Jelenleg

9
látogatónk van

2014. december 9. 17:06

Object 263 - Elemzés

Írta:
(56 szavazat)
21 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

130 mm S-70A. Hopp-hop…p, milyen ismerős is ez a név... nem véletlenül, hiszen az IS-7 ágyúja a 130 mm S-70. No de nem kell megijedni, szerencsére az átmérőn és a súlyon kívül semmi másban nem hasonlít a kis tesóra. A 70A egy fotonágyú a sima S-70-hez képest.

290/330/75 mm átütése van az AP/APCR/HE lőszereknek, melyek 1.118/4.400/978 kreditbe kerülnek és összesen 42 darabot vihetünk magunkkal belőlük. A lőszerek nagyon jó sebességgel közelítik meg a célba vett tankot (az AP 1.000 m/s, az APCR: 1.250 m/s és még a HE is 1.000 m/s), majd hatolnak át a páncélján, igen nagy pontossággal és sebeznek le 550/550/750-es átlagot.

Alap értéken a pontossága 0,32m/100m (érzésre ennél is pontosabb, mintha WTE100-zal lőnénk). Alap töltés ideje 10,7 mp, ami Töltésgyorsító + Elit alakulat kombóval 9,3 mp-re csökkenthető, de még az alap DPM értéke is egy iszonyat magas 3.085 HP/perces érték, amivel simán az első a Tier X tankok közt.

Persze ennyi jóságot nem ad a WG büntetés nélkül, az ágyú vertikális kitéríthetősége -4°/+18°, amiből a -4° igen sok helyzetben rosszul fog esni, ahogy a -7°/+7°-os horizontális kitéríthetősége is legalább olyan gyakran zavaró lesz. Szerencsénkre a célzás idő igen baráti 2,4 mp és  mozgás közben sem esik szét nagyon a célzó kör.

Felépítmény

Csupán 60 tonnás a tank, ami méreteit tekintve (“skool bus” made by: Dozer00) kevésnek tűnhet, de hamar megtaláljuk az okát. 250/80/50 mm páncéllal rendelkezik.

Szemből csak a hasát lehet biztosan belőni és az ágyú pajzson lehet még próbálkozni, ennek effektív értéke 276 mm, ami azért nem kevés. Sima lőszerrel az E5-nek vagy sikerül vagy nem, általában nem. A front többi részén már a prémium lőszerrel lövő TD-knek is igen jó RNG-re van szükségük az átütéshez és ekkor is inkább az ágyú melletti részeken lehetnek eredményesek.

Oldalról az a 80 mm páncél arra elég, hogy a 3X-os kaliber szabály ne tudjon rajta érvényesülni. Arra vigyázni kell, hogy 75°-nál ne forgassuk tovább, mert a JpzE100 AP lövedéke a 2X-es kaliber szabály miatt (ha a kaliber meghaladja a páncél vastagság 2X-esét, a normalizációs szög megnövekszik: 2° helyett 15° lesz az AP és APCR lőszereknél) 70°-nál már átviszi.  A hátulján az 50 mm pedig azért van, hogy ne essenek ki a lőszerek belőle.  Ehhez társul még 1900 HP, ami a 2. legkevesebb érték a T10 TD között.

Rádiója az IS-7 160 kg-os szörnyetege 720 méteres hatótávolsággal. A gép látótávolsága pedig 410 méter.

Felfüggesztés

Szerencsére ezt nem örökölte az IS-7-től, 32°/mp-es forgásra képes, ami igen jó érték. Kuplung égető képességgel már a közepes tankoknak nem nagyon szabad hibázniuk, a nehezek pedig egyszerűen nem képesek leforogni.

Talajellenállása átlagosnak mondható, de vizes talajon már komoly gondjai adódnak.

Motor

M-50T. No lám, régi ismerős az IS-7-ből (ő az aki szeret égni). 1.050 lóerős és 15% esélye van a tűzre. Nagy tűz oltóval viszont ebben a tankban egész jól viselkedik.

A kisebb súlynak köszönhetően 17,5 a LE/t arányunk, ami a legjobb a T10 TD-k között. 55/20 km/h sebességhatárral rendelkezik, a játékban inkább 45 km/h-ra képes az egyenesekben és dombra is egész tűrhetően mászik.

Ajánlott játékstílus

Ez az a TD, ami minden helyzetben képes helytállni. Képes messziről tipikus TD-ként precízen rommá lőni bárkit. Ehhez nagy segítség az álcázási értéke, ami a második legjobb a Tier X TD között: álló helyzetben 14,14, mozgásban 8,49, lövés után pedig 3,60% (alap értékek). Persze festéssel, BiA-val, álcahálóval és álca képességgel ezek az értékek nagyon komolyan megnövelhetőek. Konkrétan 39,17/18,71/9,97%-ra, ami egy jól felszerelt BC álcájánál is jobb. Ilyen stílusban akár építhetünk a 410 méteres látótávolságunkra is és egy periszkóppal bárkit hamarabb meglátunk, mint minket észlelnének.

Ha a helyzet viszont úgy alakul, képes könnyedén megvédeni magát és akár lehet úgy is használni mint én, azaz roham TD-ként. A nehéz tankoknál hamarabb ér pozícióba, így az első lövés a miénk általában. Ezzel a DPM-mel 1v1-ben bárkivel végezhetünk. A páncélunk elég megbízható, így akár közelharcba is bocsátkozhatunk vele. Ilyen esetben azért a magasabb tankokat kerüljük (Maus, E100), mert ők közelharcban a motortér fedőlemezét be tudják lőni, az pedig csak 30 mm vastag, így a 3X-os kaliber szabály miatt könnyű célpont. De nem jellemző hogy itt lőnék, inkább az ágyút lövik vagy a front páncélon az ágyú magasságában lévő kis nyílást, ami a hiedelmekkel ellentétben nem gyenge pont.             

Mivel a tank nyitott, ezért az arty lövése szinte mindig a maximumot sebzi és jó pár modult és legénységi tagot is magával visz. Nyílt terepre semmiképpen ne vigyük és mint a torony nélküli TD-knél általában, ügyeljünk arra hogy mindig legyen valami tereptárgy a közelben, hogy ne tudjanak leforogni. Lőszer nekem 22 normál és 20 prémium van a tankban, nem igazán volt még olyan helyzet ahol a sima lőszer ne lett volna elegendő.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

 • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító.  
 • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

A TD nyitott, így szellőzést nem lehet rárakni.

Ajánlott fogyóeszközök

Nagyon indokolt az artyk lövései és a motor égési tulajdonságai miatta a nagyobbik fajta felszereléseket rárakni.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, második Elit alakulat, harmadik vegyes képességek: pl. parancsnoknak Felderítő, vezetőnek Kuplungégető - ezt a kettőt érdemes feltenni.

Bevétel

Ez akár lehet jól kereső tank is, ha nem kell a felszereléseket elhasználni. Ilyenkor 4.000 sebzésnél 40.000 kreditet kapunk, de ha úgy járunk mint én a videóban, akkor ebből csak 8.000 kredit marad nettóban. Megközelítőleg nullára könnyedén ki lehet hozni, mivel nem igényel prémium lőszert.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Nagyon jó ágyú és kimagasló DPM
 • Jó mobilitás
 • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

 • Gyenge oldal páncél és hatalmas oldal sziulett
 • Átlag alatti csőlehajlás

CW - Klán háború

Néha néha látni egyet egyet de nem igazán CW tank.

Kiknek ajánlott

Ez a tank szinte bárkinek jó lehet, akinek nem hiányzik a torony. Mondhatni egy ELC AMX/E 25 nagyban, ami szemből igen kemény. Bátran ajánlom mindenkinek, aki bármely stílusban szeret TD-vel játszani, akár első Tier X TD-nek is jó választás lehet.

Videó

{youtube}gJBDnprsC1w|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:13

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  kharon00
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszi Mir4g3 a karácsonyi ajándékot! Motiváló leírás.

  Még 70.000 xp a SU-122-54-el, oszt Halleluja.

  A HE elleni védelemben van értelme repeszpáncéllal próbalkozni?

  A HE elleni védelem növelése érdekében érdemes próbálkozni a nehéz repeszpáncéllal?

  Upsz. 8) 2x
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3
  • Tankos
  · 9 éve
  [quote name="Gabe0928"]Szerintem t9,8,7 is remek tank, csak azt nem értem,hogy ha olyan jó az átütés,miért kell 20 APCR- a tankba, illetve érdekesnek tartom,hogy HE-t nem tartasz benne, akár WT-re és társaira vagy artykra, vagy szimplán valami low hp-s tank ellen.[/quote]

  Minden T10 tankom úgy áll a garázsban, hogy bármikor tudjon CW-re is menni, ne kelljen a lőszerekkel is bajlódni ezért van a 20 prém lőszer.

  Én nem szeretek HE-vel lőni ilyen "kis" kalibernél mert sokkal nagyobb az RNG faktor mint a sima lőszernek. Mondjuk rákészülök a T62A-ra (140-330 a várható sebzés HE-vel rajta) de elő ugrik 1 IS7 amin már csak 83-269 a várható sebzés. A GWE100 ami 550-el él a többi arty ennyivel sem így őket a sima is leveszi.

  Ettől függetlenül nyugodtan lehet bele HE-t tenni, általában van minden tankba 2-3db ebben is lehetne de valamiért nem tettem. (Talán ezért mert rendes csatában, mióta játszom talán ha 10 HE-t lőttem el, hamarabb töltök prém lőszert mint HE-t)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rentonis
  • Tankos
  · 9 éve
  nem tudom mi bajotok a 7esével? én 72 csata alatt húztam ki belőle a 8ast 75%os győzelmi és 3,4 es ölés és 2.2-es sérülés aránnyal. imádtam az egyik kedvenc tankom volt a játékban. a 8assal szívok , mint állat , remélem a 9es már jobb lesz.( főleg a camo-ra gondolok)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  OdinHUN
  • Tank elemző
  · 9 éve
  [quote name="bandras32"]Kicsit kedvet kaptam ehhez a tankhoz, de aztán eszembe jutott milyen is volt a SU-101. Gyors ,mozgékony , pontos, gyorsan lő! DE NINCS CSŐLEHAJLÁS!!!! Kizárt hogy még egyszer megvegyem a SU-t, tehát Obj. 263-am sem lesz. Az elemzés egyébként jó lett. Köszönjük.[/quote]
  Megéri szenvedni érte pedig. Su-122-54 már sokkal jobb, a 263 pedig maga az álom.
  Csak ne lenne benne a hitboxban az a rohadt kanál...elég idegesítő, mikor jön az E-100 aztán ellő a fejed fölött és ebben az igen fontos elemben áll meg a skúló...pláne ha HE, mert akkor megy vele az ágyú, meg az ammo rack is, 1-2 töltővel egyetemben.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dozer00
  • Tankos
  · 9 éve
  #3 én megmondom az APCR-t, mert avval lő CSAK és KIZÁRÓLAG! Goldot vesz 100 euróért hetente mint én és először kreditre váltja és utána veszünk prem ammót. igaz Mirage?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gabe0928
  • Tankos
  · 9 éve
  Szerintem t9,8,7 is remek tank, csak azt nem értem,hogy ha olyan jó az átütés,miért kell 20 APCR- a tankba, illetve érdekesnek tartom,hogy HE-t nem tartasz benne, akár WT-re és társaira vagy artykra, vagy szimplán valami low hp-s tank ellen.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tank elemző
  · 9 éve
  Kicsit kedvet kaptam ehhez a tankhoz, de aztán eszembe jutott milyen is volt a SU-101. Gyors ,mozgékony , pontos, gyorsan lő! DE NINCS CSŐLEHAJLÁS!!!! Kizárt hogy még egyszer megvegyem a SU-t, tehát Obj. 263-am sem lesz. Az elemzés egyébként jó lett. Köszönjük.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TivadarToth
  • Tankos
  · 9 éve
  Nagyon jól leírtad mit kell tudni a járműről. Mivel nagyon ritka, ezért: 1. nem tudják hol kell lőni 2. sorozatosan alábecsülik (1 v 1 E-100, Maus kb. esélytelen, med 1v1 csak kineveted). Én csak a T10 StuG-jának hívom. Brutál - élménytank! Mindenkinek ajánlom (miután a pszichológus átsegített a T-7-8 (9 már jobb) elődök miatti álmatlan éjszakákon..
Tovább a kategóriában: « SU-122-44 - Elemzés SU-85I - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.