Jelenleg 468 vendég és egy tag online

2012. máj. 17. 08:33

A csapatjáték 10 pontja

Írta:
Értékelés:
(13 szavazat)
11 hozzászólás

Az alábbi 10 pont ismerete a csapatjáték íratlan szabálykönyve, melynek betartása minden játékosra kötelező érvényű kellene hogy legyen. Ha több pontban is eltérsz a leírtaktól, inkább hátrányára vagy a csapatodnak mint előnyére. Emellett a lent leírtak betartása nagy mértékben megnöveli a játékbeli teljesítményed hatékonyságát, sőt, a játékbeli globális teljesítményed alapján számított Teljesítmény mutatódra is jótékony hatással lesz.

1. A csaták kezdetén használd a chat-et arra, hogy csapattársaiddal megbeszéld a közös stratégiát

Ez megakadályozza, hogy lemming-vonatok alakuljanak ki vagy hogy úgy szétszóródjon a csapat, mint egy megrémült marhacsorda. Persze lesznek olyanok akik nem foglalkoznak majd a chat-ben leírtakkal, de ha a csapat kemény magja tiszteletben tartja a stratégiát, sokan követni fogják őket.

2. Mozogj csoportokban, nem vagy egyedül

Soha ne használd az öngyilkos, egyedül lerohanós taktikát. Ez senkinek nem válik hasznára, hidd el. Inkább mozogj csapatban és dolgozz össze a csoportodban lévő tankokkal. Sokkal hatékonyabb két tank együtt, mint 1-1 tank külön-külön. Jó példa erre a gyakran látható Type 59 vagy AMX 13 falkák hatékonysága is.

3. Kövesd és támogasd a magasabb osztályú tankokat

Sokszor látni, hogy az alacsonyabb szintű tankok fejben már a csata kezdete előtt feladták a meccset és ennek megfelelően öngyilkos taktikát alkalmazva berohannak az ellenséges vonalak mögé, minden mindegy alapon. Ez azonban a legrosszabb amit tehetnek, hisz így közel sem aknázzák ki a tankjukban rejlő lehetőségeket. A helyes taktika ilyenkor az adott jármű képességeit kihasználva a magasabb osztályú tankok kísérete, támogatása, ami elég sokrétű tevékenység lehet: spotolás a hátrébb lévő nagyobb tűzerőnek vagy face to face megütközésnél ha a helyet engedi, az ellenséges tank mögé kerülés, onnan annak megsorozása, figyelemelterelése, stb...

4. Soha ne blokkold vagy akadályozd csapattársad mozgását

Örök szabály: Soha ne állj közvetlenül a csapattársad mögé! Mindig hagynod kell neki annyi helyet (legalább 1,5 tanknyi távolságot), hogy lövés után vissza tudjon húzódni a fedezék mögé. Rengeteg olyan esetet látni, hogy egy nehéz tank épp sarokharcot vív, azaz kimegy-lő-visszahúzódik, mire egy társa úgy gondolja hogy azzal segít, ha az első fázisnál (kimegy) egyszerűen beáll mögé (okát ne kérdezzétek). Innentől kezdve a harcoló tank halálra van ítélve, hisz fedezék híján tiszta célpont nemcsak a szemben lévő tanknak, hanem minden ellenséges járműnek aki látja őt.

5. Légy tisztában a csatatéren betöltendő szerepeddel, amit leginkább a használt tankod típusa határoz meg

Nehéz tankkal legtöbbször a térkép azon részére kell menni, ahol a fő összecsapásra lehet számítani. A tankvadászok feladata a frontvonal támogatása a háttérből, ahogyan a könnyű és közepes tankok is választhatják ezt a szerepkört, bár ők a felderítés mesterei is egyben, így feladatuk igazából elég sokrétű és összetett.

6. Védd a tüzéreidet

Egyértelműen a csapatod legnagyobb tűzerővel bíró járművei, ezért elvesztésük könnyen a csata elvesztését is jelentheti egyben. Személy szerint voltam már Top Gun és Megszálló is egy csatán belül (GW Panther).

7. Arty-ként soha ne tüzelj úgy az ellenségre, hogy a saját csapattársad sebzésének esélye is fennáll - pláne ne csak azért hogy begyűjts még egy killt

Rengeteg olyan esettel találkozok, hogy az Arty az épp közelharcot vívó tankok közé lő (főleg ha az ellenséges tank már lowhp-s) csak azért, hogy szerezhessen még egy killt. Ez két okból is ostobaság és tök felesleges: egyrészt a saját csapattársat is megsebzi (ez főleg nagy Tier Artyknál jellemző a nagy splash táv miatt), másrészt mivel az ellenségnek már alig volt életereje, azt a vele szemben álló tank is könnyen elintézheti. Ehelyett saját csapattársat sebez és még elpazarol egy lövést is a gyakorlatilag semmire.

8. Folyamatosan figyeld a minimap-ot és taktikád mindig az adott helyzethez igazítsd

Nincs olyan taktika, ami mindig, minden helyzetben megállja a helyét. A jó taktikát a jó helyzetfelismerés és az erre épülő improvizáció szüli, melyekhez a minimap nyújt hatalmas segítséget. Mindig oda menj, ahol épp szükség lehet rád!

9. Soha ne fedd fel csapattársad pozícióját

Például soha ne állj nehéz tankkal egy épp sniperkedő TD mellé a bokorba, ugyanis őt nagy valószínűséggel nem látja az ellenfél, viszont ha te melléállsz a "világító" heavy tankoddal és rád lő az ellenséges tüzér, abból valószínűleg a TD is kapni  fog a nagy splash miatt.

10. És a legfontosabb: Soha ne egyénként viselkedj a csatatéren, hanem dolgozz csapatban!

Ez a legjobb módja annak, hogy kivívjátok a győzelmet. Még a legjobb tankos sem nyerhet meg egy egész csatát egyedül.
 

Eredeti forrás: http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/115711-petition-to-world-of-tanks-players/

Megjelent: 47830 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. máj. 17. 12:14
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    ErasER · 7 éve
    A 3.pontot nagyon tudom ajánlani a kisebb tierű médium tankászoknak,és teljesen igaz.Nagyon sokszor lőttem már ki 3-4 osztállyal magasabb tankokat is úgy hogy a heawyket követtem,mikor lehetőségem adódott rá körbetáncoltam a X-es heawyt a kis T34-85-ömmel és csak úgy fogyott a sok hp szegény heawy azt sem tudta merre forduljon.Természetesen utána voltam mádörfákör meg dikszákör ez türelem játék Bár ez nem mindegyik X tiernél válik be VI-os med el. Maus meg E100-ról lepattogok bárhonnan
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    tomocskay · 7 éve
    Nagy részét én is tudtam, de alapból hasznos információk, amiket minden játékosnak tudni kell.

KERES
© 2020 WOTINFO. Minden jog fenntartva.