Jelenleg

8
látogatónk van

2014. november 24. 12:18

E 100 - Elemzés

(134 szavazat)
146 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A 12,8 cm KwK 44 L/55 átütése 246/311/65 mm (sima/gold/HE), sebzése 490/490/630 blablabla. Lényegtelen, ezzel az ágyúval csak addig kell játszani, ameddig meg nincs az a 64.800 XP a 15 cm KwK 44 L/38 nevezetű löveghez, mivel ez a tank ennek köszönheti igazi erejét.

Átütése 235/334/85 mm, sebzése 750/750/950. Pontossága: hogy mi? 0,4m/100m-rel lő mellé, célzás ideje, na az már van 2,9 másodperc. De hogy ne nagyon legyen kedvünk a tankhoz, a lőszerek 757/606/757 m/s (AP/HEAT/HE) sebességgel képesek (repülni) zuhanni :D Ebből adódóan ha távoli célpont van csak, semmiképpen sem a 6000 kreditbe kerülő gold a jó választás, hanem inkább a sima AP 1260-ért vagy a HE 1120 kreditért.

50 azaz ötven lőszert visz magával a csatába a tank, amit szinte képtelenség elhasználni. 14 percbe telik eldurrogtatni ezt a muníciót, amit valljunk be képtelenség értelmesen elhasználni. Én csak goldot használok a csatában (10 alap, 30 gold, 10 HE van a tankban).

16,51 másodperc a töltés idő értelmes legénységgel (az alap 20s), ez szinte teljesen megegyezik az E4-ével. Nos ez az idő nem nagyon ad lehetőséget a lőszerek váltogatására célpontnak megfelelően, ezért a biztos sebzésért én inkább mindig mindenkit goldozok. Mikor még aranyért volt goldammo, nagyon gyakori volt, hogy a Mausok és az E 100-ak HE-vel lőtték (kalapálták) egymást. Ez az idő azonban elmúlt, már kreditért is van gold és a szuper nehéz repesz páncél is igen gyakori felszerelés, ami igen erősen leredukálja a HE sebzését. Ettől függetlenül persze még mindig vannak olyan elvetemültek, akik megelégednek a 17 másodpercenként kiosztott átlag 3-400 sebzéssel és csak HE-vel használják.

2250 HP/perc a DPM, ez a Maus, IS-7, E 100 (12,8) és IS-4 értékeinél jobb, ha nem is sokkal.

-7°/+20° az ágyú függőleges kitéríthetősége, ami nem egy rossz érték.

Torony

Szemből 250 mm-es a páncélja, ami a 30° dőléssel 289 mm-es effektív védelmet jelent. Oldalt 150 mm, amihez a 30°-os dőlés mellett egy 173 mm-es átütés (ha merőlegesen lövik) már elég lehet. Hátul 150 mm-es a páncél a tornyon, de van 1 szép nagy kör alakú képződmény a közepén, ami már 90 mm-es pennel is belőhető. Az első értékek azért már komoly védelmet biztosítanak minden lövéssel szemben (nincs 3X kaliber szabály), ha ezt be forgatod egy bunkerré válik a torony.

Szemből - ha a torony rendesen be van forgatva - csak HE tud sebezni vagy a két gyenge pont találata:

  • Torony tetején a csík
  • és egy kevésbé ismert: ha közelről nézzük, a torony alján van egy keskeny csík (209 mm állítólag), a torony gyűrű. Ezt közel harcnál könnyebb belőni mint a tetején lévőket és általában be forgatott állapotban is be lehet lőni (IS-4 sima lőszer beviszi).

A torony forgási sebessége 20°/másodperc, amit már csak a Maus tud alulmúlni ezen a szinten. Látótáv: 400 méter.

Felépítmény

Szemből: 200/60°=400 mm, hasa: 150/50°=233 mm.

Az oldala 120 mm-es, de tele van üreges páncéllal és a felső rész még le is van gömbölyítve, az alsó részen pedig ott vannak a hatalmas lánctalpak. 200 mm AP átütés alatt nem érdemes ide lőni.

A HEAT lőszert pedig szinte mindig benyeli.

Hátul 150 mm-es, amit igazából csak kisebb felderítő tankok nem tudnak átlőni.

Felfüggesztés

A felfüggesztés 22°-ot fordít másodpercenként. Ez elég gyenge érték, de valamit áldozni kell a hatalmas páncél érdekében. Talajellenállása nem lenne rossz, de sajnos a lóerő/t aránya nagyon kevés, így igen gyengén mozgolódik mocsárban és nedves talajon. Ha mindenképpen utunkba kerül ilyen terep, törekedjünk minél nagyobb lendülettel, egyenes vonalban a legrövidebb úton keresztül menni rajta.

Motor

Egy brutális 1200 lóerős erőmű van benne, de sajnos ehhez párosul 130 tonna is, így csak 9,25 a LE/t arány, ami ezen a szinten valószínűleg a leggyengébb érték. 30 km/h a végsebessége, érdekes módon ezt jó talajon elég hamar képes is elérni. 15 km/h-val tud tolatni, ami nem is olyan rossz egy ilyen monstrumtól. Mostanában érdekes módon nem ég (15%) mint a fáklya (azért az automata tűzoltó nem árt).

Ajánlott játékstílus

Mindenképp a frontot kell tolni/tartani, állandó sidescrape-ezéssel (videó 2:00), még menet közben is. Sose haladjunk egyenes vonalban (videó 0:30-0:40)!

Sidescrape: ezt a tankot ebben a helyzetben csak akkor lehet belőni a tornyán mikor céloz. Ezt célszerű úgy elkerülni, hogy ellövetjük az ellenfelet (videó 2:10), majd ezután lövünk mi. Ha értelmes ellenfelünk van és ez nem működik, akkor lehet HP-t cserélni, hisz mi 2700-ból gazdálkodhatunk, ami a játékban a második legmagasabb érték. Ezt a manővert azért próbáljuk 150 méteren belül elkövetni, mivel itt még az ágyunk viszonylag megbízhatóan működik.

Mindenképp városi részen harcoljunk, ami nem lesz nehéz, hisz a WG egyre inkább az ilyeneket favorizálja. Az sem elhanyagolandó tény hogy egy E 100 a puszta közepén csak sok HP, amit lehet csipegetni.  Ha mégis valamilyen oknál fogva nyílt terepre tévedünk, mindig legyen valamilyen rombolhatatlan terep tárgy a közelünkben, ezzel a medeket le tudjuk magunkról húzni illetve nehezebben tudnak körbeszaladni minket. Közelharcban 2 dolog okozhat komoly gondot: magasak vagyunk és lassúak.

A magassággal az a baj, hogy az alacsony tankokat nem tudjuk meglőni ha mellénk jönnek, max. csak tornyon, ami pl. egy IS-7 esetében nem túl szerencsés. Ha meg egy T-62A-val futunk össze, duplán rossz a helyzet, mert azt még le sem tudjuk követni az ágyúval. Ilyen helyzetekben kell azt a 130 tonnát kihasználni, mégpedig úgy, hogy feltoljuk őket a falra vagy valamilyen terep tárggyal lehúzzuk az oldalunkról az ellenfelet.

Törekedjünk arra hogy mindig szemben legyen az ellenfél, a front páncélt úgysem tudja átlőni, a tornyot pedig beforgatjuk és sok sikert az ellennek.

A másik gond a magassággal, hogy az ellenfél gyenge pontjainak a dőlés szögei közelről sokkal jobban döntöttek, mint más tankban ülve. Pl. IS-7 hasát 50 méterről már nem tudjuk belőni (E3/E4/E5 is sanszos a pattanóra ilyen távolságon), szinte mindig pattanni fog. Ilyen esetben már az IS-7 döntött orrán a lámpa környékét érdemes lőni, mert ennek a dőlése viszont csökken a magasságunk által.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gold lőszere HEAT, amit a lánctalpak lazán leszerelnek (az IS-7 troll páncélja pedig előszeretettel lenyeli bárhol az oldalán).

A 130 tonnának és a kemény frontpáncélnak köszönhetően alacsony sebességen is szépen lehet ramolva faragni az ellenfelet.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Fokozott szellőzés
  • Töltésgyorsító
  • Repesz páncél/Függőleges stabilizátor, kinek milyen a játékstílusa, nekem az utóbbi.

Ajánlott fogyóeszközök

  • Nagy javító készlet
  • Kis elsősegély csomag
  • Automata tűzoltó készülék

Ajánlott legénységi képzettségek

Elit alakulat, 6. érzék, Javítás, 3 körben pedig vegyes képességek.

Bevétel

Ez egy igen gazdaságtalan tank, szerver átlaga -21.000 kredit, ami szerintem nagyjából fedi is a valóságot. Nálam azért, mert szinte csak golddal lövök, annál meg aki válogat a lőszerek között, azért mert így nem mindig jön ki jól a lépés és sok a lepattanó is, illetve ha a HE kemény tankot talál, szinte alig sebez... így nincs elég sebzés, ami fedezze a lőszerek árát.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

Előnyt nem sokat lehet a javára írni, de mégis egy jól használható tank.

  • 2700 HP
  • Erős páncél
  • Sidescrape-ben nagyon erős
  • Az akadályozó csapat társakat el tudjuk tolni, így fedezékbe tudunk húzódni illetve nem tudnak kitolni (sajnos ez ahogy a játék jelenleg áll nagy előny).

Hátrányai

  • Kétes találat 3-400 méter távolságból
  • Lassú fordulás/torony forgás
  • Hosszú töltés idő
  • Nyílt terepen védtelen

CW - Klán háború

Városi pályákon gyakran találkozni vele, Afrikában ritkán használják a pályák adottságai miatt.

Kiknek ajánlott

Mindenkinek aki szereti a megfontolt játékot, ismeri a tankok gyenge pontjait és a kreditet sem sajnálja feláldozni a játékélményért. Első tanknak semmiképpen nem ajánlom, általában nagy csalódás szokott lenni, hogy az én E 100-am nem olyan mint amilyet az ellenfélnél láttam. De némi gyakorlással, a pályák illetve gyenge pontok ismeretével könnyen szerethető tank válik belőle.

Érdekesség: 49,7%-os győzelmi aránnyal rendelkezik átlagosan, ennél csak az IS-7 teljesít rosszabbul. Ennek ellenére 305 a csaták átlagos száma vele, ami a negyedik helyet jelenti (EU szerveren). 79,65% a találati arány, ami a 6. helyet jelenti a T10 nehezek között. Megközelítőleg 6 perc az átlag játékidő ezzel a tankkal. A kapott lövéseknek 34,54%-a hatástalan rá, javítási költsége pedig 23.445 kredit, ami viszont a 2. helyet jelenti. Működési költsége 48.830 kredit, ami ugyancsak a második legnagyobb kiadást jelenti (ezek globális értékek).

Videó

{youtube}ctIdF8Nua-o|690|420{/youtube}


Az elemzést írta: Mir4g3

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:32

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
Tovább a kategóriában: « E 75 - Elemzés Löwe - Elemzés »
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.