Jelenleg

11
látogatónk van

2014. november 6. 08:29

Churchill I - Elemzés

Írta:
(36 szavazat)
16 hozzászólás

Paraméterek

Ágyú

A legerősebb ágyú amit használhatunk rajta, a tier 6-os 75 mm-es Vi ckers HV. A tier 5-ös heavy tankok összes ágyúja közül majdnem ennek van a legnagyobb átütése 145 mm-es pennel (VK 30.01 H előzi meg csak). Ez azt teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag nem kell gyengepontokra céloznunk egészen addig, amíg nem jönnek velünk szembe tier 7-es tankok. Ekkor viszont tökéletesen támaszkodhatunk a gyors célzási sebességére és a pontosságára. 

Az átlagsebzése nem a legnagyobb (mindössze 135 hp/átütés), de töltésgyorsítóval, szellőzéssel és elit alakulattal a töltés 4 másodperc alá vihető, ami hatalmas dpm-mel jár ezen a szinten. 

A prémium lőszer már tier 7-es mérkőzésekben is egy új világot tár elénk, ugyanis 202 mm-es penjével szinte akármit, akárhol átlövünk vele. Ennek ellenére szerintem a standard lőszer is bőven megteszi, egyedül egy felénk forduló Black Prince ellen érdemes betölteni az aranyat. Amennyiben tapasztalt játékos vezeti, a sidescrapelő KV1-eknek sem sok esélye van ellene, mert könnyedén átüti még a befordított páncélját is.

A robbanó lőszert is gyakorlatilag felesleges használni, mert nem sokkal sebez többet (175 hp/átütés), mint a standard.

Egyetlen hátránya a borzasztó lövegsüllyedés/emelkedés (-4/12), mely miatt lehetetlen dombcsatáknál alkalmazni.

Torony

Általában a nehéz tankoknál a torony szokott erősebb lenni és nem a felépítmény, mindez azért, hogy lehetővé tegye a hull-down csatákat. Ám e tank esetében éppen hogy a tornyot fedi vékonyabb páncélzat (88/88/76 mm minimális döntöttséggel). Ez tier 4-es tankok ellen még mindig bőven jónak és pattogósnak számít, de a saját tierjében már leginkább csak az ágyúpáncél az, amit nem lőnek át. 

350 méteres látótávolsága a tierbeli heavy társai között az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Ez, ha kis hp-n vagyunk egy nyitott csatamezőn, lehetővé teszi a bokorból való spottolást és sniperkedést számunkra.

Tekintve, hogy nagyon gyorsan forog, a medium és light tankok nem alkalmazhatják ellene a megkerülős manővert sikeresen.

Felépítmény

Szemből nagyon erős 177 mm-es a páncélzata, ellenben találhatóak rajta bőven gyengepontok (lapos, minimális döntöttséggel rendelkező részek). Az oldala mindössze 63 mm-es, amit egy hatalmas lánctalp véd, és borzasztó sok lövést elnyel. Ennek köszönhetően könnyűszerrel tudunk vele sidescrapelni.

Tier 4-es és tier 5-ös tankok ellen borzasztóan jól pattog, de 6-os és 7-es harckocsik már bőven átlövik. Mellesleg a tapasztalt játékosok amúgy sem ide fognak célozni, hanem a brutálisan szegényesen védett toronyra.

Felfüggesztés

A Churchill III felfüggesztését használja. Hatalmas lánctalpai vannak, amelyek nagyon sokszor még oldalról (20-90 fokos szögből) is elnyelik a tanktest oldalára érkező lövedékeket.

Egészen gyorsan fordul (22 fok/másodperc), akárcsak a torony, ami szintén hozzáad ahhoz a tényhez, hogy a közepes tankok nem tudják megkerülni a tankot brutális életveszteség nélkül.

Motor

A Churchill I a 350 lóerős Bedford Twin-Six nevű motort használja. Nagyon lassú, mindössze 25 km/h-ás átlagsebességre képes, de ez a tier 5-ös nehéz harckocsik között még mindig nem számít annyira rossznak.

Ajánlott játékstílus

A dombos pályaszakaszokat ezzel a lövegsüllyedéssel el lehet felejteni. Ez a harckocsi az egyenes talaj szerelmese. Ebből következik az, hogy a városi pályák (Ensk, Ruinberg, Himmelsdorf, stb.) a kedvenc hadszínterei. Amennyiben valamilyen hatalmas nagy véletlen folytán mégis egy dombos pályán találnánk magunkat, mint pl. a Prokhorovka, álljunk be sniperkedni egy bokorba, kihasználva a látótávolságunkat és a löveg pontosságát. Ha felspotolódnánk és van az ellenfélnél arty, akkor azonnal kezdjünk el izegni-mozogni, mert a tanktest nagy kiterjedése miatt, kedvelt célpontja leszünk.

A legajánlottabb játékstílus a sidescrapelés, de nem szabad ezt sem túlzásba vinni, ugyanis tier 6-os közegben már csak az automatikusan pattanó szögekkel használhatjuk. Tier 3-as és 4-es tankok ellen, amennyiben nem egy Matildáról vagy egy páncélvadászról van szó, nyugodtan mehetünk neki hanyatt-homlok. Alacsonyabb tankokhoz azonban ne közelítsünk túlságosan, mert a lövegsüllyedés elég limitált.

Ismét kiemelném, hogy gold lőszert majdnem felesleges betöltenünk, bár amennyiben a tier 7-es brit nehéz tankkal találkoznánk, szükség lesz ellene körülbelül 10-re (bár elég valószínű, hogy nem mi győzedelmeskedünk egy ilyen küzdelemben).

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

 • Töltésgyorsító
 • Szellőzés
 • Szerszámosláda (esetleg periszkóp, amivel még vadabbá tehetjük a látótávolságot)

Ajánlott fogyóeszközök

 • Kis javítókészlet
 • Nagy javítókészlet (a gyakori modulsebződés miatt, valamint ha rendeltetésszerűen használjuk, egyfolytában lelövik a lánctalpunkat. A tűzoltókészüléknek nem sok értelme van, mert nagyon ritka, hogy akármelyik ellenfél is mögénk kerülne)
 • Kis elsősegélycsomag

Ajánlott legénységi képzettségek

Első skillként a parancsnoknál minden tanknál (az artykat kivéve) KÖTELEZŐ a hatodik érzék! A többi legénységi tagra elsőnek egy javítást ajánlanék, másodiknak pedig elit alakulatot. Ezeken kívül hasznos még a Fegyverkovács, Off-Road Driving, Helyzetfelismerés, Biztonságos elhelyezés és az Adrenalin roham (nagyon gyakran fordul elő, hogy a mérkőzés elején a heavyk elleni csatában elveszítjük a hp-nk nagy részét; ezért a további, megmaradt tankokat gyorsabban kell elintéznünk)

Előnyök és hátrányok

Előnyei

 • Hatalmas átütés
 • Nagy DPM
 • Erős frontpáncél és az oldalak erős lánctalpakkal is megerősítve
 • Pontos és gyorsan célzó, megbízható ágyú
 • Nagy látótávolság

Hátrányai

 • Nevetséges toronypáncél
 • Talán a legrosszabb lövegsüllyedés és emelkedés az egész játékban
 • Gyakori modulsebződés (ez jellemző minden angol tankra)

Kiknek ajánlott

Az első heavy tank volt, amivel valaha játszottam és miután kinőttem a stock-létet, nagyon megszerettem. Mindenki az orosz heavy ágat ajánlja kezdőágnak a nagy átlagsebzésük miatt, ellenben a 4 Churchill-féle heavy (Churchill I, Churchill VII, Churchill III, Black Prince) páncélzata falhoz csapja a szovjet vetélytársaikét (nem is beszélve a dpm-különbségről, valamint a pontosságról).

Egy már 5k meccset lejátszott játékos nyugodtan elkezdheti ezt az ágat és amennyiben rendeltetésszerűen használja ezeket a tankokat, feledhetetlen élményben lesz része.

Tier 5-ös, de még 6-os mérkőzésekben is igazi Nagy Kaliber-gép, hála a dpm-jének és hogy szinte sehonnan sem pattanunk (a mindenki által félt KV1-est olykor még a tornyán is átlőhetjük, de amennyiben módunkban áll, célozzunk a testére, hiszen azt garantáltan átvisszük auto-bounce szögek alatt). Nem ritka, hogy 2000+ sebzést érünk el vele.

Bónuszként megemlíteném, hogy a legtöbb hp-t (700) kapta tier 5-ön belül, ami felruház minket azzal a lehetőséggel, hogy néhány hibát is megengedhetünk magunknak.

Videó


Az elemzést írta: OdieHun

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:47

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Claymaker52
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszi az elemzést! :-) nem rég mentem túl rajta, nem volt rossz, de nem dobogtatta meg a szívemet
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Benszihadur
  • Tankos
  · 9 éve
  Nem rossz az elemzés kedves klántársam bár annyit azért hozzáfűznék ha annyiszor említed a rossz ágyú sülyedést és emelkedést akkor számszerűsíthetted volna. Pontosan 4 fok lefelé és 12 felfele a cső kitérithetősége :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  ,setelekot, · 9 éve
  Jó leírás!

  Egyetlen hozzáfűzni valóm van: tier V-ben a legjobb átütéssel (alap lőszer) a VK rendelkezik. 2 lövege is van, ami jobb, mint a CH top lövege.
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  MPeter71
  • Tankos
  · 9 éve
  Köszi! Jó lett. Nekem örök darab a garázsban, és amikor már semmilyen más tankkal nem megy, vagy szenvedek akkor előveszem és visszahozom az elbukott winratet :-)
 • Ez a hozzáadás vissza van vonva.
  Lio_Nekka
  • Tankos
  · 9 éve
  Jó elemzés, nagyon köszönöm! Mi még csak most ismerkedünk egymással (top löveget,rádiót még ki kell fejleszteni), de az elemzés sokat segített, hogy kiismerjem a tank természetét.
Tovább a kategóriában: Excelsior - Elemzés »
© 2023 WOTINFO. Minden jog fenntartva.