 72 db-ot képes magával cipelni a Tigris, ami azért megemlítendő, mert egyrészt attól nem kell félni, hogy elfogy, másrészt sokat nem kell matekolni, hogy miből mennyit vigyünk, lazán lehet húzgálni a csúszkákat.

Az AP lövedékek csőtorkolati kezdősebessége 1000 m/s, az APCR-é 1250 m/s, így a távoli célpontok eltalálása sem okoz különösebb kihívást. Legalábbis az elétartásból kifolyólag. Sajnos hajlamos nagyobb távolságban már trollkodni az ágyú, de összességében egy nagyon jó 8,8-as ez, aminek bőven vannak erősségei ahhoz, hogy életben tartsa a Tigrist.

Amíg a top löveg nincs meg, az alap 7,5 cm-es Kw.K. L/70-nel érdemes farmolni, a többi ágyú (a gagyi 8,8-as és a 10,5-ös) csak techtree-töltelék ahhoz képest.

Torony

A Tigris alap tornya csupáncsak 100/80/80 mm páncéllal rendelkezik és hiába is vártátok a fejlesztett tornyot boci szemekkel, attól sem remélhettek többet. Pont ugyanennyi páncél, +10m látótáv és jóval gyatrább 18°/mp forgási sebesség. Viszont a 8,8-as Kw.K. 43 L/71-es löveget csak erre a toronyra lehet felrakni.

A lövegpajzs a tornyon üreges páncélként viselkedik és annak majdnem a teljes frontját lefedi. A gond csak az, hogy az a 100 mm toronypáncél nincs mögötte. Legalábbis nem mindenhol. Na azért nem a teljes felületén hiányzik, a peremeken vannak átfedések. Ráadásul nem csak egy réteg üreges páncél van rajta, hanem kettő is. Vagy lehet, hogy több. És olyan az egész mint egy puzzle 40, 50, 85, 90, 140 és 150 mm-es páncéllal rendelkező részeket is találtam a mozaikban, amik olykor-olykor lefedik egymást. Érted ugye? Nem? Így annyira én sem. Vizuális típus vagyok, íme hát egy kép:

Ennyi pont felvétele alatt bőven eluntam az életem a Tigris toronyfrontjának a kifürkészése közben, úgyhogy meg kell elégednetek ennyivel. A lényeg az, hogy a különböző üreges páncélként működő rétegek néhol lefedik egymást és ezeken a helyeken igen troll effektív páncélértékeket kapunk az alapvetően gyengén páncélozott tornyon.

Az effektív vastagság a Tank Inspector vs. Tigris I fejlesztett torony meccs hosszabbításában a következő eredménnyel ért véget: az effektív vastagság 100 és kb. 300 mm között váltakozik. Megfigyeléseim szerint 140-150 mm effektívvel rendelkeznek a legnagyobb felületű részek, de elszórtan brutálisan jobb effektívvel bíró pontszerű, valódi kiterjedéssel nem rendelkező trollocskák vannak benne. Azt meg tudjuk, hogy a kliens pontként kezeli a lövedékeket, tehát bármi megeshet. Vagy belövöd meggymaggal is, vagy kókuszpálmával sem. A dietetikus tanácsa: lőhetjük nyugodtan a Tigris tornyát, csak ne kapjunk gyomorfekélyt ha lepattan! Ha meg rám hallgatok, azt csináltok, amit akartok! ;)

A 18°/másodperces forgási sebességről még annyit, hogy mivel a lánctalp gyorsabban forog, ha utána akarsz fordulni egy gyorsabb tanknak vagy valakinek, aki épp körbeautóz, egyszerűen túlfordítja a lánctalp a tornyot, viszi magával mert a torony lassabb. Még rosszabb ha az egyik irányba kanyarodnál de közben az ellenkező irányba kellene a tornyot fordítani. Ez elég kellemetlen tud lenni, oda kell rá figyelni.

Felépítmény

Röhögni fogsz, de az egyszerűség kedvéért a németek úgy gondolták ha már a tornyon nincs elég páncélzat, akkor az alvázon meg már minek legyen, úgyhogy 100/80/80 mm-ben állapították meg itt is a (játékban) hullámpapír értékét. Természetesen mint mérnöki munka 1940-ben ez a szögletes tank még kivételes volt, főleg ha belegondolunk, hogy a németek még a 90-es években is ugyanezt nyomatták. Sajnos a WoT-ban azonban ez a klasszikus felfogás komoly hátrányt jelent. Talán itt köszön vissza igazán a dömper stílus, a Tigris alváza egy naaagy doboz, csupa szögletes, derékszögben álló vékony páncéllal, ami kb. annyit ér, mintha polikarbonátból lenne (vagy tudomisén miből gyártják a dömpert).

A T6-os T37 könnyű tank 150 mm-es átütésű AP lövedékei például könnyen homokozószitát csinálnak a Tigris frontjából. De nem kell sokat fürkészni a fejlesztési fát, hogy belássuk, kb. majdnem minden tank át tudja ütni szemből, amivel szerencsétlen összekerülhet. A torony fürkészése folyamán elszenvedett lelkesedésvesztésem végett csak befordított állapotban készítettem effektív páncélelemzést a Tigris alvázáról, mert minden egyéb pozícióban ennél már csak rosszabb lehet:

Amint a képen látható, sidescrape-elni éppen lehet a Tigrissel, csak nehéz úgy kivitelezni, hogy ne látsszon ki az eleje és mázli kell hozzá, hogy azt az oldalsó csíkot találják el és ne alá lőjenek be. Felmerülhet hát bennetek a kérdés: Így is beviszi minden, lehet még ennél rosszabb? A kérdés pedig jogos. A válasz pedig: nem. A gyakorlatilag T7-ben már páncélnak nem igazán nevezhető alváz kompenzálására a Tigris egy nagyon derék (a fejlesztett toronnyal) 1500-as "egészségmedencét" (HP) kapott. Ha belegondolunk az IS-3-nak ennyi a HP-ja például, tehát a Tigris esetében páncél helyett a T8-as nehéz tankokénak megfelelő életerő mennyiségre kell hagyatkoznunk.

Ami még bosszantó, hogy a Tigris mindkét oldala lőszerrekesszel, a hátulja meg motorral van kitömve. Szinte minden oldalsó lövésre behal az előbbi, az utóbbi meg hátsó-oldalsó és hátsó lövésekre nagyon de nagyon gyakran, és elég gyakran gyullad is.

Szemből érkező lövésekre a sofőr, a rádiós és a rádió érzékeny. Meg a váltó, ami a tank elejében van és ha találatot kap az is motorsérülést eredményez.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalpak másodpercenként 26°-kal fordulnak, ez nyilván nem gyors és irányváltoztatásnál okoz is sebességvesztést, de úgy gondolom egy nehéz tanknál elfogadható érték. A talajellenállása 1,2/1,4/2,9.

Motor

A Maybach HL230 TRM P45 700 lóereje csak 50-nel több mint az alap motoré, emellett viszont jóval nehezebb, majdnem a kétszeresét nyomja. Ezen okokból kifolyólag egyrészt minimálisan befolyásolja a Tigris dinamikáját pozitív irányba, másrészt az alap lánctalpakra nem megy fel. Kifejlesztését csak akkor javaslom, ha megtartanátok a tankot. Vagy ha nagyon ráértek, a Tigris II felé én sem kapkodnék túlságosan. Találat esetén mindkét motor 20%-os eséllyel gyullad ki.

Összességében a Tigris mobilitása nehéz tank létére elfogadható, egyáltalán nem tűnik lomhának, inkább csak komótosnak. Relatíve jól gyorsul és bár a 40 km/h-s sebességeket csak lejtőn képes elérni, a 25-30 km/h környéki tartomány vízszintes talajon viszonylag hamar meg van és könnyen tartható számára.

Fejlesztési fa

Az alap lánctalpra sajnos nem megy fel a fejlesztett torony, a jó hír viszont az, hogy adott legalább egy használható ágyú (7.5cm Kw.K. L/70), amivel ki lehet húzni a fejlesztett lánctalpakat és tornyot is. Mivel a fejlesztett motor nem kínál jelentős előnyt az alaphoz képest és mivel a több sebzés = több xp, én a fejlesztett torony és a top 88-as löveg kifejlesztését javaslom előtérbe helyezni.

A fejlesztési fáról gondolom elég ennyit elmondani, az, hogy a top rádió felmegy az alap lánctalpakra gondolom senkit nem érdekel.

Ajánlott játékstílus

Összegezzük tehát az eddig leírtakat. Adott:

 • közepes tank jellegű (sebzés, ROF) löveg
 • iszonyat DPM
 • közepes tankéval megegyező páncélzat
 • T8 heavy HP
 • heavy-hez képest elfogadható jó mobilitás

Számomra mindebből az következik, hogy a Tigris a gyakorlatban nem nehéz tank, hanem egy dagadt lusta médium, jó sok szalonnával. Ezzel a páncélzattal egyszerűen nem lehet a Tigris I-et klasszikus nehéz tankként használni. Sebzést felfogni nem lehet vele, leginkább csak bekapni és benyelni. Támogatni viszont nagyon is! Az ágyúja elég pontos, a látótávja a saját tierjében jó, a tűzgyorsasága kiváló. A fő frontvonal mögötti pozíciókat érdemes vele felvenni, szilárd fedezék közelében, ami mögé vissza lehet húzódni ha hab testét kiszúrják, mert camoja heavy lévén nemigen van. Amint spot van kezdjük el gyepálni, amit csak lehet, hadd szóljon az az ágyú, használjuk ki a tűzgyorsaságát!

A Tigris I a DPM-ről szól, ez a fő erőssége, ezt kell kiaknázni. A -7°-os ágyúsüllyedés nem a legjobb, de annyira azért nem is rossz. Ellenben olyan dombharcra nem alkalmas a Tigris mint egy T29. Keressetek inkább lankásabb pozíciókat, a meredek emelkedőket kerüljétek. Hála a lassú toronyforgásnak, amíg az alvázat nem mozgatjuk a célkör nem ugrik annyira szét, a célzásidő így igen rövid még célzásgyorsító nélkül is. Statikus pozíciókból tehát elég gyorsan lehet a Tigrissel egymást követő lövéseket leadni, így a legkönnyebb a DPM-et kiaknázni. A közelharcban való kiteljesedést mindaddig érdemes kerülni, míg nincs más hátra. Ilyenkor azonban ha jól gazdálkodtunk a HP-nkkal, T7-ig mindent le lehet nyomni (ésszel) a HP/DPM kombóval.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Ventilátor
 • Töltésgyorsító
 • Optika (Látcső)

Esetleg optika helyett célzásgyorsító, de a támogató stílus miatt szerintem az optika hasznosabb, a fentebb leírtak miatt pedig a célzásgyorsítót nem érzem igazán hasznosnak, mert menet közben semmit nem ér. Esetlegesen a periszkóp sem hülyeség, ha nagyon jól tűritek a kempelést.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javító készlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Automata tűzoltó készülék

A 20%-os gyulladási esély miatt az automata tűzoltót javaslom. A Tigris motorja olyan, mint egy benzinbe mártott fáklya, amire minden kilőtt lövedék égő gyufaként fogható fel.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, javítás, BiA, kuplungégető, kapáslövés és egyéb pontosságjavító skillek, tűzoltás.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • jól használható pontos és magas tűzgyorsaságú ágyú
 • jó pen
 • tierjében a legjobb heavy DPM
 • sok HP

Hátrányok

 • az effektív páncél hiánya
 • fokozottan sérülékeny modulok és legénység
 • lassú toronyforgás

Kiknek ajánlott

Klesszik hevi tenk szakos napközis tanároknak biztos nem. A tankok, német tankok és a II. VH-s filmek szerelmeseinek viszont mindenképpen. Ezen felül én úgy gondolom egy elég szórakoztató és jól játszható, ha nem is nehéz, de kényelmes közepes tank a Tigris I, érdemes kipróbálni. A leírt hiányosságai ellenére is kiváló, T7-ben a T29 mellett egyértelműen a másik legjobb nehéz tank!

Videó


Az elemzést írta: rosszpenz

Utoljára frissítve: 2019. január 22. 07:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Serious_Threat
  • Tankos
  · 5 éve
  A kimagasló dpm-et, a magas látótávot és a korrekt mobilitást kell kihasználni a Tigrisben és kaptok egy elképesztően erős és szórakoztató tankot. T9-ben sem volt vele problémás a játék.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Sat Okh
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="SdkfzXXX"]en nagyon szeretem ezt a gepet a nyilvanvalo gyengesegei ellenere, azonban a WG es MM kedves parosanak koszonhetoen - RNG-t most nem emlitem inkabb - az elmult honapban 10%-ot buktam a GM-ert folytatott versenyben (80-rol 70-re). 1.0 ota abszolut katasztrofa, az osszes olyan palya kikerult (Pilsen, Kharkow, Sacred Valley, Stalingrad, Highway, Swamps, Winterstorm), ahol a -2 tier ellenere meg lehetett flank-elni a 9-es ellenfeleket es egesz jokat mentem meg apcr hasznalatat mellozve is. Azota bekerult par apcr is, de nagyot csalodtam bennuk (foleg 1.0 ota pattog feltunoen minden mindenrol), rengetegszer elhalt gyenge pontokat love is es amugy is max 2+ loves, mig kifileznek. A folyamatos -2 tier a hasznalhatatlan cso palyakkal es az allando kreten top tier csapattarsaimmal karoltve - akik ugye buknak a sajat tierjuk elleni harcban - mar eljuttatott oda, hogy nem szeretek vele kigurulni egy ujabb buktara. 51.4% a winratem, ezzel messze a legrosszabb, nemreg tornaztam fel 42%-ra. Ha topba rak es a csapattarsak nem halnak meg 1 perc alatt, vagy nyerik meg a csatat, mindig lehozom a kotelezot, de valami nagyon rossz iranyba kezdett fordulni. Egyik tankom sem kezdett ekkora melyrepulesbe az elmult idoszakban, sot felfele megy mind. Nagyon elkeserit ez a szivatas. Az elemzes amugy meg mindig ul, ez a tank tenyleg jo, de mar tulsagosan fugg az eredmeny Fortunatol[/quote]

  Szia!
  Nemrég nálam is elkezdte a mélyrepülést amit kicsit szégyenlek is mert "én" ülök benne, legalább 50% az én hibám lehet! A másik 50%-ot nem taglalom mert bokafogás lesz a vége!
  Amilyen hamar meglett az első gunmark most annál nyögvenyelősebb a játék vele, sajnos. De nem adjuk fel ... :thx1:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  SdkfzXXX
  • Tankos
  · 5 éve
  en nagyon szeretem ezt a gepet a nyilvanvalo gyengesegei ellenere, azonban a WG es MM kedves parosanak koszonhetoen - RNG-t most nem emlitem inkabb - az elmult honapban 10%-ot buktam a GM-ert folytatott versenyben (80-rol 70-re). 1.0 ota abszolut katasztrofa, az osszes olyan palya kikerult (Pilsen, Kharkow, Sacred Valley, Stalingrad, Highway, Swamps, Winterstorm), ahol a -2 tier ellenere meg lehetett flank-elni a 9-es ellenfeleket es egesz jokat mentem meg apcr hasznalatat mellozve is. Azota bekerult par apcr is, de nagyot csalodtam bennuk (foleg 1.0 ota pattog feltunoen minden mindenrol), rengetegszer elhalt gyenge pontokat love is es amugy is max 2+ loves, mig kifileznek. A folyamatos -2 tier a hasznalhatatlan cso palyakkal es az allando kreten top tier csapattarsaimmal karoltve - akik ugye buknak a sajat tierjuk elleni harcban - mar eljuttatott oda, hogy nem szeretek vele kigurulni egy ujabb buktara. 51.4% a winratem, ezzel messze a legrosszabb, nemreg tornaztam fel 42%-ra. Ha topba rak es a csapattarsak nem halnak meg 1 perc alatt, vagy nyerik meg a csatat, mindig lehozom a kotelezot, de valami nagyon rossz iranyba kezdett fordulni. Egyik tankom sem kezdett ekkora melyrepulesbe az elmult idoszakban, sot felfele megy mind. Nagyon elkeserit ez a szivatas. Az elemzes amugy meg mindig ul, ez a tank tenyleg jo, de mar tulsagosan fugg az eredmeny Fortunatol
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juhász László · 5 éve
  [b]fakirr1[/b]
  Köszönöm az elismerést! Igazán jó ez a vas de nagyon kell érezni!
  Ezzel legalább nem érzem magam olyan rossz játékosnak, persze a szerencse is mellém szegődött!
  A legénységem már 4 skill-es és erősen tanulják az ötödik osztályos tananyagot.
  Igazából én úgy játszom vele mintha egy "erőszakos med" lenne.
  Meglátjuk hová fejlődik a drága. :thx1:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  robertgida
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="fakirr1"][quote name="Sat_Okh"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]
  Az egyik legszebb tank és tierjében az egyik legjobb neheze a Tigris...
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/12/710tiger.jpg[/img][/quote]
  Mint említettem nemrég "jutottam hozzá" de gyorsan megszerettem. Valahogy rátaláltam egy játékstílusra vele és Ő meghálálta! :thx1:
  http://bodzy.wot-record.com/replay/49704/shatok_gunner_egy_lepessel_elore
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/08/865shot_018.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=865shot_018.jpg[/url])[/quote]


  Fogadd őszinte gratulációmat!

  Van 34K játék az egeremben a WOT-ban, de ezt a tankot vhogy nem tudom sehogy használni...Az esetek 90%-ban +2 tier-t kapok,ahol konkrétan semmit nem lő át.A maradék 10%-ban meg 15-1-es bukókat kapok piros/fehér zászlós paradicsomokkal... Próbáltam side-olni ezzel, volt,hogy pattant minden,de volt olyan is, hogy az az IS2,ami pattant háromszor, negyedjére simán belőtt ott,ahol előtte nem tudott. Az ágyú gyorsan szűkül,de hulladék módon ereszti a körön belül össze vissza a lövedékeket...Mondjuk a legénység még 0 skilles,lehet,hogy később jobb lesz, de nagyon nem lopta be magát a szívembe ez a tank.. 15 csata alatt kétszer is gyulladt, még jó,hogy az összes tankomban automata tűzoltót használok... Szóval van bajom vele rendesen..

  Lehet,hogy a WWII-beli eredményei miatt csinálták meg bosszúból ilyenre az oroszok?[/quote]

  3 csik nekem is meglett,most 82% van a statja.Ma mentem vele,egy nagyon bukóra majdnem sikerült csatát hoztam le vele.2en maradtunk,cromwell és én.amx 12t meg egy stug kiment,37hp maradt,a maradék 5t 2en kiszedtük.Venti,töltésgyorsitó bentvan,secperc tölt,baromi pontos.8asoknál sajna már kell a gold.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  fakirr1
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="Sat_Okh"][quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]
  Az egyik legszebb tank és tierjében az egyik legjobb neheze a Tigris...
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/12/710tiger.jpg[/img][/quote]
  Mint említettem nemrég "jutottam hozzá" de gyorsan megszerettem. Valahogy rátaláltam egy játékstílusra vele és Ő meghálálta! :thx1:
  http://bodzy.wot-record.com/replay/49704/shatok_gunner_egy_lepessel_elore
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/08/865shot_018.jpg[/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=865shot_018.jpg[/url])[/quote]


  Fogadd őszinte gratulációmat!

  Van 34K játék az egeremben a WOT-ban, de ezt a tankot vhogy nem tudom sehogy használni...Az esetek 90%-ban +2 tier-t kapok,ahol konkrétan semmit nem lő át.A maradék 10%-ban meg 15-1-es bukókat kapok piros/fehér zászlós paradicsomokkal... Próbáltam side-olni ezzel, volt,hogy pattant minden,de volt olyan is, hogy az az IS2,ami pattant háromszor, negyedjére simán belőtt ott,ahol előtte nem tudott. Az ágyú gyorsan szűkül,de hulladék módon ereszti a körön belül össze vissza a lövedékeket...Mondjuk a legénység még 0 skilles,lehet,hogy később jobb lesz, de nagyon nem lopta be magát a szívembe ez a tank.. 15 csata alatt kétszer is gyulladt, még jó,hogy az összes tankomban automata tűzoltót használok... Szóval van bajom vele rendesen..

  Lehet,hogy a WWII-beli eredményei miatt csinálták meg bosszúból ilyenre az oroszok?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juhász László · 6 éve
  [quote name="Hunyadi_Loveszdandar"]
  Az egyik legszebb tank és tierjében az egyik legjobb neheze a Tigris...
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/12/710tiger.jpg [/img][/quote]
  Mint említettem nemrég "jutottam hozzá" de gyorsan megszerettem. Valahogy rátaláltam egy játékstílusra vele és Ő meghálálta! :thx1:
  http://bodzy.wot-record.com/replay/49704/shatok_gunner_egy_lepessel_elore
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/10/08/865shot_018.jpg [/img] ([url]http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=865shot_018.jpg [/url])
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Juhász László · 6 éve
  Sziasztok!
  Én csak nemrég fejlesztettem ki "őt" és még játszani sem tudok vele ...
  http://bodzy.wot-record.com/replay/48723/shatok_gunner_es_meg_jatszani_sem_tanultam_meg_vele
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunavaria
  • Tankos
  · 6 éve
  Helyesbítek! Ez egy nagyon jó tank! Csak én vagyok türelmetlen!

  Hunyadi_Loveszdandar
  Akkor lécci linkkelj egy Tiger I-es csata-videot, ha van. Ahol Te tolod. Hadd tanuljak!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunyadi_Loveszdandar
  • Tankos
  · 6 éve
  Huavaria, Nekem első nehezem volt (akkoriban a VK még közepes volt), toltam bele 400 csatát 800-900 körüli átlagsebzéssel teljesen kezdőként kb.: 1000-1500 csatával a hátam mögött. Azóta buffolták, idén visszavettem és láss csodát simán kihúztam rá a 3 markot, 1900+ avg dmg kb.: 90 csata alatt.
  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ugyan az a játékos kellő tapasztalattal és fejlődéssel merőben más hatékonysággal használja a tankot. A tankkal nincs gond. Kapsz egy minden téren jó ágyút, most már használható lövegpajzsot, számomra meglepően agilis és jó HP-s tankot. Tier7-ben erre mondani, hogy szar? Ezek után bocs, de ha nem megy vele a játék, akkor a hiba az "ön készülékében van". A tank erősségeinek és gyengeségeinek megfelelően próbáld használni.
  Az egyik legszebb tank és tierjében az egyik legjobb neheze a Tigris...
  [img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2017/07/12/710tiger.jpg[/img]

Kapcsolódó elemek

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.