Jelenleg

8
látogatónk van

2015. február 6. 11:10

Tiger I - Elemzés

Írta:
(116 szavazat)
131 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

8.8cm Kw.K. 43 L/71

 • Átütés (AP/APCR/HE): 203/237/44 mm
 • Sebzés (AP/APCR/HE): 240/240/295 HP
 • Pontosság: 0,34 m/100m
 • Célzásidő: 2,7 mp
 • Tűzgyorsaság: 8,96 lövés/perc
 • Függőleges kitéríthetőség: -7°/+13°

T7-es nehéz tank viszonylatban ennek az ágyúnak az átütése az élmezőnyben, a sebzése a középmezőnyben van. Mindehhez viszont ventilátor és töltésgyorsító használatával 5,65 mp az újratöltés ideje és 2546 a DPM. Ez brutális! BRUTÁLIS! Az alap DPM sima 100%-os legénységgel és felszerelések nélkül 2150, összehasonlításképpen a többi T7-es nehéz tanké: Tiger P - 1675, AMX M4 - 1675, T29 - 1683, Black Prince - 1800, KV-3 - 1857-1903, IS-2 - 1903, IS - 1903-1972.

Lőszerből 72 db-ot képes magával cipelni a Tigris, ami azért megemlítendő, mert egyrészt attól nem kell félni, hogy elfogy, másrészt sokat nem kell matekolni, hogy miből mennyit vigyünk, lazán lehet húzgálni a csúszkákat.

Az AP lövedékek csőtorkolati kezdősebessége 1000 m/s, az APCR-é 1250 m/s, így a távoli célpontok eltalálása sem okoz különösebb kihívást. Legalábbis az elétartásból kifolyólag. Sajnos hajlamos nagyobb távolságban már trollkodni az ágyú, de összességében egy nagyon jó 8,8-as ez, aminek bőven vannak erősségei ahhoz, hogy életben tartsa a Tigrist.

Amíg a top löveg nincs meg, az alap 7,5 cm-es Kw.K. L/70-nel érdemes farmolni, a többi ágyú (a gagyi 8,8-as és a 10,5-ös) csak techtree-töltelék ahhoz képest.

Torony

A Tigris alap tornya csupáncsak 100/80/80 mm páncéllal rendelkezik és hiába is vártátok a fejlesztett tornyot boci szemekkel, attól sem remélhettek többet. Pont ugyanennyi páncél, +10m látótáv és jóval gyatrább 18°/mp forgási sebesség. Viszont a 8,8-as Kw.K. 43 L/71-es löveget csak erre a toronyra lehet felrakni.

A lövegpajzs a tornyon üreges páncélként viselkedik és annak majdnem a teljes frontját lefedi. A gond csak az, hogy az a 100 mm toronypáncél nincs mögötte. Legalábbis nem mindenhol. Na azért nem a teljes felületén hiányzik, a peremeken vannak átfedések. Ráadásul nem csak egy réteg üreges páncél van rajta, hanem kettő is. Vagy lehet, hogy több. És olyan az egész mint egy puzzle 40, 50, 85, 90, 140 és 150 mm-es páncéllal rendelkező részeket is találtam a mozaikban, amik olykor-olykor lefedik egymást. Érted ugye? Nem? Így annyira én sem. Vizuális típus vagyok, íme hát egy kép:

Ennyi pont felvétele alatt bőven eluntam az életem a Tigris toronyfrontjának a kifürkészése közben, úgyhogy meg kell elégednetek ennyivel. A lényeg az, hogy a különböző üreges páncélként működő rétegek néhol lefedik egymást és ezeken a helyeken igen troll effektív páncélértékeket kapunk az alapvetően gyengén páncélozott tornyon.

Az effektív vastagság a Tank Inspector vs. Tigris I fejlesztett torony meccs hosszabbításában a következő eredménnyel ért véget: az effektív vastagság 100 és kb. 300 mm között váltakozik. Megfigyeléseim szerint 140-150 mm effektívvel rendelkeznek a legnagyobb felületű részek, de elszórtan brutálisan jobb effektívvel bíró pontszerű, valódi kiterjedéssel nem rendelkező trollocskák vannak benne. Azt meg tudjuk, hogy a kliens pontként kezeli a lövedékeket, tehát bármi megeshet. Vagy belövöd meggymaggal is, vagy kókuszpálmával sem. A dietetikus tanácsa: lőhetjük nyugodtan a Tigris tornyát, csak ne kapjunk gyomorfekélyt ha lepattan! Ha meg rám hallgatok, azt csináltok, amit akartok! ;)

A 18°/másodperces forgási sebességről még annyit, hogy mivel a lánctalp gyorsabban forog, ha utána akarsz fordulni egy gyorsabb tanknak vagy valakinek, aki épp körbeautóz, egyszerűen túlfordítja a lánctalp a tornyot, viszi magával mert a torony lassabb. Még rosszabb ha az egyik irányba kanyarodnál de közben az ellenkező irányba kellene a tornyot fordítani. Ez elég kellemetlen tud lenni, oda kell rá figyelni.

Felépítmény

Röhögni fogsz, de az egyszerűség kedvéért a németek úgy gondolták ha már a tornyon nincs elég páncélzat, akkor az alvázon meg már minek legyen, úgyhogy 100/80/80 mm-ben állapították meg itt is a (játékban) hullámpapír értékét. Természetesen mint mérnöki munka 1940-ben ez a szögletes tank még kivételes volt, főleg ha belegondolunk, hogy a németek még a 90-es években is ugyanezt nyomatták. Sajnos a WoT-ban azonban ez a klasszikus felfogás komoly hátrányt jelent. Talán itt köszön vissza igazán a dömper stílus, a Tigris alváza egy naaagy doboz, csupa szögletes, derékszögben álló vékony páncéllal, ami kb. annyit ér, mintha polikarbonátból lenne (vagy tudomisén miből gyártják a dömpert).

A T6-os T37 könnyű tank 150 mm-es átütésű AP lövedékei például könnyen homokozószitát csinálnak a Tigris frontjából. De nem kell sokat fürkészni a fejlesztési fát, hogy belássuk, kb. majdnem minden tank át tudja ütni szemből, amivel szerencsétlen összekerülhet. A torony fürkészése folyamán elszenvedett lelkesedésvesztésem végett csak befordított állapotban készítettem effektív páncélelemzést a Tigris alvázáról, mert minden egyéb pozícióban ennél már csak rosszabb lehet:

Amint a képen látható, sidescrape-elni éppen lehet a Tigrissel, csak nehéz úgy kivitelezni, hogy ne látsszon ki az eleje és mázli kell hozzá, hogy azt az oldalsó csíkot találják el és ne alá lőjenek be. Felmerülhet hát bennetek a kérdés: Így is beviszi minden, lehet még ennél rosszabb? A kérdés pedig jogos. A válasz pedig: nem. A gyakorlatilag T7-ben már páncélnak nem igazán nevezhető alváz kompenzálására a Tigris egy nagyon derék (a fejlesztett toronnyal) 1500-as "egészségmedencét" (HP) kapott. Ha belegondolunk az IS-3-nak ennyi a HP-ja például, tehát a Tigris esetében páncél helyett a T8-as nehéz tankokénak megfelelő életerő mennyiségre kell hagyatkoznunk.

Ami még bosszantó, hogy a Tigris mindkét oldala lőszerrekesszel, a hátulja meg motorral van kitömve. Szinte minden oldalsó lövésre behal az előbbi, az utóbbi meg hátsó-oldalsó és hátsó lövésekre nagyon de nagyon gyakran, és elég gyakran gyullad is.

Szemből érkező lövésekre a sofőr, a rádiós és a rádió érzékeny. Meg a váltó, ami a tank elejében van és ha találatot kap az is motorsérülést eredményez.

Felfüggesztés

A fejlesztett lánctalpak másodpercenként 26°-kal fordulnak, ez nyilván nem gyors és irányváltoztatásnál okoz is sebességvesztést, de úgy gondolom egy nehéz tanknál elfogadható érték. A talajellenállása 1,2/1,4/2,9.

Motor

A Maybach HL230 TRM P45 700 lóereje csak 50-nel több mint az alap motoré, emellett viszont jóval nehezebb, majdnem a kétszeresét nyomja. Ezen okokból kifolyólag egyrészt minimálisan befolyásolja a Tigris dinamikáját pozitív irányba, másrészt az alap lánctalpakra nem megy fel. Kifejlesztését csak akkor javaslom, ha megtartanátok a tankot. Vagy ha nagyon ráértek, a Tigris II felé én sem kapkodnék túlságosan. Találat esetén mindkét motor 20%-os eséllyel gyullad ki.

Összességében a Tigris mobilitása nehéz tank létére elfogadható, egyáltalán nem tűnik lomhának, inkább csak komótosnak. Relatíve jól gyorsul és bár a 40 km/h-s sebességeket csak lejtőn képes elérni, a 25-30 km/h környéki tartomány vízszintes talajon viszonylag hamar meg van és könnyen tartható számára.

Fejlesztési fa

Az alap lánctalpra sajnos nem megy fel a fejlesztett torony, a jó hír viszont az, hogy adott legalább egy használható ágyú (7.5cm Kw.K. L/70), amivel ki lehet húzni a fejlesztett lánctalpakat és tornyot is. Mivel a fejlesztett motor nem kínál jelentős előnyt az alaphoz képest és mivel a több sebzés = több xp, én a fejlesztett torony és a top 88-as löveg kifejlesztését javaslom előtérbe helyezni.

A fejlesztési fáról gondolom elég ennyit elmondani, az, hogy a top rádió felmegy az alap lánctalpakra gondolom senkit nem érdekel.

Ajánlott játékstílus

Összegezzük tehát az eddig leírtakat. Adott:

 • közepes tank jellegű (sebzés, ROF) löveg
 • iszonyat DPM
 • közepes tankéval megegyező páncélzat
 • T8 heavy HP
 • heavy-hez képest elfogadható jó mobilitás

Számomra mindebből az következik, hogy a Tigris a gyakorlatban nem nehéz tank, hanem egy dagadt lusta médium, jó sok szalonnával. Ezzel a páncélzattal egyszerűen nem lehet a Tigris I-et klasszikus nehéz tankként használni. Sebzést felfogni nem lehet vele, leginkább csak bekapni és benyelni. Támogatni viszont nagyon is! Az ágyúja elég pontos, a látótávja a saját tierjében jó, a tűzgyorsasága kiváló. A fő frontvonal mögötti pozíciókat érdemes vele felvenni, szilárd fedezék közelében, ami mögé vissza lehet húzódni ha hab testét kiszúrják, mert camoja heavy lévén nemigen van. Amint spot van kezdjük el gyepálni, amit csak lehet, hadd szóljon az az ágyú, használjuk ki a tűzgyorsaságát!

A Tigris I a DPM-ről szól, ez a fő erőssége, ezt kell kiaknázni. A -7°-os ágyúsüllyedés nem a legjobb, de annyira azért nem is rossz. Ellenben olyan dombharcra nem alkalmas a Tigris mint egy T29. Keressetek inkább lankásabb pozíciókat, a meredek emelkedőket kerüljétek. Hála a lassú toronyforgásnak, amíg az alvázat nem mozgatjuk a célkör nem ugrik annyira szét, a célzásidő így igen rövid még célzásgyorsító nélkül is. Statikus pozíciókból tehát elég gyorsan lehet a Tigrissel egymást követő lövéseket leadni, így a legkönnyebb a DPM-et kiaknázni. A közelharcban való kiteljesedést mindaddig érdemes kerülni, míg nincs más hátra. Ilyenkor azonban ha jól gazdálkodtunk a HP-nkkal, T7-ig mindent le lehet nyomni (ésszel) a HP/DPM kombóval.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Ventilátor
 • Töltésgyorsító
 • Optika (Látcső)

Esetleg optika helyett célzásgyorsító, de a támogató stílus miatt szerintem az optika hasznosabb, a fentebb leírtak miatt pedig a célzásgyorsítót nem érzem igazán hasznosnak, mert menet közben semmit nem ér. Esetlegesen a periszkóp sem hülyeség, ha nagyon jól tűritek a kempelést.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javító készlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Automata tűzoltó készülék

A 20%-os gyulladási esély miatt az automata tűzoltót javaslom. A Tigris motorja olyan, mint egy benzinbe mártott fáklya, amire minden kilőtt lövedék égő gyufaként fogható fel.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, javítás, BiA, kuplungégető, kapáslövés és egyéb pontosságjavító skillek, tűzoltás.

Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • jól használható pontos és magas tűzgyorsaságú ágyú
 • jó pen
 • tierjében a legjobb heavy DPM
 • sok HP

Hátrányok

 • az effektív páncél hiánya
 • fokozottan sérülékeny modulok és legénység
 • lassú toronyforgás

Kiknek ajánlott

Klesszik hevi tenk szakos napközis tanároknak biztos nem. A tankok, német tankok és a II. VH-s filmek szerelmeseinek viszont mindenképpen. Ezen felül én úgy gondolom egy elég szórakoztató és jól játszható, ha nem is nehéz, de kényelmes közepes tank a Tigris I, érdemes kipróbálni. A leírt hiányosságai ellenére is kiváló, T7-ben a T29 mellett egyértelműen a másik legjobb nehéz tank!

Videó


Az elemzést írta: rosszpenz

Utoljára frissítve: 2019. január 22. 07:51

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  csalezlopez
  • Tankos
  · 7 éve
  töbször olvastam már itt ott...de mi az a BIA?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  levius2000
  • Tankos
  · 7 éve
  Na ezt rendesen lefikaztad!!
  Nepp epp olyan papir!! Meg kell tudni jatszani vele? Hat melyik jarmu az amelyikkel nem kell tudni jatszani es ugy is eredmenyes vagy? Lecci mondjatok meg nekem is!! Kifejlesztenem mert nem igen tudok jatszani! De ne legyen Nemet mert azokat mar majd mindegyiket elitre fejlesztettem!

  [quote name="Red_Doki"]Hát mérnökként elmondhatom, hogy a Tigris 1 gépészeti szempontból kudarc. Hogy miért? Lássuk:

  1. Bonyolult. Mind gyártani, mind használni és karbantartani. Pedig gépészeti alapelv, hogy ami egyszerű, az valószínűleg jobb is. Sokáig tartott gyártani, kiképezni a legénységet, a karbantartási igénye pedig óriási volt.
  2. Rengeteg nyersanyag kell hozzá, pazarlás. Bizonyos esetekben, indokolt a súlynövelés a gépészetben. Pl. ha az a cél, hogy valami nehéz legyen. De ez a súly, a 3. pont miatt válik hibává.
  3. Alulmotorizált. Megbocsátható vétek lenne a nyersanyagpazarlás, ha legalább mozogna is a jármű. Hatalmas baklövés volt erősen páncélozott tankot csinálni, ha nincs mivel mozgatni. Ehhez jön még az üzemanyag fogyasztás.

  Ennek a tanknak 2 erősége volt. A kiválló ágyú, és a hírnév. mert a hírneve a harcmezőn, szemtől szemben egy másik tankal alakult ki. De már a Kurszki csata is bebizonyította, hogy a hírnév hamis. mert ha nem 1 v 1 ben van egy másik tankal, akkor már a mozgékonyság hiánya megbosszulja magát.

  Alapvető gépészeti alapelvek egyike: "optiamlizáció". Nézzük meg mi a cél, és ahhoz képest készítsük el a legoptimálisabb eredményt. A Tigris semmi féleképpen sem optimális.

  A cél az volt, hogy létrehozzák a harcmező urát. Ezért minden hangsúlyt az ágyúra és a páncélra fektettek, teljesen egyoldalúan áltak hozzá.

  Ezért mondom én, hogy gépészmérnöki szemmel nézve kudarc volt.

  Nem elég, hogy egy tanknak jó ágyúja legyen, vagy jó páncélja. Sok mindennek egyezni kell, hogy jó tank legyen belőle.[/quote]
  volaa!! nagyszeru mernok vagy! kar hogy nem a 20-as evekbe szulettel nemetajkukent es akkor te terveztel volna egy sokkal jobbat! Kisse nezz szet hogy mirt buktak el a Tigrisek! Az biztos koltseges volt eloallitani es karbantartani, de a nagyapam elmondasa szerint (aki az orosz fronton nem egyet latott es hallott) a hirneve nem volt alaptalan!!
  De mindenkinek megvan a joga sajat velemenyt alkotni! Az enyem ez!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Ligi007
  • Tankos
  · 7 éve
  Végre!
  Tetszett az elemzés, ősze foghatóan úgy benne van minden!
  Csak egyet nem értek.
  PL.: (Vagy ha nagyon ráértek, a Tigris II felé én sem kapkodnék túlságosan.)
  Annyira rossz lenne a 2-s?
  Néztem a videót, azért van bőven lepattanó ,nem olyan papír!!!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rosszpenz
  • VIP
  • Kiképző
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="doomed"]Ismét egy kiválló elemzés, remek szemléltető végigjátszásokkal. Ha esetleg megengetsz egy észrevételt egy hozzád képest gyengébb játékostól. A leírásban egy kicsit alulértékelted a célzásgyorsítót. Még egyet is értenék veled, ha az álltalad mellékelt csatákban nem lőttél volna jónéhányat mellé, pont azért mert nem vártad meg azt, hogy teljesen beszűküljön a célzókör. De ez inkább csak szőrszálhasogatás. Ahogy mondtam:ismét egy nagyon jó leírást kanyarintottál.[/quote]

  Örülök, hogy tetszett! Nekem van rajta GLD egyébként, mert az volt a depóban. A gond a GLD-vel az, hogy mozgás vagy toronymozgás alkalmával nem segít, csak akkor, ha meg sem mozdítod az ágyút. Ezért elég haszontalan egy valami. Az elhibázott lövések nagyját egyszerűen elkapkodtam.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="rejkov"]
  Kár, hogy ennyire nincs páncélja. Ha e25-el vagyok, és bejön elém, akkor már dörzsölöm a tenyeremet [/quote]

  Dörzsölheted is! Ha szembe jön velem az a kis poloska, már izzad a tenyerem, és minden bajom van. :cry: Csak az a bajom az E25-el, hogy nagyon gyorsan lő, és gyorsan szalad, de ha áll, egész könnyű kilőni egy Tigerrel. HA megáll... :P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chiftain MK.XIII
  • Tankos
  · 7 éve
  Red_Doki
  Igazad van abban hogy mérnőki szempontból azért rendesen vannak hiányosságai. De abban a helyzetben azért lett ez a végeredmény mert hirtelen kellett valami ami fel veszi a versenyt az orosz harckocsikkal, a fronton a katonák tátott szájjal bámulták a kv1-et meg a t-34et! Egyszerübb volt ez a doboz forma mint a döntött páncéllemezekből megalkotott! A hatalmas 88 millis ágyúnak pedig stabil alap kellett ezért is lett ilyen nehéz, más tulajdonságok mellett amik meghatározták a súlyát! Ha belegondolunk hogy ez a harckocsi már 1942 telén kint volt a fronton úgy hogy 41 végén 42 elején álltak neki majdnem a nulláról megtervezni és legyártani akkor az nem olyan rossz teljesítmény talán!
  De valóban erősen korlátozott volt a harcértéke egy pár dolog miatt mint pl a megbízhatatlanság a kis hatósúgár és a rendkívüli alul motorizáltság!
  Viszont megkérdezném bármelyik szövetséges katonát hogy miben ült volna szívesebben? A saját shermanjében, cromwelljében vagy esetleg inkább a tigrisben? Azthiszem mindenki sejti a választ...

  Igen tudom hogy a játékhoz ennek mind semmi köze ott az van ami van azt kell elfogadni, ha nem tetszik lehet menni mással vagy belehet fejezni... és hasonlók!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  doomed
  • Tankos
  · 7 éve
  Ismét egy kiválló elemzés, remek szemléltető végigjátszásokkal. Ha esetleg megengetsz egy észrevételt egy hozzád képest gyengébb játékostól. A leírásban egy kicsit alulértékelted a célzásgyorsítót. Még egyet is értenék veled, ha az álltalad mellékelt csatákban nem lőttél volna jónéhányat mellé, pont azért mert nem vártad meg azt, hogy teljesen beszűküljön a célzókör. De ez inkább csak szőrszálhasogatás. Ahogy mondtam:ismét egy nagyon jó leírást kanyarintottál.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Toydolls2
  • VIP
  • Tankos
  · 7 éve
  Köszi az elemzést, élmény volt olvasni! :-)
  Az én tapasztalatom: Nem gyullad sűrűn, és ammo rack-et ritkábban kapok vele, mint az IS3-al. Én a hátrányai ellenére, nagyon szeretem, bár 1000+ csata után is azt mondom, még nem tudok vele játszani, viszont az egyik legjobb farm tankom. :-) Most lehet dobálni rám a köveket! :P De komolyan, nem sokszor jövök ki mínusszal egy-egy csatából.
  És hogy mennyire gyenge a páncélja, nos azt sem tudom annyira nagyon gyengének mondani, volt már vele néhány acél falam, igaz nem annyi, mint pl. egy T29-nek, de megjárja. Ha közelharcra kerül a sor, pl. egy IS-el, csak és kizáróan a kupoláját lövöm, mire az újra tölt, már le is csíptem belőle 500 hp-t, és máris növeltem a sebzés átlagomat annak ellenére, hogy kilő. :-)
  Ja, és nekem a fordulással sincs sok bajom, amit tudok megteszek mielőtt kiszed a körbe rohangáló med, de majd addig gyakorolok vele, amíg olyan jól nem megy vele a forgás, hogy lealázzam a kis darazsat. :-)
  És a záró mondatom, én IMÁDOM ezt az enyhén páncélozott, lusta macskát! :-) Többet nem tudok mondani, kérem kaccsojja ki.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rejkov
  • Tankos
  · 7 éve
  Sajna elvették az erős motorját. Régen sokkal jobban mozgott. Nem volt ekkora végsebessége, de sokkal jobban gyorsult. Ehelyett kapott sokkal nagyobb dpm-et, ami azért nem rossz kompenzáció. Valamit valamiért...

  Kár, hogy ennyire nincs pánélja. Ha e25-el vagyok, és bejön elém, akkor már dörzsölöm a tenyeremet

  Nem mondanám, hogy a tigris kudarc volt. Kezdődöt ott a dolog, hogy a szovjetek elleni német offenzíva kezdetekor a németeknek a panzer 4 volt a legkajakabb masina. Aztán belefutottak a t-34-esekbe, meg a kv1-ekbe. ÉS ment a pislogás, hogy a lenézett alacsonyabbrendű muszka miféle csoda masinákkal jön szembe. Volt, hogy egy kv-2 feltatott egy teljes német támadóéket. Mesélik, hogy egy 88-as ütötte lyukon bedobot kézigránáttal tudták kiütni. Szóval nagyon gyorsan kellett valami, ami nagyot üt, és rohamtempóban összedobták a tigrist. Nyilván nem terveztek minden egységet ujra, felhasználtak mindent, mi felhasználható volt az akkori építőelemekből. Erre futotta. És elég nagyot ütött. Az összes muszka tankos rettegett tőle. Az, hogy a személyzetnek szinte szakképzett szerelő szakinak kellett lenni, az más kérdés. A német harckocsizó elit kapta a tankot. Szóval nem a hülye gyerekek. A dolog működött. Nézhetjük úgy, hogy igen sok lerobbant a harctéren, sok benzint evett, de rohadt sok ellenséges tankot ki is lőttek vele. És ha harcképtelenné tették, többnyire túlélte a személyzet. Főleg az elején, amikor megjelent. Meg lehet kérdezni a t-34-es legénységét, hogy miben ülne szívesebben, a miki egerükben, vagy egy tigrisben ?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rosszpenz
  • VIP
  • Kiképző
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="singes"]Elemzéshez kérdés: Alap motor esetén sem megy fel a nagy torony, igaz? Csak mert írtad, hogy a fejlesztett motor sokkal nehezebb, mint az alap, a képen pedig már a fejlesztett van felszerelve.[/quote]

  Ezt konkrétan nem próbáltam, de nemre tippelnék, mert a fejlesztett torony jóval nehezebb. Mobilneten most nem jön be a wiki, meg kell nézni ott is.
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.