Jelenleg

9
látogatónk van

2014. december 5. 12:25

IS-7 - Elemzés

Írta:
(125 szavazat)
176 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Általában úgy kezdem, hogy ez a tank fő erőssége, vagy hasonló, de ez most nem így van. Nem szeretek tankot lehúzni, főkét úgy, hogy próbálok objektív maradni, de ennek az ágyúja rettenet és ez rá is nyomja a bélyegét arra hogy hol is használható.

130 mm S-70 nevet kapta, 250/303/68 (AP/APCR/HE) mm átütéssel rendelkezik és 490/490/640 átlagsebzés társul mellé.

Én minden lövegnél nagyon fontosnak tartom azt, hogy a lövedék milyen sebességgel közelíti meg a célpontot. Nos örömködünk, az APCR ugyanis 1125 m/s-mal hasít, ami igen jó érték (ha nem sajnáljuk a 4800 kreditet) a vetélytársaihoz képest (IS-4, E5). Mondjuk talán ez az egyetlen amiben jobb, persze az alfa sebzésen kívül. Az AP 900 m/s és 1118 kredit, a HE is pontosan ilyen sebességgel szeli a levegőt 978 kreditért... majd csapódik a cél mellé/alá/felé :D

Ez az ágyú nem a pontosságáról híres. Számszerűen 40 centimétert tévedhet 100 méterenként, ami vetekszik az E 100 pontatlanságával. A vetélytársak (E5, IS-4) lényegesen pontosabbak, de ezt az értéket azért szellőzéssel és elit alakulattal lefaraghatjuk 0,367-re.

Ha ez nem lenne elég, van még töltés idő is, ami 13,70 másodperc alapból. Ez nem egy baráti érték, ezért a percenkénti sebzése is igen karcsú: 2146. Ezt már csak a Maus tudja alulmúlni ezen a szinten, de ha már a pontosságot lecsaltuk és hozzá dobunk egy töltésgyorsítót is, akkor 11,31-re is le lehet vinni a töltési időt, amivel már 2602 lesz a DPM. De mindig lássuk meg a jót is a rosszban, hisz előnynek is felfogható hogy nem tudunk ész nélkül lövöldözni, mivel csak 30 lőszert vihetünk a csatába (nekem 10 sima, 17 gold és 3 HE van bent, bár én randomba is úgy viszem mint CW-re; ez 1 jobb csata vége felé szűkös is lehet).

Csőlehajlása -6°/+18°, ami egy elfogadható érték. Akinek nincs meg ez a tank, szerintem már eléggé sikerült elriasztanom tőle, de ha mégsem, akkor itt a kegyelemdöfés: Célzás ideje 3,4 másodperc. Nem, nem írtam el, ez az alap érték... három egész és négy tized másodperc. Ennél rosszabb értéket csak artyknál találunk a T10 gépek között. Na jó... az FV TD is pontosan ilyen tempóban képes célozni, ha esetleg ez valakit megnyugtat :D

Ugye ha már mentjük a menthetőt és lehúzzuk a töltés időt és növeljük a pontosságot, ezen sem árt javítani, feldobunk még rá egy függőleges stabilizátort és voálá csodás 2,835 sec-es értékkel büszkélkedhetünk...

Torony

Most már vége a gyászbeszédnek... 240 mm szemből, 185 mm oldalról és 95 mm hátul. Már ezek sem rossz adatok, de ez még le is lett kerekítve ahol csak lehetett, így olyan effektív értékeket kapunk, hogy meg sem próbálom itt leírni, a képek magukért beszélnek. Gyenge pont csupán a tetején van, de az is úgy belesimul a torony vonalába, hogy azt meglőni külön művészet.

A torony forgási sebessége 25°/másodperc, ami megegyezik az IS-4 és az E5 értékeivel. 400 méter a látótávolsága.

Felépítmény

2.150 életerővel rendelkezik, ami a saját szintjén nem sok. Konkréten már csak az 50B múlja alul, viszont az 50B egészen más helyen/szerepkörben harcol. Van itt még egy rádió is (10RK-26), ami 720 hatótávolsággal rendelkezik és 160 kg... nem hiába, orosz technika :D

Páncélzata 150/150/100 mm (elől/oldal/hátul). Aki már találkozott IS-7-tel, az pontosan tudja hogy milyen szemét egy troll páncél ez. A fenti képen látszik, hogy szemből csak a hasa sebezhető a közepesek és nehezek számára, a TD-k az irtózatos gold lőszereikkel esetleg próbálkozhatnak a felső lemezekkel, de nekik sem garantált a siker.

Mondanám hogy oldalról könnyebb az ellenfél dolga, de így nem! Van itt döntött páncél és üreges páncél is, ráadásul ezeket még kombinálták is. És egyébként is, ez egy IS-7, ami arról híres, hogy bármikor bármit benyel az oldalával :D Itt ugyan csak nem írok effektív adatokat mert egyszerűen szinte minden részen más értéket kapnánk, de a képen jól látszik minden. 200 mm AP pen alatt hiába kísérleteznek általában. Ennek a tanknak ez az igazi ereje!

Hátulról azért már azért könnyebb a dolga az ellenfélnek, de azért még itt is vannak olyan részek ami 150-200mm effektív páncéllal rendelkezik.

Felfüggesztés

28°/s a fordulási sebessége, ez egy átlagos érték (IS-4-nél jobb, E5-nél rosszabb). 60 km/h a legnagyobb sebesség amit ki lehet csalni belőle, ezt hosszabb lejtőn képes is megtenni, majd jó talajon elég jól is tartja. Talaj ellenállása messze alul múlja az E5/IS-4 párosét. Ezért legalább olyan esetlen a mocsaras, vizes talajon mint az E 100.

Motor

M-50T, 1050 lóerővel és 15% gyulladási eséllyel. Ehhez társul 69 tonna, így kapunk egy 15,40 LE/t arányt, ami ugyancsak nem egy kiemelkedő érték. Viszont én úgy érzem, jobban szeret égni mint amit az a 15% indokol. A borzasztó talaj ellenállásnak és a középszerű LE/t párosnak köszönhetően dombra mászni kicsit tatásan szokott. Sárgára lőtt motorral viszont már csak ballag, ilyen esetben dombon már csak akkor tud értékelhetően mozogni mikor lefele halad.

Ajánlott játékstílus

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami nagyon megosztja a játékosok többségét, szeretem nem szeretem. Ezt a részt már tényleg nehéz nem szubjektíven írni ezért most szigorúan szó szerint kell venni az "ajánlott" szót.

Én szeretem. Sokan mondják, hogy eljárt felette az idő. Szerintem random csatákban igen is jókat lehet vele menni, annak ellenére hogy az ágyút úgy lehúztam... nekem nincs gondom vele, elfogadtam hogy ezt tudja és nem várok el többet.

Ez a tank konkrétan az, amivel rárontunk az ellenfélre ha 1v1 helyzet van, nem cicózunk, nem bujkálunk, nem trükközünk... odamegyünk és beletoljuk az ellenfél arcába azt a 130 mm-es gunt (videó 2:00-tól). Ilyenkor tudjuk legjobban kihasználni azt a bizonyos troll páncélt, mikor a két tank összeér, már szinte sebezhetetlenek vagyunk (kivétel persze HE). A tetején azt a parancsnoki kupolát (már már inkább homorulat) pedig ha mozgunk, nagyon nagy szerencse kell belőni.

Ha az 1v1 másik oldala valami magasabb tank (pl. E 100 vagy Maus), szinte biztos nyert helyzetünk van. Mellé megyünk, mire ő csak a tornyunkat tudja majd lőni, feltéve ha le tud követni :D (videó 2:33-2:50). Ezekhez a manőverekhez viszont nem árt elsajátítani a gyenge pontok ismeretét. Persze nem erről szól a csaták többsége, ilyenkor jöhet a klasszikus nehéz tank stílus: Sidescrape, has kitakarva tornyozni...

Sidescrape-nél figyeljünk arra, hogy a mi páncélunk úgy lett tervezve, hogy a tank hossztengelyével megegyező irányból (pontosan szemből) érkező lövések ellen védjen. Ha beforgatjuk a tankot, akkor a döntött felső lemezeink effektív páncél értéke csökken, amit a gyakorlottabb játékosok ki is használnak, hisz ilyen esetekben a lámpa környékén (váll páncél) már a T10 tankok jó eséllyel belövik (ráadásul e mögött vannak a lőszerrekeszek is). Próbáljuk a lehető legkisebb felületet mutatni ebben az esetben és inkább az oldalunkat mutogassuk, az biztos leszerel minden lövést.

Egy tanács a sidescrape helyzetekhez: Mivel a mi célzás időnk nagyobb szinte mindenkinél, ezért egyszerre-lövésben nem tudjuk felvenni a versenyt. Én úgy tompítom az ágyú ezen hiányosságát, hogy csak játszok a sarkon ameddig az ellenfél el nem lövi magát és ezt követően maradok kint (sidescrape-ben!), majd megvárom míg újra kijön lőni. Meglepő módon, ahhoz képest hogy az ágyú értékei pocsékak, ha rendesen beszűkül, meglepően pontos tud lenni. De nem sniper tank! Heavy tank révén pusztára vinni nem ajánlatos, itt a medek szétszerelik könnyedén.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ezeket sajnos már az ágyú javítgatására elhasználtuk (Töltésgyorsító, Fokozott szellőzés, Függőleges stabilizátor).

Ajánlott fogyóeszközök

T10 tank, megérdemli a nagyobbik fajta felszereléseket, elsősegély csomagból elég a kicsi is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, a többieknek javítás. Harmadik körben vegyes képességek, lehetőleg olyanok, amik az ágyú tulajdonságait javítják (pl. sima utazás, pillanat kép). Régebben lőszerrekesz találatnál igen gyakran fel is robbant, ezért talán érdemes a biztonságos elhelyezés képességet is feltenni (mostanában viszont ez igen ritka esemény).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Troll páncél.
 • APCR a prémium lőszer.
 • 490 átlag sebzés.
 • Ha lendületet tud venni, hamar pozícióba ér.

Hátrányai

 • Szinte minden paramétere az ágyúnak.
 • Front harcos tankhoz képest kevés életerő.
 • Rossz talaj ellenállási értékek, ezáltal nehéz terepen esetlen.

CW - Klán háború

Ez a tank valószínűleg a legtöbb CW-t megjárt tank a játékban. Szinte minden pályán alkalmazzák roham taktika esetén. Ezzel a tankkal a legtöbb klánnál bekerülsz a CW-re.

Kiknek ajánlott

Mivel most is azt írom, hogy első tanknak nem ajánlom és még sok más tanknál is ezt írnám, ezért most inkább azt fejteném ki, hogy mit ajánlanék én első tanknak.

Szerintem első ágnak az USA nehéz tank ág a legideálisabb. Úgy vélem, hogy ezen ág 10-es képviselője a legkönnyebben kezelhető, sokkal inkább tolerálja a kezdeti hibákat mint más tankok a játékban. Az ágra jellemző még hogy sokoldalú tankok vannak rajta, viszonylag jó ágyúkkal és tűrhető páncélokkal.

De térjünk vissza az IS-7-hez. Kiknek ajánlom? Már olyan gyakorlott heavy tank játékosoknak, akik szeretnek a csata középpontjában lenni és rendkívül agresszív játék stílusúak. Ismerik a tier X tankok gyenge pontjait, viszont képesek annyi önfegyelemre, hogy kivárják a célzás időt. Ha ezt a két össze nem illő stílust tudják kombinálni, nekik remek játékélményt tud nyújtani az IS-7.

Érdekesség: E tanké a legrosszabb győzelmi arány a T10 hevik/medek között, a TD közül csak a JagdPz E-100 ami rosszabbul teljesít az EU szerveren. 330 átlag csatával rendelkezik, ez a második legtöbb, kicsivel elmaradva az E5 mögött. Az EU szerveren a hatodik legtöbbet futott tank. 80,12% a találati aránya globálisan, ezzel meghazudtolva az ágyú értékeit az ötödik legpontosabb nehéz tank T8-T10 tankok között. Azt azért hozzá teszem, hogy a találatok 74,79%a-a ért csak el sikeres átütést. Ha jól számoltam, ez azt jelenti hogy 100 lövésből 60 hatásos csupán (ennél csak a Maus teljesít rosszabbul T10-ben). Én arra következtetek ebből, hogy a többség tudja mire is való az IS-7 és csak a gyenge pontok ismeretének hiánya és az elhamarkodott lövések okán teljesít ilyen gyengén az IS-7.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szzsolti
  • Tankos
  · 6 éve
  A mostani játékmenetben az OP medeken és light tankokon kívül nincs létjogosultsága semmilyen más gép osztálynak.
  Egyszerűen kifordult magából a játék.
  Ami szánalmas hogy még csak le sem kell forogjon (ami a dolga lenne) simán szemből menet közben szarrá minden nagy vasat.
  De azért játssz nehéz tankokkal.
  Tény lehet néha jó köröket menni,de elenyésző teljesítményt tudsz vele csinálni a medekhez képest.
  Lassan Chaffe sportot csinálnak a játékból... rohangálsz összevissza 60-l a csata meg véget ér 2 perc alatt...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 6 éve
  Randomban kb két túlélt csatám van, pedig párat le játszottam már vele! Nem mondom hogy csak a gép a szar, mert nem! De szar az is ahogy van!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 6 éve
  Ááá, nekem még a szutyokkal pattintásom sem volt, az lő át aki nem akar! Erősen gondolkozom a vissza térésre a T-10 hez! Nem vagyok mazochista, ezen semmit nem lehet élvezni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Pongi
  • Tankos
  · 6 éve
  Üdv!

  Olvasom itt a hozzászólásokat, nyilvánvaló volt, hogy én vagyok a béna ) Egyébként természetesen nem vagyok profi, bár WN8-am már végre a zöld sávban mozog, persze korai nobbságomnak köszönhetően átlagban nem D

  A tankra visszatérve, el is adtam. Egyszerűen nem nekem való. Sokat pattintottam vele, volt 6000 és 4000 sebzéses köröm is, de nagy általánosságban az ágyú kiszámíthatatlan. Ráadásul a pattintás is csak a toronyra igaz, a legutolsó meccsemen az elején azt a részt lőtték át pl, ahol a két rész találkozik és kicsit függőleges, az ábra szerint kb 400 vagy több pen szükséges elvileg. Na, ami átlőtt nem TD volt....Mindegy, hiába jó egy csapat védelme, ha egyszerűen nem tud gólt lőni. Ezt a játékot sebzésre játsszák és nekem ezzel a tankkal az nem megy, Rosszul fogalmaztam természetesen, nem a tank rossz, csak nagyon nem nekem való. A gyengén páncélozott, de pontos ágyúval rendelkező kis- és közepes tankjaimon már a csíkok is gyűlnek szépen, azokkal élvezetes a játék. Nem vagyok pro, csak a fun miatt játszom a két fiammal és mert szeretem a tankokat. az IS7 ben gyakorlatilag nem volt fun factor. Ennyi. Nyilván profiknak és nehéz tank szerelmeseknek jó ) Ettől még WOT 4 ever
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  szotyimag
  • Tankos
  · 6 éve
  Hát, te "elemzés írója" és ezt pozitívan vedd, nem tudom, hogy érted el ezt a videón látható csodát?! Én, bár én béna vagyok, nem tudtam ilyen eredményt, még közelíteni sem! Sőt még csak nem is közelítem meg ezeket a gépeket, inkább, mint a gyűrűk urában "Cak szunnyogok"! Az meg hogy a nehezek közelharcra valók, már rég nem igaz, szerintem, mert közel nem is jutsz senkihez! Hacsak nem "szunnyogsz" kici hobbit, vagy inkább nagy!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="TibiHuNter"]Nem a tank szar, hanem aki nem tudja használni! [/quote]
  Aha. AMX40, Somua, Churchill GC, M3 Lee. Ezek is tök jó tankok!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  TibiHuNter
  • Tankos
  · 6 éve
  Nem a tank szar, hanem aki nem tudja használni!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="silean2"]Az arta is szar, de azzal valahogy mégis megy...
  Az IS7-meg normális tank. Lehet ez a baj? Ja és az AP lőszert nem ajánlom bele. Illetve a 4,5skilles legényektől már lehet aratni vele.[/quote]
  Ja, lehet hogy az a baj!
  Egyébként azt nem mondanám, hogy nem megy vele. 1500 wn8-am van , ami csak azért ilyen kevés mert első 10-es tankom, és eléggé a játék elején voltam még amikor meglett és a 350 csatám nagy részét lejátszottam. Havonta kb. 1-2 csatát megyek, múlt héten játszottam vele 1-et, 5172 wn8, tehát most már nem megy vele olyan rosszul, de ennek ellenére, nem szeretem. Lomha, a testet átlövi bárki, a torony jó, viszont az ágyú süllyedés elég kevés, az ágyú meg teljesen kiszámíthatatlan. Van amikor a légy pöcsét is ellövi, és van amikor az álló tankot 100m-ről sem találja el.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hunter9956
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="silean2"]Az arta is szar, de azzal valahogy mégis megy...
  Az IS7-meg normális tank. Lehet ez a baj? Ja és az AP lőszert nem ajánlom bele. Illetve a 4,5skilles legényektől már lehet aratni vele.[/quote]
  Mi a baj az AP lőszerével?
  Én csak a 2 német heavyre,meg az e5-re töltök goldot, a többihez jó szerintem az alaplőszer is.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  dobilaci
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Pongi"]Üdv!

  Ez a tank egy használhatatlan vacak. A páncél tényleg jó, bár a hasát mindenki átlövi, sőt, néha máshol is. Az ágyú viszont teljesen életképtelen. Max közelharcban jó, de néha ott is inkább a Holdat találja el.[/quote]

  Heavy tankok altalaban kozelharcra valok. Ne tevesszen meg, hogy manapsag a jatekosok nagy resze kempel veluk. A csordaszellem is tevedhet neha. ;-)
Tovább a kategóriában: « IS-4 - Elemzés T-10 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.