Jelenleg

32
látogatónk van

2014. november 6. 11:20

Conqueror - Elemzés

Írta:
(44 szavazat)
52 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Conqueror közkedvelt ágyúja a tier 10-es 120 mm Gun L1A1, vagyis ugyanaz ami az FV215b-n, a Centurion 7/1-en és az FV2402-n is megtalálható.

A löveg sebzése 400 hp/átütés (a skálája 300 hp-tól 500 hp-ig tart), ami 259 mm-es pennel párosul. Ez bőven elég az összes tankra, ami a játékban megtalálható. Ha ez mégsem lenne elegendő, akkor használjuk a prémium lőszert, ami 326 mm-t üt át, bár ritkán fordul elő olyan kritikus helyzet, hogy szükségünk lenne rá.

A legspeciálisabb újítás a HE lövedék terén történik, ugyanis az 515 hp-s alphasebzés mellé 120 mm-es(!!!) átütés társul, amivel a tier 7-es heavyket, valamint az AMX 50 tonnás nehéz tankokat akár szemből is bombázhatjuk.

Az újratöltés szellőzéssel, töltésgyorsítóval és elit alakulattal 8,8 másodperc alá vihető, ami a szintjén a legjobb DPM-mel jár a heavyk között.

Elképesztő, 10 fokos lövegsüllyedése pedig egyenesen a dombokra teremtette ezt a harckocsit.

Torony

Megtévesztő, hogy a tier 8-as heavy 165 mm-es toronyfrontja után most kapunk egy 152 mm-est. Ám az igazság az, hogy ezt sokkal nehezebb beütni, mivel a döntöttsége mérföldekkel jobb. Az egyetlen gyengepontja a parancsnoki kupola egyenes, döntetlen, keskeny kis lemeze. Ha viszont egy picivel is az egyenes rész felé céloznak, már csak modul vagy legénység sebződést kapunk. Ezt a gyengepontot viszont bőven el tudjuk bújtatni a 10 fokos lövegsüllyedésünknek hála.

A torony oldala és hátulja 89 illetve 70 mm-es, így igyekeznünk kell, hogy ezekből minél kevesebbet mutassunk az ellenfél számára.

Az alap látótávolságunk 400 m-es, aminél nem is kívánhatnánk jobbat egy nehéz tankban. Elég furcsa módon, legénységi álca skillel, álcafestéssel, álcahálóval és periszkóppal még lőhetjük is azt, amit passive spottolással felderítünk, de ez már nagyon extrém egy nehéz harckocsi esetében.

A tornyunk nagyon gyorsan forog, valamint középen helyezkedik el, így valamivel könnyebbé teszi a sidescrapelést.

Felépítmény

A frontja ugyanolyan felépítésű, mint a Caernarvonnak, ugyanúgy 130 mm-nyi acéllal bevonva, valamint az oldalai is úgyszintén 51 mm-esek és a „feneke” is 38 mm-es. Ennek következtében sidescrapelésben elég esetlen, de tapasztaltabb játékosok megpróbálhatják óvatosan használni ezt a harcmodort is vele auto-bounce szögekkel.

Felfüggesztés

Nagyon gyorsan képes megfordítani a tanktestet. Amennyiben nem láncolnak minket, esélytelen hogy körbeautózzanak hp vesztés nélkül. A lánctalpak ellenben nem nyelnek el sok lövést, kivéve az auto-bounce szögek esetében.

Motor

A Conqueror motorja a tier 10-es Rolls-Royce Griffon, amelynek a 950 lóereje 34 km/h-s végsebességet ad a 60 tonnás járgánynak. Ezen kívül egészen gyorsan mozog emelkedőn is.

Mivel könnyebben beüthető a jármű oldala, számítanunk kell tűzre, ezért szükség lesz a tűzoltókészülékre is.

Ajánlott játékstílus

A Caernarvonhoz hasonlóan ez a tank is a dombokon érzi jól magát a legjobban a kitűnő lövegsüllyedése és az erős toronypáncélzata révén. Amennyiben egy olyan városi pályán találjuk magunkat, ahol a dombokra csak medek szoktak menni (pl. Ruinberg), ott hull-down pozíciókat kell alkalmaznunk, bár óvatosan meg lehet próbálni a sidescrapelést is.

A toronypáncél hihetetlen sok mindent képes elnyelni, bár az ISU és a Borsig penje már kifog a lövegpajzsán is.

Arany lőszert szinte felesleges betölteni, kivéve, ha úgy érezzük, hogy szükség van az utolsó megmaradt ellenfél ellen rá egy 1v1-es szituációban.

A tier 7-es tankokra, jó néhány tier 8-as tankra, valamint a gyengén páncélozott TD-kre, artykra automatikusan töltsünk HE lőszert, mert garantáltan átviszi őket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Szellőzés
 • Szerszámos láda/Periszkóp/Vizes lőszerrekesz

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis tűzoltókészülék/Automatikus tűzoltókészülék
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A parancsnok számára a legfontosabb, és KÖTELEZŐEN az első skill a 6. érzék. A többi legénységi tag számára a Javítás, Megelőző Karbantartás, Biztonságos Elhelyezés, Fegyverkovács ajánlott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Hatalmas átütés
 • Nagyon pontos ágyú, gyors célzással
 • Nagy DPM
 • Erős toronypáncél
 • Nagy lövegsüllyedés
 • Nagy látótávolság

Hátrányai

 • Harmatgyenge oldalpáncél
 • TD-k és artyk ellen nagyon kiszolgáltatott (a tier 8-as artyk is sokszor leveszik egy lövésből az életünk háromnegyedét)

Kiknek ajánlott

Aki megtanult játszani a tier 8-as heavyvel vagy a magas szintű brit közepesekkel vagy a T29-T32-T34 hármas közül valamelyikkel, annak garantált szórakozás lesz ez a tank. 

Dombokon, valamint tier 9-es meccsekben még a városi pályákon is könnyűszerrel szerezhetünk vele temérdek Acélfalat. Tier 9-ben Nagy Kaliber-gépnek számít, sokszor 5000+ sebzéssel.

Mivel eléggé arty-érzékeny, tier 10-es közegben, nyitott pályán, ahol sok arty van, ajánlanám a hátrahúzódást egy bokorba, ahonnan kényelmesen lehet sniperkedni vele.

Bónuszként még annyit, hogy 1950 hp-ja van, amivel megszerezte a vezetést a tierbeli heavy társai ellen.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Claymaker52
  • Tankos
  · 9 éve
  Mir4g3 pár napja ebben a ki írjon elemzést kérdésben nem értettem egyet veled, de eme csudajó elemzés elolvasása után megkövetlek, neked volt igazad ops:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Mir4g3
  • Tankos
  · 9 éve
  OdieHun: Conqueror: sebzés:1.461,05 Csata:675 Win%48,00% WN8:1.314,89 :-x

  Ilyen eredménnyel játék stílust ajánlani ? :-*

  [quote]Ajánlott felszerelések : Szerszámos láda/Periszkóp/Vizes lőszerrekesz

  Ajánlott legénységi képzettségek: Megelőző Karbantartás, Fegyverkovács ajánlott.[/quote]

  OMG...... :cry:

  Szerszámos láda? mi a f@sz? Periszkóp? ez már tényleg besz@rás. Még a vizes lőszerrekesszel ki is lehetne egyezni, de én inkább bujtattam a hasát és függőleges stabot tettem.

  Megelőző karbantartás +automata tűzoltó a T10re kell mert az ég ha hason lövik, ez és a T8 is általában ammorack sérülés éri ha hasát szemből jobboldalon lövik.

  Fegyverkovács pedig a 18 képességként tenném fel, van néhány sokkal hasznosabb lehetőség.

  Bakker, hogy megint igazam lett, hogy ne mindenki írjon tank elemzést. Ennek a nagy része megtévesztés és csak hasra ütés szerű következtetés. :zzz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Claymaker52
  • Tankos
  · 9 éve
  Már az első mondat sem igaz. Ajánlott játékstílus crtl+c, ctrl+v a caernarvonról, rém gyenge az egész. Így tényleg felesleges elemzést írni, semmi olyat nem mond, ami a hasznomra lehetne a későbbiekben. Kár hogy csak nevedben hasonlítasz OdinHUN-ra...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vonkurz
  • Tankos
  · 9 éve
  no nezzuk csak, agyuban conqueror nagyon veri az e75-t is, osszehasonlithatatlanul jobb.
  9-10s tankok kozul a conqueror at fog loni barmit, az e75 nem, vagy csak golddal.
  viszont top tanknak nyolcasok kozott gyengebb, mert ot a nyolcasok is at fogjak loni.
  e75 nyolcasok kozt gyilkos pancellal rendelkezik, 9-10ben azert joval szerenyebb, 250mm torony az tenyleg annyi, nem azt gondolni hogy majd megallunk bananon himmelsdorfban, mert 9-10-s tankok betoljak a goldot, oszt az 300mm atutes + mindennel.

  conquerort is at fogjak loni persze, de annal szamitasz ra, illetve dombok kozt ez utobbi joval mobilabb

  conqueror hasarol amugy erdekesseg, hogy a teste ugyanaz, mint a caere, nyolcban.
  namost a caer hasa,marmint nem az also hasa, hanem a testenek a felso torony alatti lemeze a specialis toronykialakitas /agyu a torony tetejen+lovegsullyedes/ miatt atlohetetlen megfelelo dombos helyen, pl lakeville mocsar tokeletes neki. t30 ilyesmik folyamatosan pattantak rola...
  ennek mas a tornya,gyengebb a lovegsullyedese is, tehat ugyanott ugyazt a testet at fogjak loni szembol...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Serious_Threat
  • Tankos
  · 9 éve
  az első 2 sor után abbahagytam az olvasást. komolyan emberek hagyjátok meg a z elemezgetést Odinnak vagy egy hasonló magas kvafilfitású játékosnak...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  weri
  • Tankos
  · 9 éve
  Azt egyaltalan nem lehet elmondani hogy ennek a tanknak eros tornya van. T8-as tankkal at lehet loni szembol a ket oldalat a toronynak.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  doomed
  • Tankos
  · 9 éve
  A Centurion 7/1-en és az FV2402-n az L7A1 es van,ami 105 mm-e és 390-es az átlagsebzése.Másszóval egy másik ágyú.Nem szőrsszálhasogatás,csak úgy mondom. )))
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  vv5204
  • Tankos
  · 9 éve
  Kinek a pap, kinek a paplan. Szerintem ez a Conqueror arra jó, hogy elérd vele az FV215b-t. Viszont maga a tank a tornyát leszámítva egy papír minden irányból. Az meg milyen cinkes, hogy td módban hátulról a bokorból lövöldözöl a csapatársaid anyázása közepette, akik nem ritkán le fognak camper noob-ozni.
  Attól függ mi a cél? 9-es vagy 10-es tank. Ha 9, akkor az E75 messze a jobb választás, avval aztán lehet acélfal medalionokat gyűjtögetni, ha viszont 10-es tank a cél, akkor az FV215b pontossága, gyorsasága lévén lepipálja a lomha, bazi nagy E100-at. Persze kedvelni bármelyik vasat lehet...

  Egyébként a VK 45.02 B-nek is 1950 hp-ja van. Bár nem sokáig, mert le fogják cserélni a Maus Prototype-ra, annak valószínűleg még több lesz.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  WT14
  • Tankos
  · 9 éve
  Akkor ez így 1-1. Még mindig nem lett könnyebb a döntésem. Lehet hogy érmefeldobás lesz
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  JuniorHun
  • Tankos
  · 9 éve
  én csak ajánlani tudom! nagyon imádom nekem jobban bejön mint az e75

Kapcsolódó elemek

© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.