Jelenleg

27
látogatónk van

2014. november 6. 11:20

Conqueror - Elemzés

Írta:
(44 szavazat)
52 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A Conqueror közkedvelt ágyúja a tier 10-es 120 mm Gun L1A1, vagyis ugyanaz ami az FV215b-n, a Centurion 7/1-en és az FV2402-n is megtalálható.

A löveg sebzése 400 hp/átütés (a skálája 300 hp-tól 500 hp-ig tart), ami 259 mm-es pennel párosul. Ez bőven elég az összes tankra, ami a játékban megtalálható. Ha ez mégsem lenne elegendő, akkor használjuk a prémium lőszert, ami 326 mm-t üt át, bár ritkán fordul elő olyan kritikus helyzet, hogy szükségünk lenne rá.

A legspeciálisabb újítás a HE lövedék terén történik, ugyanis az 515 hp-s alphasebzés mellé 120 mm-es(!!!) átütés társul, amivel a tier 7-es heavyket, valamint az AMX 50 tonnás nehéz tankokat akár szemből is bombázhatjuk.

Az újratöltés szellőzéssel, töltésgyorsítóval és elit alakulattal 8,8 másodperc alá vihető, ami a szintjén a legjobb DPM-mel jár a heavyk között.

Elképesztő, 10 fokos lövegsüllyedése pedig egyenesen a dombokra teremtette ezt a harckocsit.

Torony

Megtévesztő, hogy a tier 8-as heavy 165 mm-es toronyfrontja után most kapunk egy 152 mm-est. Ám az igazság az, hogy ezt sokkal nehezebb beütni, mivel a döntöttsége mérföldekkel jobb. Az egyetlen gyengepontja a parancsnoki kupola egyenes, döntetlen, keskeny kis lemeze. Ha viszont egy picivel is az egyenes rész felé céloznak, már csak modul vagy legénység sebződést kapunk. Ezt a gyengepontot viszont bőven el tudjuk bújtatni a 10 fokos lövegsüllyedésünknek hála.

A torony oldala és hátulja 89 illetve 70 mm-es, így igyekeznünk kell, hogy ezekből minél kevesebbet mutassunk az ellenfél számára.

Az alap látótávolságunk 400 m-es, aminél nem is kívánhatnánk jobbat egy nehéz tankban. Elég furcsa módon, legénységi álca skillel, álcafestéssel, álcahálóval és periszkóppal még lőhetjük is azt, amit passive spottolással felderítünk, de ez már nagyon extrém egy nehéz harckocsi esetében.

A tornyunk nagyon gyorsan forog, valamint középen helyezkedik el, így valamivel könnyebbé teszi a sidescrapelést.

Felépítmény

A frontja ugyanolyan felépítésű, mint a Caernarvonnak, ugyanúgy 130 mm-nyi acéllal bevonva, valamint az oldalai is úgyszintén 51 mm-esek és a „feneke” is 38 mm-es. Ennek következtében sidescrapelésben elég esetlen, de tapasztaltabb játékosok megpróbálhatják óvatosan használni ezt a harcmodort is vele auto-bounce szögekkel.

Felfüggesztés

Nagyon gyorsan képes megfordítani a tanktestet. Amennyiben nem láncolnak minket, esélytelen hogy körbeautózzanak hp vesztés nélkül. A lánctalpak ellenben nem nyelnek el sok lövést, kivéve az auto-bounce szögek esetében.

Motor

A Conqueror motorja a tier 10-es Rolls-Royce Griffon, amelynek a 950 lóereje 34 km/h-s végsebességet ad a 60 tonnás járgánynak. Ezen kívül egészen gyorsan mozog emelkedőn is.

Mivel könnyebben beüthető a jármű oldala, számítanunk kell tűzre, ezért szükség lesz a tűzoltókészülékre is.

Ajánlott játékstílus

A Caernarvonhoz hasonlóan ez a tank is a dombokon érzi jól magát a legjobban a kitűnő lövegsüllyedése és az erős toronypáncélzata révén. Amennyiben egy olyan városi pályán találjuk magunkat, ahol a dombokra csak medek szoktak menni (pl. Ruinberg), ott hull-down pozíciókat kell alkalmaznunk, bár óvatosan meg lehet próbálni a sidescrapelést is.

A toronypáncél hihetetlen sok mindent képes elnyelni, bár az ISU és a Borsig penje már kifog a lövegpajzsán is.

Arany lőszert szinte felesleges betölteni, kivéve, ha úgy érezzük, hogy szükség van az utolsó megmaradt ellenfél ellen rá egy 1v1-es szituációban.

A tier 7-es tankokra, jó néhány tier 8-as tankra, valamint a gyengén páncélozott TD-kre, artykra automatikusan töltsünk HE lőszert, mert garantáltan átviszi őket.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Szellőzés
 • Szerszámos láda/Periszkóp/Vizes lőszerrekesz

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Kis tűzoltókészülék/Automatikus tűzoltókészülék
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

A parancsnok számára a legfontosabb, és KÖTELEZŐEN az első skill a 6. érzék. A többi legénységi tag számára a Javítás, Megelőző Karbantartás, Biztonságos Elhelyezés, Fegyverkovács ajánlott.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Hatalmas átütés
 • Nagyon pontos ágyú, gyors célzással
 • Nagy DPM
 • Erős toronypáncél
 • Nagy lövegsüllyedés
 • Nagy látótávolság

Hátrányai

 • Harmatgyenge oldalpáncél
 • TD-k és artyk ellen nagyon kiszolgáltatott (a tier 8-as artyk is sokszor leveszik egy lövésből az életünk háromnegyedét)

Kiknek ajánlott

Aki megtanult játszani a tier 8-as heavyvel vagy a magas szintű brit közepesekkel vagy a T29-T32-T34 hármas közül valamelyikkel, annak garantált szórakozás lesz ez a tank. 

Dombokon, valamint tier 9-es meccsekben még a városi pályákon is könnyűszerrel szerezhetünk vele temérdek Acélfalat. Tier 9-ben Nagy Kaliber-gépnek számít, sokszor 5000+ sebzéssel.

Mivel eléggé arty-érzékeny, tier 10-es közegben, nyitott pályán, ahol sok arty van, ajánlanám a hátrahúzódást egy bokorba, ahonnan kényelmesen lehet sniperkedni vele.

Bónuszként még annyit, hogy 1950 hp-ja van, amivel megszerezte a vezetést a tierbeli heavy társai ellen.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hoat
  • Tankos
  · 7 éve
  Bocsánat, hogy újoncként belevau, de miből gondoljátok, hogy Jacktor vérprofin ismeri a WoT-ban szereplő összes járművet? Szerintem meg mindenkinél voltak olyan tankok, amiket még ha meg is vett, csak azért, mert 'occsó' volt éppen, vagy a lehető leggyorsabban átugrotta, mert a következő tier jobban érdekelte.

  A fenti elemzés egyébként teljesen korrektnek és kidolgozottnak tűnik - FELTÉVE, HOGY SOHA NEM VEZETTÉL CONQUERORT. Mert akkor az embernek már első harmad után égnek áll a haja.
  De voltak olyan elemzések is, amiben a szerző leírta, hogy ő speciális módon használta az adott járművet (pl. meddel felderítőzött). Ezek sem sztenderd leírások, viszont igen hasznosak lehetnek az adott jármű megismerése szempontjából.

  Összességében pedig mindenki számára olvashatóak a kommentek, ahol a jónép eldöntheti, mennyire hasznosak a fent leírtak. Ha valakit érdekel az adott gép, kizárt, hogy ne olvassa el azokat is, szóval az össznépi bölcsesség kontrollálni tudja az egyedileg leírt dolgokat.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Claymaker52
  • Tankos
  · 7 éve
  Jacktor, nem tudom, mennyi elemzést kapsz naponta, de amit ki szeretnél tenni, talán érdemes lenne átolvasnod. Tudom, elég időigényes feladat, de az oldal minősége is szempont ilyenkor szerintem, ami elemzések eddig voltak, teljesen jók voltak, ezt az utolsó pár napot kivéve. Gondolom sok elemzést olvastál már, te például tudod, melyik jó és melyik nem :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  AZ a baj ezzel, hogy az ágat el sem fogják kezdeni, akik elolvassák ezt a cikket, ergo sosem derül ki számukra az igazság.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  eldegor
  • Tankos
  · 7 éve
  Jah , ezzel csak az a baj, hogy aki el tudja dönteni melyik elemzés jó vagy rossz annak nem is kellene elemzést olvasnia hisz ért hozzá. Akinek szól az elemzés az meg bevesz mindent hisz nem volt ilyen tankja - nem ért hozzá stb. - ezért kellene meghatározni egy bizonyos szintet. Egy rossz elemzés tévútra vezeti az embereket - többet árt, mint használ.

  Szerintem.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  KlintIsztvud
  • Tankos
  · 7 éve
  Az volt az utolsó felállás, hogy egy tankról több elemzés is lehetséges. Nemde?
  Mert akkor hajrá, neki lehet ugrani, aztán majd a nép eldönti, melyek a legjobbak
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Jacktor: ez szerintem rossz ötlet, mert így szét lesznek trollkodva a cikkek és alapvetően a készítő szándékát változtatod meg vele.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jacktor
  • Admin
  · 7 éve
  Na látom jelentősen ütköznek a vélemények. Maradjunk annyiban, hogy ha valaki beküldi a saját verzióját, beleírom a cikk(ek)be mint [i][b]Xy más véleménye[/b][/i].
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Adott tankkal. Az is elég.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LowKillerHun027
  • Tankos
  · 7 éve
  2k wn8 az adott tankkal vagy összesen? Mert nem mind 1
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Jackal_hun
  • Tankos
  · 7 éve
  Igen. De már 10K karakter

Kapcsolódó elemek

© 2022 WOTINFO. Minden jog fenntartva.