Jelenleg

25
látogatónk van

2014. november 4. 08:02

M7 - Elemzés

(35 szavazat)
40 hozzászólás

Bevezető

Én úgy gondoltam, hogy rövidre fogom az adatok legépelését, mivel a tankról nehéz igazán érdekes dolgokat mondani, helyette inkább kifejtem, hogy miért ilyen nehéz vele boldogulni és miért nem ajánlom senkinek.

Paraméterek

Ágyú

2 löveg is van ezen a tankon, amit lehet top lövegként használni. 

Az egyik egy 75mm-es meggymag köpő, Gun M3 néven. A másik a QF 6. PDR MK III. A választás eléggé egyértelmű, mivel a Gun M3-nak nincs páncélátütése! Alap lőszerrel 92mm-t üt át, szerintem ez semmire sem elég egy Tier 5-ös médium tanknál. Volt, hogy oldalról nem tudtam belőni vele a KV-1-et. 

Tehát a QF 6-os löveget kell használni. Egész kellemes 105 mm-t üt át alap lőszerrel, és 170 mm-es átütési értéket vesz fel prémium lőszerrel. Ezen a lövegen a HE lőszer nem elérhető. 

Töltés ideje igen barátságos, 1,91 másodperc, így érhető el 2318-as sebzés percenként (töltésgyorsítóval). 

Célzás ideje miatt kialakul az a szituáció, hogy gyorsabban tölt, mint céloz, de egy Célzásgyorsító valamelyest segíthet a helyzetünkön. 

Eddig nem tűnik rossznak ez a löveg, de most jön a feketeleves! A löveg elképesztően pontatlan és lassan is száll a lövedék. Közepes távra is komoly célzást igényel, távoli – pláne mozgó  célpontokat külön öröm, ha eltalálsz vele. Én pontatlanabbnak éreztem, mint amit papíron írnak. Papíron 0,41-es értéke van, ez 0,43-44 körül már reálisabb. Az ágyú emellett kellemesen mozog negatív irányba, sok olyan helyről ki lehet kukucskálni, ahonnét mással nem. 

Nem lenne ez az ágyú annyira rossz, de távolról alkalmatlan a támogatásra és letámadni is okosan kell vele, mert mozgás közben is nagy a szórása.

Torony

Páncélról felesleges is beszélni. Nagyon régen hajlamos volt pattanókat generálni, de ma csak díszként funkcionál. A toronynak van egy nagyon jó tulajdonsága, a látótáv. Tierjében a legmesszebb lát el, periszkóppal 475 méterről is képes spotolni. Periszkóp nélkül egyébként 380 méter a látótávja.

Forgási sebessége 48 fok/sec, ez egy elég jó érték, nem fogja tudni semmi se lekörözni.

Felépítmény

Bármi belövi, hisz 40 mm körüli páncélzata van szemből. Az álcára érdemes hagyatkozni, ami az egyik legjobb a Tierjében. Bokor mögött 35% feletti az álcánk, ez passzív felderítésre simán elég kell, hogy legyen.

Felfüggesztés

Elég gyorsan forog a test, 48 fokot tesz meg másodpercenként. A torony se éppen lomha, így nehéz tankokat és a páncélvadászokat le tudja körözni. Emellett talajellenállás értékei is kiválóak.

Motor

460 LE-s motor hajtja az M7-et. Szerencsére nem nagy a tömegünk, így elegendő ez a motor mindenre. A tank végsebessége 60 km/h és ezt el is képes érni.

Ajánlott játékstílus

Több fajta stílusban használják ezt a tankot. Van, aki távcsővel+szellőzéssel játszik aktív stílusban. Én inkább a minél nagyobb látótávra hagyatkozom. 

Az a nagy baj ennél a tanknál, hogy ugyan a látótáv+álca+sebesség értékei jók, de semmi más nem. Gondolná az ember, hogy akkor spotolgatunk majd. Csak ez nem megy olyan egyszerűen Tier 5-ös csatákban. Tier 7-be elég ritkán kerültem vele, tier 6-ban meg ugyanaz a helyzet, mint tier 5-ben. A felderített ellenfeleket igen ritkán sebzik. Emlékszem arra, amikor Malinovkán a házak mögött végiggaloppozott egy BDR és képtelen voltak eltalálni. Ez a baj ezzel a tankkal, hogy hiába spotolsz, ha a társak nem sebzik a célpontokat. 

A lövege egyszerűen nem jó. Sokkal rosszabb, mint ami papíron van feltüntetve és lassan is repül a lövedék. 110-es penetrációs érték nem lenne rossz, de sokra nem megy vele az ember, ha nem oda megy a lövedék, ahova szánják. KV-1 is gondot okoz már 300 méter körül, hiába a gyenge pontot célzod, úgyse találod el. Emlékszem olyan helyzetre, amikor direkt rosszul céloztam és úgy találtam el a gyenge pontját. 

Agresszív stílus valamennyire működik vele, de nagyon oda kell figyelni, mert volt hogy közvetlenül az ellenfél mellől nem talált a löveg. Egyedül lévő nehéz tankokat és páncélvadászokat érdemes lerohanni vele. Nehéz tankokat körözgetve kilőni, a páncélvadászoknál pedig vagy láncot lőni vagy beblokkolni. 

A jó lövegkitéríthetőségnek hála, legalább domboknál ki tudunk kukkantani, lőni egyet, majd visszahúzódni. Ezzel csökkenthetjük a belőhető felületet. 

Az a baj a tankkal, hogy az igazi előnyeit képtelenség kihasználni a szintjén a társak miatt. Én az egyik leggyengébb Tier 5-ös médium tanknak tartom. Free xp pumpálásra viszont kiválóan alkalmas.

Ajánlott felszerelések, fogyóeszközök és legénységi képzettségek

Ajánlott felszerelések

  • Periszkóp
  • Töltésgyorsító
  • Célzásgyorsító

Ajánlott fogyóeszközök

  • Kézi tűzoltókészülék
  • Kis elsősegélycsomag
  • Kis javítókészlet

Ajánlott legénységi képzettségek

1. sorba 6. érzék kell a parancsnokra, a többi tagra álca. A 2. sorba mehet javítás, majd újraosztás után BIA. Ezután a 3. sorba kell a javítást rakni.

Átlagos bevétel

Nagyon helyzetfüggő. Ha sikerül elkapni magányos nehéz tankokat vagy páncélvadászokat, akkor 15k-20k között ad. De vannak nála sokkal jobb kreditszerző gépek is.

Előnyök és hátrányok

Előnyei

  • Nagyon jó látótáv
  • Jó álca érték 
  • Jó végsebesség és mozgékonyság

Hátrányai

  • Sokszor a társak miatt a látótáv haszontalanná válik
  • Fájdalmasan pontatlan a löveg
  • Tovább céloz, mint tölt 
  • Kevés olyan helyzet van, ahol nagyot lehet vele alkotni 

Kiknek ajánlott

Akinek van elég free xp-je kifullozni, majd átlépni a következő tankra. Kezdők gyakorlatilag semmit se fognak vele csinálni, a jobb játékosok meg bosszankodnak majd, hogy senki se lövi a felderített ellenfeleket. 

Néha lehet vele jobb köröket menni, de egy jó körre 4-5 gyenge kör jut. Szenvedős nagyon vele a játék. Sherman, Pz IV, T-34 nagyságrendekkel jobb tankok.


Az elemzést írta: Szu33Flanker

Utoljára frissítve: 2018. szeptember 7. 10:41

NE KONTEÓZZ, NE SÍRJ! Mielőtt kommentelsz, ezt feltétlen olvasd el!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.
karakter van hátra.
Hozzászólások betöltése... A hozzászólás frissítve lett 00:00.
© 2024 WOTINFO. Minden jog fenntartva.