Jelenleg

39
látogatónk van

2014. november 6. 08:54

Churchill VII - Elemzés

Írta:
(34 szavazat)
22 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A tank a „tier 7-esnek” titulált QQF 77 mm Gun Mk. II löveget használja. Ez az ágyú meglepően hasonló paraméterekkel rendelkezik, mint a Churchill I-é.

Tier 5-ös „parent” tankjához képest csak 5-tel növekedett az átlagsebzése (140 sebzés/átütés) és mindössze 3-mal az átütése (148 mm). Ez viszont bőven elég tier 6-os meccsek esetében ahhoz, hogy az összes szembejövő heavynek legalább a tanktestét átüssük.

Tier 8-as meccsekben ez az átütés viszont már közel sem elég, így igen erősen ajánlott a gold lőszer betöltése pl. egy IS3-mal vagy Királytigrissel való találkozás esetén, aminek 208 mm a penje.

A HE lövedékeket, akárcsak a „szülő-tank” esetében, itt is elfelejthetjük, mert nem sebez, mindössze 190 hp-t átlagosan (ennek ellenére Hellcatek és Nashornok ellen én speciel szoktam alkalmazni).

Töltésgyorsítóval, szellőzéssel és elit alakulattal 3,5 másodperc körülire lehet redukálni a töltésidőt, ami hatalmas DPM-mel jár.

Iszonyatosan pontos és fenomenálisan gyors a célzási sebessége, ami segít az ellenséges harckocsik gyenge pontjainak belövésére tekintélyes távolságból is.

A lövegsüllyedés/emelkedés semmit sem változott, ugyanúgy ellehetetleníti a „domb mögül kidugom csak a tornyom és lövök, majd visszahúzódok” taktikát.

Torony

A tornya rendkívül erős, szemből 152 mm-es, megtámogatva lövegpajzzsal. Ezt tier 8-ig nem nagyon lövi át semmi, kivéve a szuperpenetrációval megáldott TD-k (Churchill GC, ARL V39, AT7, stb.). Ennek következtében, ha sikerül egy törmelék mögött hull-down pozícióba kerülnünk, szinte elpusztíthatatlannak hatunk.

Tier 4-es és néhány 5-ös tank számára még oldalról és hátulról is nehéz átütni, ugyanis mindkét területen egyaránt 95 mm-es a védettsége.

Akárcsak a Churchill I tornya, ez is gyorsan fordul, a medium és light tankoknak a megkerüléssel itt is garantáltan gondjuk fog adódni.

A látótávolsága (360 m) mint minden brit nehéz harckocsi esetében, a legnagyobb tierbeli heavy társai közül.

Felépítmény

Egy igazi, lassan mozgó erőd. 

Szemből kapunk egy 152 mm-es frontpáncélt, amit ha sidescrappel kicsit bedöntünk, 180 mm-es pen alatt nem nagyon üt be semmi. Az oldalai is lehetővé teszik ezt a taktikát 95 mm-es védettségükkel. A KV-2-esek szerelmesei egyedül akkor lélegezhetnek fel, ha sikerül egy ilyen monstrum hátába kerülniük, mert ott csak 50 mm-nyi páncél védi, amit ők bőven átütnek, így akár egylövésezhetik is.

Felfüggesztés

Ha azt hinnénk, hogy ez a harckocsi gyenge pont nélkül maradt, akkor nagyot tévedünk. Iszonyatosan nagy hátrányt okoz számára a sárvédője. Ezt szemből már tier 5-ös tankok is könnyen beütik és ezzel hp-t is vesznek le (ez nevetségesnek hat, hiszen elég ritka, hogy ott sebezni lehet egy harckocsit).

Sidescrapezés esetében kevésbé véd a lánctalp, de az oldalpáncél segítség nélkül is megoldja a feladatát.

Motor

Akárcsak a Churchill I, a 4-es szintű Bedford Twin-Six motort használja, aminek következtében érdemelte ki tőlem a lassan mozgó erőd megnevezést. A 350 lóerő nem elegendő a 40 tonnájának és mindössze 20 km/h-ás végsebességre képes, amit már csak a TOG II képes alulmúlni a heavy tankok közül.

Ajánlott játékstílus

Lomhasága és tanktestének nagy kiterjedése miatt nagyon szeretik az artyk, ellenben a páncélzata miatt annyira nem veszélyesek rá, mint a Churchill I-re. Ehhez társul indokként borzalmas lövegsüllyedése és lövegemelkedése, hogy miért is ne használjuk dombos pályaszakaszokon. Minden mapon keressük az egyenes talajt!

Tier 6-os, de még tier 7-es mérkőzésekben is könnyen a heavy csaták császárává válik, ugyanis megfelelő szögben sidescrapelve egyszerűen képtelenség átütni. Ez a szerepe drasztikusan lecsökken 8-as csatákban, ahol ráadásul kénytelenek leszünk aranylőszerhez folyamodni.

A hatalmas DPM-jét csak úgy tudja kihasználni, ha folyamatosan leláncoljuk az elénk érkező ellenséget.

Bár sniperkedésre is tökéletesen alkalmazható, amennyi sebzést ezzel a tankkal el lehet nyelni, badarság lenne nem az első sorba furakodni és ezáltal megmenteni a társainkat, valamint megnyerni a csatát.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Szellőzés
 • Szerszámos láda (esetleg periszkóp)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Nagy javítókészlet (tűzoltásra nem fog gyakran sor kerülni, mert szinte sosem kerül mögénk senki; ellenben a gyakori modulsebződés és a lánctalpak bőséges elvesztése végett ajánlott egy második javítócsomag)
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Parancsnokra első képzésként KÖTELEZŐ a hatodik érzék. A többi legénységi tagnak javítást ajánlanék. Ha 3,71-es újratöltéssel nem elégednénk meg, akkor fejleszthetünk elit alakulatot is. Ezeken kívül hasznos még a Fegyverkovács, Off-Road Driving, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés és az Adrenalin Roham (nagyon gyakran fordul elő, hogy a mérkőzés elején a heavyk elleni csatában elveszítjük a hp-nk nagy részét; ezért a további, megmaradt tankokat gyorsabban kell elintéznünk).

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Brutális pontosság és rövid célzási idő
 • Hatalmas DPM
 • Nagyon erős front- és toronypáncél
 • Gyors forgási sebesség
 • Nagy látótáv

Hátrányai

 • Nagyon lomha (bár nem fordul elő annyiszor, mint a TOG-gal, de néha lemaradunk a csatáról, és nem sebzünk eleget)
 • Nevetséges gyenge pont a sárvédők elején
 • Alacsony átütés

Kiknek ajánlott

Mint a Matilda, a KV1, a Black Prince, a KV4, a KV5, az ST I és a Maus; ez a tank is mágnese az Acélfal plecsninek. Akik szeretik az igazi, átüthetetlen nehéz tankokat illetve a közelharcot és nem riadnak vissza az alacsony végsebességtől, azoknak mindenképpen ajánlott a garázsba. Nagyon gyakori, hogy mi hozzuk le vele az egész csatát 2000+ sebzéssel, sokszor Nagy Kaliberrel.

Ebben a tankban értem el az eddigi egyetlen Pool Medalom 11 killel, ezért különösen kedves számomra és bátran nevezem az egyik legjobb tier 6-os tanknak, vetekedve a Cromwellel és a Hellcattel, amik ráadásul csak prémium lőszerrel tudják beütni a frontját.

Bónuszként megemlíteném, hogy a TOG II 1400 hp-ja utáni második helyet foglalja el 960-nal, ráadásul ezt a mennyiséget védi is valami. Győztes csaták esetében elég ritka, hogy elvesztenénk az összeset.


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  rentonis
  • Tankos
  · 7 éve
  ez egy jó régi elemzés lehet úgyhogy röviden leírnám most a tankot: egy iszonyat lassú repesz és arany lövedékek ellen kevéssé védett jó DPM-el rendelkező tank. Játékstílusa mindennemű taktikát nélkülöz ha látod a sok siemkát és a 30%-ot akkor megálsz vele hátul és reménykedsz hogy hogy a sok pozdrav meg siemka beváltja a hozzájuk fűzött reményeidet és az ellenség majd ömlik a pofádba 3 percen belül vagy elindulsz abba az irányba ahol tudni véled hogy a csata majd kiteljesedik hogy ott osztogasd a DPM-ed. ja és persze csak remélni mered hogy senki nem vált rád aranyra mert akkor a tier 4 es tankok is simán belőnek szemből is illetőleg nem lesz O-I vagy Kv2 a túlaoldalon mert a cikktől eltérően én nehéz repeszpáncéllal azt tapasztalom hogy a OI szemből 340-350 a Kv2 pedig 400 körülit ver rám standard .
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Hun_Mercenary
  • Tankos
  · 8 éve
  Cromwellnek nem kell prém lőszer, hogy szemből sebezze. Egyszerűen rákattintgatok a lánctalpra szemből, úgyis beadja a sebzést.
  Szerintem ez a tank amolyan amx40 félne "akadályozó tényező" az ágon- free xp temető.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Christofia
  • Tankos
  · 8 éve
  AMX40 mellett az egyik legrosszabb tank a szintjéhez képest.
  Páncél papíron létezik, sehol sem döntött, tele weakspotokkal, bedönteni nem lehet, mert minden második lövés láncol, jó részük még sebez is. Oldalán böhöm nagy lyuk, ki tudja miért, hátsó felét meglövik, már ég mint a reichstag.
  mind ez idáig még hagyján is lenne, pl. japán tankoknál se fényesebb a helyzet, na de de hogy ennyire tetű lassú is legyen hozzá, az már túlzás. Ez a mobilitás, amivel rendelkezik egyszerűen már nevetséges (a cikkben említett 30fokos toronyforgást meg gyorsnak nevezni, pláne, a 20fokos lánctalppal érdekes szemlélet, egy pz I. C akkor kerül meg, amikor akar).
  Az egyetlen "jó" része talán az ágyú, de harmatos alfa miatt az sem kiemelkedő.
  Tipikusan az a tank, aminek minden egyes paramétere rosszabb a saját szintjén- és saját kategóriájában lévő jó néhány tanknál (-hp, tudom).
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  milkafiu
  • Tankos
  · 8 éve
  Hááát nem tudom. Nekem lassan ment, lassan fordult, az a csipetnyi sebzés meg amit kiosztott nem volt valami sok. Az a 152mm-es frontpáncél se nagyon igaz, nagyon kis felületen annyi a páncélvastagság. Égni pedig nagyon szeret, előszeretettel gyújtogattam ki a figyelmetlen Churchill VII-eseket más tankokkal (igaz, nem szemből)
  A Churchill I még használható volt a lövegével, de a lövegek közötti különbség annyira kicsi, hogy egy tierrel fentebb szerintem már gyengévé válik. Többek között emiatt is hagytam abba az angol vonalakat a ChVII-nél és a Cometnél. Az eggyel kisebb tesóikat pedig imádtam
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Chaos_42
  • Tankos
  · 8 éve
  Szerintem te valami párhuzamos univerzum beli Churchill 7- tel játszhatsz. :lol:
  Mert ahogy olvastam úgy kerekedett a szemem, mert az enyém nem tudott ilyeneket.
  Én többször nekirugaszkodtam már, de feladtam. Őszintén még az AMX40-et is jobban szerettem!
  De hát ízlések, pofonok, meg játékstílusok! XD
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  LordStiggy
  • Tankos
  · 8 éve
  " bátran nevezem az egyik legjobb tier 6-os tanknak"
  Azért ilyen messzire nem mennék ... Lehet, hogy valakinek ez a kedvenc gépe, de azért akkor is túlzás.
  Tier 6 eléggé balanszolt, főleg a medek igazán élvezetesek, de a td-k, heavyk között is találnék jobbat. A baj az, hogy a páncélvastagság semmit sem ér, ha nincs ágyú a gépen, illetve nem mozog eléggé gyorsan.
  A T-150 sem egy kengyelfutó gyalogkakukk,de tempósabbnak érződik, messze jobb ágyúval és hasonló páncéllal. Az ARL meh páncéljához baromi jó ágyúk és egész jó mobilitás társul (utóbbi tank eléggé lenézett ráadásul).
  Szóval, hogy a szerző szerint ez jó tank azt kétségbe vonnám (nekem atom fosul ment, kétszer vettem meg és adtam el, úgy, hogy a Church 1-et imádtam ... ) , de nézőpont kérdése persze :-?
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Bence0721
  • Tankos
  · 8 éve
  Hát... nem is nagyon tudom mit mondjak... valószínűleg úgyis én leszek a rossz, de nyíltan kimondom, hogy a jó páncélzat egyáltalán nem igaz, a lövegje egyszerűen kabaré hatos heavyn (legrosszabb pen és dmg, nem kicsit, nagyon), kedvencem a "gyors forgási sebesség"... talán egy hajóhoz képest gyors... "hatalmas dpm" az remek, csak alig-alig üt át valamit és annyira nem sebez, hogy bárki, ismétlem bárki ki mer menni elé 1-2 lövésre...
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Alchemist1991
  • Tankos
  · 8 éve
  https://www.youtube.com/watch?v=bsy6aNIJhCM
  Ezután a videó után én is csak néztem, h ez most miez. Nekem sem tűnt fel az az 1 betű különbség a névben
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Nortonor
  • Kiképző
  • Tank elemző
  · 8 éve
  Ismerve Odin véleményét erről a vasról kikerekedtek a szemeim miközben olvastam az értékelést és elgondolkoztam azon milyen hallucinogének vezették Odint erre az elemzésre, de amikor még egyszer elolvastam a szerző nevét megnyugodtam. :lol:
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Benszihadur
  • Tankos
  · 8 éve
  [quote name="Krisoberst"]Korrekt elemzés, de először furcsának találtam OdinHun-tól a viszonlyag száraz szöveget. Csak később vettem észre, hogy a leírást OdieHun készítette, nem OdinHun. [/quote]
  Hja majdnem engem is megtévesztett a hasonlóság
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.