Jelenleg

11
látogatónk van

2014. december 17. 12:42

Löwe - Elemzés

Írta:
(78 szavazat)
81 hozzászólás

Előszó

A T34-hez és az IS-6-hoz fogom hasonlítani az adatokat, de ez nem jelenti azt, hogy a tankok között szeretnék bármiféle rangsort is felállítani! Csupán viszonyítási alap, ha valaki tudja mit szeret egy tankban, akkor ez alapján talán könnyebben tud dönteni.

Paraméterek

Ágyú

10,5 cm Kw.K. L/70 nevet kapta, a lőszerek pedig 234/294/60 mm (AP/APCR/HE) áthatolására képesek átlagosan. Ezek az értékek azért elég barátiak. Sebezni 320/320/420-at tudnak átlagosan (vetélytársai ennél jóval nagyobbakat durrogtatnak), ezek már nem annyira kiemelkedő értékek, de nem is annyira rosszak.

Az AP sebessége 1150 m/s, ami már eleve nem rossz (a T34 APCR lövedéke is csak 1181 m/s, az IS-6 AP pedig 790 m/s), de az APCR 1438 m/s-es sebessége már a T10 gépek között is jónak számít (HE sebessége 1150 m/s). Áruk 1030/4000/650 kredit, melyek nem olcsóbbak annyival, mint amennyivel kevesebbet sebeznek (de ez igazából nem nagyon számít mert nem tudni mely tank milyen kredit szorzóval rendelkezik).

Az ágyú 1600-as DPM-re képes és 12 mp az alap értéke a töltésnek. Utóbbi gyakorlottabb legénységgel 9,9 mp-re faragható, (ekkor már 1938 a DPM). Az alap DPM pontosan megegyezik a T34-ével, az IS-6-é 2000 HP/min. Viszont hogy ezt a DPM-et ki tudjuk használni, a helyzeten kívül kell a pontosság is.

Nos ebben a Löwe lekörözi a többieket, mivel 0,33 m/100m a precizitása, de érzésre még ennél is jobb (IS-6: 0,46, T34: 0,35 - ez viszont érzésre rosszabb). Ehhez társul a 2,9 mp-es célzási idő, ami bár jobb az orosz (3,4) és amerikai (3,4) társainál, de ezt kivárni azért elég idegőrlő sok esetben.2-300 méteres távon belül ha a helyzet úgy kívánja nem feltétlen muszáj megvárni a teljes beszűkülést, jó eséllyel eltalálja az ellenfelet.

A cső vertikális értékei -8°/+38°, ezek elfogadható értékek, melyekre szükség is lesz a tank karakterisztikáját tekintve (IS-6: -6°/+20°, T34: -10°/+15°).

Torony

120/80/80 mm páncélt kapott. Elsőre ez nem tűnik soknak, de szerencsére elég gömbölyű a torony, ami a cső irányába el is van nyújtva és a löveg pajzs is nagyrészt kitakar, így a szemből érkező lövedékek nagy részét le is pattintja.

Ezt tier 8 tankok ellen szinte mindig elég és a nagyobbak ellen is mérsékelten használható.

Torony páncélzat terén azért a vetélytársaknak sem kell szégyenkezniük, talán az IS-6-é valamivel könnyebben átkenhető, mivel neki a cső feletti lemezt könnyedén belövik a gyakorlottabb játékosok.  

Forgási sebessége a toronynak 23°/mp, erre azért gyakran rá kell majd segíteni a lánctalpakkal is (IS-6: 24°/mp, T34: 18°/mp). Látótávolsága 400 m, ami tetszetős egy tier 8-as hevitől (IS-6: 350 m, T34: 360 m).

Felépítmény

Innentől kezdődik ami kellemetlenné teszi a tankot.

Páncélzata 120/100/80 mm. Itt nincsenek trükkök, sajnos ezek az értékek nagyjából ennyit is tudnak, a legtöbb részén a T8 tankok könnyedén lövik keresztül. Persze a sidescrape tökéletesen működik vele azért és kell is használni, mivel ha hason lövik és a motor sérül, szinte vége is a csatának, olyan mértékben lelassul az egyébként is lassú tankunk.

80 lőszert képes magával vinni a tank, ami több mint sok. 10 prémium lőszert tartok benne, bár prém tankban ritkán lövünk goldot, de azért sebzés nélkül sem illik elhagyni a csatát, ezért T10-ben jól jöhet ha belefutunk a nagy vasakba.  

1650 HP-val rendelkezik, ez elég jó érték a T8 tankok között, jó játékos kezében ez kompenzálhatja a tier társaival szembeni DPM hiányát.

Egy érdekesség azért van az oldalán, mégpedig az, hogy a lánctalpnál a páncélunk vastagabb mint az oldala. Ez annak köszönhető, hogy tele van görgővel, nincsenek hézagok mint más tanknál általában, nem mintha azt a 160 mm-t ne tudná átlőni bármi :D A T34 teste is hasonló és ugyan úgy át is lövi minden mint a Löwét, ellentétben az IS-6-tal, ami azért elég kemény dió tud lenni sok esetben. 710 m a rádió ható távolsága.

Felfüggesztés

24°/mp-cel képes fordulni, ez a triót nézve közepes érték (IS-6: 26°, T34: 22°). Talajellenállása a legjobb a hármast tekintve, de a gyászos LE/t aránynak köszönhetően ez lényegtelen is.

A láncok elég jól bírják a gyűrődést sidescrape-ben is, általában csak sérülnek de nem esnek le. Képes helyben is fordulni (akár csak a T34), amire az IS-6 viszont nem képes.

Végsebessége 35 km/h előre és 15 km/h hátramenetben. Enyhe lejtőn még képes is a 35-re és hátra is elég jól mozog, ám ha egy mód van, akkor a komolyabb emelkedőkkel ne kínozzuk (T34: 35/12 km/h, IS-6: 35/14 km/h - érzésre mindkettő jobban mozog mint a Löwe).

Motor

Maybach HL 234 P 30 Ausf. 800 LE teljesítmény leadására képes és 20% a kigyulladás esélye találatnál, de szerencsére ez mostanában nem olyan gyakori. Viszont ha a motort sárgára lövik, ez a tank többet semmilyen dombot nem tud megmászni és a fordulása is siralmassá válik. Ha ez valamilyen gödör jellegű képződményben történik, akkor tuti ott maradunk. Ebben nincs irónia vagy költői túlzás, szó szerint szinte mozgásképtelenné válik. Ez főként köszönhető annak a 90 tonna vasnak amit mozgatnia kellene, de sajnos a 8,89 LE/t aránnyal nem sok mindenre megy (IS-6: 13,59 LE/t, T34: 12,44 LE/t).

Ajánlott játékstílus

Mivel a tankon két értékelhető dolog van (a torony front és az ágyú), ezért ezekre kell építenünk elsősorban.

Próbálok mindig úgy helyezkedni, hogy a test kitakarva legyen és lehetőleg a pálya azon pontjainak nagy részét belássam, ahol várhatóan ellenséges tankok is lesznek. Ha ez a pozíció olyan helyen van, hogy a bázisunkra is rálátunk, az a legjobb, mert ha messze megyünk vagy nem jó oldalon támadunk, tuti nem érünk vissza védeni. Ez kifejezetten nehéz ha nincs megfelelő pályaismeretünk. Lehetne játszani a 400 méteres látótávra is, de sajnos az álca értékünk nagyon pocsék, csak annyit ér, hogy akkor látjuk meg az ellenséges hevit mikor ő minket. Ezért marad a pálya közepéről sniperkedés és a sarok harc. Prém tanknál nem tartom elsődleges szempontnak a győzelmet, sokkal inkább a sebzést és az ezért járó kreditet. Ezért különösebb taktikák nem is kellenek ehhez a tankhoz, a pálya jobb pozícióiból a kitűnő ágyunk segítségével szépen faragjuk az ellenfelek HP-ját.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Fokozott szellőzés, Töltésgyorsító, Vertikális stabilizátor.

Ajánlott fogyóeszközök

Kis elsősegélycsomag, Kis javítókészlet, Automata tűzoltókészülék (utóbbi a motor gyulladási hajlamát hivatott mérsékelni).

Ajánlott legénységi képzettségek

A legénység 5 fős: Parancsnok, Lövész, Vezető, Rádiós, Töltő. Szinte minden Német tankban hasonló a felállás, a T10 gépekben viszont gyakori a két töltő, így őket nem árt cserélgetni, hogy egyszerre fejlődjenek.

Igazából nem ehhez a tankhoz képzünk legénységet  így különösebbet nem is írnék konkrétumokat. Elit alakulat, 6. érzék a parancsnoknak, a többi vegyes képesség.

Átlagos bevétel

Átlagsebzése 1.019, így a nettó bevétel 20.000 kredit. Ezeket az értékeket sosem értettem hogyan sikerült kreálniuk a különböző oldalaknak, ezért itt van néhány adat amiket én mentem:

 • Tier 10 nem értem oda a csatára: 165 sebzés hozzájárulás, 359 sebzés, 1 kill, full HP-n maradtam, nem használtam fogyó cikket így kaptam nettó 15.753 kreditet prém nélkül.
 • Tier 9 átlagosnak mondható csata: 1.253 hozzájárulás, 2.039 sebzés, 3 kill,  400 HP veszteség, nem használtam fogyó cikket: 40.902 nettó kredit prém nélkül.
 • 2.600-3.000 sebzésnél ha életben maradunk, prémmel már 100k kredit felett is hoz (bruttó), viszont egy 6.000 sebzés+top gun+nagy kaliber+acélfal is csak 175k kreditet hozott prémmel (bruttó).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Az egyik (ha nem a) legjobb ágyú a prém tankok között.
 • Jónak mondható torony páncél.

Hátrányai

 • Lassú.
 • Gyenge test páncél.

Kiknek ajánlott

Semmiképpen nem FUN tank. Ez egy traktor: nem szép, nem élmény vele menni, statot sem húzza, de funkcióját tökéletesen képes ellátni, ami a kredit szerzés elsődlegesen.

Ennek tudatában annak ajánlott:

 • Aki el tudja viselni a pályán való vánszorgást és azt hogy néha lemarad a csatáról.
 • Aki megfelelő pályaismerettel rendelkezik (nem mintha a többi tankhoz ez nem kellene).
 • Aki jól tud célozni (és ezzel az ágyút kihasználni).
 • Aki nem ijed meg a T10 csatákban. Volt időszak mikor gyakori vendég volt a legmagasabb osztályban, de ez mostanában már annyira nem jellemző (persze a kérdés az, hogy meddig :D). Inkább olyan csaták vannak ahol T9 a top tank. Néha persze megesik, hogy top tier vagyunk, ilyenkor azért lehet kaszálni vele rendesen.

Ez a tank könnyedén megkeresi a nagyobb tierekbe szükséges kreditet. Ha pedig német ágon akarunk haladni, plusz előny, hogy szinte minden német tankba átképezhetőek a Löwében nevelt legények. 


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:34

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  domondi
  • Tankos
  · 7 éve
  ez azt szeretnem kerdezni hogy a prem tankok ugyan olyan hozammal termelik a penzt?gondolok itt olyasmire hogy nemtudom eldönteni hogy mondjuk egy Löwet vagy T34 et vegyek esetleg egy IS 6 ot????
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dred07
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Jackal_hun"]Jacktor folyamatosan kigyomlálja a hozzászólásokat szal nem tudom mi volt itt előtte_D[/quote]
  Jacktor gyors és erős! :-) Én sajnálom, hogy olyan gyorsan eltűnik mert nagyon jókat szoktam röhögni rajtuk!
  Viszont itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem Jacktornak a munkáját! Én szinte csak ezt az oldalt olvasom így jó, hogy itt minden naprakész.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Dodge94HUN"][quote name="Jackal_hun"]Jacktor folyamatosan kigyomlálja a hozzászólásokat szal nem tudom mi volt itt előtte_D[/quote]

  I see what you did there :lol:[/quote]

  Who me? Im innocent:P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dodge94HUN · 7 éve
  [quote name="Jackal_hun"]Jacktor folyamatosan kigyomlálja a hozzászólásokat szal nem tudom mi volt itt előtte_D[/quote]

  I see what you did there :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Jacktor folyamatosan kigyomlálja a hozzászólásokat szal nem tudom mi volt itt előtte_D
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Jackal_hun"]Szerintem csak annak a véleménye vehető komolyan aki az account nevével vállalja a véleményét.[/quote]
  Utolsó OFF hsz-em...
  Amennyiben ez nekem szólt, ez az acc. nevem is...(igaz, a te "értékelésed" alapján "hulladék" kategória... )
  Amennyiben a 2 trollkodóra értetted...az egyik az acc. nevét használta, a másik nem...ergó a 2. alapból kiesik...ti pedig (persze merő "túlbuzgóságból") lelkesen, oldalakon keresztül reagáltatok rájuk...mind a kettőre...holott tisztán látszott, hogy mi a szándékuk...(az egyik kollega még el is ismerte a hsz-em után... :-x )
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Dred07
  • Tankos
  · 7 éve
  Sziasztok

  Szerintem teljesen jó a leírás és a hozzászólások is teljesen reálisak, lásd lejjebb a sok körös versenyzőket! Ami viszont nagyon szomorú, hogy veszek egy tankot több évvel ezelőtt és mára lényegében használhatatlanná válik. Mert úgy agyon Nerfelték (persze titkosan), hogy nem lehet velük normálisan játszani. És a nagy okosak a wg-nél nézik a statot!! Hogy HÚÚÚ mennyire sokan játszanak vele és még mindig olyan szuper! Mert a marhák abba nem gondolnak bele, hogy a játékosok többségének mindig a credit kell! Csak azért játszunk a prém tankokkal, hogy megvegyünk egy értékelhető tankot. Én alapvetően T34-es fan voltam, de most már az is annyira szar, hogy legszívesebben eladnám a p...ba . Rossz az ágyúja, pontatlan, és ha véletlen be is megy akkor is közel a minimumot sebzi, foss a tornya: szemből is átlövik még az alacsonyabb tier-ben lévők is. Lassan fordul és mocsárba vagy puha talajra rá ne merj menni mert akkor ott véged is van. És én ezért a tankért pénzt adtam. Sajnos nem lehet vissza váltani, mert akkor megtenném! Bocs a durva szavakért!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Szerintem csak annak a véleménye vehető komolyan aki az account nevével vállalja a véleményét.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  pap32
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Jacktor"]Nolám, kicsit nem vagyok...
  - Töröltem az összes OFF hozzászólást és minden mást is, ami ezekre reagál (ne etesd a trollt).
  - A két főtrolompost kitiltottam, mert néhány hsz után egyértelművé vált hogy nincs építőjellegű mondandójuk, kizárólag a trollkodás a céljuk, ami később személyeskedésbe is átcsapott.
  Nyugodtan lehet a WT-ről is írni, de csak a megfelelő helyen és stílusban, nem pedig egy tankelemzésnél.[/quote]
  Szó szerint hiányoztál...
  Névtelen emberek meg ugyebár hiába mondják, hogy ez csak trollkodás volt... :-|
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 7 éve
  Nolám, kicsit nem vagyok...
  - Töröltem az összes OFF hozzászólást és minden mást is, ami ezekre reagál (ne etesd a trollt).
  - A két főtrolompost kitiltottam, mert néhány hsz után egyértelművé vált hogy nincs építőjellegű mondandójuk, kizárólag a trollkodás a céljuk, ami később személyeskedésbe is átcsapott.
  Nyugodtan lehet a WT-ről is írni, de csak a megfelelő helyen és stílusban, nem pedig egy tankelemzésnél.
Tovább a kategóriában: « Tiger II - Elemzés E 100 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.