Jelenleg

25
látogatónk van

2015. január 6. 11:11

STB-1 - Elemzés

(60 szavazat)
76 hozzászólás

Bevezető - "Orosz rulett Japán módra"

A címből nyilván kihallatszik, hogy nem voltam maradéktalanul elégedett a T10-es japán közepes tankkal. A keserű szájíz okozója a túlzott várakozás, az ág utolsó "CW esélyes" tankja, az angol nyelvű fórumokon olvasható - szerintem indokolatlan - lelkesedés, ami a tankot körüllengte, nálam nem volt tapasztalható. Az okok, amelyekre az elemzést is kihegyeztem, lejjebb olvashatóak (az értékeket a World of Tanks programból másoltam ki, mert ez tekinthető hivatalosnak).

Paraméterek

Ágyú

Van egy papíron igen kellemes, sebzésében (390) sztenderdnek mondható, 258/330-as átütésű ágyúnk, amelyet APCR/HEAT lőszerrel tölthetünk meg. A 0,36-os már-már közepes tankos pontosságú, 2,3 másodperc alatt szűkülő ágyúnk sajnos csak papíron ilyen remek. Az ágyút igazából a rejtett értékei fojtják meg és ez fog minket a játék alatt az őrületbe kergetni. Összehasonlítva ugyanis a konkurens közepes tankokkal, igen pontatlannak érződik, hajlamos mellé vagy földbe lőni és sajnos a mozgásból leadott lövéseink is leginkább a lottó sorsolásra emlékeztetnek (szerencsére jobb arányokkal). A pontatlanságból következően az ágyú mindig akkor hagy minket cserben, amikor döntő szituációban kellene sebzést bevinnünk, amit azzal tetéz, hogy a lövéseink egy elég nagy százaléka egyszerűen elnyelődik a tankok oldalán (lánc és föld illesztése) vagy felpattan a torony oldalára. Összehasonlítva a konkurenciával, az orosz közepes tankok sokkal pontosabbak, jobban lőnek mozgásból és a célzó körük is kevésbé ugrik szét, ha forgatjuk a tornyunkat, az M48 Puttony pedig gyorsabban szűkül, ezért kapáslövésre alkalmasabb.

Az ágyú torkolati sebessége az egyik legnagyobb a játékban, a lövedék úgy mozog, mint ha zsinóron húznák. Az ágyú ezen tulajdonsága igen kellemes, amikor távoli célpontokat akarunk eltalálni.

Szerencsére a tank lőgyorsasággal ellensúlyozza fenti hiányosságát, BIA+ventillátor+töltésgyorsítóval ez az érték 6,6 mp, ami 3545 sebzés/perces értékével kiemelkedő. Ez az érték nagyjából megegyezik az Object 140, a T-62A (3447 seb/perc) illetve az Object 430 (3555 seb/perc) DPM-ével.

Összefoglalva, mivel pontatlanok vagyunk de gyorsan lövünk, lőjünk minél többet, helyezzük a mennyiséget a minőség elé (angol terminológiával: volume shooter) és igyekezzünk minél kevésbé kitenni a tankot ellenséges tűznek, bár ezt a minimális páncélzat és a lassú szűkülés sem támogatja.

Torony

Szegény ember orosz tornya, amolyan van is, nincs is értékekkel, 132/132/37 mm védettséget adva. Ez papíron semmi, de igazából egy lefordított palacsintasütőt kell elképzelnünk, ami extrém szögeket ad, legalábbis szemből. Ez a legtöbb helyen 250+ páncélvédettséget ad, de az ágyútalp körül 200+ átütéssel, míg a parancsnoki kupolákon 120+ átütéssel is be lehet lőni. A nehéz és közepes tankokat általában megbízhatóan pattintja, de a kicsi alapértékeknek köszönhetően a prémium lőszerek egyszerűen átmennek rajta és a páncélvadászokkal sem érdemes emberkednünk.

Az ágyú csőlehajlása kimondottan jó -10 fok, ami a tornyot még inkább extrém szögbe képes dönteni, ami sokszor generál automatikus lepattanókat. Fölfele nem ilyen rózsás a helyzet, a +13 fok szinte már AMX 50 120-as kínszenvedést képes okozni. Vigyázzunk, hogy ne kelljen közvetlen felettünk álló ellenfélre lőnünk (pl. Cliff teteje).

Torony forgás 42 fok, látótávolság 410 méter, mindkettő átlagon felülinek mondható, a tanknak nem ezek a gyenge pontjai.

Felépítmény

Vizes WC papír guriga érzés, 110/35/25 mm-es oldalról és hátulról overmatch szabályra hajlamos test, ne álljunk le vele hadakozni szemtől szemben. A frontpáncél effektív értéke valahol 140 mm körül van, de ez kit érdekel egy olyan mezőnyben ahol a legkisebb átütés is 240 fölött van? Az alacsony értékek sajnos magukkal vonják azt is, hogy még a T7-es könnyű tankok is át tudnak ütni ha nem vigyázunk (Bulldog pl. 1500-at képes belénktárazni a 175 mm-es átütésével). Úgy játszunk vele, mint a Leopárddal és az előző Japán közepes tankokkal vagy mint egy lassú könnyű tankkal. MINDEN TALÁLAT SEBEZ, amit a testre kapunk. A tüzérség imád minket, mozogjunk minél többet, mert a T8-as tüzérek is 1000-es tockosokat tudnak kiosztani.

Sajnos a helyzetet súlyosbítja, hogy hajlamos mindenféle modul sebzést összeszedni, a dupla ammo rack nem lesz ismeretlen jelenség számunkra, ezen kívül az ágyúja is hajlamos a frontális találatoktól elromlani.

Az álcája nem rossz, 13,7/10,3/2,9% és bár az oroszoknak 2-4%-kal magasabb, azért nem vagyunk egy világító fáklya az éjszakában. 1950 HP-val rendelkezünk, ami pont belefér egy Bat Chat 25t tárjába :(

Felfüggesztés

52 fokos szupergyors forgás, könnyű vele oldalba támadni az ellenfeleket, sajnos a láncot azonban igen könnyen ledobja, ami nem túl egészséges egy olyan tankra nézve, amelynek a teste páncélt csak nyomokban tartalmaz. Borzalmasan lassan javítja meg a láncát (nem emlékszem pontosan de olyan 13 mp?), nem egyszer haltam meg permatrackel (nem találtam rá jó magyar szót), ezért a javítás kiemelt helyet érdemel(ne) a képzettségek között, sajnos azonban erre nem lesz lehetőségünk, mert először más tulajdonságait kell képzettségekből kompenzálni.

Motor

750 lőerős motor gyorsítja 52 km/órára a tankunkat, ami nem tűnik rossznak (ez nagyjából a T-62A végsebessége), de nagyjából másfélszerese a talajellenállása (0,96/1,06/2,11 vs. 0,48/0,48/1,34) az orosz közepes tankoknak, ami meglehetősen idegesítő tud lenni, amikor a susnyáson akarunk átcsapatni a meccs elején, hogy elfoglaljunk egy kulcspontot. Többször versenyeztem AMX 50B-vel és sokszor ő ért oda előbb, ami egy közepes tank esetén elég kiábrándító.

Papíron nagyon jó, 12%-os gyulladási hajlam, ami két dolgot is jelent:

  • elhagyhatjuk a tűzoltó készüléket és tehetünk helyette egy nagy javítót (kelleni fog a frekventált modulsebződés miatt)
  • tehetünk helyette ételt a tankba, ha elég bátrak vagyunk

Sajnos az állandó besebződés oka az is, hogy az alacsony kigyulladás ellenére is elég sokszor ég a tank, én nem mertem kivenni a saját automatikus tűzoltó készülékemet. A vérprofik persze próbálkozhatnak vele, én is így tettem, de végül visszatértem a nagyobb biztonságot adó tűzoltó készülékhez, köszönhetően a fenti jelenségnek.

Ajánlott játékstílus

Minél inkább kerüljük a sebződést, használjuk ki 10 fokos csőlehajlásunkat, látogassuk sűrűn a dombok tetejét és szúrjunk oda, ahová lehet. Használjuk a tornyunkat az ellenfél lövésének kiprovokálására, ez viszonylag megbízhatóan pattint (pl. Artic Region északi oldaláról indulva az árokban végighaladva lőhetjük az átmenőket a nyugati oldalon). Soha ne álljunk le senkivel közelharcolni, mert a testen a pattintás esélye rendkívül kicsi, meneküljünk még időben, amíg lehet, ezért a Minimap megfelelő használata KIEMELTEN FONTOS. Akinek van jogosítványa, tekintsen úgy a tankra, mint ha folyamatosan minden tükörben néznie kellene a körülötte közlekedőket.

Ne bocsátkozzunk sebességversenybe más közepesekkel (Bat, orosz közepesek, Leopard), mert bár a sebességünk nem rossz, a pocsék talajellenállásunk miatt viszont váratlan helyeken fogunk lelassulni. Tipikus ilyen hely Karelia pályán vagy Mines-on a "Hill rush"... Felejtsük el. Inkább a mélyedésekben megbújva tornyozzunk, mert ha felfele menet kapunk egy láncot, már mehetünk is a garázs posztereit nézegetni.

NAGYON MESSZIRE kerüljük el a Bat Chat 25t-t, mert egy tárból kiszed még automatikus célzással is, ezért sose szakadjunk le a csapattársaktól (engem számtalanszor ölt meg egy tárból Bc. mikor magányosan kóboroltam). 

Keressünk magunknak egy izmos nehéz tankot (IS-7, E 100), akinek a páncélját használva tűzgyorsasággal leszecskázhatjuk az ellenfelet (lásd a mellékelt videót).

E 100 és MAUS ellen szemből egyből válthatunk HEAT-re és lőhetjük a lapos toronyfront közepét. Amennyiben látótávolság szélén táncolunk, ők nem fognak minket látni, mi kényelmesen lődözhetjük őket.

Használjuk ki, hogy nálunk messzebbre csak az M48 lát, bár az ágyú nem egy sebész szike, de sok esetben nincs más esélyünk elkerülni a közvetlen harcot. Ne felejtsük el, minél többet lőni, hiszen pontatlanságunkat mennyiséggel kell kompenzálnunk.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Közepes kaliberű tank töltésgyorsító (medium gun rammer)
  • Optika (coated optics)
  • Stabilizátor MK1 (vertical stabilizer)

Ajánlott fogyóeszközök

  • Automatikus tűzoltó készülék (bátrabbaknak prémium kaja, biztonságra törekvőknek nagy javítókészlet)
  • Kis javítókészlet
  • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Tipikusan az a tank, amire 8 sornyi képzettség sem lenne elég. Első körben javítsunk az ágyú pocsék szórásán, ezért vegyük fel a szokásos képzettségeket (lásd a táblázatot), második körben álcázás, harmadik körben maximalizáljuk a tűzgyorsaságot. A negyedik kör véleményes, lehet teljes javítás, hogy ne láncoljanak le állandóan, de lehet vegyes képzettségekkel is feltölteni, amelyek segítenek a talajellenálláson, illetve növelik a látótávolságunkat (amennyiben erre akarunk építeni): Sasszem, javítás, off-road vezetés, helyzetfelismerés.

Bevétel

Azt gondolom ez a szekció nem igazán mérvadó egy T10-es tank esetében, de megnéztem a statisztikákat, ez a tank a közepesek között 11-ik -14.000 kredittel. A lőszerek sorrendben 1200/4800/880 kreditbe kerülnek, a tank 60 lőszert tud magával vinni, én a 32/15/3-as leosztást preferáltam, ennek ellövéséhez nagy mágusnak kell lenni (gyakorlatilag lehetetlen értelmes körülmények között).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Rendkívül magas sebzés/perc érték
  • Jó forgás, viszonylag gyors
  • Jó csőlehajlás
  • Elég jó torony páncél, ami szögekre és nem vastagságra épít
  • Nagy HEAT átütés a vastag páncélú tankok ellen (330 mm: E 100, MAUS)
  • Nagy látótáv (410 m)

Hátrányai

  • Idegesítően rossz ágyúkarakterisztikák egy közepes tankhoz képest
  • Pocsék talajellenállás laza talajon
  • Kiábrándító csőemelkedés
  • Sűrű modulsebződés, főleg lőszerrekesz, ágyú
  • Közelharcban gyenge, távolra nem elég pontos
  • A leírtaknál sűrűbben gyullad ki
  • Vannak nála sokkal jobbak a saját feladatára

Kiknek ajánlott

Kezdőknek semmiképpen. Nagyon nem toleráns a hibákkal szemben és sajnos erre a hátrányai is rátesznek egy nagy lapáttal (nincs páncél, sűrű lőszerrekesz sérülés, sokat lő mellé), amelyek képesek egyszerre halmozottan sújtani minket (pl. tüzérség splash sebzése). Ha összességében meg kellene fogalmaznom, mit éreztem, miközben játszottam vele, azt mondanám, folyamatos görcsös erőlködés, hogy jól menjen vele a játék, mindezt úgy, hogy ennek ellenére is 450 meccset lejátszottam vele. Próbáltam, próbáltam, de nem működött, folyamatosan rettegtem attól, hogy jaj csak meg ne lőjenek, be ne szarjon rajta valami, mert akkor vége a meccsnek. Sajnos ezek a körülmények erőteljesen rányomják a bélyegét a vele való játékélményre is, én többet vártam, de kevesebbet kaptam, mint reméltem. A tank természetesen közel sem rossz, de én képtelen voltam elvonatkoztatni a fenti hiányosságaiktól. A képzett játékosok viszont megtalálhatják vele a számításukat, mert ha tudjuk kamatoztatni a lőgyorsaságát, akkor egy igazi kis Gatling géppuskát kaphatunk (ajánlom Camador videóit a témában).

Videó

(az mindenkinek megvan, hogy a két kis antennájával úgy néz ki mint egy távirányítós autó? :D)


Az elemzést írta: Jackal_hun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 11:02

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    Zatyi: szerintem ez teljesen objektív amit írtál, ezért kérlek arra, hogy egy pár szóban egészítsd ki az írásomat azzal hogy TE hogyan látod, szerintem ez mindenképpen növelné a cikk értékét.

    Azért az durva lenne ha rám bárki is felnézne, sajna igen messze vagyok az igazán jóktól (pechemre én is követem a wotlabsos fiúkat, szóval tudom hol a helyem )
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zatyi
    • Tankos
    · 9 éve
    Jackal mondom tetszik a leírás, csak szerintem inkább általánosítva kellene megírni vagy inkább "véleményed" szerint, szerintem nem lehet tankról annyira pontos leírást adni, hogy mindig megállja a helyét ezt te is tudod, van ami tetszik valakinek és van ami nem ez pont olyan mind az mikor valami ugyanott lövöd lepattan vagy átüti, azért írom ezt mert akkora a játék faktor annyi lehetséges variáció van ezekre a tankokra hogy lehetetlen fixen meghatározni mi-mikor jó. Azon kivül, hogy minden tankot lehet irányítani, nem tudsz annál pontosabbat leírni. Ahány meccs annyi féle.
    Más szemmel azokra nézve akik hirtelen fellobbantak őket is megértem, mert feltekintenek rád és elismerik írásod és úgy is állnak hozza hogy nem kell nekik mert nem jót halotak róla és tiszteletben tartják, csak annyi a gond hogy nem maguk néznek a dolgok után nem ők tapasztalják meg milyen az a tank.

    Ahány ember van itt annyi féle véleményt tudna formálni és ez így van helyén, ha nem így lenne mindenki egy hangúan döntene 1 tank mellett és akkor minden meccsbe csak egy fajta tankkal rohangálnának. Lehet leírást adni bármiről de csak saját vélemény alapján, ugyanis ha követitek ASAP videokat és egyéb csemegéket akkor tudhatjátok, hogy maga a játék fejlesztők is sokszor kaparják a fejüket, hogy miért nem jó számtalan dolog van a játékban ami papíron pontos, gyors, repül..., de nem így van ha hasonló kaliberü tankokat hasonlítasz akkor is akkor is van eltérés ezért játék az egész és csak szórakozás.

    Remélem senkinek nem tiportam lelkibe ez csak pusztán személyes véleményem volt.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    zatyi: na pl. te egy kategóriával jobb játékos vagy mint én, elfogadom, hogy neked működik a tank. Hogy a dolognak legyen hozadéka, kiegészítenéd a cikket a te gondolataiddal? Megkérem Jacktort, hogy tegye bele, engem nem zavar az ellenvélemény, én is tudok belőle tanulni, hátha másokra az lesz igaz.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zatyi
    • Tankos
    · 9 éve
    Kevés szót kell azt hiszem megérteni abban hogy nem a leírással van a baj, csupán azzal akik beveszik. Igen is próbáld ki ami tetszik mindent nézzetek meg ha minden cikket elolvastok akkor 1 tankotok sem lenne normális, ezért van mindenkinek IS-7 de részemről befejeztem mert értelmetlen vitatkozni arról ami nem kész tény.

    Mir4g3 parancsolj.
    http://www.noobmeter.com/player/na/zatyi/1000526591/
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    [quote name="zatyi"]Véleményt mondtam és nem szaroztam le amit írt, biztos valakinek megváltás lesz ez a leírás. Ha nem tetszik az ellenérv akkor már lehet vagdosni, harjá ez nem az én világom.[/quote]

    Az első kommentedből idézek: "fájó, ha valaki tudás hiánya miatt ehhez hasonló leírást ír". Nekem elég nyilvánvaló, hogy ez micsoda.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Mir4g3
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="zatyi"]Ez személyi kérdés... csupán vélemény és nincs 2 ezer csatám csupán 450 és maximálisan meg vagyok elégedve az hogy pár szakszót hozzáírsz a leíráshoz nem feltétlen igaz is, tény ez játék és semmi köze a valósághoz, többnyire elolvastam minden tank leírást és csak az tűnt fel itt is, hogy negatív a tank azaz csak rosszat olvasni róla, véleményem szerint nem szabadna így elhatárólodni mindenki maga kell kipróbálja és ő hozzon kész tényeket neki fekszik-e avagy nem. Neked sem jön be minden tank és lehet ez az egyik.[/quote]

    Ezek az elemzések pont azért vannak, hogy ne a saját bőrén keljen tapasztalnia mindenkinek. Lehet te szeretsz mindent kipróbálni, de sokan nem szeretnek csalódni.

    A lehetőség viszont itt lenne, hogy mivel nem értesz 1et, de nem ezt írod csak kerülgeted a témát.

    Írd le, hogy szerinted mi az ami nem igaz az elemzésbe!
    Lehetőleg az ilyen hülyeségeket mellőzd, hogy [quote] maximálisan meg vagyok elégedve[/quote]
    mert ez semmitmondó információ, főként annak fényében hogy azt sem tudjuk ki mondja. :sigh: (WOT acc)
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zatyi
    • Tankos
    · 9 éve
    Véleményt mondtam és nem szaroztam le amit írt, biztos valakinek megváltás lesz ez a leírás. Ha nem tetszik az ellenérv akkor már lehet vagdosni, harjá ez nem az én világom.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Jackal_hun
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="zatyi"]Ez személyi kérdés... csupán vélemény és nincs 2 ezer csatám csupán 450 és maximálisan meg vagyok elégedve az hogy pár szakszót hozzáírsz a leíráshoz nem feltétlen igaz is, tény ez játék és semmi köze a valósághoz, többnyire elolvastam minden tank leírást és csak az tűnt fel itt is, hogy negatív a tank azaz csak rosszat olvasni róla, véleményem szerint nem szabadna így elhatárólodni mindenki maga kell kipróbálja és ő hozzon kész tényeket neki fekszik-e avagy nem. Neked sem jön be minden tank és lehet ez az egyik.[/quote]

    Ebben egyet értünk, ezért írtam oda a végére ezt a mondatot:

    "A tank természetesen közel sem rossz, de én képtelen voltam elvonatkoztatni a fenti hiányosságaiktól. A képzett játékosok viszont megtalálhatják vele a számításukat, mert ha tudjuk kamatoztatni a lőgyorsaságát, akkor egy igazi kis Gatling géppuskát kaphatunk (ajánlom Camador videóit a témában)."

    Szerintem ebben pont az van benne, amit te is írtál. Pl. Garbad nem húzza le annyira mint én, lehet itt is be kéne vezetni egy pontrendszert, amivel a tankot a végén értékeljük, akkor egyértelműbb lenne, ő 8/10 pontot adott rá, de néhány mondatot kivennék az ő cikkéből:
    - "The Japanese line has been a real disappointment thus far – its best tank has been only average. Its rivaled even the notorious British Medium line for the most useless and underpowered tank line in the game. "
    - "Compared to the Russian Supremacist Fantasy Tanks, the STB features superior depression, better alpha, same DPM, similar protection, and better view range but has worse firing on the move, worse camo, and less overall mobility. "
    - "This is evident in clan wars. In clam wars, the Leo1/Batchat are still the only scouts worth considering. Likewise, when you want a medium you probably want the RU meds because of their ability to buzzsaw in a moving wolfpack, plus they can serve as backup scouts when required. The STB can fight for a spot there on some maps thanks to depression, but its fire control and speed will leave it more suited to providing general support fire…in which case why not bring a waffle or T57? That’s why the STB is a great tank that I predict will be left on the bench almost all the time."

    Ő akkor írta az elemzést amikor kijött, kb. 1 éve, csak azóta változott egy csomó pálya + új városi pályák jelentek meg, + új lightok és hordányi arty.

    Összességében, ha egy skálán kellett volna pontozni, akkor 6/10 vagy 7/10-et adtam volna rá. Ez viszont azzal áll szemben hogy:
    - spotra van leo+ Batchat
    - wolfpackre van a 3 orosz med
    - hagymászásra és vision gamre van M48 Puttony
    - brawlra E50M
    - snipera az összes TD és a Leo sebész ágyúja

    Hova fér oda az STB-1? Ez a fő baja szerintem, hogy minden feladatra van nála jobb.

    Nem csak rosszat írtam róla, azt írtam hogy:
    - jó DPM, jó csőlehajlás, elég jó torony, nagyon jó lőszer gyorsulás, jól forog a test és a torony, jó látótáv

    Szerintem itt arról van szó, hogy te pozitívan én meg negatívan vagyok vele elfogult. Egyik sem nagy különbség a közép értékhez képest, de egymással szembe állítva már jelentős.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Dodge94HUN · 9 éve
    [quote name="zatyi"]Ez személyi kérdés... csupán vélemény és nincs 2 ezer csatám csupán 450 és maximálisan meg vagyok elégedve az hogy pár szakszót hozzáírsz a leíráshoz nem feltétlen igaz is, tény ez játék és semmi köze a valósághoz, többnyire elolvastam minden tank leírást és csak az tűnt fel itt is, hogy negatív a tank azaz csak rosszat olvasni róla, véleményem szerint nem szabadna így elhatárólodni mindenki maga kell kipróbálja és ő hozzon kész tényeket neki fekszik-e avagy nem. Neked sem jön be minden tank és lehet ez az egyik.[/quote]

    Szóval ő nem írhat elemzést 2000 csata alatt, de te hasonló mennyiségű csata után leszarozhatod az övét, mert szerinted jobban értesz a tankhoz. Most hogy is van ez?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zatyi
    • Tankos
    · 9 éve
    Ez személyi kérdés... csupán vélemény és nincs 2 ezer csatám csupán 450 és maximálisan meg vagyok elégedve az hogy pár szakszót hozzáírsz a leíráshoz nem feltétlen igaz is, tény ez játék és semmi köze a valósághoz, többnyire elolvastam minden tank leírást és csak az tűnt fel itt is, hogy negatív a tank azaz csak rosszat olvasni róla, véleményem szerint nem szabadna így elhatárólodni mindenki maga kell kipróbálja és ő hozzon kész tényeket neki fekszik-e avagy nem. Neked sem jön be minden tank és lehet ez az egyik.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.