Jelenleg

59
látogatónk van

2014. december 5. 12:25

IS-7 - Elemzés

Írta:
(127 szavazat)
176 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Általában úgy kezdem, hogy ez a tank fő erőssége, vagy hasonló, de ez most nem így van. Nem szeretek tankot lehúzni, főkét úgy, hogy próbálok objektív maradni, de ennek az ágyúja rettenet és ez rá is nyomja a bélyegét arra hogy hol is használható.

130 mm S-70 nevet kapta, 250/303/68 (AP/APCR/HE) mm átütéssel rendelkezik és 490/490/640 átlagsebzés társul mellé.

Én minden lövegnél nagyon fontosnak tartom azt, hogy a lövedék milyen sebességgel közelíti meg a célpontot. Nos örömködünk, az APCR ugyanis 1125 m/s-mal hasít, ami igen jó érték (ha nem sajnáljuk a 4800 kreditet) a vetélytársaihoz képest (IS-4, E5). Mondjuk talán ez az egyetlen amiben jobb, persze az alfa sebzésen kívül. Az AP 900 m/s és 1118 kredit, a HE is pontosan ilyen sebességgel szeli a levegőt 978 kreditért... majd csapódik a cél mellé/alá/felé :D

Ez az ágyú nem a pontosságáról híres. Számszerűen 40 centimétert tévedhet 100 méterenként, ami vetekszik az E 100 pontatlanságával. A vetélytársak (E5, IS-4) lényegesen pontosabbak, de ezt az értéket azért szellőzéssel és elit alakulattal lefaraghatjuk 0,367-re.

Ha ez nem lenne elég, van még töltés idő is, ami 13,70 másodperc alapból. Ez nem egy baráti érték, ezért a percenkénti sebzése is igen karcsú: 2146. Ezt már csak a Maus tudja alulmúlni ezen a szinten, de ha már a pontosságot lecsaltuk és hozzá dobunk egy töltésgyorsítót is, akkor 11,31-re is le lehet vinni a töltési időt, amivel már 2602 lesz a DPM. De mindig lássuk meg a jót is a rosszban, hisz előnynek is felfogható hogy nem tudunk ész nélkül lövöldözni, mivel csak 30 lőszert vihetünk a csatába (nekem 10 sima, 17 gold és 3 HE van bent, bár én randomba is úgy viszem mint CW-re; ez 1 jobb csata vége felé szűkös is lehet).

Csőlehajlása -6°/+18°, ami egy elfogadható érték. Akinek nincs meg ez a tank, szerintem már eléggé sikerült elriasztanom tőle, de ha mégsem, akkor itt a kegyelemdöfés: Célzás ideje 3,4 másodperc. Nem, nem írtam el, ez az alap érték... három egész és négy tized másodperc. Ennél rosszabb értéket csak artyknál találunk a T10 gépek között. Na jó... az FV TD is pontosan ilyen tempóban képes célozni, ha esetleg ez valakit megnyugtat :D

Ugye ha már mentjük a menthetőt és lehúzzuk a töltés időt és növeljük a pontosságot, ezen sem árt javítani, feldobunk még rá egy függőleges stabilizátort és voálá csodás 2,835 sec-es értékkel büszkélkedhetünk...

Torony

Most már vége a gyászbeszédnek... 240 mm szemből, 185 mm oldalról és 95 mm hátul. Már ezek sem rossz adatok, de ez még le is lett kerekítve ahol csak lehetett, így olyan effektív értékeket kapunk, hogy meg sem próbálom itt leírni, a képek magukért beszélnek. Gyenge pont csupán a tetején van, de az is úgy belesimul a torony vonalába, hogy azt meglőni külön művészet.

A torony forgási sebessége 25°/másodperc, ami megegyezik az IS-4 és az E5 értékeivel. 400 méter a látótávolsága.

Felépítmény

2.150 életerővel rendelkezik, ami a saját szintjén nem sok. Konkréten már csak az 50B múlja alul, viszont az 50B egészen más helyen/szerepkörben harcol. Van itt még egy rádió is (10RK-26), ami 720 hatótávolsággal rendelkezik és 160 kg... nem hiába, orosz technika :D

Páncélzata 150/150/100 mm (elől/oldal/hátul). Aki már találkozott IS-7-tel, az pontosan tudja hogy milyen szemét egy troll páncél ez. A fenti képen látszik, hogy szemből csak a hasa sebezhető a közepesek és nehezek számára, a TD-k az irtózatos gold lőszereikkel esetleg próbálkozhatnak a felső lemezekkel, de nekik sem garantált a siker.

Mondanám hogy oldalról könnyebb az ellenfél dolga, de így nem! Van itt döntött páncél és üreges páncél is, ráadásul ezeket még kombinálták is. És egyébként is, ez egy IS-7, ami arról híres, hogy bármikor bármit benyel az oldalával :D Itt ugyan csak nem írok effektív adatokat mert egyszerűen szinte minden részen más értéket kapnánk, de a képen jól látszik minden. 200 mm AP pen alatt hiába kísérleteznek általában. Ennek a tanknak ez az igazi ereje!

Hátulról azért már azért könnyebb a dolga az ellenfélnek, de azért még itt is vannak olyan részek ami 150-200mm effektív páncéllal rendelkezik.

Felfüggesztés

28°/s a fordulási sebessége, ez egy átlagos érték (IS-4-nél jobb, E5-nél rosszabb). 60 km/h a legnagyobb sebesség amit ki lehet csalni belőle, ezt hosszabb lejtőn képes is megtenni, majd jó talajon elég jól is tartja. Talaj ellenállása messze alul múlja az E5/IS-4 párosét. Ezért legalább olyan esetlen a mocsaras, vizes talajon mint az E 100.

Motor

M-50T, 1050 lóerővel és 15% gyulladási eséllyel. Ehhez társul 69 tonna, így kapunk egy 15,40 LE/t arányt, ami ugyancsak nem egy kiemelkedő érték. Viszont én úgy érzem, jobban szeret égni mint amit az a 15% indokol. A borzasztó talaj ellenállásnak és a középszerű LE/t párosnak köszönhetően dombra mászni kicsit tatásan szokott. Sárgára lőtt motorral viszont már csak ballag, ilyen esetben dombon már csak akkor tud értékelhetően mozogni mikor lefele halad.

Ajánlott játékstílus

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami nagyon megosztja a játékosok többségét, szeretem nem szeretem. Ezt a részt már tényleg nehéz nem szubjektíven írni ezért most szigorúan szó szerint kell venni az "ajánlott" szót.

Én szeretem. Sokan mondják, hogy eljárt felette az idő. Szerintem random csatákban igen is jókat lehet vele menni, annak ellenére hogy az ágyút úgy lehúztam... nekem nincs gondom vele, elfogadtam hogy ezt tudja és nem várok el többet.

Ez a tank konkrétan az, amivel rárontunk az ellenfélre ha 1v1 helyzet van, nem cicózunk, nem bujkálunk, nem trükközünk... odamegyünk és beletoljuk az ellenfél arcába azt a 130 mm-es gunt (videó 2:00-tól). Ilyenkor tudjuk legjobban kihasználni azt a bizonyos troll páncélt, mikor a két tank összeér, már szinte sebezhetetlenek vagyunk (kivétel persze HE). A tetején azt a parancsnoki kupolát (már már inkább homorulat) pedig ha mozgunk, nagyon nagy szerencse kell belőni.

Ha az 1v1 másik oldala valami magasabb tank (pl. E 100 vagy Maus), szinte biztos nyert helyzetünk van. Mellé megyünk, mire ő csak a tornyunkat tudja majd lőni, feltéve ha le tud követni :D (videó 2:33-2:50). Ezekhez a manőverekhez viszont nem árt elsajátítani a gyenge pontok ismeretét. Persze nem erről szól a csaták többsége, ilyenkor jöhet a klasszikus nehéz tank stílus: Sidescrape, has kitakarva tornyozni...

Sidescrape-nél figyeljünk arra, hogy a mi páncélunk úgy lett tervezve, hogy a tank hossztengelyével megegyező irányból (pontosan szemből) érkező lövések ellen védjen. Ha beforgatjuk a tankot, akkor a döntött felső lemezeink effektív páncél értéke csökken, amit a gyakorlottabb játékosok ki is használnak, hisz ilyen esetekben a lámpa környékén (váll páncél) már a T10 tankok jó eséllyel belövik (ráadásul e mögött vannak a lőszerrekeszek is). Próbáljuk a lehető legkisebb felületet mutatni ebben az esetben és inkább az oldalunkat mutogassuk, az biztos leszerel minden lövést.

Egy tanács a sidescrape helyzetekhez: Mivel a mi célzás időnk nagyobb szinte mindenkinél, ezért egyszerre-lövésben nem tudjuk felvenni a versenyt. Én úgy tompítom az ágyú ezen hiányosságát, hogy csak játszok a sarkon ameddig az ellenfél el nem lövi magát és ezt követően maradok kint (sidescrape-ben!), majd megvárom míg újra kijön lőni. Meglepő módon, ahhoz képest hogy az ágyú értékei pocsékak, ha rendesen beszűkül, meglepően pontos tud lenni. De nem sniper tank! Heavy tank révén pusztára vinni nem ajánlatos, itt a medek szétszerelik könnyedén.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ezeket sajnos már az ágyú javítgatására elhasználtuk (Töltésgyorsító, Fokozott szellőzés, Függőleges stabilizátor).

Ajánlott fogyóeszközök

T10 tank, megérdemli a nagyobbik fajta felszereléseket, elsősegély csomagból elég a kicsi is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, a többieknek javítás. Harmadik körben vegyes képességek, lehetőleg olyanok, amik az ágyú tulajdonságait javítják (pl. sima utazás, pillanat kép). Régebben lőszerrekesz találatnál igen gyakran fel is robbant, ezért talán érdemes a biztonságos elhelyezés képességet is feltenni (mostanában viszont ez igen ritka esemény).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Troll páncél.
 • APCR a prémium lőszer.
 • 490 átlag sebzés.
 • Ha lendületet tud venni, hamar pozícióba ér.

Hátrányai

 • Szinte minden paramétere az ágyúnak.
 • Front harcos tankhoz képest kevés életerő.
 • Rossz talaj ellenállási értékek, ezáltal nehéz terepen esetlen.

CW - Klán háború

Ez a tank valószínűleg a legtöbb CW-t megjárt tank a játékban. Szinte minden pályán alkalmazzák roham taktika esetén. Ezzel a tankkal a legtöbb klánnál bekerülsz a CW-re.

Kiknek ajánlott

Mivel most is azt írom, hogy első tanknak nem ajánlom és még sok más tanknál is ezt írnám, ezért most inkább azt fejteném ki, hogy mit ajánlanék én első tanknak.

Szerintem első ágnak az USA nehéz tank ág a legideálisabb. Úgy vélem, hogy ezen ág 10-es képviselője a legkönnyebben kezelhető, sokkal inkább tolerálja a kezdeti hibákat mint más tankok a játékban. Az ágra jellemző még hogy sokoldalú tankok vannak rajta, viszonylag jó ágyúkkal és tűrhető páncélokkal.

De térjünk vissza az IS-7-hez. Kiknek ajánlom? Már olyan gyakorlott heavy tank játékosoknak, akik szeretnek a csata középpontjában lenni és rendkívül agresszív játék stílusúak. Ismerik a tier X tankok gyenge pontjait, viszont képesek annyi önfegyelemre, hogy kivárják a célzás időt. Ha ezt a két össze nem illő stílust tudják kombinálni, nekik remek játékélményt tud nyújtani az IS-7.

Érdekesség: E tanké a legrosszabb győzelmi arány a T10 hevik/medek között, a TD közül csak a JagdPz E-100 ami rosszabbul teljesít az EU szerveren. 330 átlag csatával rendelkezik, ez a második legtöbb, kicsivel elmaradva az E5 mögött. Az EU szerveren a hatodik legtöbbet futott tank. 80,12% a találati aránya globálisan, ezzel meghazudtolva az ágyú értékeit az ötödik legpontosabb nehéz tank T8-T10 tankok között. Azt azért hozzá teszem, hogy a találatok 74,79%a-a ért csak el sikeres átütést. Ha jól számoltam, ez azt jelenti hogy 100 lövésből 60 hatásos csupán (ennél csak a Maus teljesít rosszabbul T10-ben). Én arra következtetek ebből, hogy a többség tudja mire is való az IS-7 és csak a gyenge pontok ismeretének hiánya és az elhamarkodott lövések okán teljesít ilyen gyengén az IS-7.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kissio
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Kovacs"]
  IS-7-ben eggyel több töltő van, szóval ő mindig le lesz maradva, mert csak az IS-7-ben képződik, vagy váltogathatod is hogy melyik kapja az xp-t az IS-6-ban, és akkor mindkettő le lesz maradva de sokkal kevesebbel.[/quote]

  Köszönöm, akkor marad a KV 1s legénysége bele...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kovacs
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Kissio"]Én nekem ez lesz a következő tankom... Meg aKarom informálni hogy IS-6 tankkal lehet bele legénységet képezni?[/quote]

  IS-7-ben eggyel több töltő van, szóval ő mindig le lesz maradva, mert csak az IS-7-ben képződik, vagy váltogathatod is hogy melyik kapja az xp-t az IS-6-ban, és akkor mindkettő le lesz maradva de sokkal kevesebbel.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kissio
  • Tankos
  · 6 éve
  Én nekem ez lesz a következő tankom... Meg aKarom informálni hogy IS-6 tankkal lehet bele legénységet képezni?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  gmaster0o0
  • Tankos
  · 6 éve
  hat. Szamomra ez tipikusan az a tank ha en lovom pattan oldalarol az elejerol. Ha engem lonek majdnem minden bemegy . Rejtsd el a hasat ha 240+os pennel mesz szembe. Ha meg megnagyobbal akkor testet is.
  En mondjuk most ilyen dominanciaba megyek, de ha van kedved johetsz velem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Quentin_KR
  • Tankos
  · 6 éve
  Nem tudom mit csinálok rosszul (valószínűleg mindent) de számomra a játék legnagyobb csalódása ez a tank. Szívesen mennék szakaszban olyanokkal akik értenek hozzá,,mert én hiába fordítom szembe az lövi be távolról is aki akarja. A csúcs volt mikor a tier 8-as bulldog belőtt szemből Nincs sok csatám vele,de mikor 1-2 hét után előveszem, rakom is el jó mélyre annyira kiábrándít. A troll páncélt pedig nem érzem,lehet hogy volt,még valamelyik 9.10 vagy 9-11-es patch-ben de jelenleg a t26e4 páncéljában 100x jobban bízok...tanácsokat szívesen vennék,a "tanulj meg játszani" hozzászólásokra nincs szükségem...
  Köszönettel: Quentin
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  leonhart79
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="Morphelo"]IS7-et meg kell tanulni kezelni. 1vs1-ben közelről bármelyik medet agyonveri. Hulldownból az erős tornya miatt nem lehet kiszedni, szóval ha nincs arty abban a pozícióban szinte kilőhetetlen. Nagyon jól működik a troll oldalpáncél az esetleg mögéd kerülő lightok ellen. Elég kellemes az alfa, apcr lövedéke is több, mint elég átütéssel rendelkezik.
  Facehugban egy E100-at, E4-et, E3-at, E75-öt úgy megfogsz vele, hogy nem tud átlőni.
  Elég jó kis végsebessége van, amit ha elér, gyorsan elérheted a szükséges pozíciókat. Nagyon jó kis tank ez, csak nem mindenki tudja megfelelően használni.[/quote]

  Nekem most lett meg még csak 89 csatám van vele de nagyon be jön. Sokkal jobban mint az agyonsztárolt E5.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bazsikatoma
  • Tankos
  · 6 éve
  Nekem az e 100 van meg,de szerintem sokkal jobb tank az is 7. Amig én az e 100-zal a tornyot döntögettem addig az is 7-nek csak szembe kell fordítania a fornyát velem és löni. Golddal biztos bevisz főleg amikor lőni akarok és ráfordulok "toronnyal". Jó az e100,de is7 jobb tank.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Syb936
  • Tankos
  · 6 éve
  A Top of the Tree akció miatt elővettem ezt a vasat. Nem is lenne gond, de mintha patch óta az ammorack nagyobb hajlammal feküdne ki mint azelőtt, vagy csak nekem van ez így? (Van hogy minden csatában kiszedik, van hogy egymás után kétszer)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  hcboy
  • Tankos
  · 6 éve
  Én imádom ezt a tankot a mai napig, 3-4-5000 pattintott sebzést szinte minden csatában összejön vele és nem egyszer egyedül tartok vele szemből 2-3 TD/HT -t (amíg a kedves csapatom a túloldalon el nem bukja a játékot és a seggembe nem érnek, ami tegnap rendszeres volt). Tény hogy meg kell szokni a páncélját és hozzá kell szokni, hogy teljesen máshogy kell forgatni mint a normál tankokat, különben belőnek.
  Ágyúja néha brutális homályt lő de egész pontos tud lenni (teszem hozzá, hogy 4 skilles legényekkel) néha még menetből is beadja, bár az inkább csak mázli.
  Nekem legnagyobb bajom vele, hogy rendre ellövik az ágyúját és egyszer még csak megjavítom, de utána már elég pontatlan.
  Persze arannyal ez a tank is lőhető, bár a heatet az oldala tényleg eszi rendesen, imádom amikor a med lövi az oldalába és eszébe nem jutna váltani, legnagyobb élvezet számolni, hogy mennyi kreditet eszik be a páncélja

  Sajnos randomban a repeszpáncél akár indokolt is lehet, mert tapasztalataim szerint az arty imádja és valamiért mindig high priority vagyok (bár tény hogy ezzel mindig legelöl vagyok).

  Lényeg hogy összességében 1-200 csata után ha megtanultad kezelni és jók a legények benne nagyon élvezetes tank tud lenni, sok előnnyel és sok hátránnyal is, de azért nem véletlen, hogy ez a tank a mai napig alap a CWken (falkában meg legyőzhetetlen)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Morphelo
  • VIP
  · 6 éve
  IS7-et meg kell tanulni kezelni. 1vs1-ben közelről bármelyik medet agyonveri. Hulldownból az erős tornya miatt nem lehet kiszedni, szóval ha nincs arty abban a pozícióban szinte kilőhetetlen. Nagyon jól működik a troll oldalpáncél az esetleg mögéd kerülő lightok ellen. Elég kellemes az alfa, apcr lövedéke is több, mint elég átütéssel rendelkezik.
  Facehugban egy E100-at, E4-et, E3-at, E75-öt úgy megfogsz vele, hogy nem tud átlőni.
  Elég jó kis végsebessége van, amit ha elér, gyorsan elérheted a szükséges pozíciókat. Nagyon jó kis tank ez, csak nem mindenki tudja megfelelően használni.
Tovább a kategóriában: « IS-4 - Elemzés T-10 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.