Jelenleg

22
látogatónk van

2014. december 9. 17:06

Object 263 - Elemzés

(56 szavazat)
21 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

130 mm S-70A. Hopp-hop…p, milyen ismerős is ez a név... nem véletlenül, hiszen az IS-7 ágyúja a 130 mm S-70. No de nem kell megijedni, szerencsére az átmérőn és a súlyon kívül semmi másban nem hasonlít a kis tesóra. A 70A egy fotonágyú a sima S-70-hez képest.

290/330/75 mm átütése van az AP/APCR/HE lőszereknek, melyek 1.118/4.400/978 kreditbe kerülnek és összesen 42 darabot vihetünk magunkkal belőlük. A lőszerek nagyon jó sebességgel közelítik meg a célba vett tankot (az AP 1.000 m/s, az APCR: 1.250 m/s és még a HE is 1.000 m/s), majd hatolnak át a páncélján, igen nagy pontossággal és sebeznek le 550/550/750-es átlagot.

Alap értéken a pontossága 0,32m/100m (érzésre ennél is pontosabb, mintha WTE100-zal lőnénk). Alap töltés ideje 10,7 mp, ami Töltésgyorsító + Elit alakulat kombóval 9,3 mp-re csökkenthető, de még az alap DPM értéke is egy iszonyat magas 3.085 HP/perces érték, amivel simán az első a Tier X tankok közt.

Persze ennyi jóságot nem ad a WG büntetés nélkül, az ágyú vertikális kitéríthetősége -4°/+18°, amiből a -4° igen sok helyzetben rosszul fog esni, ahogy a -7°/+7°-os horizontális kitéríthetősége is legalább olyan gyakran zavaró lesz. Szerencsénkre a célzás idő igen baráti 2,4 mp és  mozgás közben sem esik szét nagyon a célzó kör.

Felépítmény

Csupán 60 tonnás a tank, ami méreteit tekintve (“skool bus” made by: Dozer00) kevésnek tűnhet, de hamar megtaláljuk az okát. 250/80/50 mm páncéllal rendelkezik.

Szemből csak a hasát lehet biztosan belőni és az ágyú pajzson lehet még próbálkozni, ennek effektív értéke 276 mm, ami azért nem kevés. Sima lőszerrel az E5-nek vagy sikerül vagy nem, általában nem. A front többi részén már a prémium lőszerrel lövő TD-knek is igen jó RNG-re van szükségük az átütéshez és ekkor is inkább az ágyú melletti részeken lehetnek eredményesek.

Oldalról az a 80 mm páncél arra elég, hogy a 3X-os kaliber szabály ne tudjon rajta érvényesülni. Arra vigyázni kell, hogy 75°-nál ne forgassuk tovább, mert a JpzE100 AP lövedéke a 2X-es kaliber szabály miatt (ha a kaliber meghaladja a páncél vastagság 2X-esét, a normalizációs szög megnövekszik: 2° helyett 15° lesz az AP és APCR lőszereknél) 70°-nál már átviszi.  A hátulján az 50 mm pedig azért van, hogy ne essenek ki a lőszerek belőle.  Ehhez társul még 1900 HP, ami a 2. legkevesebb érték a T10 TD között.

Rádiója az IS-7 160 kg-os szörnyetege 720 méteres hatótávolsággal. A gép látótávolsága pedig 410 méter.

Felfüggesztés

Szerencsére ezt nem örökölte az IS-7-től, 32°/mp-es forgásra képes, ami igen jó érték. Kuplung égető képességgel már a közepes tankoknak nem nagyon szabad hibázniuk, a nehezek pedig egyszerűen nem képesek leforogni.

Talajellenállása átlagosnak mondható, de vizes talajon már komoly gondjai adódnak.

Motor

M-50T. No lám, régi ismerős az IS-7-ből (ő az aki szeret égni). 1.050 lóerős és 15% esélye van a tűzre. Nagy tűz oltóval viszont ebben a tankban egész jól viselkedik.

A kisebb súlynak köszönhetően 17,5 a LE/t arányunk, ami a legjobb a T10 TD-k között. 55/20 km/h sebességhatárral rendelkezik, a játékban inkább 45 km/h-ra képes az egyenesekben és dombra is egész tűrhetően mászik.

Ajánlott játékstílus

Ez az a TD, ami minden helyzetben képes helytállni. Képes messziről tipikus TD-ként precízen rommá lőni bárkit. Ehhez nagy segítség az álcázási értéke, ami a második legjobb a Tier X TD között: álló helyzetben 14,14, mozgásban 8,49, lövés után pedig 3,60% (alap értékek). Persze festéssel, BiA-val, álcahálóval és álca képességgel ezek az értékek nagyon komolyan megnövelhetőek. Konkrétan 39,17/18,71/9,97%-ra, ami egy jól felszerelt BC álcájánál is jobb. Ilyen stílusban akár építhetünk a 410 méteres látótávolságunkra is és egy periszkóppal bárkit hamarabb meglátunk, mint minket észlelnének.

Ha a helyzet viszont úgy alakul, képes könnyedén megvédeni magát és akár lehet úgy is használni mint én, azaz roham TD-ként. A nehéz tankoknál hamarabb ér pozícióba, így az első lövés a miénk általában. Ezzel a DPM-mel 1v1-ben bárkivel végezhetünk. A páncélunk elég megbízható, így akár közelharcba is bocsátkozhatunk vele. Ilyen esetben azért a magasabb tankokat kerüljük (Maus, E100), mert ők közelharcban a motortér fedőlemezét be tudják lőni, az pedig csak 30 mm vastag, így a 3X-os kaliber szabály miatt könnyű célpont. De nem jellemző hogy itt lőnék, inkább az ágyút lövik vagy a front páncélon az ágyú magasságában lévő kis nyílást, ami a hiedelmekkel ellentétben nem gyenge pont.             

Mivel a tank nyitott, ezért az arty lövése szinte mindig a maximumot sebzi és jó pár modult és legénységi tagot is magával visz. Nyílt terepre semmiképpen ne vigyük és mint a torony nélküli TD-knél általában, ügyeljünk arra hogy mindig legyen valami tereptárgy a közelben, hogy ne tudjanak leforogni. Lőszer nekem 22 normál és 20 prémium van a tankban, nem igazán volt még olyan helyzet ahol a sima lőszer ne lett volna elegendő.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Stílustól függően:

  • Tipikus TD: Álcaháló, Periszkóp, Töltésgyorsító.  
  • Támadóbb felfogásban: Álcaháló, Fejlett célzórendszer, Töltésgyorsító.

A TD nyitott, így szellőzést nem lehet rárakni.

Ajánlott fogyóeszközök

Nagyon indokolt az artyk lövései és a motor égési tulajdonságai miatta a nagyobbik fajta felszereléseket rárakni.

Ajánlott legénységi képzettségek

6. érzék, Álcázás az első kör, második Elit alakulat, harmadik vegyes képességek: pl. parancsnoknak Felderítő, vezetőnek Kuplungégető - ezt a kettőt érdemes feltenni.

Bevétel

Ez akár lehet jól kereső tank is, ha nem kell a felszereléseket elhasználni. Ilyenkor 4.000 sebzésnél 40.000 kreditet kapunk, de ha úgy járunk mint én a videóban, akkor ebből csak 8.000 kredit marad nettóban. Megközelítőleg nullára könnyedén ki lehet hozni, mivel nem igényel prémium lőszert.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon jó ágyú és kimagasló DPM
  • Jó mobilitás
  • Kiváló álcázási érték

Hátrányai

  • Gyenge oldal páncél és hatalmas oldal sziulett
  • Átlag alatti csőlehajlás

CW - Klán háború

Néha néha látni egyet egyet de nem igazán CW tank.

Kiknek ajánlott

Ez a tank szinte bárkinek jó lehet, akinek nem hiányzik a torony. Mondhatni egy ELC AMX/E 25 nagyban, ami szemből igen kemény. Bátran ajánlom mindenkinek, aki bármely stílusban szeret TD-vel játszani, akár első Tier X TD-nek is jó választás lehet.

Videó

{youtube}gJBDnprsC1w|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:13

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BlondSzi
    • Tankos
    · 2 éve
    Borzasztóan gyenge.Lassan fordul.Az átütése csak papíron létezik,Lassú lövedék.Kiszámíthatatlan hova lő.Ha nem tudod rejteni az alját a 7-esek is simán belövik.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bandiba_2016
    • Tankos
    · 3 éve
    Kicsit lejjebb adott a képességeiből, mióta IX-es lett. Hirtelen felindulásból írom ezt a kis szösszenetet, a mai napi csaták után. A legutolsónál pl lőtt két láncot és egy lepattanót egy obj 777 oldalába. Amúgy rendszeresen aláhord. Utána szétszedték természetesen, talán kettőt pattintott.Vannak jó napjai is, de a többsége ilyen, mint amit leírtam.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    turoskeksz
    • Tankos
    · 5 éve
    Obj 268v4-et fejlesztettem,ezt átugrottam.Minap megvettem ezt.Nagyobbik löveg van rajta fent,sebzése nagyon jó.Röhögve megvan alap löszerrel a 3-4k sebzés.Viszont a páncélzat nagy 0.Van hogy tud pattintani,de szemböl is röhögve megcsipegeti egy 8as med is.Picit többet vártam azért a páncélzattól.Meg valahogy úgy érzem hogy a löszer sebessége lassabb mint a többi tanknak.7-8kört mentem még csak vele,lehet még hozzá kell szoknom.
    • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
      Laccvacc
      • Tankos
      · 5 éve
      Röhögve? Na persze persze. Gondolom viccnek szántad!
      • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
        turoskeksz
        • Tankos
        · 5 éve
        Nem,nem vicc.Lorr 40,megy type 59 szemböl.megtalálom a replayt majd felteszem.Amúgy meg itt 10es TD-ként van irva,és 9es amúgy.
        • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
          Laccvacc
          • Tankos
          · 5 éve
          Én csak azt nem értem amit írtál: "Röhögve megvan alap löszerrel a 3-4k sebzés." Ezt minden körre értetted? mert számomra ezt jelentette ebben a formában.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    zabos1
    • Tankos
    · 5 éve
    Nekem nagyon nem fekszik nálam egy [moderálva] nem talál el senkit vagy csak véletlen szerűen de mindenki lát/álca,elit,+a legénységnek még 1/Mire beszűkül már régen nincs kit lőni kapáslövés felejtős.A szórás most 0,39 de szerintem sokkal szarabb és a szükülés se 1,9.Nincs nagy motor és nagy ágyú de azt gondoltam hogy ennél jobb lesz.25% on van 62 csata után de tény hogy igazán [moderálva] társakhoz tesz az első percben 4-0 5-0 az eredmény és ez rendszeres.Forgás 27.7 most, látótáv 368m +periszkóp 460.

    [i][b][moderálva - Szóhasználat! Ne használj obszcén szavakat. - StahanoW][/b][/i]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    paracletos
    • Tankos
    · 8 éve
    Meg lett végre nekem is, a tier9-es elődjét én valamiért nem szerettem...talán kevés volt az a T-10-es cső rajta vagy csak már untam , nem tudom.
    Pár csata után, az IS7-ben lévő hölgyeket meg is kapta , azt hiszem ez mindent elárul
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gmaster0o0
    • Tankos
    · 9 éve
    ezt a artys kepet milyen programml lehet megnezni?
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    flexman911
    • Tankos
    · 9 éve
    Ismét remek elemzés, köszönjük!
    Egyszerűen imádni való amikor a Jg. Pz. E 100 és az FV215b 183 pattannak róla! Különösen vicces egy 1vs1 dogfight helyzetben! :P Sajna a Jg. Pz. E 100 gold-al hibátlanul viszi... A heavy-k gond nélkül pattannak, az E 100 (ami gyakori gold user) arannyal is. A rutinosabb E 100 játékosok eleve repesszel pumpálják... Az Ágyú (így nagybetűvel) pedig tényleg szuper!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    gallant79
    • Tankos
    · 9 éve
    Sziasztok! Szerény személyem rendelkezem egy ilyen tankkal. Én annyit mondok iszonyat jó!!! Legtöbb bevitt sebzésem egy csatában ezzel birtoklom 10500 sebzés!!!! Sosem bujkálok vele. Igazi roham tank bár néha minden átlövi sajna bár mit is csinálsz. az biztos az obj 268-nál sokkal többet ér
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    EddieCivic4g
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="kharon00"]Köszi Mir4g3 a karácsonyi ajándékot! Motiváló leírás.

    Még 70.000 xp a SU-122-54-el, oszt Halleluja.

    A HE elleni védelemben van értelme repeszpáncéllal próbalkozni?

    A HE elleni védelem növelése érdekében érdemes próbálkozni a nehéz repeszpáncéllal?

    Upsz. 8) 2x[/quote]
    Kipróbáltam a repeszpáncélt, FV 183 td szemből 350et vert belém. Azóta is fent van, álcaháló és töltésgyorsító mellett.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    SgtBradly
    • Tankos
    · 9 éve
    Én is szerettem ezt a td-t, még tervben van a visszavétel. Szemből ha a hasa el van rejtve tényleg vissza lehet tartani akár több ellenfelet is. Ennyi goldot én nem pazarolnék el, alap is elég szokott lenni nekem, mer csóró vagyok. A videónak azt hittem happy end lesz a vége, de szerintem már az elején rossz felé ment a gyenge cső lehajlás miatt. Gyors tank de már én is jártam így a sok rohangálás miatt, hogy a végén jöttek minden felől. ahogy elhullottak a többiek.
Tovább a kategóriában: « SU-85 - Elemzés SU-76I - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.