Jelenleg

6
látogatónk van

2014. december 5. 12:25

IS-7 - Elemzés

Írta:
(125 szavazat)
176 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

Általában úgy kezdem, hogy ez a tank fő erőssége, vagy hasonló, de ez most nem így van. Nem szeretek tankot lehúzni, főkét úgy, hogy próbálok objektív maradni, de ennek az ágyúja rettenet és ez rá is nyomja a bélyegét arra hogy hol is használható.

130 mm S-70 nevet kapta, 250/303/68 (AP/APCR/HE) mm átütéssel rendelkezik és 490/490/640 átlagsebzés társul mellé.

Én minden lövegnél nagyon fontosnak tartom azt, hogy a lövedék milyen sebességgel közelíti meg a célpontot. Nos örömködünk, az APCR ugyanis 1125 m/s-mal hasít, ami igen jó érték (ha nem sajnáljuk a 4800 kreditet) a vetélytársaihoz képest (IS-4, E5). Mondjuk talán ez az egyetlen amiben jobb, persze az alfa sebzésen kívül. Az AP 900 m/s és 1118 kredit, a HE is pontosan ilyen sebességgel szeli a levegőt 978 kreditért... majd csapódik a cél mellé/alá/felé :D

Ez az ágyú nem a pontosságáról híres. Számszerűen 40 centimétert tévedhet 100 méterenként, ami vetekszik az E 100 pontatlanságával. A vetélytársak (E5, IS-4) lényegesen pontosabbak, de ezt az értéket azért szellőzéssel és elit alakulattal lefaraghatjuk 0,367-re.

Ha ez nem lenne elég, van még töltés idő is, ami 13,70 másodperc alapból. Ez nem egy baráti érték, ezért a percenkénti sebzése is igen karcsú: 2146. Ezt már csak a Maus tudja alulmúlni ezen a szinten, de ha már a pontosságot lecsaltuk és hozzá dobunk egy töltésgyorsítót is, akkor 11,31-re is le lehet vinni a töltési időt, amivel már 2602 lesz a DPM. De mindig lássuk meg a jót is a rosszban, hisz előnynek is felfogható hogy nem tudunk ész nélkül lövöldözni, mivel csak 30 lőszert vihetünk a csatába (nekem 10 sima, 17 gold és 3 HE van bent, bár én randomba is úgy viszem mint CW-re; ez 1 jobb csata vége felé szűkös is lehet).

Csőlehajlása -6°/+18°, ami egy elfogadható érték. Akinek nincs meg ez a tank, szerintem már eléggé sikerült elriasztanom tőle, de ha mégsem, akkor itt a kegyelemdöfés: Célzás ideje 3,4 másodperc. Nem, nem írtam el, ez az alap érték... három egész és négy tized másodperc. Ennél rosszabb értéket csak artyknál találunk a T10 gépek között. Na jó... az FV TD is pontosan ilyen tempóban képes célozni, ha esetleg ez valakit megnyugtat :D

Ugye ha már mentjük a menthetőt és lehúzzuk a töltés időt és növeljük a pontosságot, ezen sem árt javítani, feldobunk még rá egy függőleges stabilizátort és voálá csodás 2,835 sec-es értékkel büszkélkedhetünk...

Torony

Most már vége a gyászbeszédnek... 240 mm szemből, 185 mm oldalról és 95 mm hátul. Már ezek sem rossz adatok, de ez még le is lett kerekítve ahol csak lehetett, így olyan effektív értékeket kapunk, hogy meg sem próbálom itt leírni, a képek magukért beszélnek. Gyenge pont csupán a tetején van, de az is úgy belesimul a torony vonalába, hogy azt meglőni külön művészet.

A torony forgási sebessége 25°/másodperc, ami megegyezik az IS-4 és az E5 értékeivel. 400 méter a látótávolsága.

Felépítmény

2.150 életerővel rendelkezik, ami a saját szintjén nem sok. Konkréten már csak az 50B múlja alul, viszont az 50B egészen más helyen/szerepkörben harcol. Van itt még egy rádió is (10RK-26), ami 720 hatótávolsággal rendelkezik és 160 kg... nem hiába, orosz technika :D

Páncélzata 150/150/100 mm (elől/oldal/hátul). Aki már találkozott IS-7-tel, az pontosan tudja hogy milyen szemét egy troll páncél ez. A fenti képen látszik, hogy szemből csak a hasa sebezhető a közepesek és nehezek számára, a TD-k az irtózatos gold lőszereikkel esetleg próbálkozhatnak a felső lemezekkel, de nekik sem garantált a siker.

Mondanám hogy oldalról könnyebb az ellenfél dolga, de így nem! Van itt döntött páncél és üreges páncél is, ráadásul ezeket még kombinálták is. És egyébként is, ez egy IS-7, ami arról híres, hogy bármikor bármit benyel az oldalával :D Itt ugyan csak nem írok effektív adatokat mert egyszerűen szinte minden részen más értéket kapnánk, de a képen jól látszik minden. 200 mm AP pen alatt hiába kísérleteznek általában. Ennek a tanknak ez az igazi ereje!

Hátulról azért már azért könnyebb a dolga az ellenfélnek, de azért még itt is vannak olyan részek ami 150-200mm effektív páncéllal rendelkezik.

Felfüggesztés

28°/s a fordulási sebessége, ez egy átlagos érték (IS-4-nél jobb, E5-nél rosszabb). 60 km/h a legnagyobb sebesség amit ki lehet csalni belőle, ezt hosszabb lejtőn képes is megtenni, majd jó talajon elég jól is tartja. Talaj ellenállása messze alul múlja az E5/IS-4 párosét. Ezért legalább olyan esetlen a mocsaras, vizes talajon mint az E 100.

Motor

M-50T, 1050 lóerővel és 15% gyulladási eséllyel. Ehhez társul 69 tonna, így kapunk egy 15,40 LE/t arányt, ami ugyancsak nem egy kiemelkedő érték. Viszont én úgy érzem, jobban szeret égni mint amit az a 15% indokol. A borzasztó talaj ellenállásnak és a középszerű LE/t párosnak köszönhetően dombra mászni kicsit tatásan szokott. Sárgára lőtt motorral viszont már csak ballag, ilyen esetben dombon már csak akkor tud értékelhetően mozogni mikor lefele halad.

Ajánlott játékstílus

Elérkeztünk ahhoz a részhez, ami nagyon megosztja a játékosok többségét, szeretem nem szeretem. Ezt a részt már tényleg nehéz nem szubjektíven írni ezért most szigorúan szó szerint kell venni az "ajánlott" szót.

Én szeretem. Sokan mondják, hogy eljárt felette az idő. Szerintem random csatákban igen is jókat lehet vele menni, annak ellenére hogy az ágyút úgy lehúztam... nekem nincs gondom vele, elfogadtam hogy ezt tudja és nem várok el többet.

Ez a tank konkrétan az, amivel rárontunk az ellenfélre ha 1v1 helyzet van, nem cicózunk, nem bujkálunk, nem trükközünk... odamegyünk és beletoljuk az ellenfél arcába azt a 130 mm-es gunt (videó 2:00-tól). Ilyenkor tudjuk legjobban kihasználni azt a bizonyos troll páncélt, mikor a két tank összeér, már szinte sebezhetetlenek vagyunk (kivétel persze HE). A tetején azt a parancsnoki kupolát (már már inkább homorulat) pedig ha mozgunk, nagyon nagy szerencse kell belőni.

Ha az 1v1 másik oldala valami magasabb tank (pl. E 100 vagy Maus), szinte biztos nyert helyzetünk van. Mellé megyünk, mire ő csak a tornyunkat tudja majd lőni, feltéve ha le tud követni :D (videó 2:33-2:50). Ezekhez a manőverekhez viszont nem árt elsajátítani a gyenge pontok ismeretét. Persze nem erről szól a csaták többsége, ilyenkor jöhet a klasszikus nehéz tank stílus: Sidescrape, has kitakarva tornyozni...

Sidescrape-nél figyeljünk arra, hogy a mi páncélunk úgy lett tervezve, hogy a tank hossztengelyével megegyező irányból (pontosan szemből) érkező lövések ellen védjen. Ha beforgatjuk a tankot, akkor a döntött felső lemezeink effektív páncél értéke csökken, amit a gyakorlottabb játékosok ki is használnak, hisz ilyen esetekben a lámpa környékén (váll páncél) már a T10 tankok jó eséllyel belövik (ráadásul e mögött vannak a lőszerrekeszek is). Próbáljuk a lehető legkisebb felületet mutatni ebben az esetben és inkább az oldalunkat mutogassuk, az biztos leszerel minden lövést.

Egy tanács a sidescrape helyzetekhez: Mivel a mi célzás időnk nagyobb szinte mindenkinél, ezért egyszerre-lövésben nem tudjuk felvenni a versenyt. Én úgy tompítom az ágyú ezen hiányosságát, hogy csak játszok a sarkon ameddig az ellenfél el nem lövi magát és ezt követően maradok kint (sidescrape-ben!), majd megvárom míg újra kijön lőni. Meglepő módon, ahhoz képest hogy az ágyú értékei pocsékak, ha rendesen beszűkül, meglepően pontos tud lenni. De nem sniper tank! Heavy tank révén pusztára vinni nem ajánlatos, itt a medek szétszerelik könnyedén.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

Ezeket sajnos már az ágyú javítgatására elhasználtuk (Töltésgyorsító, Fokozott szellőzés, Függőleges stabilizátor).

Ajánlott fogyóeszközök

T10 tank, megérdemli a nagyobbik fajta felszereléseket, elsősegély csomagból elég a kicsi is.

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, a többieknek javítás. Harmadik körben vegyes képességek, lehetőleg olyanok, amik az ágyú tulajdonságait javítják (pl. sima utazás, pillanat kép). Régebben lőszerrekesz találatnál igen gyakran fel is robbant, ezért talán érdemes a biztonságos elhelyezés képességet is feltenni (mostanában viszont ez igen ritka esemény).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Troll páncél.
 • APCR a prémium lőszer.
 • 490 átlag sebzés.
 • Ha lendületet tud venni, hamar pozícióba ér.

Hátrányai

 • Szinte minden paramétere az ágyúnak.
 • Front harcos tankhoz képest kevés életerő.
 • Rossz talaj ellenállási értékek, ezáltal nehéz terepen esetlen.

CW - Klán háború

Ez a tank valószínűleg a legtöbb CW-t megjárt tank a játékban. Szinte minden pályán alkalmazzák roham taktika esetén. Ezzel a tankkal a legtöbb klánnál bekerülsz a CW-re.

Kiknek ajánlott

Mivel most is azt írom, hogy első tanknak nem ajánlom és még sok más tanknál is ezt írnám, ezért most inkább azt fejteném ki, hogy mit ajánlanék én első tanknak.

Szerintem első ágnak az USA nehéz tank ág a legideálisabb. Úgy vélem, hogy ezen ág 10-es képviselője a legkönnyebben kezelhető, sokkal inkább tolerálja a kezdeti hibákat mint más tankok a játékban. Az ágra jellemző még hogy sokoldalú tankok vannak rajta, viszonylag jó ágyúkkal és tűrhető páncélokkal.

De térjünk vissza az IS-7-hez. Kiknek ajánlom? Már olyan gyakorlott heavy tank játékosoknak, akik szeretnek a csata középpontjában lenni és rendkívül agresszív játék stílusúak. Ismerik a tier X tankok gyenge pontjait, viszont képesek annyi önfegyelemre, hogy kivárják a célzás időt. Ha ezt a két össze nem illő stílust tudják kombinálni, nekik remek játékélményt tud nyújtani az IS-7.

Érdekesség: E tanké a legrosszabb győzelmi arány a T10 hevik/medek között, a TD közül csak a JagdPz E-100 ami rosszabbul teljesít az EU szerveren. 330 átlag csatával rendelkezik, ez a második legtöbb, kicsivel elmaradva az E5 mögött. Az EU szerveren a hatodik legtöbbet futott tank. 80,12% a találati aránya globálisan, ezzel meghazudtolva az ágyú értékeit az ötödik legpontosabb nehéz tank T8-T10 tankok között. Azt azért hozzá teszem, hogy a találatok 74,79%a-a ért csak el sikeres átütést. Ha jól számoltam, ez azt jelenti hogy 100 lövésből 60 hatásos csupán (ennél csak a Maus teljesít rosszabbul T10-ben). Én arra következtetek ebből, hogy a többség tudja mire is való az IS-7 és csak a gyenge pontok ismeretének hiánya és az elhamarkodott lövések okán teljesít ilyen gyengén az IS-7.

Videó


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:10

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="bandras32"]Ellentmondásos az egész tank! Néha pattint mindent, néha meg átlő minden!

  Már megint arty???? :lol:[/quote]

  Nekem a legellentmondásosabb tank az M103. Sosem tudhatod, pattan-e róla valami, vagy sem. Pont ezért utáltam
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tankos
  · 7 éve
  Ellentmondásos az egész tank! Néha pattint mindent, néha meg átlő minden!

  Már megint arty???? :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="bandras32"]Hűha! Kemény hozzászólások! Ezek szerint én ( mint IS-7-es játékos ) egy butaloosernoobtomato vagyok! Vagyis még az sem, mert nálam valahogy nem működik ez a tank! Ha agyatlanul megyek ellőre, kilőnek egy perc alatt. Az oldala nem akar elnyelni semmit, az elejét átlövik ha kell ha nem. Én lepattanok, mellélövök.
  Amikor még nem volt IS-7-em, és találkoztam vele, lőhettem ahol akartam nem tudtam sebezni, de nálam valahogy nem működik. Nem azt mondom, hogy nem pattint mert volt már 9000+ páncél által felfogott sebzésem is de ez ritka.[/quote]


  Akkor csak pattint ha 9000+ felfogott sebzésed volt nem? Kicsit ellentmondásos a hozzászólásod.

  Nem te vagy buta noob, hanem a buta noobok azért szeretik, mert könnyű vele játszani. Már majdnem arty:P
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bandras32
  • Tankos
  · 7 éve
  Hűha! Kemény hozzászólások! Ezek szerint én ( mint IS-7-es játékos ) egy butaloosernoobtomato vagyok! Vagyis még az sem, mert nálam valahogy nem működik ez a tank! Ha agyatlanul megyek ellőre, kilőnek egy perc alatt. Az oldala nem akar elnyelni semmit, az elejét átlövik ha kell ha nem. Én lepattanok, mellélövök.
  Amikor még nem volt IS-7-em, és találkoztam vele, lőhettem ahol akartam nem tudtam sebezni, de nálam valahogy nem működik. Nem azt mondom, hogy nem pattint mert volt már 9000+ páncél által felfogott sebzésem is de ez ritka.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="VonHunor"][quote name="edina 19"]Nem vagyok csillámfaszpóni színű játékos, de akárhányszor találkoztam is 7-tel, amikor e 100-al voltam, és 1 vs 1 szitu alakult ki, mindig én kerültem ki győztesen. Több esetre is tisztán emléxem. Ahhoz, hogy egy is 7 1 vs 1-ben lenyomjon egy e 100-at, abban az e 100-nak is segíteni kell az is 7-nek.[/quote]

  én ugy tapasztaltam, hogy alapveten az is7- a noobok tier 10-es tankja.
  NAGYON sok 3k battle-és mandróka rohangál is-7 el. EZ kérem TÉNY.
  és sajnos az Ő áldásos ténykedésük csak erősíti azt a képet ami az is-7 ről kialakult.
  Hozzáteszem hogy az én személyes véleményem az, hogy speciel rühhellem az is-7-et. persze volt vele pár jó köröm DE összeségében pocsék.
  nagyon sokáig a magyar top klánok is cw-re erre esküdtek.
  aztán pesze megszünt ez a betegség.
  na DE!
  ehhez hozzá tartozik, hogy igazából mindegy milyen tankban ülsz ha teljesen looser vagy a játékhoz.

  és az hogy egy is7 1v1 be szétszedjen egy e-100 at..
  ez persze lehetséges. Ami eléggé rika felállás.[/quote]

  A buta emberek is jól játszanak vele, azért szeretik, mert a jó játékos lövését is letrollkodja a páncél, ennyi. Én eléggé utálom ellenfélnek, mert nincs egy egyértelmű pont, ahol lőni lehetne pl. meddel. Szemből kb. sehol, minél közelebb van, annál meredekebb az alja. Az orrán van spaced armour, elnyeli a goldot, a tornya átüthetetlen, az oldala fekete lyuk, volt többször olyan, hogy a T110E4-em 295!!! penes lövését egyszerűen elnyelte (pedig az AP). Ha nem lenne a páncél trollsága, egy nagyon is közepes tank lenne, de azzal, hogy mindent elnyel, a piroskák azt hiszik, hogy ők a királyok. Nézd meg a statisztikákat a puha tankokra. AMX 50B-vel egy piroska az első tárat sem tudja kilőni, WT-AUF-al ugyan ez a helyzet. Ott bizony a hiba megtorolja önmagát, az IS7nél nem.

  A jó játékosok azért nem szeretik az IS7-et mert nehéz vele sokat sebezni a szar ágyú miatt, őket nem vigasztalja a 10 lepattanó, mert azzal nem lehet kivenni tankokat a játékból. De a hülyegyerekek örülnek mikor mesélik a pattanásos haverjuknak, hogy hogy lecumiztattak egy super unicumot, mert az nem bírta átlőni őket.

  Én a legbiztosabb pontot még mindig a görgőnél látom, előröl kicsit oldalt állva. Viszont így ott az esély a földbe lövésre vagy az orrának eltalálására...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="TegRazor_Hun_"]Ehhhh ... Ennyire rossz lenne az ágyú ? Gondolkodtam rajta , hogy kihúzom , de mindvégig azért nem tettem , mert szerintem szemből elég könnyű belőni ezt tankot . Jó persze ez szubjektív , de én komolyan örülök neki , ha egy ilyennel találkozok ... ST-1 fun vagyok , és mindig az van , játékos szintjétől függetlenül , hogy meglátják az ST-1 tankomat , felbátorodva támadnak meg IS-7-el , hogy na mit akar ez itt , csak tier lX , aztán meg csúfos visszavonulás a vége . . Viszont érdekes , hogy a játékosok többsége inkább Is-7 ágon indul el , mint ST-1 , pedig aki vágja a csíziót , azt tudja , hogy egy St-1-et megfelelően használva sebezhetetlen o.O .... Nagyon sok csatámból úgy jövök ki győztesként , hogy artyn kívül más nem sebzett meg , és legelöl harcoltam , ilyen 3-4 k sebzéssel végezve . És akkor ott van még az Is-4 , bár engem nem vitt rá a lélek , hogy kiadjak 6.100.000 kreditet a + 600hp-ért és az oldalankénti 20 és 40 armorért

  És valóban ki akartam húzni , de Jacktor most végleg elvette a kedvemet , ilyen "buta" ágyúval én nem fogok szenvedni , maradok a régi tervnél : VK 45. 02 B.

  Jó tank az IS-7 , rossz tank nem létezik , csak rossz vezető , csak szerintem sokan többet hisznek róla , mint amennyit valójában tud .

  PEACE .[/quote]


  AZ ST-I grind a másik ág nélkül az egyik leghányadékabb dolog a játékban a kis csővel. A T150-en kívül számomra pl. egyetlen érdekes tank sincs rajta. Az ST-I-nek kb. semmi harcértéke nincs egy olyan mapen, ami tele van dombbal és állandóan fel-le kell menni. Egyszerűen mindenki elkerüli, majd a végén 3-man rászaladnak és szétdarálják, szóval azért nem kell túlmisztifikálni a tankot.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Udidra
  • Tankos
  · 7 éve
  Pont a videón látottak miatt nem szeretem ezt a járművet. Egyszerűen független mindenféle tudástól hogy hol lövöd. Oldalát, lánckeréken, vagy bárhol, mindig képes mindenféle lövedéket elnyelni, és ez bosszantó.
  Az elemzés viszont jó.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Öregbaka
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="Triagia"][quote name="Öregbaka"]
  .....
  Gratula lacktor-nak a részletes elemzésért![/quote]
  Már 2xszor írja le ezt valaki. [b]MIR4G3[/b] ÍRTA AZ ELEMZÉST![/quote]

  Természetesen a szerzőnek szól a köszönet az alapos munkáért!
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Gzula_HUN
  • Tankos
  · 7 éve
  IS7 igazi seek & destroy tank! Gondolkodni nem kell vele, egyből bele a sűrűjébe. Igazi "katona" gondolkodás kell hozzá, mielőtt szétlőnek, minél többet "vigyél magaddal".
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kasuto
  • Tankos
  · 7 éve
  [quote name="TegRazor_Hun_"]Nem véletlenül fogom kihúzni a Vk 45. 02 B-t , hasonló kaliber , láttam nem 1x pro playert játszani vele , egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni . Egyedül csak az artyra tudtak támaszkodni ..[/quote]
  Nem kell pro játékosnak lenni, amióta felbuffolták iszonyatosan izmos lett, a már említett IS7-esek is azonnal töltötték a goldot ahogy megláttak, aztán azzal a lendülettel le is pattantak, most már Maust "vezetek" de visszasírom a "Bélát" egyszerűen tulbuffolták, de élvezek volt vele a játék enyhe szögben döntve "kettő r-t nyomva" átgurulsz az ellenvél vonaláig, néha lövöldözöl majd csata végén: Acélfal, Őrjárat
Tovább a kategóriában: « IS-4 - Elemzés T-10 - Elemzés »
© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.