Jelenleg

21
látogatónk van

2014. december 5. 12:25

IS-7 - Elemzés

(138 szavazat)
176 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Általában úgy kezdem, hogy ez a tank fő erőssége, vagy hasonló, de ez most nem így van. Nem szeretek tankot lehúzni, főkét úgy, hogy próbálok objektív maradni, de ennek az ágyúja rettenet és ez rá is nyomja a bélyegét arra hogy hol is használható.

130 mm S-70 nevet kapta, 250/303/68 (AP/APCR/HE) mm átütéssel rendelkezik és 490/490/640 átlagsebzés társul mellé.

Én minden lövegnél nagyon fontosnak tartom azt, hogy a lövedék milyen sebességgel közelíti meg a célpontot. Nos örömködünk, az APCR ugyanis 1125 m/s-mal hasít, ami igen jó érték (ha nem sajnáljuk a 4800 kreditet) a vetélytársaihoz képest (IS-4, E5). Mondjuk talán ez az egyetlen amiben jobb, persze az alfa sebzésen kívül. Az AP 900 m/s és 1118 kredit, a HE is pontosan ilyen sebességgel szeli a levegőt 978 kreditért... majd csapódik a cél mellé/alá/felé :D

Ez az ágyú nem a pontosságáról híres. Számszerűen 40 centimétert tévedhet 100 méterenként, ami vetekszik az E 100 pontatlanságával. A vetélytársak (E5, IS-4) lényegesen pontosabbak, de ezt az értéket azért szellőzéssel és elit alakulattal lefaraghatjuk 0,367-re.

Ha ez nem lenne elég, van még töltés idő is, ami 13,70 másodperc alapból. Ez nem egy baráti érték, ezért a percenkénti sebzése is igen karcsú: 2146. Ezt már csak a Maus tudja alulmúlni ezen a szinten, de ha már a pontosságot lecsaltuk és hozzá dobunk egy töltésgyorsítót is, akkor 11,31-re is le lehet vinni a töltési időt, amivel már 2602 lesz a DPM. De mindig lássuk meg a jót is a rosszban, hisz előnynek is felfogható hogy nem tudunk ész nélkül lövöldözni, mivel csak 30 lőszert vihetünk a csatába (nekem 10 sima, 17 gold és 3 HE van bent, bár én randomba is úgy viszem mint CW-re; ez 1 jobb csata vége felé szűkös is lehet).

Csőlehajlása -6°/+18°, ami egy elfogadható érték. Akinek nincs meg ez a tank, szerintem már eléggé sikerült elriasztanom tőle, de ha mégsem, akkor itt a kegyelemdöfés: Célzás ideje 3,4 másodperc. Nem, nem írtam el, ez az alap érték... három egész és négy tized másodperc. Ennél rosszabb értéket csak artyknál találunk a T10 gépek között. Na jó... az FV TD is pontosan ilyen tempóban képes célozni, ha esetleg ez valakit megnyugtat :D

Ugye ha már mentjük a menthetőt és lehúzzuk a töltés időt és növeljük a pontosságot, ezen sem árt javítani, feldobunk még rá egy függőleges stabilizátort és voálá csodás 2,835 sec-es értékkel büszkélkedhetünk...

Torony

Most már vége a gyászbeszédnek... 240 mm szemből, 185 mm oldalról és 95 mm hátul. Már ezek sem rossz adatok, de ez még le is lett kerekítve ahol csak lehetett, így olyan effektív értékeket kapunk, hogy meg sem próbálom itt leírni, a képek magukért beszélnek. Gyenge pont csupán a tetején van, de az is úgy belesimul a torony vonalába, hogy azt meglőni külön művészet.

A torony forgási sebessége 25°/másodperc, ami megegyezik az IS-4 és az E5 értékeivel. 400 méter a látótávolsága.

Felépítmény

2.150 életerővel rendelkezik, ami a saját szintjén nem sok. Konkréten már csak az 50B múlja alul, viszont az 50B egészen más helyen/szerepkörben harcol. Van itt még egy rádió is (10RK-26), ami 720 hatótávolsággal rendelkezik és 160 kg... nem hiába, orosz technika :D

Páncélzata 150/150/100 mm (elől/oldal/hátul). Aki már találkozott IS-7-tel, az pontosan tudja hogy milyen szemét egy troll páncél ez. A fenti képen látszik, hogy szemből csak a hasa sebezhető a közepesek és nehezek számára, a TD-k az irtózatos gold lőszereikkel esetleg próbálkozhatnak a felső lemezekkel, de nekik sem garantált a siker.

Mondanám hogy oldalról könnyebb az ellenfél dolga, de így nem! Van itt döntött páncél és üreges páncél is, ráadásul ezeket még kombinálták is. És egyébként is, ez egy IS-7, ami arról híres, hogy bármikor bármit benyel az oldalával :D Itt ugyan csak nem írok effektív adatokat mert egyszerűen szinte minden részen más értéket kapnánk, de a képen jól látszik minden. 200 mm AP pen alatt hiába kísérleteznek általában. Ennek a tanknak ez az igazi ereje!

Hátulról azért már azért könnyebb a dolga az ellenfélnek, de azért még itt is vannak olyan részek ami 150-200mm effektív páncéllal rendelkezik.

Felfüggesztés

28°/s a fordulási sebessége, ez egy átlagos érték (IS-4-nél jobb, E5-nél rosszabb). 60 km/h a legnagyobb sebesség amit ki lehet csalni belőle, ezt hosszabb lejtőn képes is megtenni, majd jó talajon elég jól is tartja. Talaj ellenállása messze alul múlja az E5/IS-4 párosét. Ezért legalább olyan esetlen a mocsaras, vizes talajon mint az E 100.

Motor

M-50T, 1050 lóerővel és 15% gyulladási eséllyel. Ehhez társul 69 tonna, így kapunk egy 15,40 LE/t arányt, ami ugyancsak nem egy kiemelkedő érték. Viszont én úgy érzem, jobban szeret égni mint amit az a 15% indokol. A borzasztó talaj ellenállásnak és a középszerű LE/t párosnak köszönhetően dombra mászni kicsit tatásan szokott. Sárgára lőtt motorral viszont már csak ballag, ilyen esetben dombon már csak akkor tud értékelhetően mozogni mikor lefele halad.

Ajánlott játékstílus

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami nagyon megosztja a játékosok többségét, szeretem nem szeretem. Ezt a részt már tényleg nehéz nem szubjektíven írni ezért most szigorúan szó szerint kell venni az "ajánlott" szót.

Én szeretem. Sokan mondják, hogy eljárt felette az idő. Szerintem random csatákban igen is jókat lehet vele menni, annak ellenére hogy az ágyút úgy lehúztam... nekem nincs gondom vele, elfogadtam hogy ezt tudja és nem várok el többet.

Ez a tank konkrétan az, amivel rárontunk az ellenfélre ha 1v1 helyzet van, nem cicózunk, nem bujkálunk, nem trükközünk... odamegyünk és beletoljuk az ellenfél arcába azt a 130 mm-es gunt (videó 2:00-tól). Ilyenkor tudjuk legjobban kihasználni azt a bizonyos troll páncélt, mikor a két tank összeér, már szinte sebezhetetlenek vagyunk (kivétel persze HE). A tetején azt a parancsnoki kupolát (már már inkább homorulat) pedig ha mozgunk, nagyon nagy szerencse kell belőni.

Ha az 1v1 másik oldala valami magasabb tank (pl. E 100 vagy Maus), szinte biztos nyert helyzetünk van. Mellé megyünk, mire ő csak a tornyunkat tudja majd lőni, feltéve ha le tud követni :D (videó 2:33-2:50). Ezekhez a manőverekhez viszont nem árt elsajátítani a gyenge pontok ismeretét. Persze nem erről szól a csaták többsége, ilyenkor jöhet a klasszikus nehéz tank stílus: Sidescrape, has kitakarva tornyozni...

Sidescrape-nél figyeljünk arra, hogy a mi páncélunk úgy lett tervezve, hogy a tank hossztengelyével megegyező irányból (pontosan szemből) érkező lövések ellen védjen. Ha beforgatjuk a tankot, akkor a döntött felső lemezeink effektív páncél értéke csökken, amit a gyakorlottabb játékosok ki is használnak, hisz ilyen esetekben a lámpa környékén (váll páncél) már a T10 tankok jó eséllyel belövik (ráadásul e mögött vannak a lőszerrekeszek is). Próbáljuk a lehető legkisebb felületet mutatni ebben az esetben és inkább az oldalunkat mutogassuk, az biztos leszerel minden lövést.

Egy tanács a sidescrape helyzetekhez: Mivel a mi célzás időnk nagyobb szinte mindenkinél, ezért egyszerre-lövésben nem tudjuk felvenni a versenyt. Én úgy tompítom az ágyú ezen hiányosságát, hogy csak játszok a sarkon ameddig az ellenfél el nem lövi magát és ezt követően maradok kint (sidescrape-ben!), majd megvárom míg újra kijön lőni. Meglepő módon, ahhoz képest hogy az ágyú értékei pocsékak, ha rendesen beszűkül, meglepően pontos tud lenni. De nem sniper tank! Heavy tank révén pusztára vinni nem ajánlatos, itt a medek szétszerelik könnyedén.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ezeket sajnos már az ágyú javítgatására elhasználtuk (Töltésgyorsító, Fokozott szellőzés, Függőleges stabilizátor).

Ajánlott fogyóeszközök

T10 tank, megérdemli a nagyobbik fajta felszereléseket, elsősegély csomagból elég a kicsi is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, a többieknek javítás. Harmadik körben vegyes képességek, lehetőleg olyanok, amik az ágyú tulajdonságait javítják (pl. sima utazás, pillanat kép). Régebben lőszerrekesz találatnál igen gyakran fel is robbant, ezért talán érdemes a biztonságos elhelyezés képességet is feltenni (mostanában viszont ez igen ritka esemény).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Troll páncél.
  • APCR a prémium lőszer.
  • 490 átlag sebzés.
  • Ha lendületet tud venni, hamar pozícióba ér.

Hátrányai

  • Szinte minden paramétere az ágyúnak.
  • Front harcos tankhoz képest kevés életerő.
  • Rossz talaj ellenállási értékek, ezáltal nehéz terepen esetlen.

CW - Klán háború

Ez a tank valószínűleg a legtöbb CW-t megjárt tank a játékban. Szinte minden pályán alkalmazzák roham taktika esetén. Ezzel a tankkal a legtöbb klánnál bekerülsz a CW-re.

Kiknek ajánlott

Mivel most is azt írom, hogy első tanknak nem ajánlom és még sok más tanknál is ezt írnám, ezért most inkább azt fejteném ki, hogy mit ajánlanék én első tanknak.

Szerintem első ágnak az USA nehéz tank ág a legideálisabb. Úgy vélem, hogy ezen ág 10-es képviselője a legkönnyebben kezelhető, sokkal inkább tolerálja a kezdeti hibákat mint más tankok a játékban. Az ágra jellemző még hogy sokoldalú tankok vannak rajta, viszonylag jó ágyúkkal és tűrhető páncélokkal.

De térjünk vissza az IS-7-hez. Kiknek ajánlom? Már olyan gyakorlott heavy tank játékosoknak, akik szeretnek a csata középpontjában lenni és rendkívül agresszív játék stílusúak. Ismerik a tier X tankok gyenge pontjait, viszont képesek annyi önfegyelemre, hogy kivárják a célzás időt. Ha ezt a két össze nem illő stílust tudják kombinálni, nekik remek játékélményt tud nyújtani az IS-7.

Érdekesség: E tanké a legrosszabb győzelmi arány a T10 hevik/medek között, a TD közül csak a JagdPz E-100 ami rosszabbul teljesít az EU szerveren. 330 átlag csatával rendelkezik, ez a második legtöbb, kicsivel elmaradva az E5 mögött. Az EU szerveren a hatodik legtöbbet futott tank. 80,12% a találati aránya globálisan, ezzel meghazudtolva az ágyú értékeit az ötödik legpontosabb nehéz tank T8-T10 tankok között. Azt azért hozzá teszem, hogy a találatok 74,79%a-a ért csak el sikeres átütést. Ha jól számoltam, ez azt jelenti hogy 100 lövésből 60 hatásos csupán (ennél csak a Maus teljesít rosszabbul T10-ben). Én arra következtetek ebből, hogy a többség tudja mire is való az IS-7 és csak a gyenge pontok ismeretének hiánya és az elhamarkodott lövések okán teljesít ilyen gyengén az IS-7.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    bandras32
    • Tank elemző
    · 9 éve
    Jó elemzés! Köszi Mirage!
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    BiO_rOo_BOT
    • Tankos
    · 9 éve
    Tegrazor - előre is sorry hogy ilyet írok de egy kissé el vagy tévedve a tankok között. Tudom miről beszélek, IS7, IS4, STi garázsban, és nem éppen ma húztam ki őket (mindegyikben 3-4 skilles legénységgel). Egyrészt a STI baromira nem sebezhetetlen, egyszerűen csak egy kemény tank, T9-T10-es vasakkal szemből simán meg lehet enni. Nem emlékszem konkrétan hogy valaha is kikapott volna STi mikor IS7-ben ültem de ennek ellentetje előfordult nem kevés alkalommal.
    Úgy van ahogy Vocsok írta - kell bele a 4-5 skilles legénység, az már egy más tank, de komolyan. Az STI lövege nem rossz, de maradjunk annyiban hogy az IS7 páncélzata nagyságrendekkel jobb mint az STI-é, és ha netán arra vetemedsz hogy APCR-t kezdesz szórni a nagyképű ellenre, még nem láttam olyan tankot aki ne kezdett volna ész nélkül hátrálni (talán néha egy-egy képzett Maus vagy E100 vezető). Szóval, ha választanom kell T10-ben inkább megyek az IS7-el mint az IS4-el, ha T9-ben kell megtennem ugyanezt inkább viszem az E75-öt mint az STI-t.
    Szerintem húzd ki a tankot, tegyél bele egy jó legénységet aztán csak azt veszed észre hogy az az STi lehet nem is volt akkora ász ;-)

    [quote name="TegRazor_Hun_"]Ehhhh ... Ennyire rossz lenne az ágyú ? Gondolkodtam rajta , hogy kihúzom , de mindvégig azért nem tettem , mert szerintem szemből elég könnyű belőni ezt tankot . Jó persze ez szubjektív , de én komolyan örülök neki , ha egy ilyennel találkozok ... ST-1 fun vagyok , és mindig az van , játékos szintjétől függetlenül , hogy meglátják az ST-1 tankomat , felbátorodva támadnak meg IS-7-el , hogy na mit akar ez itt , csak tier lX , aztán meg csúfos visszavonulás a vége . . Viszont érdekes , hogy a játékosok többsége inkább Is-7 ágon indul el , mint ST-1 , pedig aki vágja a csíziót , azt tudja , hogy egy St-1-et megfelelően használva sebezhetetlen o.O .... Nagyon sok csatámból úgy jövök ki győztesként , hogy artyn kívül más nem sebzett meg , és legelöl harcoltam , ilyen 3-4 k sebzéssel végezve . És akkor ott van még az Is-4 , bár engem nem vitt rá a lélek , hogy kiadjak 6.100.000 kreditet a + 600hp-ért és az oldalankénti 20 és 40 armorért

    És valóban ki akartam húzni , de Jacktor most végleg elvette a kedvemet , ilyen "buta" ágyúval én nem fogok szenvedni , maradok a régi tervnél : VK 45. 02 B.

    Jó tank az IS-7 , rossz tank nem létezik , csak rossz vezető , csak szerintem sokan többet hisznek róla , mint amennyit valójában tud .

    PEACE .[/quote]
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    csikaa
    • Tankos
    · 9 éve
    Jó az elemzés, egyezik az én véleményemmel. Ugyan ezeket tapasztaltam meg vele. Az első 150 mérkőzésem nagyon borzalmasra sikerültek vele. Azután egyre jobban ment. Ez volt az első tier10-es tankom, azt hittem, hogy sebezhetetlen meg ilyenek, mert is-3 nem tudtam belőni. Nagyot tévedtem!

    Az ágyú mikor 100m-en belül is félrelő, néha többször is, akkor komoly fizikai fájdalmat érzek az agyamban. A tornya eszméletlenül brutális, erős és pattogós. A játékban nincs hozzá fogható.

    1.5 éve, mióta bejött ez a sok gyors, pontos médium tank, szerintem egyre nagyobb hátrányba kerül. Főleg nyíltabb pályákon, ha még arty is van, kész.

    De annál nincs idegesítőbb, mint amikor messziről szétlövik az alvázam én meg a lassan szűkülő pontatlan agyúval esélytelenül lövök vissza.

    APCR-t lőve viszont sokkal jobb! Nagyon érződik a hatása, mintha pontosabb is lenne, de lehet, hogy csak a gyorsabb lövedék miatt érzem annak. Úgy száll az APCR, hogy csak na! Legyen kredited hozzá...
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Triagia
    • Tankos
    · 9 éve
    Köszi Mirage!
    Tetszett, na nem a tank, mert az nekem is ott pihen pár száz csatával a garázsban, hanem a stílus.
    Hamisítatlan Mirage szarkazmus világlik belőle, amit a TSen is mindig szerettem és nem csak a puszta tények.
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vocsok
    • Tankos
    · 9 éve
    [quote name="TegRazor_Hun_"]Ehhhh ... Ennyire rossz lenne az ágyú ? Gondolkodtam rajta , hogy kihúzom , de mindvégig azért nem tettem , mert szerintem szemből elég könnyű belőni ezt tankot . Jó persze ez szubjektív , de én komolyan örülök neki , ha egy ilyennel találkozok ... ST-1 fun vagyok , és mindig az van , játékos szintjétől függetlenül , hogy meglátják az ST-1 tankomat , felbátorodva támadnak meg IS-7-el , hogy na mit akar ez itt , csak tier lX , aztán meg csúfos visszavonulás a vége . . Viszont érdekes , hogy a játékosok többsége inkább Is-7 ágon indul el , mint ST-1 , pedig aki vágja a csíziót , azt tudja , hogy egy St-1-et megfelelően használva sebezhetetlen o.O .... Nagyon sok csatámból úgy jövök ki győztesként , hogy artyn kívül más nem sebzett meg , és legelöl harcoltam , ilyen 3-4 k sebzéssel végezve . És akkor ott van még az Is-4 , bár engem nem vitt rá a lélek , hogy kiadjak 6.100.000 kreditet a + 600hp-ért és az oldalankénti 20 és 40 armorért

    És valóban ki akartam húzni , de Jacktor most végleg elvette a kedvemet , ilyen "buta" ágyúval én nem fogok szenvedni , maradok a régi tervnél : VK 45. 02 B.

    Jó tank az IS-7 , rossz tank nem létezik , csak rossz vezető , csak szerintem sokan többet hisznek róla , mint amennyit valójában tud .

    PEACE .[/quote]


    Az a baj a heavy tankokkal, h a prémlőszer mindent visz.. az ST-1 et is meg IS-4 et is...
    DE az IS-7 nem annyira érzékeny rá, ráadásul a fenti kettővel képtelenség a lassúság miatt pozíciót váltani, míg IS-7 el lehetséges...
    IS-7 el bekerülsz CW-re.. IS-4-el nem
    IS-3 a T8-as (ESL - Stronkhold alaptank)

    csak így hirtelen pár érv az IS-7 ág mellett..
    és mint írtam, ha jó a legénység+jók a felszerelések akkor egyáltalán nem rossz az a cső

    Félreértés ne essék.. az ST-1 jobb mint az IS-8.. de az az IS-7 noob aki rámegy egy ST-1 re és nem ő nyer..
    Jó az IS-4 es is speckó helyekre CW-n, de az IS7 sokkal univerzálisabb, meg jobban bírja a goldot a páncélja
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    TegRazor_Hun_
    • Tankos
    · 9 éve
    Ehhhh ... Ennyire rossz lenne az ágyú ? Gondolkodtam rajta , hogy kihúzom , de mindvégig azért nem tettem , mert szerintem szemből elég könnyű belőni ezt tankot . Jó persze ez szubjektív , de én komolyan örülök neki , ha egy ilyennel találkozok ... ST-1 fun vagyok , és mindig az van , játékos szintjétől függetlenül , hogy meglátják az ST-1 tankomat , felbátorodva támadnak meg IS-7-el , hogy na mit akar ez itt , csak tier lX , aztán meg csúfos visszavonulás a vége . . Viszont érdekes , hogy a játékosok többsége inkább Is-7 ágon indul el , mint ST-1 , pedig aki vágja a csíziót , azt tudja , hogy egy St-1-et megfelelően használva sebezhetetlen o.O .... Nagyon sok csatámból úgy jövök ki győztesként , hogy artyn kívül más nem sebzett meg , és legelöl harcoltam , ilyen 3-4 k sebzéssel végezve . És akkor ott van még az Is-4 , bár engem nem vitt rá a lélek , hogy kiadjak 6.100.000 kreditet a + 600hp-ért és az oldalankénti 20 és 40 armorért

    És valóban ki akartam húzni , de Jacktor most végleg elvette a kedvemet , ilyen "buta" ágyúval én nem fogok szenvedni , maradok a régi tervnél : VK 45. 02 B.

    Jó tank az IS-7 , rossz tank nem létezik , csak rossz vezető , csak szerintem sokan többet hisznek róla , mint amennyit valójában tud .

    PEACE .
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Philipsson
    • Tankos
    · 9 éve
    Furcsa egy tank, való igaz. Nekem sok volt, nem vagyok hozzá még most sem jó harcos, 4 hónap után eladtam, és a mai napig nem bánom. Pedig 4 skilles legénységgel próbáltam.
    Azóta a másik "szépség" a JagdE100 a nyerő. Összességében nem bántam meg a váltást.
    Viszont CW-re csak usa heavy lesz, majd....
  • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
    Vocsok
    • Tankos
    · 9 éve
    Azért pár dologgal vitába szállnék..
    a Maus olyan gyönyörűen hajtja rá a csövét és lövi be a felső lemezt mint a huzat.. próbáltuk
    az E-100 al facehugba nem tudsz eltolatni tőle, és elléggé lehajtani a csövet az alsó lemezhez, ezért csak a torony-test találkozását lehet lőni prémlőszerrel... próbáltuk
    (az h hülye az ellenfél attól még nem úgy lesz ahogy leírtad.. sry)

    A másik, amit kiemelnék, hogy nekem ezen a tankon van egyedül BIA kötelező jelleggel (ami nem táras) a legénységen.
    BIA+stabi+venti+smooth ride+steady shot már kellő pontosságot ad, és kellő mobilitást és szűkiti a célzásidőt, és mivel ennek a tanknak ezek rossz értékei, ezért igen komoly javulás érhető el benne..
    ezekkel a skillekkel pedig az egyik legjob T10 heavy, CW-n talán a legtöbbet használt.
    Megvan a kellő mobilitás, és a troll páncél csodákra képes
    Az ajánlott stílussal nem akarok vitatkozni, mert nyilván ez szubjektív.. ellenben még annyi eszembe jutott, hogy az ágyú "pontatlansága" miért probléma, ha amúgy is 100 m-en belül vagy?

    félreértés ne essék, CW-n kölcsönaccal próbáltam szar legénységi skillezésű IS-7 et.. tényleg borzasztó volt
    Az a megjegyzés h csak tapasztalt játékosoknak való viszont tényleg ül, annyi kiegészítéssel, h minimum 4 legénységi skillel (BIA-Javítás-6th sense/Smooth ride/Save stowage/steady shot/látótávnövelés- 4. sorba pedig a kimaradtak, vagy CW esetén álca)
Tovább a kategóriában: « IS-4 - Elemzés KV-4 - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.