Jelenleg

13
látogatónk van

2014. november 24. 12:18

E 100 - Elemzés

Írta:
(126 szavazat)
146 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 12,8 cm KwK 44 L/55 átütése 246/311/65 mm (sima/gold/HE), sebzése 490/490/630 blablabla. Lényegtelen, ezzel az ágyúval csak addig kell játszani, ameddig meg nincs az a 64.800 XP a 15 cm KwK 44 L/38 nevezetű löveghez, mivel ez a tank ennek köszönheti igazi erejét.

Átütése 235/334/85 mm, sebzése 750/750/950. Pontossága: hogy mi? 0,4m/100m-rel lő mellé, célzás ideje, na az már van 2,9 másodperc. De hogy ne nagyon legyen kedvünk a tankhoz, a lőszerek 757/606/757 m/s (AP/HEAT/HE) sebességgel képesek (repülni) zuhanni :D Ebből adódóan ha távoli célpont van csak, semmiképpen sem a 6000 kreditbe kerülő gold a jó választás, hanem inkább a sima AP 1260-ért vagy a HE 1120 kreditért.

50 azaz ötven lőszert visz magával a csatába a tank, amit szinte képtelenség elhasználni. 14 percbe telik eldurrogtatni ezt a muníciót, amit valljunk be képtelenség értelmesen elhasználni. Én csak goldot használok a csatában (10 alap, 30 gold, 10 HE van a tankban).

16,51 másodperc a töltés idő értelmes legénységgel (az alap 20s), ez szinte teljesen megegyezik az E4-ével. Nos ez az idő nem nagyon ad lehetőséget a lőszerek váltogatására célpontnak megfelelően, ezért a biztos sebzésért én inkább mindig mindenkit goldozok. Mikor még aranyért volt goldammo, nagyon gyakori volt, hogy a Mausok és az E 100-ak HE-vel lőtték (kalapálták) egymást. Ez az idő azonban elmúlt, már kreditért is van gold és a szuper nehéz repesz páncél is igen gyakori felszerelés, ami igen erősen leredukálja a HE sebzését. Ettől függetlenül persze még mindig vannak olyan elvetemültek, akik megelégednek a 17 másodpercenként kiosztott átlag 3-400 sebzéssel és csak HE-vel használják.

2250 HP/perc a DPM, ez a Maus, IS-7, E 100 (12,8) és IS-4 értékeinél jobb, ha nem is sokkal.

-7°/+20° az ágyú függőleges kitéríthetősége, ami nem egy rossz érték.

Torony

Szemből 250 mm-es a páncélja, ami a 30° dőléssel 289 mm-es effektív védelmet jelent. Oldalt 150 mm, amihez a 30°-os dőlés mellett egy 173 mm-es átütés (ha merőlegesen lövik) már elég lehet. Hátul 150 mm-es a páncél a tornyon, de van 1 szép nagy kör alakú képződmény a közepén, ami már 90 mm-es pennel is belőhető. Az első értékek azért már komoly védelmet biztosítanak minden lövéssel szemben (nincs 3X kaliber szabály), ha ezt be forgatod egy bunkerré válik a torony.

Szemből - ha a torony rendesen be van forgatva - csak HE tud sebezni vagy a két gyenge pont találata:

 • Torony tetején a csík
 • és egy kevésbé ismert: ha közelről nézzük, a torony alján van egy keskeny csík (209 mm állítólag), a torony gyűrű. Ezt közel harcnál könnyebb belőni mint a tetején lévőket és általában be forgatott állapotban is be lehet lőni (IS-4 sima lőszer beviszi).

A torony forgási sebessége 20°/másodperc, amit már csak a Maus tud alulmúlni ezen a szinten. Látótáv: 400 méter.

Felépítmény

Szemből: 200/60°=400 mm, hasa: 150/50°=233 mm.

Az oldala 120 mm-es, de tele van üreges páncéllal és a felső rész még le is van gömbölyítve, az alsó részen pedig ott vannak a hatalmas lánctalpak. 200 mm AP átütés alatt nem érdemes ide lőni.

A HEAT lőszert pedig szinte mindig benyeli.

Hátul 150 mm-es, amit igazából csak kisebb felderítő tankok nem tudnak átlőni.

Felfüggesztés

A felfüggesztés 22°-ot fordít másodpercenként. Ez elég gyenge érték, de valamit áldozni kell a hatalmas páncél érdekében. Talajellenállása nem lenne rossz, de sajnos a lóerő/t aránya nagyon kevés, így igen gyengén mozgolódik mocsárban és nedves talajon. Ha mindenképpen utunkba kerül ilyen terep, törekedjünk minél nagyobb lendülettel, egyenes vonalban a legrövidebb úton keresztül menni rajta.

Motor

Egy brutális 1200 lóerős erőmű van benne, de sajnos ehhez párosul 130 tonna is, így csak 9,25 a LE/t arány, ami ezen a szinten valószínűleg a leggyengébb érték. 30 km/h a végsebessége, érdekes módon ezt jó talajon elég hamar képes is elérni. 15 km/h-val tud tolatni, ami nem is olyan rossz egy ilyen monstrumtól. Mostanában érdekes módon nem ég (15%) mint a fáklya (azért az automata tűzoltó nem árt).

Ajánlott játékstílus

Mindenképp a frontot kell tolni/tartani, állandó sidescrape-ezéssel (videó 2:00), még menet közben is. Sose haladjunk egyenes vonalban (videó 0:30-0:40)!

Sidescrape: ezt a tankot ebben a helyzetben csak akkor lehet belőni a tornyán mikor céloz. Ezt célszerű úgy elkerülni, hogy ellövetjük az ellenfelet (videó 2:10), majd ezután lövünk mi. Ha értelmes ellenfelünk van és ez nem működik, akkor lehet HP-t cserélni, hisz mi 2700-ból gazdálkodhatunk, ami a játékban a második legmagasabb érték. Ezt a manővert azért próbáljuk 150 méteren belül elkövetni, mivel itt még az ágyunk viszonylag megbízhatóan működik.

Mindenképp városi részen harcoljunk, ami nem lesz nehéz, hisz a WG egyre inkább az ilyeneket favorizálja. Az sem elhanyagolandó tény hogy egy E 100 a puszta közepén csak sok HP, amit lehet csipegetni.  Ha mégis valamilyen oknál fogva nyílt terepre tévedünk, mindig legyen valamilyen rombolhatatlan terep tárgy a közelünkben, ezzel a medeket le tudjuk magunkról húzni illetve nehezebben tudnak körbeszaladni minket. Közelharcban 2 dolog okozhat komoly gondot: magasak vagyunk és lassúak.

A magassággal az a baj, hogy az alacsony tankokat nem tudjuk meglőni ha mellénk jönnek, max. csak tornyon, ami pl. egy IS-7 esetében nem túl szerencsés. Ha meg egy T-62A-val futunk össze, duplán rossz a helyzet, mert azt még le sem tudjuk követni az ágyúval. Ilyen helyzetekben kell azt a 130 tonnát kihasználni, mégpedig úgy, hogy feltoljuk őket a falra vagy valamilyen terep tárggyal lehúzzuk az oldalunkról az ellenfelet.

Törekedjünk arra hogy mindig szemben legyen az ellenfél, a front páncélt úgysem tudja átlőni, a tornyot pedig beforgatjuk és sok sikert az ellennek.

A másik gond a magassággal, hogy az ellenfél gyenge pontjainak a dőlés szögei közelről sokkal jobban döntöttek, mint más tankban ülve. Pl. IS-7 hasát 50 méterről már nem tudjuk belőni (E3/E4/E5 is sanszos a pattanóra ilyen távolságon), szinte mindig pattanni fog. Ilyen esetben már az IS-7 döntött orrán a lámpa környékét érdemes lőni, mert ennek a dőlése viszont csökken a magasságunk által.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gold lőszere HEAT, amit a lánctalpak lazán leszerelnek (az IS-7 troll páncélja pedig előszeretettel lenyeli bárhol az oldalán).

A 130 tonnának és a kemény frontpáncélnak köszönhetően alacsony sebességen is szépen lehet ramolva faragni az ellenfelet.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Fokozott szellőzés
 • Töltésgyorsító
 • Repesz páncél/Függőleges stabilizátor, kinek milyen a játékstílusa, nekem az utóbbi.

Ajánlott fogyóeszközök

 • Nagy javító készlet
 • Kis elsősegély csomag
 • Automata tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, Javítás, 3 körben pedig vegyes képességek.

Bevétel

Ez egy igen gazdaságtalan tank, szerver átlaga -21.000 kredit, ami szerintem nagyjából fedi is a valóságot. Nálam azért, mert szinte csak golddal lövök, annál meg aki válogat a lőszerek között, azért mert így nem mindig jön ki jól a lépés és sok a lepattanó is, illetve ha a HE kemény tankot talál, szinte alig sebez... így nincs elég sebzés, ami fedezze a lőszerek árát.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Előnyt nem sokat lehet a javára írni, de mégis egy jól használható tank.

 • 2700 HP
 • Erős páncél
 • Sidescrape-ben nagyon erős
 • Az akadályozó csapat társakat el tudjuk tolni, így fedezékbe tudunk húzódni illetve nem tudnak kitolni (sajnos ez ahogy a játék jelenleg áll nagy előny).

Hátrányai

 • Kétes találat 3-400 méter távolságból
 • Lassú fordulás/torony forgás
 • Hosszú töltés idő
 • Nyílt terepen védtelen

CW - Klán háború

Városi pályákon gyakran találkozni vele, Afrikában ritkán használják a pályák adottságai miatt.

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szereti a megfontolt játékot, ismeri a tankok gyenge pontjait és a kreditet sem sajnálja feláldozni a játékélményért. Első tanknak semmiképpen nem ajánlom, általában nagy csalódás szokott lenni, hogy az én E 100-am nem olyan mint amilyet az ellenfélnél láttam. De némi gyakorlással, a pályák illetve gyenge pontok ismeretével könnyen szerethető tank válik belőle.

Érdekesség: 49,7%-os győzelmi aránnyal rendelkezik átlagosan, ennél csak az IS-7 teljesít rosszabbul. Ennek ellenére 305 a csaták átlagos száma vele, ami a negyedik helyet jelenti (EU szerveren). 79,65% a találati arány, ami a 6. helyet jelenti a T10 nehezek között. Megközelítőleg 6 perc az átlag játékidő ezzel a tankkal. A kapott lövéseknek 34,54%-a hatástalan rá, javítási költsége pedig 23.445 kredit, ami viszont a 2. helyet jelenti. Működési költsége 48.830 kredit, ami ugyancsak a második legnagyobb kiadást jelenti (ezek globális értékek).

Videó

{youtube}ctIdF8Nua-o|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kanubiasz
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="FrissHúús"]Köszönöm a gyors választ es az oktatò videòt.
  Meghozta a kedvem ez a gunmark grind szerintem holnap az E-75 kiàll a garàzsbòl az E-100 meg beàll.

  Az alap agyúhoz szerintetek vigyek inkább csak APCR-t meg pàr repeszt?Az AP egy full t10 meccsen mar elég harmatosnak néz ki fõleg a japàn acélszörnyek ellen.

  Aki a stock lòveggel grindelt hogy tapasztalta?
  (tudom freexp kéne a nagyraes azzal kezdeni de az elment az IS3 torony+lànc es a BL9-re)[/quote]
  ....hát 27 kört mentem alap ágyúval.....sokat nem vátozik a lőszerhasználat....sokkal pontosabb ...irtózat kicsi átütés külömbség van ...... ezzel tudsz gyengepontra célozni ...nekem a videóba olyan RNG-m volt mint 3 éve soha
  De a lényeg lehet vele grindelnia nagy ágyút folyamat gold spamm nélkül .Jha és iratkozz fel ))
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FrissHúús
  • Tankos
  · 5 éve
  Köszönöm a gyors választ es az oktatò videòt.
  Meghozta a kedvem ez a gunmark grind szerintem holnap az E-75 kiàll a garàzsbòl az E-100 meg beàll.

  Az alap agyúhoz szerintetek vigyek inkább csak APCR-t meg pàr repeszt?Az AP egy full t10 meccsen mar elég harmatosnak néz ki fõleg a japàn acélszörnyek ellen.

  Aki a stock lòveggel grindelt hogy tapasztalta?
  (tudom freexp kéne a nagyraes azzal kezdeni de az elment az IS3 torony+lànc es a BL9-re)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Kanubiasz
  • Tankos
  · 5 éve
  Figyelem!
  Aki gondolkodik , hogy megvegye/visszavegye/eladja/kidobja a géppel együtt a p*csába......annak ajánlom ezt a kis összeállittást!
  https://www.youtube.com/watch?v=WEcovcWhncw
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Grande__Reagel
  • Tankos
  · 5 éve
  [quote name="FrissHúús"]Sziasztok.
  Holnap meglessz rá a kredit de nagyon gondolkodom a megvételen mert rengeteg a negativ kritika az E-100-ról.
  Főleg hogy pénztemető valamint hogy a páncélja nem sokat ér már.(félre is van rakva +2milla kredit az agyú grindhez)

  Érdemes belefektetni azt a nem kevés kreditet?Használható annyira mint az E-75 randomban ?(E-75-öt nagyon szeretem de már 200 csata óta csak a legénységet húzom benne.)

  Ideje tovább mennem.Ez lenne az első T10-em.
  Az IS7 még messze van sajnos pedig inkább azt valasztanám.[/quote]
  Nekem nincs meg, de inkább ez jöjjön velem szemben, mint egy IS7, S.Conqueror, Maus; Type5... igazából bármi. Elég egyszerűen bontható, persze 750es alfa az kemény, csak hát azzal be is kéne ütni. Ha meg spemmeled a heat-et tényleg pénz temető, és még akkor sem biztos a siker.

  Ellenfélként nem nagy szám.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  FrissHúús
  • Tankos
  · 5 éve
  Sziasztok.
  Holnap meglessz rá a kredit de nagyon gondolkodom a megvételen mert rengeteg a negativ kritika az E-100-ról.
  Főleg hogy pénztemető valamint hogy a páncélja nem sokat ér már.(félre is van rakva +2milla kredit az agyú grindhez)

  Érdemes belefektetni azt a nem kevés kreditet?Használható annyira mint az E-75 randomban ?(E-75-öt nagyon szeretem de már 200 csata óta csak a legénységet húzom benne.)

  Ideje tovább mennem.Ez lenne az első T10-em.
  Az IS7 még messze van sajnos pedig inkább azt valasztanám.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uBootVII
  • Tankos
  · 5 éve
  Ezt meg is tapasztaltam, viszont azért írtam a pontosságról, mert a tetején szépen bevitte az AP a 10-es TD-t. viszont azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a 430-as látótávommal kb 100 m-ről is alig vettem észre
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  HUN_Sector
  • Tankos
  · 5 éve
  Az E100, mint általában az összes superheavy, elég életképtelen, ha nem városi pályán van.
  Gondolj bele, egy láthatatlan svéd 8-as td ementálit csinál belőle egy 300 méterre lévő bokor mögül.
  Apránként HE ágyúval le lehet bontatni.
  Könnyen körbe lehet cirkálni.

  Az E100 rendkívül igényli a társaságot, csapatban kell tolni.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  uBootVII
  • Tankos
  · 5 éve
  Nekem ma lett meg végre. Az elemzéshez képest azóta annyi biztos változott, hogy a nagyobbik ágyú is 246-ot üt és szerintem a pontosság is javult, pár csata alatt nem volt nagy mellélövés, szerintem nem is igazán igényli a goldot. A hasa és az első fogaskerék sajnos "könnyű" célpont, de ezen kívül nekem tetszik. Ahhoz képest, hogy mekkora, elég mobilis így az E75 után csak a méreteit kell megszokni + a töltésidőt. Viszont ez a front tolása dolog elég nehéz kérdés. Forgatgatva jól blokkol (azért általában 1600 körül fogott fel eddig, de volt 6k+ is), de ez egy orbitális mágnes. Mindenki lövi és azzal amivel éri - mivel az alaplőszerek nagy része neccesen viszi át vagy sehogy - és mellé még az arty is szereti, mert szép nagy. Szóval 10-esek között szerintem ez nem működik, mert láncolják és ledarálják, de ha valaki még van mellette, akkor a kellően legyengített ellen vonalát már át tudja tolni. Tehát annak ellenére, hogy páncélozott és sok HP-ja van, tényleg ésszel kell vele menni, különben vége lesz hamar.

  Előtte az E5 volt az első tízesem, sajnos azt utána nerfelték nemsokkal, úgy már nekem nem adta és megváltam tőle. Jelenleg az M48 van meg mellette, ami sztem kifejezetten jó volt és most még meg is erősítették a tornyot, de megtanított, hogy jobban figyeljek oda a tank testére és ezzel a hozzáállással az E100-at is csak ajánlani tudom
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mr. Crimetime
  • Tankos
  · 5 éve
  Lehetne egy mostani elemzés az E-100 ról?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  bfreshfishb
  • Tankos
  · 6 éve
  [quote name="wotman4000"][quote name="bfreshfishb"]Az E100 a T30-hot képest mit tud? Kérdezem azért, mert töltésidő-sebzés kb hasonló, csak az a + ipari mennyiségű páncél, ami van rajta, az kecsegtető.[/quote]
  Hát a T30 sebzése nagyon elmarad az E100 sebzésétöl.[/quote]
  Nem a DPM-re, hanem az alfára gondoltam.
  A T55A küldi miatt szemezek vele, meg mert erre "csak" el kell költenem a 6,4 millát.
  (De tény, hogy ha meglátom, én is töltöm a goldot aztán bumm a fejbe... :sigh: )És viszi, mint a vajat.
Tovább a kategóriában: « E 75 - Elemzés Tiger I - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.